Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

במסגרת חיפושי אחרי רכב קטן ואמין לזוגתי , נתקלתי היום במזדה 121 (בינבה)

הרכב שייך (איך לא) לסבתא במשפחה , מודל 95 , עם ק"מ נמוך ביותר (85K)

עשיתי סיבוב על הרכב (אוטומט שכחתי לציין) , הכל הרגיש לי בסדר (אני לא מבין גדול)

העניין שבו רציתי להתייעץ אתכם -

1) לרכב יש עוד חודשיים טסט - האם לבקש מבעל הרכב שיעביר אותו טסט ? , אם הוא יסרב ? כמה עולה להעביר רכב כזה טסט ? הייתי מעדיף שהוא יעביר את הרכב טסט ...

2) עוד כ 5K ק"מ יש להעביר את הרכב טיפול 90K + טיימינג. כמה זה אמור לעלות בערך (כדי שאוכל להתמקח איתו על המחיר)

3) לרכב יש כ 4-5 דפיקות פח (אחת די רצינית) , המוכר טוען שזה לא תאונות אלא "מעיכות פח" כהגדרתו (להזכירכם - הרכב של סבתא) , שוב , איך מעריכים כמה "להוריד" לו על זה ?

ושאלה אחרונה - איפה יש מכון בדיקה אמין באיזור רעננה-כפ"ס ?

תודה לכם מראש - אם השמטתי פרטים אנא הסיבו תשומת לבי

פורסם

תשובות.

1. טסט עוד חודשיים, אתה רוצה לקנות עוד חודשיים או עכשיו? אני מניח שעכשיו ולכן אתה תעביר את הטסט. במקרה הכי טוב אפשר להעביר טסט עוד חודש (הטופס מגיע קודם). מחיר של טסט, אגרה סביב 1K שקל 10 שקלים יותר או פחות. הטסט עצמו עוד 60 ומשהו שקלים. תוריד לו חלק קטן מהעלות. כמה? כמה שהוא יסכים..

2. תתקשר למורשה מאזדה תשאל.

3. קפוץ לפחח. אף אחד לא יכול להעריך ממילים את עלות התיקון.

מכון בדיקה טוב באזור - מבדק בהרצליה.

מה לבדוק? שהרכב באמת כמו שרשום (יד, בעלים וכו'). קרא את השירשורים הדביקים בייעוץ ברכישה יש שם הרבה מידע שיכול לעזור לך.

גיא

פורסם

מצטרף.

באזור רק מבדק בהרצליה !

איך אמרו כאן פעם: טסט זה עניין של מזל . מקובל להוריד כמה מאות שקלים על טסט שעומד לפוג,

אבל שזה לא יהיה מה שיגרום לך לקנות או לא לקנות, כי חבל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בדוק היטב היסטוריית טיפולים. גם מבוגרים מזניחים רכבים...

אין מניעה לדעתי לקנות רכב שיש להעבירו טסט בקרוב. שים לב טוב טוב לתוצאות הבדיקה שתערוך, וקח בחשבון שכל ליקוי בטיחותי שימצא בבדיקה יתגלה גם בטסט. את המחיר תוריד בהתאם לליקויים שימצאו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

דיברתי עם המוכר , לפי תגובותיו הוא אינו מוכן לרדת ממחיר המחירון.

אני מתלבט מאוד אם לקחת לבדיקה. שאלתי אותו מה יהיה אם נמצא ליקויים בבדיקה - הוא ענה שהוא בטוח שהטופס לא יהיה "נקי" אך רק בגלל בלאי טבעי של רכב בן 10.

אילו ליקויים ימנעו העברת טסט ? למה לשים לב ?

והיכן נמצא מכון "מבדק" שהמלצתם עליו ?

שוב , תודה רבה לכם , אתם מקור ידע נדיר.

פורסם

מכון מבדק בהרצליה נמצא כאן. אם אתה הולך שם לבדיקה, תפתח את ידיעות אחרונות של סוף השבוע איפה שמפורסמים הרכבים למכירה ותמצא שם קופון של 15% הנחה לבדיקה.

המוכר לא מוכן לרדת? רק אתה יודע כמה זה שווה לך. זה לא נשמע מבריק בהתחשב בזה שיש טסט קרוב מאוד + מספר פגיעות פח שצריך לתקן + טיפול גדול. תנסה לחשב כמה כל אלו יעלו לך (טלפון למוסך, 1000 שקל טסט, וקפיצה לפחח לתיקונים) ואז תחליט אם שווה לך לקחת את זו, או לחפש אחת אחרת שתהיה אולי עם ק"מ גבוה יותר אבל ללא ההוצאות הללו. תנסה לפרט בפני בעל הרכב את כל ההוצאות הקרובות שהרכב דורש, תראה אולי בכל זאת הוא יתגמש קלות במחיר.

גיא

פורסם
מה זה לא מוכן לרדת ממחירון?

הרכב שנתיים בלי טסט !

למה שנתיים ? הרכב עם טסט שנגמר עוד חודשיים.

תודה לכולכם על התשובות. אני מבטיח לעדכן.

פורסם

1. תגיד למוכר שכל מי שיקנה ממנו (אם יקנה ;) ) יוריד לו את המחיר של הטסט פחות או יותר (אל תתחיל להתווכח על 100 או 200 שקל) אבל תוריד לו חלק מהאגרה.

2. כפי שאמר קודמי, לך וברר את המחיר - תתמקח גם על כך.

3. כפי שאמר גם זאת קודמי ;) - לך לפחח שיבדוק את השלדה והפח.

לסיום, אל תקנה "בעיניים עצומות", רק מפני שזו סבתא. אולי היא לא טיפלה? אולי צריך לבדוק את המכונית יותר בגלל שהיא מבוגרת (אל דאגה,בלי אפליות...) ואל תוותר על בדיקת רכב במכון שאתה בוחר! אל תתן להם לבחור לך מכון!

במקרה שתחליט ללכת על האוטו, תתחדש!!

פורסם

עדכון : הוא מוכן לרדת 1000 ש"ח.

מכסה את עלות הטסט , אך לא את עלות הטיפול הקרוב , או הפחחות.

כנראה אני אקח אותו מחר על הבוקר ל"מבדק".

המוכר הציע לי טופס בדיקה של הרכב מאתמול בדינמומטר רעננה (שם ראיתי את הרכב למעשה)

אבל אני לא אקח סיכון ואקח אותו למבדק.

שאלה - אילו ליקויים לחפש בטופס הבדיקה - כאלה שימנעו העברת הרכב טסט ?

תודה !

פורסם

משהו נשמע לי מאד מוזר בסיפור שלך...,הבנתי שזה מישהו שמוכר רכב שלדבריו היה של איזושהי סבתא ולכן הק"מ נמוך...(תירוץ די ידוע של סוחרים)

לפי כל הסימנים ותקן אותי אם אני טועה נפלת על סוחר מדופלם...איזו סיבה יש לו להראות לך טופס בדיקה מאתמול?אם מישהו בדק אתמול את הרכב למה הוא לא קנה אותו?משהו נראה לי מאד חשוד.

ברר היכן הרכב טופל ובדוק מתי היה הטיפול האחרון כדי לאמת את הק"מ הרשום.

אני מאד מקווה שאני טועה אבל תמיד שווה לבדוק בשבע עיניים...

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
משהו נשמע לי מאד מוזר בסיפור שלך...בהתחלה הבנתי שזה מישהו מהמשפחה ,אחר כך הבנתי שזה מישהו שמוכר רכב שלדבריו היה של איזושהי סבתא ולכן הק"מ נמוך...

לפי כל הסימנים ותקן אותי אם אני טועה נפלת על סוחר מדופלם...איזו סיבה יש לו להראות לך טופס בדיקה מאתמול?אם מישהו בדק אתמול את הרכב למה הוא לא קנה אותו?משהו נראה לי מאד חשוד.

ברר היכן הרכב טופל ובדוק מתי היה הטיפול האחרון כדי לאמת את הק"מ הרשום.

אני מאד מקווה שאני טועה אבל תמיד שווה לבדוק בשבע עיניים...

במקרה הזה הייתי זהיר כמובן. הבחור מוכר את הרכב של אמא שלו (ובדקתי ת"ז מול רשיון כמובן).

הטופס מאתמול ? הייתי חושד גם , אבל ראיתי בעצמי את הרכב יוצא מדינמומטר (שם ראיתי את הרכב לראשונה).

לגבי השאלה למה מי שבדק את הרכב לא קנה ? שאלה טובה. כנראה עניין של משא ומתן שלא התכנס למחיר סופי. (אם התגלה משהו מסריח בבדיקה , למה לו להציע לי לראות את הטופס ?)

פורסם
אם ראית את הטופס, אתה מרוצה ממה שראית בטופס ההוא? אולי תפרט מה כתוב אם ראית...

עוד לא ראיתי את הטופס. אני מתכוון לבקש מהמוכר להביא אותו לבדיקה ב"מבדק" מחר ולהשוות תוצאות.

יש איזו רשימה שמגדירה מה נחשב בעיה "קטנה" או "רצינית" בטופס ? האם טופס הבדיקה הוא סטנדרטי בכל מכוני הבדיקה ?

פורסם
עוד לא ראיתי את הטופס. אני מתכוון לבקש מהמוכר להביא אותו לבדיקה ב"מבדק" מחר ולהשוות תוצאות.

יש איזו רשימה שמגדירה מה נחשב בעיה "קטנה" או "רצינית" בטופס ? האם טופס הבדיקה הוא סטנדרטי בכל מכוני הבדיקה ?

טופס הבדיקה דומה מאוד עד זהה.

רשימה של בעיות "קטנות" שברוב המקרים הן ללא אחיזה במציאות תוכל למצוא בחיפוש תחת הערך כסת"ח :smile:

תקח את הרכב לבדיקה ותרשום את סיכום הבדיקה כאן. לדעתי כאן בפורום יוכלו לעזור לך מאוד להעריך את עלות הנזקים שיש לרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...