Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני מתלבט בין i800 לטרנספורטר /קאדי מקסי.מבחינת כניסה נוחה של כסא גלגלים. בענין שטח...תהיתי אם מישהו מכיר טנדר עם מעלון לנכה וארגז מוגבה?? סוג גיפ קמפר או במחשבה שלי -טויוטה דבל קבינה עם ארגז סגור גבוה...זה מעשי? ככה הנכה יושב במיטה של הטנדר...כמובן נסדר בפנים לנוחות (-;

פורסם

אין דבר כזה מעלון לכס"ג בתא המטען של טנדר - וזה לא חוקי.

טרנספורטר הוא סוג של ברירת מחדל במקרה זה, וכדאי לבדוק עם ביטוח לאומי את הזכויות, בשביל לא להכנס להוצאות מיותרות.

(ביטוח לאומי קובע את גובה ההשתתפות לפי דגם הרכב שהוא קובע, ולא לפי של הנכה/המשפחה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ישנם טנדרים עם ספסל בארגז להושיב אנשים...ככה ששיערתי שזה אפשרי...תודה על העדכון.

לגבי ביטוח לאומי. לא אפשרי כי אמי מעל 70....נסתדר עם דגם יד 2 (-

פורסם

האם אימך יכולה לעמוד קצת על הרגלים?

אני קניתי חגורת העברה עם זרועות אחיזה שאני כורך לאימי על המותנים, ממקם את כיסא הגלגלים ליד הרכב. מניף אותה, צריך קצת שיתוף פעולה אבל לא נדרש ממש כוח גופני מצד האימא (נדרש קצת כוח מהמניף), ומעביר אותה לכיסא הרכב.

בחברות הנ"ל חושבים שאם זאת חגורת העברה עבור נכה אז המחיר צריך להיות כמשקל החגורה בזהב, אני קניתי בלפידות חגורה דומה, הגעתי עליהם הסברתי מה אני מבקש והם בסבלנות הציגו לי חגורות וענו על שאלותי, בשליש מחיר קניתי אחלה חגורה חזקה וטובה.

אפשרות נוספת היא קרש החלקה, אם כי בו לא התנסתי ואין לי חוות דעת.

פורסם

אם כך ממליץ לך לחפש רכב משומש עם מעלון מותקן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יצא לי לנסוע מספר פעמים על קאדי בו יש 5 מושבים כרגיל ומעלית מאחור, כך שהאדם בכסא גלגלים נמצא מאחורי השורה השניה. נדמה כי בני המשפחה מבסוטים מהסידור.

לגבי השאר, הרכב הספציפי היה מאוד פרקטי ובלי הרבה אבזור (אך דברים חשובים כמו מיזוג לאחור כן קיים). מקדימה הנסיעה נוחה אך בשורה השניה היא כבר נוקשה (ממש נוקשה). את הגברת בכסא הגלגלים לא יצא לי לפגוש אישית ואני לא יודע את דעתה על הסידור הזה.

פורסם

אני מרים את אימי לאוטו..מזדה3.לא ממש צריך חגורה.חשבתי לשדרג למשהו יותר נח. כנראה אני אקח i800 יד2 הבנתי שהוא זריז .דגם חדש יותר.וכנראה יותר זול באחזקה מvw...הסתקרנתי ברעיון על טנדר יפני.לסדר את הארגז כמו רכב מסעות עם תא סגור מוגבה, מזגן..רצועות אבטחה.מעלון.ריפוד......בעלות קטנה...חשבתי יהיה מדליק לנצל שטח בזמני הפנוי ולהסיע נכה ביומיום בכביש....תודה על התגובות (-;

פורסם

צודק רון (-; לא רשמתי שאני יעשה את זה ...רעיון הביצוע שלי...את הדברים האלו יעשו אחרים...כמובן בהתאם לבטיחות ולחוק..אם זה אפשרי...אני אוהב את חוכמת ההמונים וזאת הסיבה שאני מעלה פוסט..

פורסם
אם כך ממליץ לך לחפש רכב משומש עם מעלון מותקן.

רכב משומש עם מעלון יעלה הרבה כסף. למי שאין השתתפות של המדינה במעלון, גם מעלון משומש זה סדר גודל של כמה עשרות אלפי שקלים (יותר משנים שלושה...)

מי שמסיע את המוגבל לכיסא כל יום זה אולי שווה, מי שנוסע פעם בשבוע, לדעתי לא שווה.

ומה לעשות גם העניין הכספי קובע, שינוי הרכב זה כבר כמה אלפי שקלים טובים, מעלון כאמור ציינתי. אז כל עוד מסתדרים ללא השקעת כסף, יש דברים יותר חשובים שצריך עבורם כסף כשיש נכה בבית.

צודק רון (-; לא רשמתי שאני יעשה את זה ...רעיון הביצוע שלי...את הדברים האלו יעשו אחרים...כמובן בהתאם לבטיחות ולחוק..אם זה אפשרי...אני אוהב את חוכמת ההמונים וזאת הסיבה שאני מעלה פוסט..

הייתי במצבך, חשבתי על מספר רעיונות, גם לכיוונים דומים שהזכרת, מבחינתי הייתי מוכן להתפשר גם לרעיונות שלא דורשים הפעלה חשמלית אלה שיהיו ידניים.

לא הצלחתי למצוא פתרון שיהיה חוקי+בטיחותי+עלות סבירה מבחינתי (נגיד עד עשרים או אפילו שלושים אלף ש"ח).

מאחל לך בהצלחה במציאת פיתרון ולאימך בריאות טובה.

• תוכן חדש...