Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אאוטלאנדר - הרכב שלך בן 3. לא חדש. במהלך 3 השנים הוא נשחק. קילופים פה ושם יהיו בו, בודאי אם ל נהגת בו בכפפות של משי. יחליפו לך רק בתנאישמדובר בשחיקה שלמעלה מהרגיל, וברור שלא מדובר בהתעללות שלך ברכב.

לגבי נגיעה במנעכות הרכב - אישית לא הייתי רוצה שיגעו במשהו שנראה תקין. המפתח של המכונאי במוסך שלך - מיומן ומצוייד ככל שיהיה - אינו דומה למפתח בידי הרובוט שהרכיב את המכונית במפעלי מיצובישי.

אם אתה שואל אותי - קח את הרכב וסע לוטייל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
נכון, אבל גם לא מוביל אותנו לשום מקום.

אני לא מסכים עם הגישה שלו, אבל מאזדה לדוגמא מחליפה פנסים קדמיים, גלגל הגה, ומשולשים לדגמי 3, 6, ו CX5 לפני תום האחריות ללא כל חיוב. אולי שווה לפנות למוסך בגישה טובה וכן לצאת עם ערך מוסף.

אכן חבר שלי עם מאזדה cx5 שנת 2013 החליף גם משולשים וגם הגה לפני תום האחריות.

לגבי המשולשים- היו חריקות במעבר על פסי האטה. לגבי ההגה- הוא התקלף.

אני עם מאזדה cx5 שנת 2012 סבלתי גם מרעש החריקות הנ״ל אבל הייתי בדעה שמדובר בבלאי קטן שאינו מצריך תיקון ולא תיקנתי לפני תום האחריות (3 שנים).

לאחר 5 שנים נכשלתי בטסט עקב משולשים תקולים. עלות שני משולשים מקוריים- 2,000 ₪ לפני עבודה במוסך מורשה (חליפי תורכי במכון הטסטים שהכשיל אותי 1,000 ₪ לפני עבודה. הרכבתי מקוריים).

ההגה שלי היה במצב טוב גם אחרי 5.5 שנים, מאחר ואני מקפיד לשים וילון על החלון הקדמי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כמו שאמרתי - לפעמים אני נותן גז ואני מרגיש "בריחות" בין ההילוכים, אני לא יודע איך להגדיר את זה, מצד שני אני בכלל לא יודע אם כדאי שיתעסקו לי עם ההילוכים, אולי הם רק יהרסו את הקיים?

גם לבקש מהם אוברול כללי, אני לא יודע אם הבדיקה לא תעלה כסף, בדיוק בשביל זה אני שואל פה. טיפול אחרון (של 3 שנים) עשיתי לפני שבועיים.

התחושה שאתה מתאר מהגיר , ככה מתנהג גיר רציף. ככה זה היה תמיד, כנראה פסיכולוגית בגל שהולכת לפוג האחריות אתה מפחד שזו תקלה.

אתה יכול לבקש בדיקה כללית של הרכב, סיכוי גדול שזה יעלה לך ולא יבצעו את הבדיקה במסגרת האחריות.

פורסם

אולי הבעיה היא לא אצל אאוטלנדר אלה אצל אאוטלנדר, הגיר חש בשינוי בצורת הנהיגה של אאוטלנדר ומגיב בהתאם אבל ככה הוא נהג תמיד, וכנראה הגיר פשוט חושש בגלל שעומדת לפוג האחריות ומפחד שיש תקלה אצל אאוטלנדר.

אולי כדאי לגיר לבדוק את אאוטלנדר לפני תום האחריות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

דיברתי עכשיו עם חבר, ואני ממש מתוסבך. הוא בדיוק קנה אאוטלנדר בגלל המלצה שלי. רכב שנת 2016 כמו שלי, מליסינג, נהג יחיד (חברת אוויס, אם זה משנה), 100,000 שקל. הוא לקח את הרכב לבדיקה, ושילם 700 שקל. בבדיקה נמצאו ליקויים שונים (הוא כבר שולח לי את הרשימה המלאה), נדמה לי שהוא הזכיר משהו כמו "תושבות". אוויס לקחו את הרכב למיצובישי, ותיקנו על חשבונם את כל מה שדרוש תיקון.

השאלה אם כדאי לי להשקיע סכום כזה בבדיקה (החבר טוען שהוא כיסה את עלות הבדיקה). 700 שקל נשמע לי יותר מדי. מצד שני אולי אני מפסיד פה משהו שאני אשלם עליו ביוקר אחר כך.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

תבדוק בעיקר הזעה בין גיר למנוע, שבהמשך הופכת לנזילה.

אם תשכב מתחת לרכב אתה תוכל לזהות מייד לבד.

צד הימני אם אתה מול הרכב, ממש הזעת שמן בין הגיר למנוע.

מי שחושב שיכול לדפוק חברת ליסינג, זה רק כשהיא מתכופפת כדי שהיא תדפוק אותך על ידי זה שאתה "דופק" אותה.

פורסם

הנה הרשימה:

תושבות מנוע מעבירות ויברציה למרכב.

זויות היגוי

נקישות בתיבת הגה

בולמי זעזועים קדמיים

מגיני אבק קרועים

איזון גלגלים.

אני לא יודע מה מכל זה היה על חשבון אוויס ומה על חשבון מיצובישי.

פורסם

3 שנים הם מספיק זמן בשביל ליצור יחסים עם מוסך מסויים! גש למוסך בו טיפלת באופן קבוע ותבקש יפה שיעלו את הרכב לליפט - אף אחד לא יעזור לך מעבר למה שנאמר עד עכשיו. כמובן אתה צריך לבקש יפה ולא בצורה שמישהו חייב לך משהו.. תחזור לספר לנו. בהצלחה!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לרוב הבדיקות האלה מאלות בכסת"חים, סיכוי גדול שהוחלפו לו התושבות(חליפי? מקורי?) על חשבון אוויס.

אתה יכול לבצע בדיקה בחצי המחיר - ללא בדיקה של השלדה(תאונות וכאלה...)

אתה מרגיש רעידות בעמידה בשילוב הילוך? נקישות בהגה?

כנס למוסך ותתלונן על משהו, אולי יתמזל מזלך...

פורסם
את השרשור החי התורן בפורום. DFTT.

אומר לנו DFTT.

עושה "תודה" לכל ההודעות בשרשור.

פות"ש - קח את הרכב לטיפול התרופתי הרגיל

אני לא חושב שהרכב זה מי שצריך טיפול תרופתי...

צריך להיות גאון ומניפולטיבי במיוחד ומבלי להעליב את פותח השרשור, לפי ניסוח השאלה שלו לא נשמע לי שיש בו את הערמומיות והתחכום הזה...

Futurama-Fry.jpg

לא בטוח.... מי מהם צריך להעלב יותר...

מבחוץ הניקלים אותם ניקלים.

לא נכון! הפכו אחד בגריל.

מציע לבדוק בקפידה סימני בלאי על ההגה וסימני קילוף ציפוי כרום כסף איפה שיש.

15 שנה בפורום ואתה עדיין לא יודע שקילופי כרום זה בגלל קרם ידיים שלא עומד בתקן היצרן?

פרשתי מהפורום לפני שנתיים בערך

Untitled-1.jpg

Thinking_Face_Emoji_large.png?v=1480481060

נשמע טוב מדי בכדי שיקרה בישראל. במידה וכן, אשמח לדעת אם זה תופס אצל כל מורשי היבואן של מאזדה.

האמת שזה ממש לא הדבר הכי קיצוני (בקטע טוב) ששמעתי שמאזדה עושה בשביל לקוחות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לרוב הבדיקות האלה מאלות בכסת"חים, סיכוי גדול שהוחלפו לו התושבות(חליפי? מקורי?) על חשבון אוויס.

אתה יכול לבצע בדיקה בחצי המחיר - ללא בדיקה של השלדה(תאונות וכאלה...)

אתה מרגיש רעידות בעמידה בשילוב הילוך? נקישות בהגה?

כנס למוסך ותתלונן על משהו, אולי יתמזל מזלך...

אין לי מושג מה זה נקישות בהגה. לגבי רעידות, הרכב יותר רועד / מרעיש מרמת הרעש שהיתה (יותר נכון שלא היתה) כשהיה חדש. אבל הבנתי שחדש זה חדש, ואין פה קלקול מיוחד...

עכשיו הסתבר לי שהרכב שקנה החבר עשה 100,000 קילומטר, ושלי עשה רק 50. אולי בגלל זה הבדיקה אצלו יצאה ככה. אגב הוא גם שאל אותי אם אני מכיר מישהו שמזייף קילומטרז'.

פורסם

מהבדיקה שחבר שלך שלח לך (נסה להגיד את זה 3 פעמים מהר :lol:) נראה שהוא קנה רכב ששימש כרכב מרדפים בפזורה הבדואית או כרכב חפ"ק בתרגילי אוגדה ברמה"ג. רכב שעובר שימוש סביר לא קורע מגיני אבק ולא מאבד זוויות היגוי ובולמי זעזועים. אבל היי, שיתחדש ויהנה. אחלה אוטו.

אם נהגת באוטו שלך כמו בנאדם, וכל מה שאתה מרגיש זה שהוא קצת יותר רועש (הוא לא, אתה פשוט בהתחלה הייתה רגיל לאוטו אחר ורועש יותר) וההילוכים "בורחים" לך (כאמור, התנהגות רגילה של גיר רציף, במיוחד במיצובישי עם כיול דוושה עצבני) אז האוטו שלך מה שנקרא mint condition.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
...

האמת שזה ממש לא הדבר הכי קיצוני (בקטע טוב) ששמעתי שמאזדה עושה בשביל לקוחות.

אם כבר הגענו לדיון הזה, בזמנו הקדמתי את הטיפול השנתי כך שייצא לפני תום האחריות, ביקשתי יפה ומוסך CMI (מורשה אופל) עברו על האסטרה J הקודמת חיפשו פאקים ומצאו אטם שהחל להזיע = החליפו.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שהרכב זה מי שצריך טיפול תרופתי...

ספייר, אתה עוד לא מכיר את הסטיה של האצבעות שלי, מ-ק' ל-ר'?

בכל אשמה האוליבטי שקיבלתי ליום הולדתי ה-15. אתה יודע, מכונת כתיבה מיכאנית שמצלצלת כשמעבירים שורה.

וכמובן שגיליתי את השגיאה אחרי 31 דקות.

עריכה - קולגה שלי רצה לסרב למשהו. במקום סירוב יצא לו סירוס. אתה יודע, סטיה דומה, רק בכיוון ההפוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...