Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי מאזדה כבר כמעט 5 שנים, אם אני זוכר נכון כשהייתי לוחץ על הגז המנוע לא היה מרעיש כאילו אני נוסע על R6,

וגם יש וביראציות מוזרות שגורמים לפלסטיק ולהפוך לרעש מציק למרות שהוא תפוס חזק ולאוטו לרעוד.

במהירות גבוהה (100 הכל שקט מבחינת תזוזה אבל עדין יש רעש כאילו אני שומכר)

אני משער שזה תושבת מנוע? כמה עולה להחליף - עבודה נטו (אני יכול להשיג את החלקים מהספק).

ועד כמה זה מסובך להחליף לבד? צריך להרים בצורה כלשהי את המנוע או שאין קשר לשם?

* יש לציין שמהזמן שהרכב אצלי לא הוחלפו תושבות

עוד 2 שאלות לא קשורות לנושא,

כשמסובבים את ההגה עד הסוף שומעים חריקה של המשאבת היגוי, יש צורך לסדר או שזה בסדר?

דבר נוסף זה כשאמי נהגה ברכב היא עלתה בטעות על אי תנועה קטן במהירות של 40-50 קמ"ש עם הגלגל - דבר שגרם ל"בום" קטן בגלל והמשכנו לנסוע כרגיל, יש סיבה לחשוש מהמכה הקטן הזאת בגלגל?

עריכה אחרונה על ידי FishnZone
פורסם

לא תוכל להחליף תושבת מנוע לבד, וזה אפילו מסוכן, וברור שצריך לתפוס את המנוע אחרי פירוק, יש כלים מיוחדים לכך בכל מוסך, שתופסים אותו בדרכ"כ בעזרת שרשראות מיוחדות עם תופסנים.

לגבי ההגה, זה רעש מהמשאבה, כנראה היא קצת עייפה, תבדוק רק שלא חסר שמן למערכת ההיגוי, ותנסה לא להחזיק את ההגה חזק כאשר אתה מסובב עד הסוף.

לגבי האי תנועה, זה תלוי במזל, ותלוי באיזה אי תנועה מדובר, בכל מקרה, עליה על אי תנועה סטנדרטי במהירות כזו בהחלט יכולה לגרום נזק, וזה יכול להיות להרבה חלקים, תושבות, בוקסות למשולש, סטבלייזר, בולמים וכו... , אני מציע לך לגשת לעשות כיוון פרונט, הם כבר יגידו לך אם יש נזק ומה הוא, רק אל תגיד להם שעליתם על אי תנועה שלא ינצלו את זה, פשוט לך תעשה כיוון פרונט ותגיד מזמן לא עשיתה ואתה מרגיש שהרכב נוטה טיפה ימינה או שמאלה.

פורסם

תעשה חיפוש בפורום, למיטב זכרוני תושבות עולות סביב 600 למקורי. אפשר להחליף לבד(במיוחד בצדדים) אבל צריך ידע, אם אין כזה אז הולכים למוסך.

כמו שהמליץ מעלי, תיגש לפרונט לבדיקה בלי להגיד מה קרה. עולה בין 150 ל 250

לגבי המשאבה אני לא יודע אם היא עם רצועה, אם כן כנראה שצריך להחליף רצועה. בתנאי שהרעש בא מהרצועה ולא מהמשאבה.

פורסם
לא תוכל להחליף תושבת מנוע לבד, וזה אפילו מסוכן, וברור שצריך לתפוס את המנוע אחרי פירוק, יש כלים מיוחדים לכך בכל מוסך, שתופסים אותו בדרכ"כ בעזרת שרשראות מיוחדות עם תופסנים.

לגבי ההגה, זה רעש מהמשאבה, כנראה היא קצת עייפה, תבדוק רק שלא חסר שמן למערכת ההיגוי, ותנסה לא להחזיק את ההגה חזק כאשר אתה מסובב עד הסוף.

לגבי האי תנועה, זה תלוי במזל, ותלוי באיזה אי תנועה מדובר, בכל מקרה, עליה על אי תנועה סטנדרטי במהירות כזו בהחלט יכולה לגרום נזק, וזה יכול להיות להרבה חלקים, תושבות, בוקסות למשולש, סטבלייזר, בולמים וכו... , אני מציע לך לגשת לעשות כיוון פרונט, הם כבר יגידו לך אם יש נזק ומה הוא, רק אל תגיד להם שעליתם על אי תנועה שלא ינצלו את זה, פשוט לך תעשה כיוון פרונט ותגיד מזמן לא עשיתה ואתה מרגיש שהרכב נוטה טיפה ימינה או שמאלה.

יש סיבה שיחסר שמן במערכת היגוי במידה ואין נזילה? והיכן זה יושב במאזדה 3?

יש דרך להשתיק את המשאבה או שזה נטו החלטה? וכמה עולה תיקון במחיר סביר ומה בעצם מתקנים?

לגבי האי תנועה, במקרה היום היינו אצל כיוון פרונטים והוא אמר שאין בעיה למרות שנראה לי די לא מקצועי להסתכל במבט חטוף מהצד ולקחת סיבוב של כמה רחובות על 60 קמ"ש, כי שוב גם אם זה קטן זה יורגש רק במהירויות גבוהות.

לצורך העניין http://prntscr.com/mya6x9 באיזה חלק אני אמור לבדוק את זה? (ואם אפשר מה הם כל ריבוע שסימנתי ואיך אני אמור לדעת אם זה מלא?)

תעשה חיפוש בפורום, למיטב זכרוני תושבות עולות סביב 600 למקורי. אפשר להחליף לבד(במיוחד בצדדים) אבל צריך ידע, אם אין כזה אז הולכים למוסך.

כמו שהמליץ מעלי, תיגש לפרונט לבדיקה בלי להגיד מה קרה. עולה בין 150 ל 250

לגבי המשאבה אני לא יודע אם היא עם רצועה, אם כן כנראה שצריך להחליף רצועה. בתנאי שהרעש בא מהרצועה ולא מהמשאבה.

600 לכל השלושה (יש שלושה נכון?)? והאם זה 600 "מחיר מוסך" (כי כמו שאמרתי אני יכול להביא את זה במחיר שהמוסך קונה - מהספק שלהם)?

חברה תודה על המענה ושבת שלום ומבורכת.

פורסם

600 שח לתושבת עצמה אחת, בלי עבודה, אם יש לך מוסך שיעשה עבודה ואתה מביא את החלקים אז אחלה.

הסימון הירוק זה מיכל נוזל הגה, נזילה יכול להיות מהמסרק, צנרת, ממשאבה ועוד כשתהיה במוסך תשמיע להם את הרעש ויבדקו, חבל סתם לשגע את עצמך בלי לדעת מאיפה זה בא ולמה.

כחול מים

אדום בלמים

אם אתה רוצה תלך לפרונט ושיעלו את הרכב על הליפט לבדיקת מחשב, אם אתה לא מרגיש משהו מיוחד לא יודע אם הייתי נכנס לסיפור הזה.

פורסם

1-לגבי הויברציות והפלסטיקים הרועדים,כמעט בטוח שזו תושבת מנוע,היתה לי את התופעה הזאת,הפסיקה לחלוטין לאחר החלפת תושבת מנוע ימנית עליונה.טיפלתי במוסך שי לי(יש להם נציג פה בפורום),עלות לתושבת מקורית+עבודה 750 ש"ח.

2-לגבי הפגיעה באי תנועה,לפני 3 שנים גם אני קיבלתי מכה במהלך נסיעה ממדרכה(עייפות שגרמה לי קצת לרחף)במהירות שאתה מתאר,בבדיקת פרונט שנעשתה לאחר החלפת צמיגים כשנתיים לאחר מכן(ולא..אל תקח דוגמה ממני כי זה חסר אחריות לא לבדוק במיידי)היתה סטייה ממש קלה,ממליץ לך ללכת עכשו לבדיקה ולא לחכות.

• תוכן חדש...