Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום היה לי יום מעניין במיוחד.

יצרו אתי קשר והגעתי לירושלים לגוף המפתח מתקנים ליצרנים ולחברות שונים.

המתקן שבגינו הגעתי הוא דינמומטר המיועד לבדיקת בלמי רכב אבל לא כזה שהרכב עולה עליו אלא כזה שהקליפר של הרכב מחובר בקצהו, ומנוע חשמלי מסובב את הצלחת שבו.

הוא מיועד למחקר ופיתוח אצל יצרן רכב ספורטיבי ידוע הסובל איומות מחריקות בבלמים.

התופעה חמורה דווקא במכוניות ספורט בעלות בלמים מתאימים. הקליפר הספציפי שהותקן בדינמומטר היה בעל 8 בוכנות כלומר 4 רפידות בשני צמדים, ולכל רפידה 2 בוכנות. הרפידות עצמן ענקיות ומתוצרת יקרה מאד.

כל הקומבינציות של פזה/גריז נחושת/פחית מצופה בשכבת גומי דקיקה ואפילו משקולות המיועדות לשנות את התדר העצמי של הרפידות (כן, יש חיות כאלה) לא מועילות ותמיד קיים צרוף מהירות רכב וקומבינצית משקולות/שכבת גומי שיוצר שריקה מעצבנת, ומדובר במכוניות סופר יקרות ומהירות.

מסתבר שהיצרן הרים ידיים ופנה לראש היהודי שימציא לו מתקן בדיקה יעודי עליו יוכל לפתח פתרון מתאים.

האדם האחראי למתקן פיתח חישן המזהה את השריקה ואת התדר שלה וגם המציא שיטה להתגבר עליה (רמז, בעזרת מיחשוב פעולת בוכנות הבלימה בקליפר) אבל היצרן מחפש פיתרון מכני יותר פשוט.

אולי ימצא ואולי לא, אבל זה נותן לכם מושג על ההשקעה בפיתרון הבעיה המעצבנת.

האשמה לדיברי מפתח הדינמומטר נעוצה בגל אלסטי הנוצר בדיסק הבלימה לפני ומאחורי אזור החיכוך ברפידה, ובהתלכדות שלו עם התדר העצמי של הדיסק. הוא טוען שתמיד מתקיים מצב של התאמה כזו, גם אם בתנאי בלימה שונים. הסביר שמטרת הפזות ברפידה (האלתור המקובל) היא למתן את גובה הגל האלסטי בפני השטח של הדיסק בגלל הדרגתיות השינוי בלחץ דיסק/רפידה.

מרתק. יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

ברוך הבא לחלק היפה בישראל, לא חסר כאן מעבדות R&D ברמה גבוהה ביותר במגוון תחומים גדול, ככה זה כשצריך לענות על צורך ולפתור בעיה, ממציאים פתרונות.

פורסם

רזוננס איז אה ביץ'. אני כרגע עובד על מתקן טיפה דומה בתחום הרוטודינמיקה, רק לדברים שמסתובבים הרבה יותר מהר, בדיוק מנסה למצוא פתרון יצירתי איך להימנע מסטיות ספציפית בתחומי הרזוננס

פורסם

מת על דברים כאלה.

בגלל שמדובר על 2 זוגות רפידות הייתי מתחיל דווקא משינוי הזיות בין שתי הזוגות כדי לברוח מהתדר העצמי אל מחוץ לטווח המהירויות של הדיסק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
רזוננס איז אה ביץ'. אני כרגע עובד על מתקן טיפה דומה בתחום הרוטודינמיקה, רק לדברים שמסתובבים הרבה יותר מהר, בדיוק מנסה למצוא פתרון יצירתי איך להימנע מסטיות ספציפית בתחומי הרזוננס

אולי כדאי לך להתעמק קצת בדרך בה מחזקים משורים לחיתוך שיש, דיסקות יחסית גדולות ודקות החותכות בהקפן.

יתכן שמזה תוכל לשאוב רעיון.

יוסי

פורסם
בגלל שמדובר על 2 זוגות רפידות הייתי מתחיל דווקא משינוי הזויות בין שתי הזוגות כדי לברוח מהתדר העצמי אל מחוץ לטווח המהירויות של הדיסק.

זה היה הדבר הראשון עליו שוחחתי עם האיש אבל הצרופים האפשריים לערור הרזוננס רבים מדי.

מאמין שאתה יודע שכל מהירות סיבוב המהווה שבר פשוט של התדר הקריטי יכולה לעורר רזוננס.

האיש תאר חריקה איומה ששמע (אישית, בכביש תלול בישראל) מאודי Q7 שגררה קרוון מפואר ובמהירויות אפסיות של קמשים בודדים.

כאמור לאיש יש פתרון קסם אבל הוא מצריך ניהול מתוחכם של לחצי הבלימה בין הבוכנות השונות בקאליפר, לפחות ליגה אחת מעל לפתרונות של ניהול כללי של הלחצים לכל גלגל כמתקיים כיום.

אם היצרנים יתיאשו יתכן שיכנעו לבסוף ויאמצו את הרעיון שלו.

לשיטתו הפתרון הישים היחידי הוא במיתון התפתחות הגל האלסטי בפני השטח של הדיסק. זה לא אפשרי בשום התחכמות מכנית בגלל המנעד של מצבי הבלימה המתפתחים ברכב, במיוחד ברכב כביש מהיר מאד וכבד בו יש צורך בבלימה אימתנית על כביש יבש ובמצב חירום, מול זחילה במורד בפקק. רק ניהול ממוחשב תוך מדידה של הסף בעוצמת החריקה (כמדד לחומרת הגל המתפתח) ומניפולציה של הלחצים המקומיים הועילו.

עוד יותר מעניין הוא פיתוח המשך של הדינמומטר המיועד למכוניות בעלות משקלים שונים. מרתק, כבר אמרתי?

והוא עוד משלם לי........

יוסי

פורסם

היה שם עוד מהנדס. כשניתחנו את חתימת הרעידות של המנוע שהניע את המערכת הוא העלה מחשבות על תרומה של מבנה המנוע (סיני לא יקר) לחתימה המעט חולה שנצפתה.

כף לעבוד עם אנשים מבינים ומפרגנים.

יוסי

• תוכן חדש...