Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי דייהטסו סיריון 2008, עומדת כרגע על 80,500 ק"מ ולפני שנה עשיתי טיפול שנתי שכלל הרבה מאוד דברים והחלפות (וגם היה יקר!!). מאז נסעתי פחות מ-3,000 ק"מ (אני לא נוסע הרבה, אם כי הנסיעות היו מאוד עירוניות - הרבה חניות, סיבובים, בלימות וכו'), ועוד רגע אני מתכנן לעשות את הטיפול השנתי הקרוב.

אני חושש שהמוסכניק יחליף לי שוב הרבה דברים ויעשה עליי קופה, כאשר בתכלס אין צורך להחליף את כל מה שהוא ירצה להחליף כי הרכב במצב טוב ובקושי נסע.

אני אצרף כאן את הרשימה של מה שהוא עשה בטיפול הקודם לפני שנה ואשמח אם המומחים או המבינים שביניכם יגידו על מה ניתן לוותר בטיפול הקרוב ועל מה לא:

-שמן+פילטר שמן (זה ברור שצריך להחליף)

-החלפת שייבה קרטר (? מה זה אומר)

-פילטר אוויר

-גומיה להגה שמאל (הוחלף כי הייתה קרועה)

-2 קצה הגה (הוחלף כי היו שבורים לטענתו וגם הראה לי את השבר)

-נוזל בלמים

-4 פלגים (כאן אני סבור שאין צורך להחליף, תקנו אם אני טועה)

-שמן גיר (לא יודע אם הוא החליף את כולו או רק הוסיף קצת)

תודה רבה לכל מי שיטרח להגיב ולשתף את הידע שלו :-D

פורסם

בהנחה שכן הוחלף שמן גיר (תבדוק בחשבונית איזה כמות רשומה) אז בטיפול הקרוב להחליף רק שמן מנוע ופילטר שמן + בדיקות רגילות שעושים בטיפול - ברקסים, גומיות, רצועות.

פורסם

תבקש בדיקה מדויקת לפני תחילת העבודה והצעת מחיר מסודרת. רק עם ההצעה הגיונית תאשר אותה, במידה ולא תוותר על המוסך. כש"הרכב על הליפט" (אתה לקוח שבויי) אל תאשר תוספות במידה והתוספת לא מתאימה לך.

נושא הצעות מחיר ממוסך מוגנות בחוק רישויי הרכב (ראה שרשור 2 הצעות מחיר...)

פורסם

אי אפשר לבוא למוסכניק ולהתחיל לומר לו אל תעשה מה שלא צריך. כדי לדעת מה באמת צריך לעשות צריך לראות בעיניים. שיעלה אל הרכב לבדיקה..יראה מה נחוץ החלפה ותיראה איתו ביחד. ברגע שדברים ייעשו אל מול עיניך קצת יהיה קשה לחלטר או לעוות את המציאות. גם במיכלולים שרשמת אם ראית גומייה קרועה או תפוחי הגה קרועים שהוחלפו אז אין מה לעשות מחליפים. נוזל ברקסים אם הוא החליף הכל דרך כל הצינורות ולא רק ממיכל הנוזל אז לא לגעת. אם שאב רק מהמיכל ומילא חדש אז זה לא שווה כלום. מה הכמות שנירשמה לך בהחלפת נוזל הבלמים? האם ראית את תהליך ההחלפה של המיכלולים הנל בטיפול?

פורסם

רוב הדברים שרשמת מחליפים במסגרת הטיפולים הרגילים (גם פלאגים- תלוי ק"מ וכ"ו)\היה בלאי שמצריך החלפה.. לא נראה שהמוסכניק תקע אותך

• תוכן חדש...