Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פנו אלינו מחברה ישראלית ע"מ לייצר תוספת לקורקינט שלהם. חלק מהפרוקייט מצריך אישור מול מהנדס שיכול לבדוק את התכנון ולאשר אותו.

למי עלי לפנות? מהנדס תחבורה? רכב? מכונות? הנדסאי רכב גם יכול לאשר?

ברכתה של אתנה על ראש העונים

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תתחיל מלבדוק מול התקן את הדרישות ולוודא שאתה לא סותר אותם. אחר כך אם זה בתחום המכניקה אז מהנדס מכונות ואם בתחום החשמל אז מהנדס חשמל. אם הדרישה של הלקוח זה אישור מהנדס אז הנדסאי לא מתאים.

עריכה: מהנדס רכב זו תת התמחות בהנדסת מכונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ככל שאני יודע אין בארץ תואר של מהנדס רכב ואינני רואה גם כל קשר בין בעיית חוזק של קורקינט ובין תהליכי שריפה או מיסוב הידרו-דינמי שנלמדו (בזמנו) בטכניון. אני למדתי קורסים כאלה ואחרים בטכניון ואני די בטוח שאין בינם ובין בקשת השואל כל קשר.

הכי סביר (ובהנחה שמדובר באלתור מכני) שיש צורך במהנדס מכונות הבקי בבעיות חוזק ודינמיקה. למשל מי שיודע לבצע אנליזה באמצעות אלמנטים סופיים ואולי גם לבצע מדידה בעזרת הדבקה של סטריינגייג'ים כנראה יתאים. בכלי רכב מכל סוג חישובים סטטיים גרידא אינם מספיקים כי הכוחות הדינמיים בזמן פעולה מגדילים בהרבה את המאמצים.

התהליך מבוסס על ביצוע אנליזה מודלית ומדידה בפועל של התנהגות שלדת הקורקינט. משפרים ומעדנים את המודל המתמטי, ולאחר שהמודל מדמה בקירוב טוב את התנהגות השלדה מבצעים שיפורים מכניים קלים ומבצעים אנליזה נוספת. אם השינויים קלים מניחים שהאנליזה מדמה את המציאות בקרוב מספיק. בסוף מבצעים בדיקה מסכמת.

ליויתי תהליך כזה מהצד של ביצוע המדידות (לא של שימוש במדי עיבור אלא של תדרי רעידה ועוצמות).

הסוד האמיתי הוא להבין ביסודיות את הגורמים המשפיעים. אחר כך זה קלי קלות.

הייתי מתחיל מחברה המתמחה במשככים דינמיים או ביועצים בתחום. חבר בתעשייה האווירית בחטיבת ההנדסה או ברפאל בטח יוכל להמליץ על יועץ בתחום.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

לאחר שיחה עם מהנדס מכונות, הוא אמר דברים דומים למה שאמרת, אם כי לא ברמת הפירוט, אני מקווה שלא נכנסים פה לתיק תיק ברמת התמחור.

בנוסף, הוא המליץ לפנות למהנדס בטיחות שמכיר תקנים רלוונטיים. למראית עין (לצערי, אין בסטודיו מספיק ידע) נראה שאין תקן שעונה לצרכים שלנו. מודבר "כולה" על מדרך רחב יותר שמתממשק למרכב הקיים בנוסף לממדרך הקיים ומתממשק נקודות קיימות. מדובר על שני חלקים, מדרך לביד לבנה ומבנה פח מכופף על מנת לייצר את העוגן הנדרש בים הגוף למדרך הנוסף.

בסופו של יום, כל מה שאנחנו צריכים (נראה לי) זה אישור שהדבר יציב מכנית ולא יהיו הפתעות בזמן רכיבה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם (נערך)

יוסי, כל מה שכתבת נכון ויפה, אבל זה אוברקיל בשני סדרי גודל ביחס לצורך הספציפי. ניסויי הרעדה ועדכוני מודל עושים כשמדובר בטיל או מטוס או מתקן פטרוכימי נניח. בשביל קורקינט אף אחד לא יתעסק עם זה.

פות"ש: תפריד בין חוות דעת הנדסית לבין צורך ספציפי בצעטעלה עם שטמפה. בתחומים שבהם מוגדר במדוייק שיש צורך באישור מהנדס רשוי ויש תקן מוגדר, הכל ברור וידוע מהצריך לעשות. בתחומים שבהם אין דרישות מוגדרות, דרישה אמורפית לחתימה של מהנדס תכניס אותך לסחרור של עלויות וכסת"ח. מניסיון.

שורה תחתונה, פנה לחברה כמו זיו-אב הנדסה, לדעתי הם אוכלים פרוייקטים כאלה לארוחת בוקר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לאחר שיחה עם מהנדס מכונות, הוא אמר דברים דומים למה שאמרת, אם כי לא ברמת הפירוט, אני מקווה שלא נכנסים פה לתיק תיק ברמת התמחור.

בנוסף, הוא המליץ לפנות למהנדס בטיחות שמכיר תקנים רלוונטיים. למראית עין (לצערי, אין בסטודיו מספיק ידע) נראה שאין תקן שעונה לצרכים שלנו. מודבר "כולה" על מדרך רחב יותר שמתממשק למרכב הקיים בנוסף לממדרך הקיים ומתממשק נקודות קיימות. מדובר על שני חלקים, מדרך לביד לבנה ומבנה פח מכופף על מנת לייצר את העוגן הנדרש בים הגוף למדרך הנוסף.

בסופו של יום, כל מה שאנחנו צריכים (נראה לי) זה אישור שהדבר יציב מכנית ולא יהיו הפתעות בזמן רכיבה.

כמו שאמרתי, תתחיל בלבקש מהמזמין את התקן הרלוונטי שלפיו נבדק ומאושר המכשיר ליבוא ובדוק שאתה לא סותר אותו. פרט לזה תצטרך רק בדיקה של מהנדס שהמדרך מספיק חזק ולא פוגע במוצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...