Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שיש צורך לעשות משהו בגוש דן, ועדיף מאוחר מאשר לעולם לא, אני בטוח שכולנו מסכימים.

האם פרוייקט רשת הרכבות התת ועל קרקעי הוא אכן הפתרון, כאשר שימו לב אני מדבר גם על פתרון לטווח ארוך - 50 שנה וכו'? (פתרון לטווח ארוך: משהו שלא ממש מצטיינים בו במדינתנו, יעני חזון).

או שמדובר בבכייה לדורות ועדיף היה להשקיע את עשרות השקלים הללו בתחבורה ציבורים אחרת? אוטובוסים? סוס ועגלה?

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי - Too little too late.

עד שהיא תרוץ - היא תהיה קטנה מדי , פחות מדי קווים , פחות מדי מסילות , פחות מדי רכבות מכדי למלא פונקציה אמיתית.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
עד שהיא תרוץ - היא תהיה קטנה מדי , פחות מדי קווים , פחות מדי מסילות , פחות מדי רכבות מכדי למלא פונקציה אמיתית.

אוקיי.

נקודה מעניינת. על סמך מה אגב מתבססת ההנחה שלך? כי אני למשל - ואני ממש לא מבין או מעורה - כל הזמן שומע על מכרזים נוספים להוספת קווים וכו'. האם זריית חול בעייני הציבור? האם עדיין כפי שאתה אומר - מעט מדיי כאשר תהיה פעילה?

פורסם
כאשר שימו לב אני מדבר גם על פתרון לטווח ארוך - 50 שנה וכו'?

זה בטוח לא יקרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעיניי, רכבת תחתית הייתה יכול להיות פתרון מצוין. זה לא מפריע לתנועה, ואם זה בנוי טוב זה עובד מעולה. לא חסרות ערים בהן זה עובד יפה מאוד, כמו ברלין ופריז למשל.

אין בה פקקים, אין השפעות של מזג האוויר בפנים, לא תופסים כמעט שטח קרקע וזה יכול להיות מבודד טוב ולא להפריע לאף אחד. נראה לי כמו פתרון טוב. החיסרון כמובן הוא בצורך לעבוד מתחת לאדמה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין ספק שרכבת תחתית חיונית בגוש דן. הבעיה היא שהדבר הזה התעכב עשרות שנים, וגם הקו הראשון עילי בקטע גדול מדי. עם התקדמות הפרוייקט - ומדובר בתוספת של מספר קוים - בהחלט מדובר במהלך נכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי - Too little too late.

זה כנראה נכון. אבל ממה שהבנתי, לקח כל כך הרבה זמן לאשר את התכונית הזאת שהמחשבה היתה שאם יצטרכו לבטל אותה ולהתחיל את שלב התכנון מההתחלה (כדי לבנות רשת של רכבת תחתית) עד שזה יצא לפועל יהיה אסון תחבורתי בגוש דן, ולכן בונים כרגע מה שאפשר וירחיבו בהמשך.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הרעיון עצמו מדהים ועובד בהרבה מקומות.

השאלה היא, האם לא מאוחר מדי כאן. קראתי עכשיו שגם מתכננים להוסיף 3 קווי מטרו. זה אומר שיתוק של עוד אזורים (וגם גסיסה כלכלית בחלק מהם, כמו שקורה לאורך בגין בתל אביב) למשך שנים ארוכות. וגם אז, מכיוון שברור לכולנו שהדבר הזה לא יעבוד בשבתות, אנשים ימשיכו להחזיק ברכב.

מילא, עד שזה יקרה כולנו כבר או נמות או נתנייד במכוניות אוטונומיות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה עדיף בהרבה מתוספת קוי אוטובוס או כלום.

גם אם חלק מהקוים יהיו עיליים בחלקם, יכול בהחלט להיות שבעתיד יהפכו אותם לתת קרקעיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יבגני, אני לכ כל כך פסימי.

מערכות הסעת המונים נבנות בכל העולם, גם במרכזי ערים, וגם בהם התהליכים ממושכים. אבל, בסופו של דבר, בטווח הארוך הדבר משתלם.

איזה אלטרנטיבה אתה מציע? לבנות BRT ברחובות הצפופים ממילא של תל אביב? אל תשכח שהערים אצלנו צפופות במיוחד - בעולם הגדול מה שנקרא אצלנו שדרה יהיה רחוב ממוצע, ומה שנקרא אצלנו רחוב ייקרא סמטה.

אין ספק שהפרוייקט החל באיחור של עשורים. אבל הוא חיוני לעתיד, והאלטרנטיבה של אי בניית המערכת הרב יותר גרועה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיף משהו על כלום, ברור שעדיפה רכבת תחתית בכל האזורים הבנויים בגוש דן, אבל במציאות הישראלית שבה זה יכול לקחת עשרות שנים, רכבת קלה עילית היא הפתרון הישים היחיד.

החלם העיקרי במפת קווי הרכבת הקלה בגוש דן הוא שהיא לא מגיעה לנתב"ג, היא פשוט מקיפה את שדה התעופה העיקרי של מדינת ישראל מכל הכיוונים ונמנעת כנראה במכוון מסיבות פוליטיות מלהכנס אליו. מה שאומר שהנוסעים יצטרכו להחליף אמצעי תחבורה בצורה לא יעילה כדי להגיע ולצאת משדה התעופה במקום לעלות ישירות על הרק"ל בשדה התעופה.

זה פשוט לא הגיוני שמערכת התחבורה הציבורית הראשית שתשרת את גוש דן תתעלם לחלוטין משדה התעופה הראשי שלו.

זה יהיה חלם שלא יסלח אם הקו הסגול שממש רץ לאורך הגבול של נתב"ג לא יכנס אליו.

מפת האבסורד:

IMG_20180728_113210.jpg

פורסם

בובי - לא כל כך פשוט. התחתית תפעל מצפון לנתב"ג, הטרמינלים נמצאים בדרומו. לא אומר שאין פתרון, אבל כנראה שמדובר בפתרון סבוך ויקר. אל תשכח שכל השדה מלא תשתיות תת קרקעיות.

פורסם
יבגני, אני לכ כל כך פסימי.

מערכות הסעת המונים נבנות בכל העולם, גם במרכזי ערים, וגם בהם התהליכים ממושכים. אבל, בסופו של דבר, בטווח הארוך הדבר משתלם.

איזה אלטרנטיבה אתה מציע? לבנות BRT ברחובות הצפופים ממילא של תל אביב? אל תשכח שהערים אצלנו צפופות במיוחד - בעולם הגדול מה שנקרא אצלנו שדרה יהיה רחוב ממוצע, ומה שנקרא אצלנו רחוב ייקרא סמטה.

אין ספק שהפרוייקט החל באיחור של עשורים. אבל הוא חיוני לעתיד, והאלטרנטיבה של אי בניית המערכת הרב יותר גרועה.

יכול להיות, הלוואי וזה יצליח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בגוש דן חייבים לעבור לתחבורה ציבורית 24/7

אם אין בלילה ובשבת תחבורה ציבורית עדיין כולם צריכים רכב.

אופניים ומשאית זה אותו דבר, תופס מקום על הכביש או על המדרכה

לפי מה שסיפרו לי יש בעיה עם רכבת תחתית ובשביל זה לא אישרו את זה עד עכשיו.

מנהטן יושבת על סלע וחוצבים בסלע את המנהרות.

גוש דן זה חול ים לא יציב ולא מתאים לחפירת מנהרות.

לבנות עכשיו את כול המסילות ותחנות החדשות לכל הכיוונים ייקח לפחות 20 שנה.

עד אז כל גוש דן זה אתר בניה אחד גדול.

הם היו צריכים לעשות את זה בשלבים, לעבוד 10 שנים על קו אחד, להתחיל לעבוד על עוד קו 10 שנים, להתחיל עוד קו...

במנהטן הוסיפו עוד קו Second Avenue Subway.

התחילו את העבודות ב 2007 והתחנות הראשונות נפתחו ב 2017

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Second_Avenue_Subway

אני לא רואה הבדל בין רכבת קלה ואוטובוס, שניהם צריכים להשתלב בתנועה.

צריכים לתקן את התחבורה הציבורית בגוש דן, היא זוועה והשינויים שעשו לפני כמה שנים הפכו אתה ליותר גרוע.

אייל

פורסם

אייל, כמה הערות:

1. אין ספק שצריך תח"צ24/7. לא בתל אביב אלא במדינת ישראל. כולה.

2. אני לא מתמצא יותר מדי בפתרונות של חפירת מנהרות - אבל אם בהולנד, שמצבה הרבה יותר בעייתי מבחינה זו, חופרים מנהרות, כנרה שזה אפשרי גם בתל אביב.

3. בנית רכבת תחתית זה פרוייקט גדול וממושך בכל מקום. מכדינה מערבית אצלנו שלבי האישור ארוכים בגלל התליכי הערעור. בל העובדה שמדובר בפרוייקט גדול וארוך טווח אינה סיבה להמנע מביצועו. להפך - האלטרנטיבה של אי ביצועו הרבה יותר גרועה.

4. יש הבדל מהותי בין רכבת קלה לאוטובוס - והוא המסילה. רכבת קלה מוגבלת לנסיה על המסילה. אוטובוס חופשי לנסוע בכל מקום בו המעבר מספיק רכב ומסוגל לשאת את משקלו. מצד שני, רק"ל מסוגלת לשאת ולהוביל הרבה יותר נוסעים בזמן נתון. לכן הפתרון צריך להיות מותאם לצרכים ולתואי.

4. כתבתי קודם - להעביר אוטובוסים (או רכבת, או כל אמצעי אחר) ברחובות הצרים של ערי ישראל זו משימה קשה ומאתגרת. לכן עלה הצורך בהקמת רכבת תחתית (אולי תציע רכבת עילית, גם הפתרון הזה קיים, איני יודע עד כמה הוא מתאים לישראל).

• תוכן חדש...