Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שום ישר כוח. הוא עובד ומרויח את המשכורת שלו ביושר.

זה שהוא עובד יומיים בשבוע מאפשר לי לקלוט אותו בנוחות יחסית להשקיע בט את הזמן לו הוא זקוק כדי להיות יעיל.

אם הי. עובד משרה מלאה לא הייתי יכול לקלוט אותו כי אצלי הוא לא אחד מ20 אלא אחד משניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ישר כוח על כך שאתה מטפח סטודנט.

אני בתור סטודנט לחשמל, מוכן להיות עוזר חשמלאי, לקרוא שרטוטים (שכמובן שיסבירו בתחילת הדרך), ולעבוד קשה. מוכן גם לתת יותר מ-2 ימים בשבוע (יותר בכיוון של 4 ימים בשבוע לא כולל שבתות. אם המשרה כוללת שבת, יש על מה לדבר).

אני מאמין שאמצא עבודה, אבל התהליך הוא לא פשוט. הרבה מקומות עבודה (בדרום) מסתכלים עלי בעין עצלה כי אני סטודנט.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם
סוכן שטח בתחום כלי הגינון, רכב צמוד ונייד צמוד, שעות עבודה סטנדרטיות, רוח חברה נינוחה וחברותית, שכר התחלתי 10 ג'ובות:

אין התענינות.

נהג משאית הפצה בתחום המזון, גוש דן בלבד, שעות עבודה סטנדרטיות שמתחילות בשמונה בבוקר, חברה פרטית עם בעל בית צדיק, לא פחות (היכרות אישית), שכר התחלתי 10 ג'ובות:

אפס התענינות.

נותן שרות בתחום מיכון חקלאי, דרישות - אפס ידע מקדים(!), רק תבוא, תהיה שולייה לשבועיים ותלמד את העסק ויאללה. רכב צמוד, נייד צמוד, שכר התחלתי 9 ג'ובות, אזור הצפון בלבד, שעות עבודה סופר נוחות:

אפס היענות.

להמשיך? יש לי עוד הרבה דוגמאות.

אני לא חושב שזה ש"מדבר שטויות" מבין שנינו הוא אני. תמיד הצחיק אותי אנשים שפוטרים אחרים ב"אתה מדבר שטויות". מי שם אותך? אתה מכיר אותי? יודע באיזה תחום אני? יודע כמה ניסיון יש לי?

הנוער של היום כן מפונק יותר! לא תצליח לשנות את העובדה הזו. אז נכון, הוא גם מתוחכם יותר, חכם יותר, יודע טוב יותר מה-הוא-רוצה, אבל הוא גם מפונק יותר. וברגע שבחור צעיר ובריא מעדיף לחתום אבטלה מאשר להרוויח ביושר 7000 ש"ח אז מה לעשות - משהו השתבש במוסר העבודה כאן בארץ. הרי לא כתוב בשום מקום שהוא חייב לעבוד בתנאים אלו עד אחרית ימיו, אבל זו התחלה. זו עבודה מכבדת. זה להרוויח את לחמך ביושר ולא ליפול עול על החברה. ושוב אני אומר - אני לא מדבר על סחיבת ברזלי בנין על הכתף בצהרי הקיץ. הכל עבודות עם תנאים מעל המינימליים.

נ.ב.

אני מתכוון גם לאלו שלמדו תורת הקוואנטים בפיזיקה גרעינית ויצאו עם תואר אבל מה לעשות - לא מצאו עבודה בתחום. לא כרגע. אז בחור כזה למשל, ואני מכיר אחד כזה, אמנם לא בנושא שהמצאתי כרגע, שמתעקש לא לעבוד בשום דבר אחר רק כי זה לא הנושא בו התמקצע. "בשביל זה למדתי כך וכך שנים? בשביל זה קרעתי ת'תחת?" במקום הוא חותם אבטלה לה לה לה. זה ניראה לך נורמלי?

1. אל תקח כל דבר כ"כ קשה, זה לא בריא ללב ולפסיכולוגיה.

2. סתם בשביל שתדע, גם אתה לא יודע מאיזה תחום אני בא, אני בא מתחום ההייטק. ולא הייטק זה ממש לא רק מתכנתים ופקידות יפות.

3. דפס בשוק הדפוס הדיגיטלי היום מרוויח כ9,000 ש"ח או "9 ג'ובות" בשפה שלך. הוא יושב ומדפיס דברים במתחם ממוזג וגם לפה חסר כוח אדם ולכן נאלצו לקחת המון נוער "בעייתי" מכל מיני פרויקטים של נושרים מבתי ספר ולהכשירם להיות דפסים.

4. מפעיל מכונה בן 21 בוגר צבא בוגר 12 שנות לימוד, עובד קבלן בתחום ההייטק היום מרוויח 9-10 + אוכל + מזגן + בונוסים. לפעמים + קרן השתלמות, + טיולי צוות, + ימי מחלה בתשלום של 100% מהיום הראשון.

5. כל הדברים שרשמתי למעלה הם בדוקים מניסיון של שנים.

אתה שואל למה אין ביקוש וטוען שזה בגלל שהנוער מפונקים.

אני טוען שזה שטויות במיץ. הנוער לא עצלן הוא פשוט לא פראייר.

אין שום סיבה שבעולם להיות סוכן חלקאות בשטח או נהג משאית שכל היום בכביש אם אתה מרוויח את אותו הכסף שמרוויח מפעיל מכונה בן 21 ללא ניסיון.

הצעירים שולטים בעולם, ככה זה היה תמיד וככה זה גם עכשיו.

אתה רוצה לשכנע צעיר לעבוד בעבודה כמו נהג משאית? תן לו סיבה. ארמוז לך בשנית, יש רק סיבה אחת והיא שכר גבוה יותר.

אם אותו צעיר יכול לקבל בהייטק 9 + תנאים, תשלם לו 12 והוא יבוא. תציע לו 10 ותשאר בלי עובדים ותמשיך לקטר כמה הצעירים מפונקים ולא רוצים לעבוד.

פורסם
כי בהייטק יש כסף ,תנאים טובים ורק צריך לשבת על התחת במזגן.

כמעט.

מדי פעם, צריך גם לעבוד. שזה יכול להיות לשבת שבועיים על עשרות ג'יגה של לוגים כדי למצוא באג (אחרי שכבר תלשת לא מעט שערות, ונשבעת שאתה הולך להיות חקלאי כי נמאס לך), להתעורר ב-3 בבוקר כי איזה סיני מתקשר אליך במבטא שאין לך סיכוי להבין (ובטח לא ב-3 בבוקר) כי ללקוח נפלה מערכת וכל שעה הוא מפסיד איזה מיליון או שניים, או למצוא את עצמך בקוריאה, 24 שעות אחרי שנחתת, כשבחוץ יש 10 מעלות מתחת לאפס, ובשתים עשרה בלילה הקוריאנים מוכנים לתת לך סוף סוף ללכת לישון מוקדם, כי אתה בג'ט לג. ביום למחרת, ד"א, אתה כבר לא בג'ט לג, ואז לא יוצאים לפני שתים-שלוש בלילה.

סיפורים אמיתיים, כולם.

אז כן, העבודה היא במזגן, יש כסף טוב (יחסית) ומתייחסים אליך יפה. אבל מי שחושב שהוא בא לשחק כל היום, אז לא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
1

אני טוען שזה שטויות במיץ. הנוער לא עצלן הוא פשוט לא פראייר. הנוער של היום לא פרייאר אבל הוא כן עצלן.

הצעירים שולטים בעולם, ככה זה היה תמיד וככה זה גם עכשיו. עפת על עצמך...בינתיים בכול הממשלות בעולם מי ששולט זה המבוגרים או הזקנים.

תגיד אתה במקרה היית במעמד הר סיני ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זה אחד החסרונות בלהיות עצמאי טרי. אתה עובד המון שעות גם בסופי שבוע ואז כותב דברים כאלה. :lol:

פורסם
אני יותר נוטה להאמין שמעסיקים לא מוכנים לשלם. לקרוע את הגב/תחת בשביל פחות מ 45 ש"ח לשעה זה לא שווה את זה, חד וחלק.

מכר שלי שהתחיל עבודה כמחסנאי באחת מרשתות הפארם משתכר ב 34 ש"ח לשעה (מיותר לציין שבלי כל תנאים נוספים, מלבד קרן פנסיה שהמעסיק מחוייב להפריש ע"פי חוק) ורק אלוהים יודע למה הוא ממשיך לעבוד במקום הזה, והוא נותן עבודה כמו חמור.

חבל.

מסכים איתך לגמרי.

מצד אחד - לרוב זו עבודה שלא דורשת ידע מיוחד והיא כללית מאד, להוציא מהכלל את ברווז שככל הנראה יש לו ידע בתחום מעל הממוצע כפי שהוא ציין.

מצד שני - אם העבודה קשה מאד פיזית ושוחקת, אזי היא דורשת תגמול מסוים.

כמו שעובדי הזבל (השייכים לעיריות) מתוגמלים בהתאם. אחרת - אנשים לא היו רוצים ולא היו מוצאים סיבה לעבוד שם.

כמו למשל עובדים בתמיכה טכנית/שירות לקוחות, אני לא מבין איך אנשים מוכנים לעבוד בתנאים כאלה וכל היום לקבל צעקות בטלפון.

המשכורות שירחמיאל ציין לא גבוהות במיוחד, אבל הן נשמעות לא רעות לאנשים צעירים ומתחילים ללא נסיון בשוק העבודה.

פורסם
אם אתה אוהב לשבת מאחורי ההגה, נהג הפצה אולי יכול להיות פתרון יותר הוגן.

זה ממש לא עבורי... חשבתי על זה לחצי דקה ברצינות: כושר ניווט אגדי (מצאתי עליות בדרך מחיפה לעכו פעם אחת) וחוסר יכולת לבצע עבירות חנייה (אני אמצא חנייה חוקית, לגיטימית, גם אם זה יהרוג אותי או ייקח יום עבודה שלם) פוסלות אותי מלהיות מועמד רציני לתפקיד הזה.

ברווז יקר, אם יש לך נסיון ברכש וניהול שרשרת אספקה ואתה עדיין מחסנאי, אתה עושה משהו לא נכון או כותב קורות חיים לא נכון

ספר לי על זה :lol:

זה ממש לא נכון, אגב.

בימינו, למחסנאים נדרש תואר! למחסנאים!!! כבר נתקלתי בלא מעט משרות שדורשות מינימום הנדסאי, או משרות של שכר מינימום. אין "באמצע" כמעט.

נותן שרות בתחום מיכון חקלאי, דרישות - אפס ידע מקדים(!), רק תבוא, תהיה שולייה לשבועיים ותלמד את העסק ויאללה. רכב צמוד, נייד צמוד, שכר התחלתי 9 ג'ובות, אזור הצפון בלבד, שעות עבודה סופר נוחות:

אפס היענות.

דבר איתי על זה. נו, דבר איתי כבר. דבר איתי. למה אתה לא מדבר איתי? :lol:

האמת שזה נשמע מעניין, שינוי מבורך מלהזיז קופסאות מפה לשם ובחזרה. אם עדיין אקטואלי, מצאת מתעניין אחד. אשמח לדבר על זה.

מעמד הר סיני, מעמד הר קוריאני, כמה געות בדרך גם לפי התיאורים :lol:

מסכים איתך לגמרי.

מצד אחד - לרוב זו עבודה שלא דורשת ידע מיוחד והיא כללית מאד, להוציא מהכלל את ברווז שככל הנראה יש לו ידע בתחום מעל הממוצע כפי שהוא ציין.

לא "כנראה", אלא "עם קבלות".

רכש גלובאלי- בעבודה הנוכחית אני מתעסק בין היתר ב"קיט" של עגלות כלים מזוודות, תפורות לפי צרכי הלקוח. מדובר על יציאה לרכש של משהו כמו 200 פריטים לעגלה סטנדרטית, חלקו הקטן בארץ והרוב מספקים בחו"ל. כבר איתרתי מספר ספקים לפני שנים (חזרתי לעבודה ישנה שלי לאחר הפסקה של 4 שנים) שהמקום עובד איתם עד היום באופן תדיר וסדיר. כבר היו לי עגלות שטיפלתי בהן (משלב האפיון הראשוני ועד האספקה) של מעל 400 יוניקים (מעל 650 פריטים טוטאל, 400 מתוכם שונים זה מזה). והכל עם דדליין.

שרשרת אספקה- לעיתים משלב הצעת המחיר הראשונית, לרוב משלב ההזמנה- ועד שהסחורה יוצאת עם נהג\שילוח ללקוח. כולל כל מה שבאמצע: קליטה למערכת, הזמנות לקוח וספק, אישורים שונים ומשונים, לעיתים נדירות איסוף הסחורה מנתב"ג (משלוחים גדולים במיוחד...), יצירת חשבוניות, פריקת המשלוח ואריזה של הסחורות ללקוחות השונים...

ניהול מחסן ומחסנאים: ניהלתי צוות של 4 אנשים זולתי. אותו המקום עם המנועים שדיברתי עליו. התחלתי שם כמחסנאי מן המניין, ביום הרביעי שלי שם, ניגשו אליי המנהלים ושאלו אותי אם אני רוצה "שדרוג" להיות מנהל המחסן. :lol: היה הזוי :lol:

כמובן שאמרתי כן.

ניהול מחסן- סולו: מחסן של חברה לייצור לוחות חשמל. אחראי על 30 עובדים (חווטים, טכנאים, מכונאים וכולי) ועל כל החומר שהם צריכים עבור העבודה השוטפת. לא הייתה לי דקה אחת לנשום בשקט, טחנתי שעות וימי שישי מרצוני החופשי כדי להספיק את העבודה (תכל'ס, זו עבודה ל-3 אנשים! הייתי אני לבדי שם :roll:), הייתי מסתכל על השעון בדיוק פעמיים ביום- הראשונה בתשע בבוקר, ואחרי שעה, ב-16:00... הזמן עבר מהר מאד, עם המון לחץ. תוך כדי כל זה, הייתי צריך למצוא את הזמן והדרך לשדרג את המערכת הקיימת לביצוע ניפוקים ממוחשבים (דבר שלא בוצע עד שהתחלתי לעבוד שם- לקחתי את זה על עצמי, ובהצלחה גדולה). כמובן שאף אחד לא אהב את זה שהוא צריך לחתום על הסחורה שהוא מקבל...

כל זה, ארוך מדיי בשביל להופיע בקורות חיים. תאמין לי שיש עוד חלקים לסיפור ולניסיון המקצועי שלי, וליכולות שלי כמחסנאי וכאדם.

אבל אף אחד לא יקרא את זה, ואף אחד לא יזמן אותי לראיון על סמך משהו שארוך מדיי לקריאה. בודדים בלבד, יחידי סגולה, אשכרה קוראים את קובץ הקו"ח ששולחים אליהם מועמדים. 99.9% עוברים בריפרוף, ומפסידים בגלל זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לא צריך לערבב בין דברים שונים.

אף אחד לא מבקש ממך לשלם 40 אלף למחסנאי שלך.

אתה צריך לשלם למחסנאי שלך 2000-3000 שקל יותר כדי לקבל בתמורה כוח עבודה מוצלח ואיכותי.

הסיכוי לקבל מחסנאי טוב ב7000 ש"ח ברוטו הוא אפסי. אף בחור צעיר חזק ועם ראש על הכתפיים לא יבוא לעבוד אצלך.

אף אחד לא ביקש ממך לשלם לו שכר של מתכנת. והשוק די חופשי וזאת מדינה דמוקרטית אז אתה מוזמן לעשות מה שבא לך.

פשוט אל תתפלא שאתה לא יכול למצוא עובד אם אתה לא רוצה לשלם לו כמו שמגיע לעובד איכותי.

כשאני הולך וקונה טלפון סלולרי סיני ב700 שקל אני לא מצפה ממנו לעבוד כמו מכשיר איכותי בכפול מהמחיר. לכל דבר יש את המחיר שלו.

אולי אם היית מוציא מכיסך כמה גרושים יותר ולוקח עובדים איכותיים בשכר גבוה בכמה אלפים לא הייתי צריך להוציא את העיבוד לחו"ל והעסק שלה היה גדל ופורח ההשקעה בעובדים הייתה משתלמת.

כמה גרושים?!

רואים שבחיים לא ניהלת עסק או אפילו עסקת בניהול כספים בסיסי.

תוספת של 2,000 - 3,000 שקל לברוטו של עובד מגולמת לתוספת 5,000 שקל לעלויות שכר של העסק. 60,000 שקל בשנה תוספת להוצאות שכר בשביל להעסיק מישהו שיבצע את אותה עבודה בדיוק.

ואם יש לו 10 מחסנאים ונניח חצי מהם ידרשו תוספת כי הם שמעו שנתו לעובד חדש שרק הגיע 10,000 בחודש? תוך שנה העסק מת.

אל תשכח יש לו מתחרים בישראל ובחו"ל ועלייה בעלויות שכר מקשה עליו להתחרות. למה לדעתך התעשייה חוסלה במערב? למה קיימים מקומות כמו "חגורת החלודה" בארה"ב? מפעלים במערב לא הצליחו להתחרות בפועלים בדולר וחצי ליום בסין.

בנוסף, מה זה הזלזול הזה ב-7,000 - 8,000 שקל?! אני בתור איש מקצוע משכיל שנים גירדתי 5,000 שקל בחודש בעבודה משרדית אומנם, אבל תחת הרבה לחץ וכאב ראש. 8,000 שקל היה בשבילי חלום. אני מכיר רואי חשבון/עורכי דין אחרי סטאז' שלא מקבלים 8,000 בחודש.

1

4. מפעיל מכונה בן 21 בוגר צבא בוגר 12 שנות לימוד, עובד קבלן בתחום ההייטק היום מרוויח 9-10 + אוכל + מזגן + בונוסים. לפעמים + קרן השתלמות, + טיולי צוות, + ימי מחלה בתשלום של 100% מהיום הראשון.

5. כל הדברים שרשמתי למעלה הם בדוקים מניסיון של שנים.

אני טוען שזה שטויות במיץ. הנוער לא עצלן הוא פשוט לא פראייר.

אין שום סיבה שבעולם להיות סוכן חלקאות בשטח או נהג משאית שכל היום בכביש אם אתה מרוויח את אותו הכסף שמרוויח מפעיל מכונה בן 21 ללא ניסיון.

קשקוש בלבוש מארץ הבולשיט.

תביא קישור למודעה. אתה יודע מה תביא לי 3 מודעות כאלה ולא מודעה אחת מאיזה מעסיק לארג' במיוחד שכנראה ממש נואש לעובדים.

מעניין איפה היו המשרות האלה כאשר אני השתחררתי מהצבא אי שם בשנת 2007 וכל מה שהצלחתי למצוא היה תחנות דלק, אבטחה ומפעלים בשכר מינימום.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
1. אל תקח כל דבר כ"כ קשה, זה לא בריא ללב ולפסיכולוגיה. בוודאי לא לוקח קשה, רק לא מבין את הזלזול ב- 7000 או 8000 ש"ח. איפה הם היו כשאני יצאתי לשוק העבודה איפה...

2. סתם בשביל שתדע, גם אתה לא יודע מאיזה תחום אני בא, אכן! ובדיוק בגלל זה אני לא אגיד שאתה מדבר שטויות! לא אקבע דבר כזה כי אני לא מכיר אותך.

3. דפס בשוק הדפוס הדיגיטלי היום מרוויח כ9,000 ש"ח או "9 ג'ובות" בשפה שלך. הוא יושב ומדפיס דברים במתחם ממוזג וגם לפה חסר כוח אדם ולכן נאלצו לקחת המון נוער "בעייתי" מכל מיני פרויקטים של נושרים מבתי ספר ולהכשירם להיות דפסים. וזה בדיוק מה שאני טוען: הנוער מפונק ולא מוכן לעבוד גם תמורת שכר שכזה, לכן נאלצים לקחת "נוער בעייתי" כדבריך.

אתה לדעתי פשוט לא מבין את המשוואה: כמה אנשי הייטק צריך בשוק? כמה? ואיפה נמצא המחסור האמיתי בשוק?

נכון. במקצועות שאני דיברתי עליהם והמפונקים של היום לא רוצים לעבוד בהם כי זה לא מגדל+משרד+הילת הייטק עאלק+מזגן+מחשב.

אתה שואל למה אין ביקוש וטוען שזה בגלל שהנוער מפונקים. בוודאי, עדיין חושב כך.

אני טוען שזה שטויות במיץ. הנוער לא עצלן הוא פשוט לא פראייר. ואני בחיים לא אגיד על מישהו שאיני מכיר שהוא מדבר שטויות.

אין שום סיבה שבעולם להיות סוכן חלקאות בשטח או נהג משאית שכל היום בכביש אם אתה מרוויח את אותו הכסף שמרוויח מפעיל מכונה בן 21 ללא ניסיון. אתה סותר את עצמך ודי מחזק את מה שאני טוען כאן.

הצעירים שולטים בעולם, ככה זה היה תמיד וככה זה גם עכשיו. סלח לי שאני לא פורץ בצחוק.

אתה רוצה לשכנע צעיר לעבוד בעבודה כמו נהג משאית? אני לא צריך לשכנע אף אחד: בחור צעיר ובריא משתחרר מהצבא צריך לעבוד. צריך לרצות להתפרנס ולא להתחיל להיות בררן. הוא רק ילדון, שלא ישחק אותה. הוא צריך לשכנע אותי, לא אני אותו (שוב, בתנאי שהוא מקבל את המגיע לו ולדעתי שכר התחלתי של 9 או 10 אלף בלה בלה בלה מה שכבר אמרתי). כשאני השתחררתי עשיתי הכל, אבל הכל. עבדתי בכל דבר שהכניס לי כמה לירות ולא נפלתי עול על הוריי או על המשק. ידעתי שזה זמני לכמה שנים עד שאעמוד על רגליי באופן יציב. ולכן כל עבודה מכבדת בעליה.

אם אותו צעיר יכול לקבל בהייטק 9 + תנאים, תשלם לו 12 והוא יבוא. תציע לו 10 ותשאר בלי עובדים ותמשיך לקטר כמה הצעירים מפונקים ולא רוצים לעבוד שוב אגיד, לא צריכים אותו בהייטק. צריכים אותו במקומות אחרים

ובזאת מבחינתי אין לי עוד הרבה מה להוסיף. שיהיה שבוע מצוין ובטוח.

• תוכן חדש...