Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ביונדאי שלנו, i30CW 2010, בהתנעה, מדי פעם המנוע מגיב בגמגום, רועד כולו, מד הטורים לא עובד, ולפעמים יחד עם התופעות הללו גם נדלקת נורת ESP. מדוממים ומתניעים מחדש והאוטו חוזר לתפקד כרגיל.

מה זה? ולמה במוסך סטנדרטי לא מצאו את מקור הבעיה? האם יש טעם לפנות למוסך המורשה? יהיה לו פתרון אחר?

תודה,

אמיר

• אהבתי 1
פורסם

יש מחלה ידועה במנוע הזה עם חיישן קראנק.

תקרא על החיישן באינטרנט ותבין מה תפקידיו אבל אחד מהם זה גם לדווח סל"ד.

ברגע שהרכב כבר לא יניע או יתכבה באמצע נסיעה - תחליף את החיישן על בליינד.

יש לך מדריך על הרכב הזה.

• אהבתי 1

Stay Dirty

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

מערכת ה Electronic Stability Program הידוע גם בחלק מהרכבים כמערכת ESC – Electronic Stability Control שהינה מערכת ממוחשבת לבקרת יציבות בעת אובדן השליטה ברכב.

המערכת מקבלת נתונים על הנסיעה מחיישנים המנטרים כל גלגל ובמידה והיא מזהה התנהגות של הרכב שאינה תואמת לרצון הנהג ( לרוב תת היגוי או היגוי יתר ), מערכת ESP תתקן את הנסיעה. לרוב, המערכת תגיב בניתוק מערכת ההצתה או הפעלת בלמים וכך, בלי שנרגיש לפעמים, תעזור לנו שלא לאבד שליטה.

לדעתי התקלה במערכת ה ESP גורמת לניתוק הצתה חלקי ולכן המנוע 'מגמגם'.

נמצא בפסילה האמת כבר 7 חודשים מתוך 3 :roll:

פורסם

תגיע למוסך מורשה

שיחברו את הרכב למחשב ויאפסו את התקלה

או אפילו עניין של עדכון לרכב.

as i walk through the valley of the shadow of death

פורסם
הבעיה היא שהתקלה לא עולה בקריאת דיאגנוסטיקה. הייתי עם הרכב במוסך, אחר כך במוסך המורשה, התחברו עם מחשב דיאגנוסטיקה ולא ראו שם בעיה כזו. האם היא לא אמורה לרשום תקלה?

תגיע למוסך מורשה

שיחברו את הרכב למחשב ויאפסו את התקלה

או אפילו עניין של עדכון לרכב.

במוסך המורשה לא איתרו את התקלה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
היי,

ביונדאי שלנו, i30CW 2010, בהתנעה, מדי פעם המנוע מגיב בגמגום, רועד כולו, מד הטורים לא עובד, ולפעמים יחד עם התופעות הללו גם נדלקת נורת ESP. מדוממים ומתניעים מחדש והאוטו חוזר לתפקד כרגיל.

מה זה? ולמה במוסך סטנדרטי לא מצאו את מקור הבעיה? האם יש טעם לפנות למוסך המורשה? יהיה לו פתרון אחר?

תודה,

אמיר

שלום,

יש לי בעיה דומה מאוד בקיה סיד 2010... בנוסף למתואר למעלה, מדי פעם המנוע נכבה בזמן עמידה ברמזור או נסיעה איטית מאוד.

סקרן לדעת אם וכיצד נפתרה הבעיה? האם אכן הוחלף חיישן קראנק?

תודה.

פורסם

בדובר על תקלה של חיישן קרנק ,מהירות סיבוב המנוע מחושבת עלידי אות חיישן קרנק מה שגורם לשעון הסלד להפסיק לעבוד ולבקרת ההחלקה לרשום קוד c1611 על איבוד תיקשורת עם מחשב מנוע שלא יודע להגיד לבקרת החלקה מה מהירות סיבוב המנוע

פורסם

במוסך לא ידעו להגיד מה הבעיה ואפילו לא העלו את אפשרות החיישן. מה לדעתכם אני אמור לעשות? לגשת למוסך ולבקש שיחליפו את החיישן? כמה סביר שטיפול כזה יעלה?

באותו עניין, במוסך הציעו לנקות מערכות שמן ודלק. נתנו לי נוזל אדום (דומה קצת למיץ פטל) בתוך בקבוק קוקה קולה... כמות של בערך כוס או שתיים ואמרו להוסיף לשמן מנוע. אני קצת חושש כי לא בטוח לגבי המקצועיות של הבחור שנתן לי את זה.

מה זה הנוזל הזה? האם יכול לגרום נזקים? צריך לעשות משהו לפני או אחרי או פשוט להוסיף וזהו? בקיצור אשמח לקצת הסברים כי אני לא מבין בזה הרבה...

אגב, מדובר בקיה סיד 2010 מנוע בנזין 1600.

תודה רבה

פורסם

תחזיר להם את הבקבוק ותברח.

תתחיל בניקוי מצערת יסודי אבל רוב הסיכויים שאכן זה חיישן הקראנק גם אצלך.

יש לך מדריך בפורום להחלפת החיישן ב -i30 (זה אותו מנוע)

Stay Dirty

• שנה מאוחר יותר...
Guest ו25 מד טורים
פורסם
בתאריך 6.9.2018 בשעה 18:26, 29moti כתב:

בדובר על תקלה של חיישן קרנק ,מהירות סיבוב המנוע מחושבת עלידי אות חיישן קרנק מה שגורם לשעון הסלד להפסיק לעבוד ולבקרת ההחלקה לרשום קוד c1611 על איבוד תיקשורת עם מחשב מנוע שלא יודע להגיד לבקרת החלקה מה מהירות סיבוב המנוע

יש לי אותה תקלה i25 1.4  2013  .לסרוגין עובד המד טורים .הנעה קשה . מגמגם . לא מחליף הילוך בהאצה מהירה. התקלה מופיע מדי פעם ונעלמת . ללא כל תקלת מחשב.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 2.5.2018 בשעה 10:03, אמיר ש., מודיעין כתב:

היי,

תודה,

אמיר

החלפתי חיישן קרנג בהמלצת הקבוצה ונפתרה הבעיה מדובר על i25 2012 מצורף מקט מקורי 391802B000

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...