Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בצירייה הימנית נקרעה הגומייה הפנימית (זאת שרחוקה מהגלגל).

במוסך רוצים להחליף בנוסף 2 אטמים שנמצאים בין הצירייה לגיר וכן להחליף 3 ליטר שמן גיר.

אני לא יודע אם יש נזילה מהאיזור. אני יודע בוודאות שהגומייה לא תקינה (רטובה).

האם זה נוהל מוכר?

והאם יש איזשהו יתרון לגומייה מקורית? בטויוטה זה מגיע סט - גומיה פנימית וחיצונית.

פורסם

ממש לא נוהל מקובל להחליף מחזירי שמן של הציריות אם רק הגומיית ציריה הפנימית קרועה. מחליפים גומיה וזה הכל. אן המחזירים נוזלים זה כבר סיפור אחר אבל אני בספק אם נוזלים. נה גם שגם אם מרוקנים את שמן הגיר אז ניתן להחזירו למערכת. לגבי גומייה שים רק תואם מקורית ולא אוניברסאלית ולא עם המכשיר הפנאומטי שפשוט מחליש את הגומייה והיא לא תחזיק יותר מידי זמן מעמד לאחר התקנתה. כדי להתקין גומיית צירייה צריך לנתק את הציריה ולעבוד עליה מחוץ לרכב עם פירוק של הקרדן שזה יחסית פשוט.

פורסם

לא הבנתי...

אם נוזל שמן מהגיר לצירייה ז"א שמחזירי השמן לא תקינים, (הגיוני אחרי כ 14 שנים )

שנית אם מפרקים מחזיר שמן והשמן הרי יצא , אז למה לא לרענן לחדש את שמן הגיר?

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם
לא הבנתי...

אם נוזל שמן מהגיר לצירייה ז"א שמחזירי השמן לא תקינים, (הגיוני אחרי כ 14 שנים )

שנית אם מפרקים מחזיר שמן והשמן הרי יצא , אז למה לא לרענן לחדש את שמן הגיר?

מי קבע שנוזל שמן ממחזירי השמן? כרגע לפי הנתונים של פותח השירשור הגומייה הפנימית של הצירייה בלבד קרועה. אם באמת ישנה נזילה מהמחזירים אז בהחלט יש להחליפם. אם השמן גיר נחות כבר החלפה אז כן להחליפו בחדש. אם הוחלף לא מזמן אז להחזירו. סיכוי קלוש וקטן מאוד ששני המחזירים נוזלים בבת אחת. ואם הם נוזלים אז אמור להיות מחסור בשמן גיר ואם זה נמשך תקופה ארוכה אז המחסור הזה היה מורגש בתופעות למיניהם בגיר...אולי חסרים לנו קצת יותר פרטים מפותח השירשור? למה הם רוצים להחליף את המחזירים נקאמיצ'י?

פורסם

האמת שאין לי יותר מדי פרטים.

הרכב היה בטיפול. במסגרת הטיפול המכונאי ראה את הנזילה.

פשוט כאן מעדכנים אותך בממצאים רק אחרי שהרכב מוכן ויורד מהליפט.

בהצעת המחיר הם ביקשו להחליף את המחזירי שמן, 3 ליטר שמן גיר ואת הגומיה לצירייה (אני מניח שמחליפים כבר את שתיהן - כי הסט המקורי כולל 2 גומיות ועולה כ-250 ש"ח).

אני אקח את הרכב לטיפול במוסך כללי.

מחזירי השמן והשמן גיר לא עולים הרבה, אז אני מניח שנשים כבר מקורי.

פשוט התלבטתי לגבי הגומייה לצירייה. האם להשקיע עוד קצת ולקנות את הסט המקורי או שהמוסכניק ישים לי.

פורסם

בהחלט עוזר. הגומייה קרועה וכל הגריז עף אחוצה. מכאן ועד לקבוע שהמחזיר שמן גיר נוזל אני לא יודע אחך קבעו. לטובתך האישית תבקש שיראו לך שהמחזירים נוזלים לפני שאתה רץ להחליף אותם. גומיית ציריה תקנה תואמת מקורית ביחד עם הגריז העלות היא כ 30 שח.

פורסם

תודה.

הגומיות של המחזיר שמן עולות מעט מאוד.

לא שווה להחליף כבר שהצירייה יורדת? או שזה מיותר לחלוטין?

אגב, גם הגומייה של המוט הגה קצת רטובה. אני אבקש שיחליפו גם אותה.

לא מצאו פתרון יותר טוב מאשר הגומיות הנקרעות האלו?

אם אני לא קונה מקורי שהמוסך כבר יספק את הגומיות.

גם בולמי זעזועים האחוריים נוזלים. אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת.

פורסם

אם המחזיר לא נוזל לא צריך לגעת בו. אל תשכח שזה המחזיר המקורי אז לך תדע מה ישימו. כמה התוספת בכסף על המחזירים עם העבודה? גומיית מוט ההגה ייתכן ורטובה כי ניתז לעברה גריז מהגומייה הקרועה..אז בדוק באמת אם היא קרועה...חבל להחליף סתם משהו תקין.

פורסם (נערך)

הגומיות מחזירי שמן המקוריות עולות 100₪ בערך.

לא יודע מה ההפרש בעבודה. זה הרבה עבודה לפרק אותם?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
תודה.

הגומיות של המחזיר שמן עולות מעט מאוד.

לא שווה להחליף כבר שהצירייה יורדת? או שזה מיותר לחלוטין?

לא מיותר כלל, אם הציריה יוצאת החוצה מתיבת ההילוכים, הדרך המקצועית זה לשם מחזיר שמן חדש.

אגב, לדעתי הגרמשוקה של ההגה קרועה, אבל באמת שלא בעיה לבדוק זאת.

• תוכן חדש...