Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שהתופעה אשר אתה מתאר קשורה למה שאני רשמתי, אך הפתרון שלי אכן יכול לעזור.

ישנו חוזר טכני של היבואן האומר לפתוח ציריות, לנקות ולשים LOCKTIDE במקרה של נקישות בהתחלת נסיעה.

לאחר מכן, התופעה של הנקישות לא חוזרת.

כמובן, שאתה צריך לעשות את זה במוסך, וזה באחריות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מצטרף לבעיה.

אובחנה גם במאזדה שלנו בשנתון 2005.

האוטו היה במוסך ונשאר שם לילה כדי שבבוקר הם יתניעו וירגישו אותה בשיאה.

הם אמרו שהם איבחנו את הבעיה ויחזרו אלינו בקרוב עם הפתרון, אני אעדכן.

תודה מראש.

פורסם

חברה, בשום פנים לא להעביר ל DRIVE עם טיפה גז, קצת גז או הרבה גז.

דפיקה קלה בין ראשון לשני בלאנטיס היא תופעה ידועה.

חבל שלא ציינת את מודל הרכב, אבל אם רק 19K סביר שמעל 99, ולכן גיר מודל חדש.

שום גלגל שיניים לא משתחרר באף גיר של מזדה - אין חיות כאלה.

אם השמן צח לחלוטין - סביר שהגיר במצב טוב. אולי יש תקלה קלה במוח או באחד הסולנואידים.

ידידי בעל המאזדה: אם זה רק נקישה קלה, לא כדאי לך להתחיל לחפור בגיר כי לא תמיד ניתוחים מסתיימים טוב.

פורסם

ספי, לתשומת ליבך, מדובר במאזדה 3, כך מצויין בנושא.

לכל הידוע לי, זהו לא בדיוק הגיר של הלאנטיס. (או האם כן?)

מן הסתם הרכב מודל 2003 ומעלה.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

גם בלנטיס שלי יש שוני קל בין החלפות ההילוכים הראשונות בבוקר כשהרכב קר לגמרי ובין ההתנהגות כשהגיר מתחמם, אבל זה לא מגיע למצב של נקישה או מכה בשילוב. התופעה היא שהשילוב מושהה משהו, אבל מעט מאד. בכל מקרה וכפי שכבר נאמר כאן, כדאי לנהוג בגיר קר בעדינות ולא ללחוץ בחוזקה על דושת הגז.

קשה לי לקבל שבארץ תהיה בעיה ממשית של שמן קר, כי מה הדין במדינות קרות ממש או בכאלה בהן ישנם שינויי טמפרטורות קיצוניים בין יום ולילה (אזורים מדבריים למשל)?

יוסי

פורסם

המאזדה היא מאזדה 3 מודל 2005 - עלתה לכביש ממש בתחילת שנת הדגם.

ואני לא בעל המאזדה - אני רק נוהג בה... (רמז למי שלא הבין: יש לה מדבקה על הכנף האחורית)

כמובן שלא נותן גז בשילוב ל-D, יש לי כנראה עוד כמה שנים לנהוג על האוטו הזה, ואני מעדיף גיר תקין.

גם לא מושך לסל"ד גבוה בדקות הראשונות של הנסיעה.

כאמור, בינתיים אני לא מתכוון לשלוח את האוטו למוסך. אעשה זאת רק כשהבעיה תחזור באופן עקבי כל בוקר/כל ערב, כדי לא לצאת אדיוט ולקבל תשובה של "לא מצאנו בעיה".

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
גם בלנטיס שלי יש שוני קל בין החלפות ההילוכים הראשונות בבוקר כשהרכב קר לגמרי ובין ההתנהגות כשהגיר מתחמם, אבל זה לא מגיע למצב של נקישה או מכה בשילוב. התופעה היא שהשילוב מושהה משהו, אבל מעט מאד. בכל מקרה וכפי שכבר נאמר כאן, כדאי לנהוג בגיר קר בעדינות ולא ללחוץ בחוזקה על דושת הגז.

קשה לי לקבל שבארץ תהיה בעיה ממשית של שמן קר, כי מה הדין במדינות קרות ממש או בכאלה בהן ישנם שינויי טמפרטורות קיצוניים בין יום ולילה (אזורים מדבריים למשל)?

יוסי

משתמשים בשמן סינטטי למחצה או מלא. ההבדלים, לפחות לפי ביקורות בפורומים בחו"ל, היסטריים ביחס לשמן מינרלי רגיל.

בצע חיפוש ב GOOGLE ל->

valvoline ATF durablend

AMSOIL ATF

Royal Purple Max ATF Automatic Transmission Fluid

בלא מעט מקומות מוזכר שיש צורך בהחלפה מושלמת של השמן (פלאשינג) ע"מ להנות מכל היתרונות של השמן הסינטטי.

למרות שאת רובם אפשר למהול עם השמן הקיים בתיבה, האפקט של השמן הסינטטי בא לידי ביטוי כשהוא אינו מהול עם שמנים אחרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רואה איציק, אני לא צריך לכתוב מאומה על רויאל פרפל - אתה עצמך מסביר על הבדלים בין איכויות (למרות שאינך נוקב כמובן בשמות).

שתי המכוניות הפרטיות שלי נוסעות כבר מזמן על שמני גיר אוטומטי סינטטיים של החברה הנ"ל, ולמרות שהדגמים אינם מצטיינים באמינות יתר, בהם השילוב מושלם מהרגע הראשון וללא שמץ הבדל בין קר וחם. נכון שאני גם מקפיד מאד על החלפות לפי ההוראות, כולל החלפת פילטר בגיר.

דוקא המזדה שהיא רכב ליסינג מתנהגת עם הבדל קל, אף כי אני חוזר ומדגיש, לא משמעותי מבחינה תיפקודית.

יוסי

פורסם
רואה איציק, אני לא צריך לכתוב מאומה על רויאל פרפל - אתה עצמך מסביר על הבדלים בין איכויות (למרות שאינך נוקב כמובן בשמות).

שתי המכוניות הפרטיות שלי נוסעות כבר מזמן על שמני גיר אוטומטי סינטטיים של החברה הנ"ל, ולמרות שהדגמים אינם מצטיינים באמינות יתר, בהם השילוב מושלם מהרגע הראשון וללא שמץ הבדל בין קר וחם. נכון שאני גם מקפיד מאד על החלפות לפי ההוראות, כולל החלפת פילטר בגיר.

דוקא המזדה שהיא רכב ליסינג מתנהגת עם הבדל קל, אף כי אני חוזר ומדגיש, לא משמעותי מבחינה תיפקודית.

יוסי

רשמים מדוייקים בין שמן מינרלי לחצי-סיננטי או סינטטי מלא תוכל לקבל ממני באופן מפורט רק לאחר שאחליף את השמן גיר אצלי לשמן סינטטי מלא או חצי סינטטי (שטיפה מלאה של התיבה)... עד אז האסמכתאות שיש לנו בנושא הן התרשמויות של משתמשים אחרים במוצר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מכאן , אפשר להסיק שבארצות הצפוניות (טמ"פ נמוכה בהרבה משלנו) אנשים מסתובבים עם תחת אדום כתוצאה ממכות העברת ההילוכים?:-P

נראה לי שמאזדה התחילו לפשל לאחרונה ....

פורסם

לא יודע לגבי צבע הישבן של צפונבונים ורדרדים, אבל את התחושה לגבי השהיה אני חש בודאות.

ולגבי ההערה של איציק - כבר הצעתי לסייע בניסוי מסודר לבדיקת שיפור, הודות להחלפת שמן.

לדעתי הגיע הזמן שכמה מאלה שמסוגלים להקדיש לכך וברשותם אמצעים מתאימים, יאחדו כוחות כדי לגזור מסקנה אופרטיבית.

להערכתי כדאי שמישהו עם מד חום על שמן המנוע ישתתף בבדיקה, ויש צורך לגרור לענין מישהו עם גישה לדינמומטר שילדה. ניתן לצרף מד רעש ומד רעידות ספקטרלי (יש לי) כדי למדוד הפחתה ברעשי ורעידות מנוע, ולכן רצוי שלפחות לאחד המשתתפים יהיה מנוע יחסית רועש בגלל שסתומים ובלאי פנימי. בניסוי כזה חשוב מאד שעד כמה שניתן לא יהיה כיול או טיפול במנוע במרוצת הניסוי (נניח במשך חודשיים), כדי לשלול ששינוי כלשהו נגרם לא עקב תרומת השמן.

ניתן לבדוק נניח שניים שלושה סוגים של שמנים, כדי לא להחשד בהטיית התוצאות.

לדעתי גם כדאי, במידה והרעיון יקרום עור וגידים, להכין תוכנית ניסוי מסודרת ולפרסמה בפורום לפני הביצוע, ולקבל הערות והארות מהחברים כדי להפיק מכך מכסימום.

יוסי

כן, שכחתי עניין מהותי (לפחות בעיני) - את השמן יש לקנות מהמפיץ/יבואן כדי למנוע כל פתחון פה ואפשרות ללחץ או להטיית התוצאות.

פורסם

בתור אחד שעבר לשמן מנוע רויאל פרפל למנוע 15-40 אני יכול להעיד שהוא עושה עבודה טובה מאוד.

לא מזמן החלפתי שמן גיר אוטו של ראלי 1 ישנו שיפור במצב קר אבל לא היסטרי כמו במנוע .

הייתי מעוניין לעשות ניסוי על התיבת הילוכים שלי ולעבור לשמן גיר סינטטי של רויאל.

ואגב יוסי מה דעתך להביא את היבואן לניסוי הזה. ושיתן אולי איזה כמה גלונים לבדיקה יסודית ואז הפרסום שהוא אולי יקבל אם התוצאות כמובן יצדיקו את זה שיהיה לו את הפרסום הטוב ביותר.

רצוי כמובן לדר עם ספקי שמנים אחרים לגבי הניסוי.

אתה מוכן לשתתף בניסוי ????

כןןןןןןןןןן

• תוכן חדש...