Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בעצם, די ענית על כל השאלות שאתה שואל,

לא הייתי קורא לזה "נזק", אלה בלאי בעתיד הרחוק.[אולי התכוונת לנזק בכיס]

המע" הזו באה למזער ולצמצם פליטת מזהמים, ובמידה מסויימת לחסוך בדלק.

וזה בא על חשבון בלאי, ומצבר יקר בכמעט פי-3, כשהוא יילך.

השאלה היא כמה משתמשים בה, כי ניתן לנטרל אותה בלחיצת כפתור.

באיזה רכב מדובר?

לא בהכרח, למיטב הבנתי בשברולט קרוז זה לא אפשרי..

עריכה אחרונה על ידי lolmit
פורסם

בקיצור - מה שחוסכים ב"כיס" אחד - נכנס ל"כיס" השני (רק חבל שזה לא הכיס שלנו, כרגיל).

האם זה טוב ? - לא יודע (זה כמו חוק שימור אנרגיה כזה... שום דבר לא הולך לאיבוד). לא חושב.

מערכת s&s - כשלעצמה, לדעתי דיי מעצבנת.

alfa 156 2.5.

פורסם

בקרוב המערכת לא תהיה אפשרית לניתוק כלל, ולכן יצרני המכוניות יעברו לשימוש במדחסים חשמליים (אינברטר).

ואז המערכת תפריע הרבה פחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חושב שמזמן לא שמעתי כאלה אגדות אורבניות על משהו. זה ברמות של "אל תקנה פיג'ו 108 כי בסיטרואן BX היו הולכות הבומבות".

דבר ראשון, מערכות סטארט/סטופ חוסכות עד 15% דלק (בתנאים אופטימליים) בתנועה צפופה, ובנסיעה עירונית ממוצעת כ-10%. בארץ מין הסתם הנתונים האלה קצת פחות טובים כי בקיץ תא הנוסעים מתחמם מהר יחסית ואז הרכב מניע כדי להפעיל את המזגן (רק ברכבים עם בקרת אקלים).

לגבי בלאי, גם פה אין שום דבר מוכח. המערכות האלה קיימות כבר למעלה מחמש שנים ואני לא מכיר שמצברים מתבלים מהר יותר (אני אוטוטו 3 שנים עם אותו מצבר, שלא מיועד לסטארט/סטופ, והרכב עדיין מניע בנגיעה). מצברים שתואמים למערכת יקרים יותר כי הם נדירים יותר, אבל המחירים שלהם כבר במגמת ירידה די זריזה. לסטרטר בכלל אין קשר כי כמו שאמר חן פרחי, הסטרטר עובד רק בהנעה הראשונית. בהנעות "ביניים" יש כמה שיטות, השתיים העיקריות הן זו שחן ציין ואחת בה המנוע עוצר את אחד הצילינדרים בנקודה המתה העליונה, רגע לפני הניצוץ, ומניע את הרכב עם ניצוץ מהפלאג המתאים. יש גם יצרניות שמפתחות מערכות חשמל חזקות יותר, או שמות קבל שיהיה אחראי על ההנעות האלה.

יותר מזה, לגבי כמה המערכת מציקה, אם הרכב דומם ונהיה לכם חם או לא יודע מה, פשוט משחררים מעט (ואז חוזרים ללחוץ כמובן) את הברקס והרכב מניע.

כל הפחדים האלה לא מבוססים על כלום, לאף אחד אין שום סטטיסטיקה שתתמוך באגדות האלה ונשמע כמו חזרה על הנהי ופניקה שליוו את מערכות ה-abs וה-esp בתחילת הדרך.

אוקצור, תרגיעו, הכל בסדר, וסתם התקשורת מאכילה אתכם סרטים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לא בהכרח, למיטב הבנתי בשברולט קרוז זה לא אפשרי..

זו הייתה מטרת השאלה,

כי יש כבר רכבים שלא ניתן לכבות את זה. ולמיטב הבנתי בעתיד יהיו הרבה כאלה.

בקיץ אצלנו, בפקקים, היא ממש מיותרת, או שהיא לא פעילה כלל בגלל פעולת המזגן, אני כבר לא יודע...

פורסם

רוב המכוניות היום מניעות בכלל דרך האלטרנטור, שהופך פעולתו ומיסתייע בקבל גדול שאוגר מתח.

אין שום בלאי למתנע, כי רק ההתנעה הראשונית נעשית דרכו.

אפשר הסבר מכאן בבקשה? כי רכב יחיד שאני מכיר, שעובד בצורה דומה, זה פריוס (וכנראה גם היברידיות אחרות), שאצלה המנוע החשמלי מתניע את מנוע בנזין במידת הצורך, והופך את עצמו לאלטרנטור, כשלא נדרש ממנו להזיז את הרכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הצערכת שחן תיאר קיימת למשל בכל המכוניות של פיז'ו - סיטרואן עם תווית e-HDi.

יש אלטרנטור "דו כיווני" ורצועת אלטרנטור מחוזקת. בנוסף קבלי על שאוגרים את החשמל בזמן שהמנוע עובד.

התנעה ראשונה בתחילת נסיעה על ידי סטרטר רגיל.

בהמשך, התנעות לאחר עצירה על ידי אלטרנטור. קבל על פורק את האנרגיה, האלטרנטור הופך למנוע חשמלי, מניע את המנוע של האוטו, פשוט מסובב אותו דרך רצועת אלטרנטור. התנעה כזאת שקטה ומהירה, בלי שום רעש נלווה.

פורסם
אצלי ביטלתי את השטות הזאת לתמיד (A1), לא יכולתי לסבול את זה.

זה ממש מעצבן, אני איך שמניע ישר לוחץ על הביטול.

ביטלת עם ה vagcom?

קובי

:-)

פורסם

לכל מי שאומר שהS&S לא משתמשת בסטרטר יש לכם הוכחה? אני אישית מאמין שיש בלאי למנוע מחוסר שימון לבוכנות, מצבר, סטרטר ותושבות מנוע ולצערי כל התנעה היה צריך ללחוץ על כפתור לביטול במקום פעם אחת לצמיתות. התקנה "מחשב" שנותן פקודה ללחצן אחרי 10 שניות של סיבוב הסווץ'.

פורסם
לכל מי שאומר שהS&S לא משתמשת בסטרטר יש לכם הוכחה?

אני מכיר 3 סוגים של מערכת SST.

יש את הסוג שמניע באמצעות אלטרנטור כמו שהסברתי כמה הודעות מעל, אין בכלל שימוש בסטרטר.

יש את המערכת Direct start (בשימוש במאזדה למשל), היא יודעת לבצע עצירה מבוקרת של המנוע בתחילת מהלך עבודה באחת הבוכנות. כשצריך להניע, היא נותנת הזרקה והצתה לאותו צילינדר, מתבצעת בו פעימת עבודה והוא מניע את כל המנוע.

אם המנוע לא נעצר בדיוק בנקודה הנדרשת, אז יש שימוש מועט בסטרטר כדי להביא אותו לאותה נקודה.

ויש את המערכת הפשוטה - רק סטרטר, אבל מחוזק וזר שיניים מחוזק שבוניים להרבה יותר מחזורי עבודה.

• אהבתי 1

פורסם

המערכת טובה מאוד לפקקים בימות הסתיו והאביב, שאתה מסתדר יופי גם בלי מזגן. ואז אם יש לך רמזור ארוך או פקק ארוך, אתה יכול לעמוד בפקק בלי להרגיש את המנוע בכלל, וזה תענוג מיוחד השמור רק לרכבים עם מנוע חשמלי.

כבר כשקניתי את הרכב הסבירו לי שזה לא גורם לבלאי, וההתנעה גם לא מורגשת כשאני מתחיל לנסוע, אבל בכל זאת זה מעצבן ומתסכל כשאתה עוצר לשניה והמערכת חושבת שאתה הולך לעצור כמה דקות, ומכבה לך את המנוע.

אז עיקר הבעיה היא שהמערכת נכנסת לעבוד בברירת מחדל, ואשמח אם מישהו יסביר לי איך גורמים למערכת להיות כבויה כברירת מחדל, במיצובישי אאוטלנדר 2016.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מע' מעצבנת מאוד,גם ההתנעה באה על חשבון דיליי היציאה מהמקום,אומנם שהרכב שלי ידני אני שולט בה יותר(קלוץ' לחוץ) אך למרות זאת ביטלטי אותו ע"י שינוי מתח בקרה לניתוק המערכת (7.4 בברירת מחדל, שונה ל12, ככה המנוע לא נכבא)

פורסם

לרכב הבודד אין משמעות מבחינת החיסכון בדלק או פליטת מזהמים, זה מאוד מאוד מאוד מינורי אבל כשעושים את המכפלה כפול מיליוני המכוניות שנוסעות בכביש אז מתקבל חיסכון לא קטן במניעת זיהום אוויר. המערכת נועדה כדי לעמדו בתקנות הזיהום של אירופה, לא המצאה של היצרנים כדי להרוויח עוד כסף.

• תוכן חדש...