Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

פאביה 2014, מזגן עובד פיקס במצב סרקולציה (כלומר הפונקציה של לקיחת אויר מחלל הרכב זה החץ בצורת פרסה)

בלי סרקולציה אינו מוציא אויר (נשמע חנוק)

בדקתי בכמה מצבים:

1. עם מדחס

2. שיניתי כיוון הוצאת אויר

3. העברתי למצב חימום.

4. בדקתי פילטר מזגן - תקין נקי הוחלף בטיפול האחרון לפני 3 חודשים

5. המדף שנסגר ונפתח כאשר מפעילים סרקולציה תקין

עזרה בבקשה - מה יכולה להיות הבעיה??

פורסם

ייתכן מאוד שמדף כניסת אוויר מבחוץ נשאר תקוע במצב סגור או במצב ביניים. פתח מכסה מנוע ובדוק מהיכן המפוח שואב אוויר נקי (למיטב זיכרוני בצד שמאל כאשר אתה עומד מול תא המנוע קרוב לקיר האש). תפעיל את המערכת המיזוג במצב של כניסת אוויר ובמהירות מקסימלית של המפוח. לאחר מכן הצמד דף נייר בגודל A4 לפתחי יניקת האוויר בתא המנוע ותבדוק אם הנייר נשאב לתוך פתחי האוויר. אם הנייר נשאב אז כנראה הבעיה במקום אחר.

* דרך אגב איך בדקת שמדף הסירקולציה עובד בצורה תקינה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
ייתכן מאוד שמדף כניסת אוויר מבחוץ נשאר תקוע במצב סגור או במצב ביניים. פתח מכסה מנוע ובדוק מהיכן המפוח שואב אוויר נקי (למיטב זיכרוני בצד שמאל כאשר אתה עומד מול תא המנוע קרוב לקיר האש). תפעיל את המערכת המיזוג במצב של כניסת אוויר ובמהירות מקסימלית של המפוח. לאחר מכן הצמד דף נייר בגודל A4 לפתחי יניקת האוויר בתא המנוע ותבדוק אם הנייר נשאב לתוך פתחי האוויר. אם הנייר נשאב אז כנראה הבעיה במקום אחר.

* דרך אגב איך בדקת שמדף הסירקולציה עובד בצורה תקינה ?

הסתכלתי (התכופפתי) תוך כדי לחיצה על לחצן הסרקולציה וראיתי שנפתח וכששיחררתי ראיתי שנסגר.

אני לא מצליח לאתר את כניסת האויר מבחוץ תוכל לנסות לחשוב שוב איפה ממוקם? האם תמונה של מכסה מנוע פתוח תעזור

פורסם

תמונה של האיזור הצמוד לקיר האש היכן שנמצא כיסוי למנוע של הווישרים אכן תעזור.

מצאתי עבורך תמונה כללית.

fabia-mk2-2652.JPG

פורסם

לדעתי מערכת האיוורור שואבת אוויר נקי מהפתחים (תריסים) שסימנתי בחץ אדום בתמונה המצורפת. בדי להגיע לפתח עצמו תצטרך לפרק את הטורפדו הפלסטיק לרוחב תא המנוע.

WhatsApp Image 2017-08-28 at 16.38.24.jpeg

פורסם

אהלן מרק

פירקתי את הטורפדו וגיליתי שם תריס חשמלי קטן במצב סגור (לחיצה על ביטול הסרקולציה אינה משנה מצב תריס)

ככל הנראה הבעיה היא שהתריס אינו נפתח

האם לדעתך מדובר בפיוז שרוף או תקלה חשמלית כלשהי.

קשה לי להאמין שהלך מנוע אחרי 3 שנות עבודה בלחץ

מה דעתך

פורסם

אתה יכול לנסות להגיע לקונקטור של המנוע החשמלי ולנתק אותו ולהעביר את המדף למצב פתוח בכדי לבדוק האם הבעיה באמת במדף הזה.

אפשרות נוספת לבצע איבחון ממוחשב ולבדוק היכן התקלה. בדרך כלל ברכבים מודרנים ניתן לבצע סימולציה של פתיחה/סגירה של המדפים בעזרת סורק תקלות מקצועי.

פורסם

מרק.. ב סופרב שלי קראתי פה או ב vagit מאמר שאולי אתה כתבת בזמנו ללחוץ על לחצן ac ובמקביל על לחצן מהירות אוורור וזה כייל את עצמו, אולי כדאי לנסות..

פותח השרשור נא עדכן

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 15 דקות, Itamarlazar כתב:

במעבר מסירקולציה פנימית לאוויר מבחוץ יש רעש של תריס נסגר. אני מצרף סרטון

האם מדובר לדעתכם במחשב?

68873299384__BFB0AF47-D585-4209-B500-6056ACB071F2.MOV

אם הבעיה היא הרעש אז הכול תקין. יישנם רכבים שהרעש של סגירת המדף נשמעת פחות ויש כאלה שיותר.

פורסם

הבעיה היא שברגע שאני מעביר לפנימי - האוויר לא יוצא ברכב. זו הבעיה האמיתית

השאלה אם זה באמת התריס הזה ואם זה מחשב או חלק פיסי? לדעתך כמובן

פורסם
לפני 4 שעות, Itamarlazar כתב:

הבעיה היא שברגע שאני מעביר לפנימי - האוויר לא יוצא ברכב. זו הבעיה האמיתית

השאלה אם זה באמת התריס הזה ואם זה מחשב או חלק פיסי? לדעתך כמובן

גש למוסך רון לבצע איבחון ממוחשב של מערכת המיזוג. במידה וקיימת תקלה במנועי המדפים או באחד מחיישני הטמפ' יופיע קוד תקלה ומכאן ממשיכים.

לא ניתן על סמך ההודעות שלך לנחש איזה רכיב תקול.

• תוכן חדש...