Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים Ynet מפרסמים סדרה של כתבות על התכנון הכושל של התחבורה הציבורית בישראל. אני מוכרח לציין שמדובר בסדרה של כתבות שפשוט מציגות את האמת בפנים: התכנון העירוני בישראל כושל מהיסוד ובישראל אף פעם לא תהיה תחבורה ציבורית לא בגלל שאין כסף ולא בגלל שאין תחבורה בשבת אלא בגלל שהערים בנויות בצורה שהן נותנות עדיפות מוחלטת למכוניות על פני תחבורה ציבורית

הכתבה הראשונה דיברה על המיקום הכושל של תחנות רכבת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4985403,00.html

בתור אחד שמתייסר שנים בקו רכבת אשדוד - תל אביב אני מסכים חלוטין עם הכתבה

הכתב השנייה מדברת התכנון הכושל של רחובות בשכונות חדשות שפשוט לא מאפשר תחבורה ציבורית יעילה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4996252,00.html

בגלל זה תל אביב תמשיך להיות העיר האמיתית היחידה בישראל: עיר שמושכת את כל צעירים, עסקים, מקומות בילוי. כל שאר הערים זה פשוט מחסנים לאחסון בני אדם.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא מקדישים לא מעט מחשבה על תחבורה ציבורית יעילה ומערך כבישים כשמתכננים שכונות חדשות, לפחות היום.

העניין הוא תפיסה מיושנת שמעודדת הפרדה בין מגורים לשאר דברים שצריכים להיות בעיר. כל עיריה רוצה שיהיה לה אזור תעסוקה ומסחר מבודד בכניסה לעיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הכתבה הראשונה היא נושא כאוב עבורי.

בתור אחד שעבר ל-90% התניידות בתחב"צ זה בהחלט מבאס ת'תחת.

סלואורייד, גם אם מקדישים מחשבה, זה לא בא לידי ביצוע יעיל.

זה הזוי שרכבת ורכב פרטי מגיעים כמעט באותו זמן מנתניה לתל אביב בפקקים של כביש החוף.

הזוי!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האמת שזה נושא ממש מעניין וכואב.

כבר לפני כמה שנים יצא לי לקרוא כתבות דומות על תכנון השכונות בישראל, ונורא התחברתי לטענה שיש משהו בעייתי באזורי מגורים, בהם אתה לא רואה אנשים ברחובות (חוץ מהורים עם ילדים קטנים בגינה הציבורית שחייבים לתקוע באמצע).

זו בעיה שיש לא רק בארץ, כמובן. גם בחול, נורא מבאס לצאת ממרכז הערים הגדולות, ולגלות שכונות שמתאימות רק למי שאוהב לישון בבית. וזה גורם לי להעריץ עוד יותר ערים כמו טוקיו, בהן לפחות לתייר, התחבורה הציבורית נראית מושלמת גם בשכונות קצת יותר נידחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הכתבה הראשונה לא הכי מדויקת, אבל לפחות מעלה נושא כאוב ואמיתי. מצד שני, כשראשי הרשויות נלחמים להוציא את תחנות הרכבת ממרכזי הערים, אז מה רוצים מרכבת ישראל?

רוצים דוגמא: החיבור בראשון לציון בין משה דיין לראשונים שאמור לסגור את הרצועה הדרומית היה אמור לעבור דרך מערב ראשון עם תחנות נוחות ליד המכללה למינהל והתחנה המרכזית החדשה. עקב דרישה של עיריית ראשון הוציאו את הקו החוצה דרומית ל-431 עם תחנה בגן רווה שלא תיהיה יעילה לאף אחד...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

לא טרחתי אפילו להכנס לכתבה בטמקא. כרגיל, כמיטב המסורת של ה"עיתונות" המקומית, הם מייצרים כתבות קנטרניות שנועדו בדיוק ללחוץ על הכפתורים הנכונים אצל הפרובינציאל הישראלי הממוצע, שרואה הכל בשחור ולבן, מכיר את הנעשה ב"חו"ל" מטיול של שבוע בברצלונה, ולא מבין דבר וחצי דבר בנושאי תשתיות, בפרט תחבורה ציבורית.

אני לא מתרשם מדמעות התנין שהם מזילים בנושא, מצדי הם יכולים לאסוף אותן בגיגית ולשפוך לכנרת - לפחות ייתרמו קצת למאזן המים באגם המתדלדל. מי שעקב בעשור האחרון ראה שטמקא, וכלי תקשורת אחרים, למעשה ניהלו מלחמה מתמשכת נגד הפיתוח הרכבתי בישראל. רק בשנים האחרונות, כשנושא התחבורה הציבורית התחיל לתפוס את המקום הראוי לו בתודעה הציבורית, הם התחילו להרפת קצת.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
דווקא מקדישים לא מעט מחשבה על תחבורה ציבורית יעילה ומערך כבישים כשמתכננים שכונות חדשות, לפחות היום.

העניין הוא תפיסה מיושנת שמעודדת הפרדה בין מגורים לשאר דברים שצריכים להיות בעיר. כל עיריה רוצה שיהיה לה אזור תעסוקה ומסחר מבודד בכניסה לעיר.

ממש לא. לפחות לא בבאר שבע.

לדוגמה, אני יכול להגיד לך שבשכונת פלח 7 שנבנתה בשנים האחרונות הכבישים צרים בטירוף, בקושי 2 מכוניות מצליחות לעבור, אז אין מה לדבר על אוטובוס.

גם בנאות לון שהיא שכונה ותיקה יותר צפוף יחסית, בנווה זאב גם בחלקים החדשים יותר - צפוף יחסית (לא שבחלק הישן של השכונה יותר טוב), דווקא בשכונות הישנות, כמו ג', ד', י"א וכו', פחות בעייתי בעיניי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באר שבע זה באמת דוגמא לקטסטרופה, אבל בשכונות שנמצאות בתכנון כיום (לא בבניה) לוקחים את נושא התח"ץ ברצינות, יחד עם מסלולים לאופניים ומיעוט בכיכרות.

כמובן עד כמה שאפשר כי ההשפעה של המתכנן מוגבלת.

פורסם
ממש לא. לפחות לא בבאר שבע.

לדוגמה, אני יכול להגיד לך שבשכונת פלח 7 שנבנתה בשנים האחרונות הכבישים צרים בטירוף, בקושי 2 מכוניות מצליחות לעבור, אז אין מה לדבר על אוטובוס.

גם בנאות לון שהיא שכונה ותיקה יותר צפוף יחסית, בנווה זאב גם בחלקים החדשים יותר - צפוף יחסית (לא שבחלק הישן של השכונה יותר טוב), דווקא בשכונות הישנות, כמו ג', ד', י"א וכו', פחות בעייתי בעיניי.

אפשר להתווכח שעות, כי אני לא נסעתי לשכונות החדשות.

דווקא ב"ש ביחס לערים אחרות, יש לה תחבורה ציבורית טובה (שוב, ביחס לערים הגדולות האחרות), במיוחד אחרי שדן באר שבע נכנסה ודרשו ממשרד התחבורה שינוי בקווים בתמחור כרטיס.

הבעיה בתחבורה הציבורית (לאו דווקא בב"ש) היא המערכת הלא הגיונית:

פעם בעשור יש מכרז על אזור מסוים לתחבורה ציבורית לחברות האוטובוסים. רק לאחר המכרז, אפשר לעשות שינויים בקווים.

מי נפגע? משתמשי התחבורה הציבורית. מי הם בדיוק? האנשים החלשים בחברה. הם לא האנשים שיצאו מהבית ויצעקו, הם מרוויחים גרושים ואומרים תודה שהם קיימים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא צריך לנסוע לשם, מספיק להסתכל בגוגל מפות ולראות איך זה בנוי - ניתוק מוחלט משאר העיר.

פורסם
העניין הוא תפיסה מיושנת שמעודדת הפרדה בין מגורים לשאר דברים שצריכים להיות בעיר

למה התפיסה מיושנת?

לדעתי תפיסה מאוד נכונה. צריכה להיות הפרדה בין מגורים לתעשיה. אני לא רוצה לגור ליד מוסך, משחטת עופות או מועדון לילה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא צריך לגור ליד מוסך או מועדון, אבל מה הבעיה לגור מעל משרדים וקומה מסחרית?

פורסם

רעש?

יש מי שזה מתאים לו, ויש כאלה שפחות...

אני גר במושב והתייאשתי מהתחבורה הציבורית - אפילו שזו הדרך הכי זולה.

ללכת רבע שעה לאוטובוס שעל הגשר - (רבע שעה הליכה בערך- זה מילא)

ואח"כ לחכות 30-40 דק' שהאוטובוס יואיל בטובו להגיע. + עוד 20-30 דק' לעבודה אם אין פקקים.

יש שיגידו שאני מפונק אבל נגמרה לי הסבלנות.

במדינת ישראלף אלא אם כן אתה גר במקום סופר-מרכזי כמעט ואי אפשר לתפקד ללא רכב.

אם אני רוצה להגיע לרכבת בנתניה עם אוטובוסים, אני גם צריך לעשות שמיניות באוויר וזמן זה לא חוסך לי.

• תוכן חדש...