Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לפני שנה רכשתי סוזוקי קרוסאובר במגרש. לפני הרכישה לקחתי את הרכב למכון בדיקה (לצערי מטעם המגרש)

בבדיקת ההיגוי יצאו התוצאות הנ"ל:

Screenshot_1.jpg

זווית הגלגלים האחוריים היא 12.5

עליתי על זה רק לפני כמה ימים כשנסעתי לעשות כיוון פרונט לרכב. בעל הפנצ'ריה הפנה את תשומת ליבי לזה במיוחד שהטווח התקין הוא בין 0.8-6.4

כל השנה כשנהגתי ברכב הרגשתי בנסיעה שכשאני נכנס אפילו לבור קטן עם אחד הגלגלים האחוריים הרכב נזרק לצד ולא הצלחתי להבין למה. בפעם הקודמת שהייתי בכיוון פרונט לא נאמר לי על זה דבר.

אלה הנתונים המפורטים יותר של הפנצ'ריה:

כיוון.jpg

הבעיה הגדולה היא שלרכב הזה אין כיוון אחורי כלומר צריך ללכת למוסך ולתקן שם. דבר שיכול להיות יקר מאוד לפי מיטב הבנתי. (אם בכלל אפשר לתקן את זה)

אני יודע שהרכב עבר תאונה מאחורה אצל הבעלים הקודם דבר שיכול להסביר את העניין.

אבל מה שהכי מחשיד בסיפור הזה זה שהמכון לא ציין זאת מפורשות וגם בטופס הגילוי הנאות של המגרש לא צוין שום דבר לגבי זה (שלא לדבר לגבי התאונה):

Screenshot_2.jpg

אין לי ידע כזה גדול ברכבים ולא יכולתי להבין בדיוק את הבעיה רק מהמספרים הרשומים בתוצאה של מכון הבדיקה.

השאלה שלי היא האם אני יכול לפנות למגרש בטענה כי הטעו ולא ציינו בפני את כל התמונה לגבי הרכב ולדרוש פיצוי כלשהו לפחות לגבי התיקון הזה?

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי Daniel92
פורסם

קנית רכב ממגרש שהוא טרייד אין של יבואן כלשהוא או מגרש פרטי ?

אם מגרש פרטי,זו צרה צרורה ויש חשש,שהרכב עבר תאונה משמעותית ואם אתה רוצה הסבר אז כנראה,שמכון הבדיקה והסוחר עשו יד אחת וייפו את המציאות.

רכב כזה עלול להיות מסוכן בטיחותית מעבר לעניין המסחרי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
קנית רכב ממגרש שהוא טרייד אין של יבואן כלשהוא או מגרש פרטי ?

אם מגרש פרטי,זו צרה צרורה ויש חשש,שהרכב עבר תאונה משמעותית ואם אתה רוצה הסבר אז כנראה,שמכון הבדיקה והסוחר עשו יד אחת וייפו את המציאות.

רכב כזה עלול להיות מסוכן בטיחותית מעבר לעניין המסחרי.

בדקתי שהרכב אכן עבר תאונה לא פשוטה

זה לא טרייד אין של יבואן אבל זאת רשת די גדולה של מגרשי טרייד אין (אולי אוכל לחשוף את שמם בהודעה פרטית אם יש צורך)

אני די בטוח שהם עשו יד אחת כי הם הפנו אותי למכון הבדיקה הזה, מה גם שבטלפון לפני ההגעה לסניף ובסניף עצמו לפני הבדיקה טענו שהרכב לא עבר תאונה והוא נקי ובבדיקה התגלה שכן עבר תאונה. בגלל חוסר ניסיון בקריאת תוצאות בדיקה כזאת לא הבנתי את גודל

התאונה עד לא מזמן.

זה הרי משהו שאמור להיות כתוב מפורשות בטופס גילוי נאות (התאונה הייתה כתובה בטופס הבדיקה כביכול, אבל הפרט לגבי זוויות הגלגלים האחוריים לא צוין בשום מקום)

האם יש כאן עילה לתביעה לדעתך?

תודה

פורסם

השאלה שלי היא האם אני יכול לפנות למגרש בטענה כי הטעו ולא ציינו בפני את כל התמונה לגבי הרכב ולדרוש פיצוי כלשהו לפחות לגבי התיקון הזה?

אתה תמיד יכול לפנות למגרש, אבל השאלה היא אם יתייחסו אליך.

לדעתי המוסך יפיל את האחריות עליך מכיוון שסביר להניח שהם אמרו לך במעמד הקנייה שהרכב עשה תאונה,

ואתה בחרת שלא לבדוק מטעמך את כל המשמעויות של אותה תאונה (כולל שלדה עקומה) והסתמכת רק על הבדיקה שלהם.

-

פורסם

זה נכון שמכון הבדיקה ציין שהרכב עבר תאונה. אבל לפי הבנתי כמו שהם רושמים פרטים לגבי השלדה ופרטים אחרים, הם היו צריכים לציין גם את עניין הגלגלים האחוריים.

זה כמו לכתוב רק את המשפט "הרכב עבר תאונה מאחור" ולצפות שהקונה יבין בעצמו או ייקח אחריות על עצמו לבדוק אם יש פגיעה בשלדה. נכון שצריך לשים לב לזה, אבל בשביל זה הולכים למכון בדיקה לפני קנייה, וזה מרגיש כאילו הם הסתירו פרטים.

פורסם

תעלה את כל הבדיקה לכאן

חייב להופיע בה התאונה תחת משמעות גבוה

לדעתי יש פה קייס מצויין לתביעה אבל אני לא עו'' ד

האם מדובר בטרייד מוביל?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם
תעלה את כל הבדיקה לכאן

חייב להופיע בה התאונה תחת משמעות גבוה

לדעתי יש פה קייס מצויין לתביעה אבל אני לא עו'' ד

האם מדובר בטרייד מוביל?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

אם מכון הבדיקה כתב,שיש תאונה תחת משמעות גבוהה והקונה החליט על אף זאת לקנות את הרכב אל לו לבוא בטענות לפחות לא כלפי מכון הבדיקה,שאם כתב שהתאונה במשמעות גבוהה,עשה מלאכתו נאמנה ולא יד אחת עם הסוחר.(אם לא נכתב שהתאונה במשמעות גבוהה או שהרכב עבר תאונה קשה מאחור זה כבר סיפור אחר).

לו אדם תמים מהבישוב,שאינו מבין לוקח רכב למכון בדיקה ומקבל תאונה ב"משמעות גבוהה" המינימום הוא לשאול את הבוחן/בעל מכון הבדיקה/להתייעץ אפילו עם פחח אם נדרש ולהבין,עד כמה העניין חמור.

את מי שאפשר לנסות לתבוע אולי זה את מי שמכר את הרכב על חוסר בגילוי נאות אבל רק אחרי שעו"ד יראה את החוזה המלא ,הוא יוכל להעריך את סיכויי התביעה.

פורסם

Screenshot_3.jpg

Screenshot_4.jpg

שלדה ומרכב- "בעל משמעות נמוכה"

האם מדובר בטרייד מוביל?

כן למה? יש ניסיון מר איתם?

שימו לב שבבדיקת ההיגוי בתמונה השנייה למטה יש סעיף "הערות": שלא כתוב בו שום דבר.

כתבתי בפורום עורכי דין לגבי הסיפור וזאת התשובה שקיבלתי:

"שלום, כפי שאתה מציין הרכב נרכש לפני שנה. מאז דברים רבים היו יכולים לקרות לרכב. באם יש לך דרך להוכיח שבתקופה שאתה החזקת ברכב לא קרה לו דבר, יש לך עילה לתביעה בגין הטעייה."

האם הכוונה ב"דרך להוכיח שבתקופה שאתה החזקת ברכב לא קרה לו דבר" הכוונה שלא היתה תאונה? כי אם כן, אכן לא היתה שום תאונה מאז הקנייה, חוץ מזה שכבר בטופס הבדיקה של המכון יש את הנתון לגבי הגלגלים האחוריים.

כששאלתי את בעל המכון האם לתאונה יש השפעה על ביצועי הרכב או מבחינה בטיחותית, טען שלא- הרי שכתוב "בעלי משמעות נמוכה".

פורסם
מה המשמעות של כיפופים בקצה קורת אורך (שלדה)?

לפי מה שבעל המכון הסביר לי זאת לא פגיעה בשלדה עצמה, אלא הוחלף חלק קטן שמחבר בין השלדה לחלק החיצוני של הרכב ואין לזה משמעות בטיחותית. אבל עם זה אין לי מה לעשות כי זה צוין בטופס הבדיקה.

השאלה היותר קריטית היא לגבי עניין הגלגלים האחוריים

פורסם

יכול להיות,שמכון פרונטים (ולא פנצ'ריה) ידע לתקן את הטעון תיקון.יש אופציה לגשת למכון פרונטים טוב ולקבל חוות דעת נוספת שתהיה משמעותית וקריטית להמשך ההחלטה שלך מה לעשות ואת מי לתבוע -מכון הבדיקה או המגרש (אם הרכב עדיין באחריות המגרש,הייתי מנסה להוציא מהם תיקון/החלפת רכב).

פורסם

לפי טופס הבדיקה, סרן קדמי תקין הרי.

מצוין בפירוש שהיתה תאונה מאחור ובטופס שבו מצוין "מסלול הגלגל" נראה בבירור שיש סטיה מהנורמה (צבע צהוב) בסרן האחורי.

אין סעיף של סרן אחורי, מאחר והוא לא משתתף בהיגוי.

לי לא נראה שהסתירו כאן משהו במיוחד. אולי קצת עיגלו פינות בכל הנוגע לחומרת הנזק הכללית.

פורסם

לי זה נראה כאילו מכון הבדיקה עיגל כאן פינות בצורה משמעותית - תיקון תאונה מאחור, כיפופים בתא המטען, תיקונים בתא המטען, וקורת אורך היו אמורים לדעתי (ואני לא בוחן ולא שמאי, כך שזו דעה שמבוססת על קומן סנס בלבד) להיות מצויינים ב"משמעות גבוהה" או לכל הפחות בינונית, אבל בטח שלא בנמוכה. אם זה אכן כך, לדעתי יש סבירות שקיים בסיס סביר לתביעה.

פורסם

יכול להיות שבבדיקה עכשוית ובמכון בדיקה שלא קשור למגרש תהיה "משמעות גבוהה"?

זה פשוט לא יאומן איזה אנשים שקרנים. בטלפון הסוחר טען שהרכב ללא תאונה וללא פגיעה בשלדה. (לצערי אין לי הקלטה של השיחה)

שקר כל כך גס. אם היה אומר לי שעבר תאונה לא הייתי בא לשם בכלל.

ובסניף הוא יושב מולי לפני הבדיקה ואומר לי "יכול להיות שתיקנו קצת את הפגוש האחורי" כשכל הנתונים נמצאים מולו במחשב.

במיוחד שכשעשה טרייד אין עם הבעלים הקודם של הרכב ודאי בדק אותו.

הוא פשוט ראה שנפל על בן אדם בלי ניסיון בתחום וניצל את זה.

אתם חושבים שכדאי ללכת למכון בדיקה אמין ולבדוק שוב את כל הרכב ולקבל תמונת מצב יותר מציאותית לגבי מצב הרכב?

פורסם

עדכון:

הייתי במכון בדיקה (לפי המלצות שקראתי פה בפורום)

גם בבדיקה זו התוצאה "בעלי משמעות נמוכה"

הבוחן הראה לי את החלק של ב"כיפופים בקצה קורת אורך" ואמר שזה כלום. באמת גם נראה כלום. כיפוף בחלק קטן של 2 מ"מ.

גם הוא טוען שאין לזה נזק בטיחותי.

מה שהפתיע אותי שהוא לא עשה בדיקת גלגלים מקיפה (כמו שהעלתי בתמונה לפני כן)

רק סטיית אופן- שבאחורי כתוב +6. כלומר לא תקין.

טען שבדיקה מקיפה (פרונט, איזון וכו') זה בתשלום נפרד, קצת מוזר לא?

בכל מקרה, לגבי השלדה אני יותר שקט עכשיו.

בנוסף התקשרתי למספר מכוני פרונט לייעוץ. אמרו שלפי הנתונים שאמרתי מהבדיקה צריך לתקן או להחליף סרן אחורי. באחד מהם טענו שזאת בעיה מוכרת של סוזוקי קרוסאובר וזה פגם של החברה וצריך לנסות להוציא מהם תיקון באחריות. (יכול להיות דבר כזה?)

הבעיה היא שהרכב עבר תאונה ואני מניח שיהיה קשה להוציא מהחברה תיקון באחריות כי הם יפילו את זה על התאונה.

יש סיכוי לדרוש מהמגרש שייקח אחריות על זה?

• תוכן חדש...