Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונדאו 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים, הלכתי אתמול ראיתי מונדאו 2.0 טרנד, שנת 2012, עברה 120 ק"מ, יד שניה.

אני אהבתי את הרכב ואני רוצה לסגור איתו, יש לי כמה שאלות אליכם. מקווה שתוכלו לעזור לי.

1. האם 120 ק"מ זה סביר לשנה הזאת?

2. המוכר טוען כי היד הראשונה הייתה ליסינג פרטי אצל איזה סמנכל. הסתכלתי ברישיון רכב וכתוב "השכרה/החכר". המוכר די אמין אבל אני לא סומך על אף אחד בכל מקרה, מה זה אומר הסעיף הזה? היה בהשכרה או בליסינג, יש דרך לדעת?

3. יש לעשות טיפול 120, והמוכר מציע שיעשה טיפול בעצמו וכך ימכור את הרכב. אני הצעתי להוריד עוד קצת במחיר ואני אקח איך שהרכב כרגע. מעדיף לעשות את הטיפול בעצמי. השאלה, יש לכם הערכה מה יש לעשות בטיפול 120? יש משהו מסויים שיכול לייקר את כל העניין בצורה משמעותית?

4. האם לקחת למכון בדיקה זה משהו הכרחי? אני לא מבין גדול במכניקה, אבל מבין קצת, ולא מצאתי בעיות מיוחדות, המנוע עבד חלק והגיר עבר חלק. במהירות גבוהה ההגה היה טיפה קופצני ( בלנסר היה לי אותו דבר ולא היו שום בעיות ). עוד דבר קטן ששמתי לב, שהאגזוז הימני היה טיפה נמוך יותר מהשמאלי, אולי זה סתם ואולי זה משהו, מה דעתכם?

זהו בעיקרון, אשמח לעוד עצות מה כדאי לבדוק ואיך לפעול ומה לעשות, לאחר אישור שלכם, ארכוש את הרכב

פורסם

היי רמי.

בנוגע לק"מ, קצת גבוה ל5 שנים על הכביש אבל לא סוף העולם. בייחוד אם הרכב שמור ומטופל כמו שצריך, עם החלפות שמן גיר כל 60 אק"מ (כלומר עשו לפחות אחת, ואת השנייה אתה תצטרך לעשות ממש עכשיו).

בנוגע לבדיקה. הנושא נידון כבר כמה פעמים. במכון בדיקה יעשו בדיקה שטחית ביותר שכן כנראה שלא יפרקו את הכיסויים התחתונים, ובלי זה לא יוכלו לראות כלום ושום דבר. וגם אם כן יפרקו ספק אם יבינו משהו בכלל..

בדיקה במכון כן תסייע באיתור תאונות ופגיעות שילדה. מעבר לזה... לא ממש כנראה.

ההצעה הרווחת באשר לקניית רכבים מסוג זה, היא לקחת למכונאי שיעיף מבט יסודי וייתן הערכת מצב כוללת בנושא המכאני, שכן הזנחה ברכבים הנ"ל היא מתכון לחור עמוק בכיס.

בהצלחה בכל מקרה :)

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בנוגע לתאונות, בדקתי את כל החלונות ואת החגורות, כולם עם מספר סידורי מקורי של הרכב, כלומר לא הוחלפו. תקנו אותי אם אני טועה אבל זה מעיד שלא הייתה תאונה חזקה.

אז לפי מה שאני מבין ממך, מכון בדיקה זה לא משהו שיגלה תקלות עמוקות אלא משהו שטחי. אולי אפשר לוותר על זה ולקחת למכונאי שיעיף מבט.

תודה על התגובה!

פורסם (נערך)

בכיף, אם תרצה להדר עוד כמה דרכים לבדוק אם לא הייתה תאונה או שאין חלקים מוחלפים.

תוכל לבדוק את מצב הברגים, של הדלתות/ הכנפיים וכו', להציץ בין הגריל לרדיאטור אם אין שם עיקומים או קימוטים.

תסתכל גם על הצדדים במכסה המנוע, במקרה של תאונה חזיתית, זה pain in the ass להגיע למצב שהכול ישר כמו שצריך (למרות שבמונדאו נראה לי זה מכוסה בפלסטיק).

תעבור עם האצבע והעין ותראה שכל המרווחים שווים בין הכנף למכסה מנוע, בין הדלתות וכו'.

תוכל גם להשתמש בשיטת האצבעות: תדחוף מספר אצבעות בין הכנף לטמבון נגיד, ותראה אם הרווח זהה בצד השני, גם מקדימה וגם מאחורה.

תנסה לאתר חלקים שבהם הצבע עם מרקם תפוזי כזה או כאלה עם הפרשי צבע. תרים גם את הכיסוי במטען ותראה שהכל שם נראה מקורי ותקין.

זה מדהים כמה אינפורמציה אפשר לקבל רק ע"י בדיקה ויזואלית יסודית.

אחרי כל זה, כן. בהחלט שמכונאי שאתה סומך עליו יכול לתת את החותמת הסופית :)

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

הטמבון האחורי והקדמי צבועים/מוחלפים, המוכר ישר בעצמו ציין את זה ואמר שקנה את זה ככה. ההערכה שלי שהרכב חוזר מליסינג הסוכנויות עושות חידוש לרכב אז אולי היה שריטות וכאלה.

בדקתי דלתות ומרווחים, הכל נראה די תקין. ניסיתי וחיפשתי על מה לפסול את הרכב, ולא מצאתי.

פורסם

כפי שציינו קודם 120 אלף ק"מ קצת הרבה אבל לא נורא. טיפול 120 אלף קצת יקר יותר מהרגיל בגלל ההחלפה של שמן הגיר.

לפני הכל בשלב ראשון הייתי מבקש לראות היסטורית טיפולים של הרכב, זה יתן לך תמונת מצב קצת יותר טובה לגבי הרכב, האם נכנס רק לטיפולים שוטפים או שהיו בעיות כרוניות או תקלות קשות כלשהן.

בשלב שני ממליץ לקחת למכון בדיקה או פחח שאתה סומך עליו שיבדוק שלא עבר תאונה + בדיקה במוסך פורד שיבצעו דיאגנוסטיקה לרכב והצעת מחיר ליישור קו

במידה והכל מתאים לך קנה את הרכב, סה"כ אחלה רכב שאפשר לקבל במחיר מצוין

פורסם

עוד משהו שחשוב לשים לב אליו זה הבידוד, במהירויות גבוהות, ברמת העיקרון המונדאו מאוד שקטה וגם במהירות גבוהה.

בדקתי אחת לפני שקניתי את שלי, נראתה שעברה פחחות אך בסוכנות טענו שזה היה ממש בקטנה, נסעתי על הרכב ובמהירות גבוהה נגיד 120 140, היה רעש משןגע של חוסר איטום, כן החלונות היו סגורים וגם הדלתות... כנראה עברה החלפת דלתות לא הכי טוב, וגם היה לה במקרה את הפגוש הקדמי של דגם הטיטניום למרות שהיא הייתה טרנד.

מחזק את מה שרמי אומר בנוגע לבדיקה ויזואלית.

חשוב לבדוק החלפת שמן גיר, מתי הוחלף ואיפה.

פלאגים, הרכב מאוד רגיש לפלאגים ששמים, לבדוק שהמקוריים מותקנים.

לבדוק שהטורבו תקין ולא רועד

לבדוק מצב תושבות מנוע וגיר

צמיגים קדמיים נאכלים ברכב בגלל הכח בגלגלים הקדמיים, לשים לב שיש להם בשר כמו כן לבלמים.

לבדוק החלפה נקייה בין הילוכים, גלישה .. לראות שאין רעידות או דפיקות...לברר מתי הרכב עבר עדכוני תוכנה.. במורשה יש את זה.

רכב מדהים, אני אישית מת עליו וממליץ בחום.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...