Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם! משיהו יודע היכן אפשר או ניתן לקנות LED 12V לרכב ?

*** נמחקו סימני שאלה. זה אדיוטי ***

שמרכבים למערכות האעזקה או אני צריך זאת במיוחד להוצאת קודים של הרכב על ידי חיבור ה LED

לפורד מונדיאו

פורסם

אם הייתי מבין מה אתה צריך לעשות אולי הייתי עוזר יותר.

כל חנות אלקטרוניקה בשדרות הרציון בת"א תמכור לך לד.

פורסם

אין לד 12V מחברים נגד ללד כדי שהיא תקבל פחות מתח.

לדים חזקים אתה יכול למצוא באריהב. 5 שקל ללד. לדים רגילים כשקל.

www.arihav.com

תמיר

פורסם

קונים lde רגיל ,מחברים לאחת הרגלים שלו נגד בעל ערך 1K אום.

בדרך זו זה יעבוד ב-12V

חנויות אלקטרוניקה:

רמת גן רחוב עוזיאל" DG אלקטרוניקה".

תל אביב -תחנה המרכזית הישנה שדרות הר ציון (יש שם כמה חנויות)

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
ניתן גם לחבר פשוט פיוז לאותו הלד...

אפשר גם לחבר ידית הילוכים לאותו הלד. סביר להניח ששניהם יתנו את אותו אפקט.

הסיבה שמחברים ללד נגד בתור היא שהלד לא נועד לעבוד במתח של 12 וולט. אני לא מומחה גדול ללדים, אבל כל הלדים שראיתי עד היום עבדו על מתח של 1.7 וולט לערך.

כדי להוריד את המתח מ12 וולט ל1.7 וולט מחברים נגד בטור. אם לא היה אחרי חצות, הייתי מנסה לחשב איזה נגד יש לשים.

בכל מקרה, פיוז לא יעזור כאן, מהסיבה הפשוטה שפיוז שקול במעגל חשמלי לקצר (כל עוד הוא במצב תקין) ולכן לא יגרום לחלוקת מתח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תקנה לד פשוט באיזה 80 אגורות מחנות אלקטרוניקה (לד פשוט זה אומר לא לבן ולא כחול אלו יקרים בגלל הפופלריות שלהם),תאמר לאלקטרונאי שמוכר לך את הלד שאתה מעוניין לחבר אותו למתח של 12 וולט הוא כבר יתן לך את הנגד הנכון,אין צורך בחישובים,את אחד מרגלי הנגד תחבר לרגל ה+ של הלד (הרגל הארוכה מבינהן) ,הרגל של הנגד הנותרת היא ה+ והרגל הקצרה של הלד הנותרת היא ה-,זהו.

הוספתי לך איור למקרה שלא הבנת.

בהצלחה.

1.JPG

פורסם

אכן החיבור הוא פשוט וקל, אבל צריך לחבר את הלד והנגד היטב (מומלץ הלחמה ואז בידוד - או לפחות איזולירבנד)

ואת החישוב יכול לעשות המוכר בשבילך מכיוון שיש לדים שונים שעובדים במתחים שונים.. אבל בדרך כלל זה יהיה משהו כמו:

(מתח הלד המבוקש - 12V) לחלק ב(זרם שצריך שיזרום בלד)=גודל הנגד

בדרך כלל סדר גודל של כמה מאות אומים - עד קילו אומים ספורים (1,2).

יש לשים לב שהנגד צורך הספק - קטן - אבל צורך, ומכאן שהוא מתחמם...

...Carpe Diem

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אבל היכן קונים לד מהבהב 12 V לאוטו,קניתי ליפני כ3שנים מגיע עים תושבת יפה לפנל ושני חוטים ועשוי יפה עטוף בבידוד מיתכוץ,חיברתי אותו ל(+)קבוע ,ו(-) שנותן היוניט לחץ שמו.כשהאוטו חונה(מנוע כבוי)הוא מהבהב(כאילו הזעקה).או כשאין לחץ שמן ,גם מהבהב (אזהרה).לצערי או לשימחתי פעל כ3שנים ובזמן האחרון התחיל לזיף,ובחנות שקניתי כבר אין.תודה.

• תוכן חדש...