Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.

וז שאתה יושב רחוק - טוב, אולי אתה יכול להיות פחות מוטרד מהבעיות שלנו, אלא אם אתה מתכוון לחזור הנה בתקופה הקרובה.

בלי שום קשר למקום מושבי, זאת המדינה שלי ואני מעוניין בהצלחת והצלחת תושביה.

מקווה שתמצא את מאמרו של יערי (אני משום מה לא מצליח למצוא דרך גוגל), מעניין מה הוא כתב שם.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשעבר על היותו של טריים בלתי צפוי, להזכיר את הממשלה הנוכחית מסתמכות על הצהרותיו בעבר בקביעת המדיניות, בעיקר בשטחים

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי שלוקח הלוואת בלון באמת יכול להידפק, כי פתאום הוא צריך לקחת הלוואה חדשה על רכב ששווה פחות ממה שהוא חייב.

אבל מי שמתכנן נכון ולוקח הלוואה נגיד ל5 שנים עם עלויות קבועות, יכול לעקוף את ירידת הערך פשוט על ידי זה שהוא נשאר עם הרכב עוד כמה שנים ואז או שהוא מוכר אותו בכל מחיר שהוא ולוקח הלוואה חדשה (כשעכשיו אין לו חוב בגלל הרכב הקודם), או שהוא יכול לעשות טרייד אין בכמעט כל מחיר, ותמיד להיות עם רכב חדש.

מה שכן, אני די בטוח שיהיו לא מעט אנשים שלא יסכימו פשוט למכור את הרכב הישן שלהם ויישארו איתו כמה שנים נוספות, למרות שהם לא תכננו את זה במקור.

אם אני למשל רואה שעוד שנתיים בערך (כשאני מתכנן להחליף את הרכב) הוא יהיה שווה מעט מדי, לא יהיה לי שווה למכור אותו ואני אשאר איתו למרות שממש בא לי חדש.

הבועה הזו תתאזן כי המחירים המגוכחים האלו פשוט יבלמו רכבים משומשים להיפלט לשום המשומשות.

מי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות חדש ולספוג את ירידת הערך של הישן, פשוט יישאר איתו.

יכול להיות שבסוף הרבה רכבים ייזרקו לזבל בסוף החיים שלהם במקום לעבור לבעלות חדשה, ונראה המון רכבים "יד ראשונה" אמיתיים שפשוט נזרקים.

פורסם

נכון לעכשיו מצאו דרך יצירתית לדאוג לאנשים שירידת הערך של רכבם קרעה אותם - חלוקה ל-72 ו-84 תשלומים.

אם עד עכשיו שילמת 500 ש"ח מדי חודש על החזר הלוואה, עכשיו תחזיר 550 ש"ח בסה"כ, אבל במקום ל-5 שנים, תחזיר אותם במשך 7 שנים.

כל מה שצריך לעשות זה לתת את הרכב בטרייד אין (מה שמבטיח שהפסדת ימבה כסף) והנה, קיבלת מפתח תמורת 50 ש"ח יותר בסה"כ.

נכון שזה רק מגדיל את הבועה, אבל מצד שני - זה יכול לתת לה מרווח נשימה של עוד כמה שנים.

פורסם
מי שלוקח הלוואת בלון באמת יכול להידפק, כי פתאום הוא צריך לקחת הלוואה חדשה על רכב ששווה פחות ממה שהוא חייב.

אבל מי שמתכנן נכון ולוקח הלוואה נגיד ל5 שנים עם עלויות קבועות, יכול לעקוף את ירידת הערך פשוט על ידי זה שהוא נשאר עם הרכב עוד כמה שנים ואז או שהוא מוכר אותו בכל מחיר שהוא ולוקח הלוואה חדשה (כשעכשיו אין לו חוב בגלל הרכב הקודם), או שהוא יכול לעשות טרייד אין בכמעט כל מחיר, ותמיד להיות עם רכב חדש.

מה שכן, אני די בטוח שיהיו לא מעט אנשים שלא יסכימו פשוט למכור את הרכב הישן שלהם ויישארו איתו כמה שנים נוספות, למרות שהם לא תכננו את זה במקור.

אם אני למשל רואה שעוד שנתיים בערך (כשאני מתכנן להחליף את הרכב) הוא יהיה שווה מעט מדי, לא יהיה לי שווה למכור אותו ואני אשאר איתו למרות שממש בא לי חדש.

הבועה הזו תתאזן כי המחירים המגוכחים האלו פשוט יבלמו רכבים משומשים להיפלט לשום המשומשות.

מי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות חדש ולספוג את ירידת הערך של הישן, פשוט יישאר איתו.

יכול להיות שבסוף הרבה רכבים ייזרקו לזבל בסוף החיים שלהם במקום לעבור לבעלות חדשה, ונראה המון רכבים "יד ראשונה" אמיתיים שפשוט נזרקים.

עכשיו אתה נכנס לנקודה מעניינת.

כי לפני עידן מכוניות המיני ,סופרמיני הזולות וה-0 קילומטר, זה לא מנע מאנשים להחליף רכבים אחרי זמן קצר יחסית,גם שבזמנו ההפסד הכספי היה גדול יותר(ירידת ערך של רכבים שעלותם הראשונית היא -100-120 אלף תהיה בוודאות גדולה יותר)

אבל מצד שני,אנשים לא אוהבים להרגיש שהם יצאו פראיירים.

ככה שיהיה מעניין לראות מה יהיה בסוף, אני נוטה לחשוב שאנשים ימשיכו להחליף כי:

תרבות הצריכה +פחד מתקלות+אשראי נדיב יחסית(גם אם פתאום הריבית תעלה, הסכומים עדיין נמוכים יחסית) חזקים בהרבה מ"לא לצאת פראייר"

פורסם

דר סובארו - לא כל כך הבנתי. בסוף, אם ירידת הערך לתקופה נתונה גדולה יותר, או שאתה משלם יותר כל חודש, או שאתה משלם לתקופה ארוכה יותר.

אם אתה משלם יותר כל חודש, פחות אנשים יקנו רכב חדש.

אם אתה משלם לתקופה ארוכה יותר - פחות אנשים במצטבר יקנו רכב חדש, כי הם יחליפו כל כל יותר שנים. בשני המקרים מכירות רכב חדש אמורות לרדת.

בכל מקרה, חשוב לזכור שאין קסמים (וגם אין ארוחות חינם). אם הגיל הממוצע של הרכב ירד, ירידת הערך פר שנה תעלה. לדעתי, יש לזה השפעה שלילית על מכירות רכב חדש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם תשימו לב הגישה של יוסי והגישה שלי דומות למדי, אם כי יוסי תומך בנטילת הלוואה ארוכת טווח לרכישת הרכב, ואני מעדיף להמנע ממנה אלא אם מדובר ברכישה חיונית. אבל הקו התחתון - החזקת רכב תקופה ממושכת, נראה לי הגיוני, וכך גם אני נוהג.

החזקת רכב משך יותר מ-3 שנים אינה עניין של להיות פראייר. זה עניין של חסכון בעלויות החלפה תכופה, כאשר החזקת רכב 6-10 שנים בדרך כלל עלויות התיקונים לא גבוהות.

כאמור, החלפת רכב כל 3 שנים לא נעשית מטעמי פראייריות. היא נעשית כיון שהספורטאז' של השכן אפורה יותר.

אישית עד היום מכרתי מכוניות בין גיל 7-12, כאשר החלו להראות הזקקות מושמת לשירותי המוסך. היו לכך שני יוצאים מהכלל - מכנית שמכרתי בגיל 3 כאשר גם הראתה חוסר אמינות וגם נזקקתי לחסכון של כל פרוטה לקראת לידת ילד והחלפת דירה, ופעם נוספת כאשר מכרתי מכונת בת 5.5 לבן שלי, למעשה היא רשומה על שמי, וגם לבחור אין כל כוונה להחליף את המכונית כל עוד תשרת אותו באמינות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כי לפני עידן מכוניות המיני ,סופרמיני הזולות וה-0 קילומטר, זה לא מנע מאנשים להחליף רכבים אחרי זמן קצר יחסית,גם שבזמנו ההפסד הכספי היה גדול יותר(ירידת ערך של רכבים שעלותם הראשונית היא -100-120 אלף תהיה בוודאות גדולה יותר)

לא לגמרי מדויק:

אתה מדבר על תקופה של לפני עשור, שבה עלו כל שנה על הכביש בערך חצי ממה שעלו ב-2016. לא בטוח שההפסד בירידת ערך היה גדול יותר, כי למרות שהרכב יקר יותר, ירידת הערך באחוזים היתה נמוכה יותר.

תרבות הצריכה +פחד מתקלות+אשראי נדיב יחסית(גם אם פתאום הריבית תעלה, הסכומים עדיין נמוכים יחסית) חזקים בהרבה מ"לא לצאת פראייר"

השאלה היא מה יקרה כשמישהו שקונה היום ספורטאז' לדוגמא יגיע לסוכנות להחליף אותו בינואר 2020. נניח שהוא תכנן שהרכב יהיה שווה 75,000, אבל למעשה הוא יהיה שווה 50,000. את שאר ההפרש הזה הוא יצטרך לשלם (גם אם בהלוואה). האם ההלוואה הזו תגרום לו לא לקנות רכב חדש? קשה לדעת, אבל לדעתי לפחות בחלק מהמקרים כן.

מצד שני, יש משהו בדבריך: נוצר פה שינוי התנהגותי שלא יהיה קל להפוך, אפילו אם פתאום הוא יעלה עוד קצת. כמו שכתבתי לגבי ליסינג תפעולי קודם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
נכון לעכשיו מצאו דרך יצירתית לדאוג לאנשים שירידת הערך של רכבם קרעה אותם - חלוקה ל-72 ו-84 תשלומים..

ככה תמשיך עדיין לשלם את ההלוואה גם אחרי שהאוטו יגיע להשבתה.

מזכיר לי שהיה "מבצע" 84 תשלומים באלדן על פורד פוקוס 2012.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כבר עכשיו ניתן לחלק גם את התשלום האחרון בעסקת בלון לכמה שנים טובות ( עם ריבית, כמובן ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הגענו להסכמה, שהרכבים בעוד מספר שנים לא יהיו שווים כלום, אבל צריך לזכור שליצרנים ולבנקים מאד משתלם לנפח את האנשים בכסף, כי מזה הם מתפרנסים. גם אם הריבית תעלה, פשוט ישעבדו את האנשים עם הלוואות ל7-8 שנים, ככה שהתשלום החודשי יהיה בערך זהה לזה שקיים עכשיו. בדיוק כמו עם משכנתאות. רוב האנשים הרי גם ככה לא רואים יותר רחוק מהאף שלהם, אז היתה הלוואה ל5 שנים, תהיה ל8. מה גם שכיום האחריות יותר ארוכה ברוב המקרים, וככה אפשר יהיה "להשתדרג" לדגם הבא בקלות.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

הגענו להסכמה, שהרכבים בעוד מספר שנים לא יהיו שווים כלום, אבל צריך לזכור שליצרנים ולבנקים מאד משתלם לנפח את האנשים בכסף, כי מזה הם מתפרנסים. גם אם הריבית תעלה, פשוט ישעבדו את האנשים עם הלוואות ל7-8 שנים, ככה שהתשלום החודשי יהיה בערך זהה לזה שקיים עכשיו. בדיוק כמו עם משכנתאות. רוב האנשים הרי גם ככה לא רואים יותר רחוק מהאף שלהם, אז היתה הלוואה ל5 שנים, תהיה ל8. מה גם שכיום האחריות יותר ארוכה ברוב המקרים, וככה אפשר יהיה "להשתדרג" לדגם הבא בקלות.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

גירי גירי - זה נכון כל עוד האנשים מסוגלים לעמוד בתשלומים. במשבר שבו אנשים לא עומדים בתשלומים הבנקים לא יהנו מההלואות הארוכות.

פורסם
עכשיו אתה נכנס לנקודה מעניינת.

מסכים ברמה מסוימת אבל אני לא יודע להשוות בין המצב כיום למצב לפני עשור, כשהתחילו להגיע מכוניות יחסית זולות ולנגוס קצת בשוק הליסינגומטיות 1600.

זה מצחיק כי כשאתה קונה רכב בארץ תמיד תצא פראייר.

אם קנית דגם בהנחה אצל יבואן שעושה המון הנחות כי הוא לא מוכר הרבה, אז המחירון יתרסק והרכב לא יהיה שווה כלום בסוף התקופה, ואז נדפקת.

אם זה לא אצל יבואן כזה ושילמת מחיר מלא, נדפקת בכל מקרה.

אם תשימו לב הגישה של יוסי והגישה שלי דומות למדי, אם כי יוסי תומך בנטילת הלוואה ארוכת טווח לרכישת הרכב, ואני מעדיף להמנע ממנה אלא אם מדובר ברכישה חיונית. אבל הקו התחתון - החזקת רכב תקופה ממושכת, נראה לי הגיוני, וכך גם אני נוהג.

החזקת רכב משך יותר מ-3 שנים אינה עניין של להיות פראייר. זה עניין של חסכון בעלויות החלפה תכופה, כאשר החזקת רכב 6-10 שנים בדרך כלל עלויות התיקונים לא גבוהות.

כאמור, החלפת רכב כל 3 שנים לא נעשית מטעמי פראייריות. היא נעשית כיון שהספורטאז' של השכן אפורה יותר.

אישית עד היום מכרתי מכוניות בין גיל 7-12, כאשר החלו להראות הזקקות מושמת לשירותי המוסך. היו לכך שני יוצאים מהכלל - מכנית שמכרתי בגיל 3 כאשר גם הראתה חוסר אמינות וגם נזקקתי לחסכון של כל פרוטה לקראת לידת ילד והחלפת דירה, ופעם נוספת כאשר מכרתי מכונת בת 5.5 לבן שלי, למעשה היא רשומה על שמי, וגם לבחור אין כל כוונה להחליף את המכונית כל עוד תשרת אותו באמינות.

בערך, אני גם מנסה להימנע לרוב מהלוואות לטווח ארוך.

רק הרכב והמשכנתא.

כעצמאי, אני ספציפית מסתכל על העלויות החודשיות ומנסה לקבל כמה שפחות הפתעות בדרך.

הרכב עולה לי בחודש (רכישה, טיפולים, ביטוחים, דלק) בערך 2000 ש"ח לחודש.

מבחינתי זה כמו לקחת ליסינג לא תפעולי, כשבסוף התקופה אני לא מחזיר את הרכב ונשאר עם כלום ביד, אלא יש לי את האפשרות להישאר עם אותו רכב בעלויות מינימליות, או להחליף לחדש.

מן הסתם זה עובד "באמת בלי הפתעות" אם יש לך את הכסף ביד כדי לשלם על הרכב במזומן אם תצטרך.

אצלי זה עניין עקרוני.

אם לא היה לי איך לסלק את ההלוואה במקרה הצורך, זה עניין אחר וזה פחות אחראי.

אגב, אני יודע שזה נשמע רע מאוד אבל זה גם בגלל שאני נוהג על רנו.

אם היה לי רכב עם מוניטין אמין יותר (קורולה למשל) הייתי יכול להישאר איתו למשך עשור בכיף.

3 שנים רנו תשרת אותך כמו גדולה. אחר כך... אלוהים גדול.

• תוכן חדש...