Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאשתי יש מאזדה שלוש. שלשום עלתה על מחסום דוקרנים וניקבה את אחד הצמיגים - צמיג Bridgestone turanza ER30 (אלו הצמיגים שבאו במקור עם האוטו).

לאחר תדריך ותחקיר שלי, הלכה אתמול לצמיגאי הקבוע שלה (יש לה משהו עם חפצים חדים) והסבירה לו שהיא רוצה בדיוק את אותו הצמיג. הצמיגאי החביב הרכיב לה Bridgestone Potenza SO3 שהוא צמיג לשימוש ספורטיבי יותר ובעל דירוג מהירות גבוה יותר (W במקום V). מראה הסוליה כמובן שונה.

היום שוחחתי איתו בטלפון. תחילה ניסה לשכנע אותי שזה אותו דבר ("זה ברידג'סטון אוריגינאל"). אחרי כמה משפטים, כשציטטתי נתונים מאתר החברה לגבי ההבדל בין הצמיגים, התחיל במסכת תירוצים למה אי אפשר להשיג את ה ER30 , למה זה לא משנה, למה זה יותר טוב ככה, למה אמא שלי זונה (טוב, את זה הוא לא אמר אבל בטח חשב), וכו. וכו. הוא היה מוכן בשמחה למכור צמיג נוסף לצד השני ב 600 ש"ח נוספים שכוללים זיכוי של 100 ש"ח עבור ה ER30 התקין שנסע עד כה 5000 ק"מ.

והשאלה שלי היא כמה להתעקש. אם יש לזה משמעות כלשהי (אפילו תאורטית) נחליף גם את השני לאותו דגם צמיג, ונתלונן באיגוד המוסכים. אם אין לזה משמעות, אולי נשאיר את זה כך.

נמרוד

פורסם

יש גלגל רזרווי בגודל מלא ?

אם כן, כנראה הוא בעל אותו צמיג כמו יתר הארבעה (או השלושה שנותרו )

תרכיב אותו ואת החדש שים ספייר...

פורסם
לאשתי יש מאזדה שלוש. שלשום עלתה על מחסום דוקרנים וניקבה את אחד הצמיגים - צמיג Bridgestone turanza ER30 (אלו הצמיגים שבאו במקור עם האוטו).

לאחר תדריך ותחקיר שלי, הלכה אתמול לצמיגאי הקבוע שלה (יש לה משהו עם חפצים חדים) והסבירה לו שהיא רוצה בדיוק את אותו הצמיג. הצמיגאי החביב הרכיב לה Bridgestone Potenza SO3 שהוא צמיג לשימוש ספורטיבי יותר ובעל דירוג מהירות גבוה יותר (W במקום V). מראה הסוליה כמובן שונה.

היום שוחחתי איתו בטלפון. תחילה ניסה לשכנע אותי שזה אותו דבר ("זה ברידג'סטון אוריגינאל"). אחרי כמה משפטים, כשציטטתי נתונים מאתר החברה לגבי ההבדל בין הצמיגים, התחיל במסכת תירוצים למה אי אפשר להשיג את ה ER30 , למה זה לא משנה, למה זה יותר טוב ככה, למה אמא שלי זונה (טוב, את זה הוא לא אמר אבל בטח חשב), וכו. וכו. הוא היה מוכן בשמחה למכור צמיג נוסף לצד השני ב 600 ש"ח נוספים שכוללים זיכוי של 100 ש"ח עבור ה ER30 התקין שנסע עד כה 5000 ק"מ.

והשאלה שלי היא כמה להתעקש. אם יש לזה משמעות כלשהי (אפילו תאורטית) נחליף גם את השני לאותו דגם צמיג, ונתלונן באיגוד המוסכים. אם אין לזה משמעות, אולי נשאיר את זה כך.

נמרוד

מאוד משמעותי לדעתי .

רמת האחיזה של שני הצמיגים לא תהיה זהה, רמת ניקוז המים שלהם לא תהיה זהה, הדבר יכול להיות קריטי בבלימת חרום או מצב חרום כלשהו (לא עלייה על דוקרנים...) .

חייבים לשמור על צמיגים דומים על אותו סרן .

רק מה, מחיר הצמיג נראה לי "קצת" גבוה מדי, מחיר צמיג ספורטיבי טוב אמור לעלות כ 400-500 שקלים.

פורסם

מסכים עם שלומי ומוסיף -

בקשר לניקוז מים - לא רק במצבי החירום הניקוז הוא קריטי - לכולם קורה שפתאום נכנסים לשולית "עמוקה" והרכב נבלם מעט כתוצאה מהמפגש ואם הניקוז לא זהה בשני הצמיגים סביר להניח שהרכב ימשוך לצד אחד שבו הצמיג מנקז פחות טוב את המים.

ציריות- צמיג חדש וצמיג ישן הם לא באותה רמת שחיקה ולכן הגודל השונה של שני הצמיגים לא עושה טוב לציריות.

מחיר- באמת המחיר נשמע יקר טיפה אבל זה תלוי במידת הצמיגים שלא ציינת, ובגלל שקנית רק צמיג אחד אז לא מקבלים הנחות משמעותיות כמו שכשקונים זוג או רביעייה.

פורסם

אין דבר כזה שאי אפשר להשיג את הטורנזה, ברר במוסכי היבואן, והצמיג רזרבי יותר קטן, אלו עם הג'אנט הצהוב שמותר לנסוע רק עד 80...

אז זו לא אופציה להרכיב את הרזרבה בתור צמיג...

המאזדה של אשתך נועלת ג'אנטים R16 או R17 ? (אם אינך יודע תאמר לי את נפח המנוע, 1.6 = R16, 2.0 = R17, ואני בטוח שזה לא גרסאת ליסנג כי הגרסאת ליסנג מגיעה עם צמיגי יוקו אספק...).

לאחר שתאמר לי את מידת הצמיג אנסה לברר לך בפנצ'ריה של מכר אם יש לו צמיג כזה יד 2 או חדש, אם תרצה.

ערב טוב, אור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני חושב שבמקרה הזה כדאי לפנות דווקא לחברה (כלומר ליבואן) ולשאול אותו היכן ניתן להשיג צמיג זהה למקורי במחיר טוב. חבל להחליף זוג צמיגים רק בגלל שהצמיגאי הקבוע לא מחזיק אצלו צמיג זהה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בכל מקרה ככה - לא להשאיר, מציע לנסות לחפש צמיג זהה לאורגינלי (כדאי לבדוק מי היבואן של Bridgestone)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...