Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך איזון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אחרי פנצ'ר צריך לעשות איזון גלגלים ?

אני כל הזמן מרגיש שההגה לא ישר הוא סוטה ימינה (בדקתי לחץ בגלגלים )

ובשביל לסוע ישר אני צריך "לשחק" איתו

אני צריך לעשות איזון ?

פורסם

אין קשר בין איזון גלגלים ובין משיכת הגה. הגה מושך מחייב קודם כל בדיקה אם לחץ האויר בין שני הגלגלים הקדמיים שווה ואם הצמיגים הקדמיים הם מאותו סוג. אם כן והרכב עדיין מושך לצד אחד, יש לכוון גלגלים ולבדוק פרונט - כוון פרונט במכון מתאים.

יוסי

פורסם

טוב דיברתי עם אמא שלי היא אמרה שהיא לקחה את האוטו יום אחד למוסך לבדוק איזה רעשים שהיו בו

הבנתי שהבן אדם שם ניסר איזה משקולת שמאזנת את הגלגלים שכנראה שזה מה שעשה את הרעש...

עכשיו ההגה לא יציב וכל הזמן מושך ימינה

ומה ההבדל בין איזון לבין פרונט?

פורסם

לא בטוח שמתאים לי לענות לך אחרי השם שבחרת לעצמך, אבל אסתכן ואצפה לרחמים.

איזון, כלומר איזון דינמי, הוא תהליך (פרוצדורה) שמיועדת לפצות על חוסר אחידות בחלוקת המשקל בצמיגי הרכב. תהליך הייצור של צמיג רכב מורכב מאד ודורש הקפדה רבה וגם אז ישנו חוסר אחידות מסוים בחלוקת המשקל. כמו כן, לאחר תיקון תקר (פנצ'ר) המחייב הוספת טלאי גומי בתוך הצמיג, ולכן פרוק של הצמיג מהחישוק (ג'נט), יש סיכוי לשינוי בחלוקת המשקל, אפילו אם מסמנים את מקום הצמיג על החישוק לפני הפרוק. בקצור, בצמיגיה (פנצ'ריה) מרכיבים את הגלגל על מכונת איזון ממוחשבת, 'מלמדים' את המחשב מהם מישורי האיזון ומהו קוטרם (המגע הקצרצר של מין גשש שהמפעיל של המכונה מבצע לפני סבוב הגלגל), והמכונה מסובבת את הגלגל במהירות קצובה מראש לאחר ששקלה אותו. מכל הנ"ל מבוצע חישוב ווקטורי מתאים וצג המכונה מראה היכן (מבחינת מקום על ההקף) יש לחבר מישקולת איזון העשויה עופרת. בדרך כלל, בתלות במקום אי-האחידות המשקלית, יהיה צורך במשקולת בכל דופן של הצמיג. הצג גם מראה כמובן את גודל המשקולת בגרמים.

כוון גלגלים (כוון פרונט) מתייחס לבדיקה וכוון של זויות המתלה והגלגלים ברכב. ישנן כמה זוויות גיאומטריות בחיבורי הגלגלים למכונית (בעיקר קידמיים אבל בהחלט גם האחוריים) הנדרשות כדי שההגה יחזור למקומו, כדי להבטיח יציבות כוונית מתאימה, כדי להקטין שחיקה של הצמיגים, כדי לפצות על גמישות החיבור של הגלגלים למכונית (יש בהם תותבי גומי גמישים כדי להשקיט רעשים ולרסן רעידות) ואולי עוד משהו ששכחתי כרגע. כוון כזה מבוצע במכון פרונטים כשיש לכך סיבה - נכשלת במבחן רישוי שנתי, כשההגה מושך (ולא בגלל צמיגים לא אחידים או ליקוי בלחץ האוויר), כשישנה אכילה (צילוע או שחיקה חיצונית/פנימית לא שוות) של הגלגלים, לאחר תאונה שפגעה בשלדת הרכב או ישירות באחד הגלגלים או לאחר החלפת חלקים של ההגה או המתלה. הכוון עצמו מתבסס על הרכבת ראשי לייזר על כל גלגל באמצעות מתאם מתאים, סבוב הגלגלים הקדמיים ימינה ושמאלה (לצורך זה משחילים מתחת להם מין פלטות היושבות על מיסבים כך שניתן בקלות לסובב את ההגה בעמידה) ובצוע הזזות של הגלגלים וחלקי המתלה לפי קריאות שמציג מחשב יעודי מתאים.

יוסי

פורסם

תודה על ההסבר

ומה רע בשם?

אחרי שקרה עוד "פנצ'ר" (הוונתיל היה דפוק)

החליפו את הוונתיל והחזירו את הגלל לבגאז'?!?!

במקום להחזיר אותו ,זה למה גם הייתה משיכה כזאת רצינית

בכל זאת החלפתי בינהם

ועכשיו הנטייה ממש קטנה אבל עדיין יש משהו

אני אעשה איזון ביום ראשון\שני נראה אם זה יסדר את העניין

הבנתי שפרונט עולה איזה 300 שקל שאין לי כרגע, במילא יש עוד כמה טיפולים יותר חשובים לפני

ככה שזה ידחה

• תוכן חדש...