Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רכבי הוא פיזו 309 ידני 1600 1991.

יוצא לי לשייט מ80 עד 110 על השעון ברכב שזה מ2200-3100 סלד(אני מאמין ש2 השעונים מזייפים).

איך אני יכול לדעת מהי המהירות החסכונית ביותר לשיוט?

כרגע אני נוהג לכוון ל100 על השעון שזה 87 לפי GPS.

יוצא לי צריכת דלק ממוצעת של כ 13.5 ק"מ לליטר, שימוש מועט במזגן ומשתדל להימנע מפקקים.

אשמח להוציא עוד ק"מ מהמיכל.

תודה לעונים

פורסם

הזכרת לי נשכחות,היה לי כזה לפני הרבה מאד שנים,למיטב זכרוני 100 זה המהירות האידיאלית ברכב הזה בשביל נסיעה חסכונית,אם חשוב החסכון תוודא שהפילטר אויר נקי{חדש} והקרבורטור עבר ניקוי.

פורסם

היתה לי כזו לפני מיליוני שנים, אבל מנוע 1.3.

אם אני לא טועה, דווקא 80-85 קמ"ש יתן את אתוצאה האופטימלית לרכב.

אני כמעט בטוח שאין מצב שברכב הזה משנת 91 המהירות האופטימלית לצריכת דלק מינימלית תהיה באיזור 100 קמ"ש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הכלל הוא, לנסוע בהילוך הגבוה ביותר ובסל"ד הכי נמוך שניתן.

מנסיוני המועט, כמעט בכל רכב עם חמישה הילוכים המהירות החסכונית ביותר תהיה מעט מעל 80 קמ"ש.

ברכבים עם שישה הילוכים המהירות החסכונית ביותר תהיה 100 קמ"ש.

ברכבים עם שבעה ושמונה הילוכים טרם יצא לי לנהוג. לפי הכלל שציינתי למעלה אני מניח שהמהירויות החסכוניות ביותר יהיו 120 ו-140 קמ"ש בהתאמה.

כמובן שיש תלות ביחסי העברה וכו' ותמיד יש יוצאים מן הכלל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ככל שתרד במהירות צריכת הדלק תשתפר, פשוט זה יעלה לך בזמן.

זאת התשובה ננכונה

כדי לנסוע יותר מהר צריך הספר יותר גבוה וזה אומר יותר דלק.

עם תיסע ב-60 קמ"ש הצריכת דלק תירד.

רוב האנשים מתבלבלים בין המוסגים "צריכה" ו-"צריכה ספציפית"

הצריכה מתייחסת לצריכה נטו של דלק והיא יורדת או עולה בהתאם למהירות.

הצריכה ספציפית מייצג את יעילות המנוע: זה כמות הדלק שהרכב צורך ביחס להספק שהמנוע נותן. וזה משתנה בכל רכב ומנוע.

פורסם
היתה לי כזו לפני מיליוני שנים, אבל מנוע 1.3.

אם אני לא טועה, דווקא 80-85 קמ"ש יתן את אתוצאה האופטימלית לרכב.

אני כמעט בטוח שאין מצב שברכב הזה משנת 91 המהירות האופטימלית לצריכת דלק מינימלית תהיה באיזור 100 קמ"ש.

ה1.3 זה סיפור אחר לגמרי מה1.6 ברכבים האלה,ה1.6 דווקא די זריז,קח בחשבון שזה רכב עם 95 סוסים על משהו כמו 800ק"ג..

פורסם

צריכה של 1-13.5 לרכב 1.6 עם קרבורטור, בן 25 שנה, זה לא פחות ממעולה.

כדי לשפר מעט את הצריכה, אפשר להרכיב צמיגים שמיועדים לחיסכון בדלק (אבל אני לא בטוח שזה כלכלי כי זה יקזז את הרווח בצריכה). כדי למצוא את נקודת האיזון הטובה ביותר, אני ממליץ לשייט בין תדלוקים באותה מהירות. נניח אתה מתדלק פעם בשבוע, אז שבוע אחד סע על 80, שבוע אחר על 90 וכד'.

כמו כן מומלץ לודא לחץ אויר תקין בצמיגים (אפשר גם לשחק מעט עם הפרמטר הזה, לחץ טיפה גבוה יותר ישפר את הצריכה - צריך לבדוק מול טבלאות יצרן באיזה טווח אפשר למלא ברכב שלך). שיוט עם חלונות סגורים גם יכול לשפר מעט צריכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון קל:

חזרה ללימודים, נסיעות של שוהם תל אביב בשעות של מעט פקקים, ללא מזגן, שיוט במהירות של כ 90 קמש(על השעון).

התקבלה היום צריכת דלק של 1 ל1 14.5 וזה לא טעות 639 ק"מ על 45.116 ליטר.

אני לא משהו בצורת הנהיגה זה כנראה הנסיעה הבין עירונית, וללא מזגן ומעט פקקים.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...