Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכם,

הרכב הוא סיטרואן ברלינגו, שנת 2008, דגם 1.6 HDI.

התקלה החלה כבר לפני כשנה וחצי. המנוע גמגם, נכבה, וכשניסיתי להניע הוא השמיע גמגומים חזקים וכבה שוב. נורת צ'ק אנג'ין נדלקת

והתקלות שמופיעות במחשב המוסך מתייחסות לנושא לחץ הסולר

. אחרי מספר דקות הניע שוב. לאחר בדיקה החליפו לי חיישן משאבת סולר. המשכתי לנסוע עם הרכב ובמשך כשנה היו גמגומים קלים מהמנוע והוא לא כבה. ככה סחבתי עד לפני כ 3-4 חודשים שהרכב כבה לגמרי וחזר על אותה הבעיה אבל באופן תכוף יותר, בעיקר בנסיעות ארוכות ובעליות. הגעתי איתו למוסך שהתחיל מהקל אל הכבד: החלפת מסנן סולר, לאחר מכן החלפת וסת לחץ סולר ולבסוף החלפת מזרקים שהתגלו כבלתי תקינים במכון. משאבה טרם הוחלפה אבל ממה שהבנתי אם המשאבה לא היתה בסדר הרכב לא היה מניע כלל (נכןן?). לצערי כל הכסף שנשפך על תיקון התקלה לא עזר והמנוע עדיין מגמגם ונכבה, בייחוד בנסיעות ארוכות.

בבדיקה שעשיתי עם אפליקציה הוא העלה 3 תקלות:

P0193

P1113

P1351

אני די אובד עצות כי אפילו מוסך מורשה של סיטרואן אמר לי שהוא לא בטוח בכלל שהוא רוצה להיכנס לזה. עצות? רעיונות שטרם שמעתי?

תודה מראש לעונים.

עריכה אחרונה על ידי kfirmets
פורסם

מהיכן אתה בארץ ? אם קרוב לחולון,מומלץ לפנות לאורן שירותי רכב,מוסך מתמחה ברכבים הללו.מניח,שתצא ממנו עם פתרון לבעיה וגם במחיר הוגן יחסית למוסכי החברה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מהיכן אתה בארץ ? אם קרוב לחולון,מומלץ לפנות לאורן שירותי רכב,מוסך מתמחה ברכבים הללו.מניח,שתצא ממנו עם פתרון לבעיה וגם במחיר הוגן יחסית למוסכי החברה.

אני מאשדוד אבל מוכן כמובן "להרחיק" עד חולון בשביל לתקן את הבעיה.

פורסם
שלום לכם,

הרכב הוא סיטרואן ברלינגו, שנת 2008, דגם 1.6 HDI.

התקלה החלה כבר לפני כשנה וחצי. המנוע גמגם, נכבה, וכשניסיתי להניע הוא השמיע גמגומים חזקים וכבה שוב. נורת צ'ק אנג'ין נדלקת

והתקלות שמופיעות במחשב המוסך מתייחסות לנושא לחץ הסולר

. אחרי מספר דקות הניע שוב. לאחר בדיקה החליפו לי חיישן משאבת סולר. המשכתי לנסוע עם הרכב ובמשך כשנה היו גמגומים קלים מהמנוע והוא לא כבה. ככה סחבתי עד לפני כ 3-4 חודשים שהרכב כבה לגמרי וחזר על אותה הבעיה אבל באופן תכוף יותר, בעיקר בנסיעות ארוכות ובעליות. הגעתי איתו למוסך שהתחיל מהקל אל הכבד: החלפת מסנן סולר, לאחר מכן החלפת וסת לחץ סולר ולבסוף החלפת מזרקים שהתגלו כבלתי תקינים במכון. משאבה טרם הוחלפה אבל ממה שהבנתי אם המשאבה לא היתה בסדר הרכב לא היה מניע כלל (נכןן?). לצערי כל הכסף שנשפך על תיקון התקלה לא עזר והמנוע עדיין מגמגם ונכבה, בייחוד בנסיעות ארוכות.

בבדיקה שעשיתי עם אפליקציה הוא העלה 3 תקלות:

P0193

P1113

P1351

אני די אובד עצות כי אפילו מוסך מורשה של סיטרואן אמר לי שהוא לא בטוח בכלל שהוא רוצה להיכנס לזה. עצות? רעיונות שטרם שמעתי?

תודה מראש לעונים.

ערב טוב לך!

קוד תקלה P0193 מראה על חיישן לחץ סולר לא תקין

קוד P1113 מראה על לחץ סולר נמוך במסילה

P1351 מצתי להט

יכול להיות שחיישן לחץ סולר מזייף לפעמים

• ספונסר פורום
פורסם

האם הוחלף חיישן לחץ סולר?

החיישנים האלו נוטים להתקלקל מוקדם מהצפוי.

אורן

פורסם

היי אורן, אכן הוחלף חיישן לחץ סולר (לא מקורי יש לציין) לפני כשנה וחצי בעקבות התקלה, אבל המנוע המשיך לגמגם בתקופה הזו אבל לא כבה. עד לפני מספר חודשים כמובן, כפי שתיארתי בפוסט.

פורסם

לא יודע למה, אבל זה רכיב שלדעתי נראה לי חשוב להרכיב מקורי.

מה המק"ט שלו (אם ידוע לך) לפי החשבונית האחרונה של התיקון?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לא יודע למה, אבל זה רכיב שלדעתי נראה לי חשוב להרכיב מקורי.

מה המק"ט שלו (אם ידוע לך) לפי החשבונית האחרונה של התיקון?

אלעד

החשבונית לא בהישג יד אבל אם זה קריטי אוכל להגיד לך בערב. בכל מקרה, כפי שאמרתי, אחרי שהוחלף החיישן התקלה לא חזרה, אם כי הרכב המשיך לגמגם פה ושם, בייחוד בשלב שלפני תחילת הנסיעה ואז הסתדר. האם יתכן שהוחלף חיישן שעשה עבודה סבירה מינוס וגם הוא התקלקל מהר?

וכמובן, איך שכחתי - תודה לכל העונים.

פורסם

היי ווויק,

בהחלט יתכן. אם כי אחרי ההחלפה התקלה היתה בתדירות נמוכה יחסית. יכול להיות שחיישן לא מקורי פשוט עשה עבודה פחות טובה עד שהתקלקל?

ערב טוב לך!

קוד תקלה P0193 מראה על חיישן לחץ סולר לא תקין

קוד P1113 מראה על לחץ סולר נמוך במסילה

P1351 מצתי להט

יכול להיות שחיישן לחץ סולר מזייף לפעמים

• ספונסר פורום
פורסם

אכן, החשד לדעתי נופל עח חיישן המסילה או חיישן סיבובי המנוע.

אך כדי לאבחן מדוייק יש צורך בבדיקה פיזית.

פורסם

סיכום (מקווה): הייתי במכון "דיזל דרומית" בכנות שבדק את המזרקים (תקינים) ומבדיקת המחשב עלו שוב אותם ממצאים, בין היתר לגבי חיישן תקול. משם נסעתי למוסך מסמיה שהחליפו לי את החיישן לחיישן מקורי. עד כה נסעתי שלוש נסיעות ארוכות והן היו חלקות, ללא גמגומים וללא היכבות המנוע. מקווה שזה סוף הסיפור. תודה לכולם על הסיוע.

• 6 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...