Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע ראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רשיון לרכב אבל בתקופה האחרונה התחלתי להתעניין ברישיון לאופנוע.

אני סטודנט בן 26 לעוד הרבה שנים והחלטתי שהפתרון תחבורה הכי מתאים לי כרגע זה קטנוע או אופנוע.

נוח, מהיר, חניה חופשית, וצריכת דלק נמוכה.

אני מעוניין באופנוע בעיקר לסופשי שבוע במרכז או אמצע שבוע מידי פעם.

בערך 3-4 נסיעות שבועיות על ציר ת"א-ר"ג-ראש העין (עד 30 ק"מ לצד).

שישמש אותי ב3 שנים הקרובות.

התקציב שלי הוא באזור ה-15-20 אלף (כולל ציוד מיגון, תיקונים ראשוניים וכו').

ואני מעוניין בכלי אמין, עם מקום לאחסון, צריכת דלק נמוכה (כמה זה שונה מרכב?) ובעיקר נוח לנסיעות ראש העין-ת"א.

אני די חדש בתחום הזה ולא יודע את ההבדל בין אופנוע, קטנוע וסמ"ק רלוונטי ואשמח להכוונה.

דבר נוסף, מה הפרוצדורה בהוצאה של רישיון לאופנוע? כמה זמן זה אמור לקחת?

אשמח אם תוכלו להכווין אותי קצת יותר אל מול הדרישות שלי.

תודה רבה!

פורסם

לא אוהב לקלקל את החגיגה אבל בדקת עלויות ביטוח? ונא לשים לב, מרווח הטיפולים קצר משמעותית באופנוע מול רכב. ואורך החיים של אופנוע קצר יותר.

לגבי רשיון אתה יכול להוציא רשיון a1 שהוא מוגבל לאופנועים/קטנועים עד 47 כס.

או רשיון a2 שהוא מוגבל עד 14 כס.

לאחר שנה עם a1 תוכל להוציא רשיון לא מוגבל. A

את החוויות תוכל לקרוא בשרשור של שלומי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בקשר להוצאת רשיון , כפי שהמלצתי קרא את השרשור של שלומי בפורום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?605797-המסע-לכיוון-הדו-גלגלי-מתחיל-הוצאת-רישיון

לגבי הבדל בין אופנוע לקטנוע.

ההגדרה הקלאסית קוראת לאופנוע , כלי רכב דו גלגלי כאשר אתה רוכב עליו, אתה לא יכול להצמיד את הרגלים

ואילו על קטנוע אתה כן יכול להצמיד את הרגליים.

לרוב יש מספר הבדלים נוספים

לאופנוע ,גלגלים גדולים יותר (מאפשר יציבות כיוונית גדולה יותר , ומקום לבלמים גדולים יותר ) ,

הילוכים ידניים (מעבירים עם הרגל כמובן ) מקום אחסון קטן יותר עד כלום

לקטנוע לרוב הגלגלים קטנים יותר , אוטומטים , בעלי מקום אחסון לקסדה , ובעלי מדרך לרגלים מה שמגן על המכנסיים ברכיבה בשלוליות

בנוסף מרווח הטיפולים לרוב הוא קצר יותר בקטנוע.

לגבי מיגון אתה צריך לפחות קסדה מלאה , מעיל עם מיגונים (חורף וקיץ ) , כפפות (חורף / קיץ )

אם תרכב בחורף תצטרך גם חליפת גשם , ומומלץ גם מגיני ברכיים , ומגפיים / נעלי רכיבה .

מבחינתי האישית יותר נוח לרכב על קטנוע בנסיעה בתוך העיר (הם לרוב גם קטנים יותר ומשתחלים טוב יותר בתנועה ) ואופנוע מחוץ לעיר (לרוב חזק יותר , יציב והרבה יותר כיף לנהיגה , לפחות בדגמים שאני רכבתי )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כן. סביב ה3500 בשנה זה משהו שאני יכול לעמוד בו.

אשמח אם תוכל להתייחס לשאר השאלות בפוסט. תודה

נשמע נמוך מידי? מי נתן לך את המחיר ועל סמך מה?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

הגיוני ל125 סמ"ק כולל השתתפות עצמית.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...