Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תיבה אוטומטית עם ההילוכים 1,2,3 (וכמובן דרייב, ניוטרל, רוורס, פארקינג)

וניסיתי באחת מהנסיעות שלי להתחיל עם 1, להעביר ל2 וכן הלאה...

האמת ההרגשה מאוד דומה לזו של גיר טיפטרוניק והשאלה שלי האם דבר כזה שוחק את התיבה יותר ממצב טיפטרוניק (אם היה לי כזה)?

ואם לא, האם זה שוחק יותר ממצב רגיל של התיבה? (כלומר להשאיר את התיבה על מצב D)?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גיר אוטומטי כשמו כן הוא, שים על DRIVE וסע. משחק עם בורר ההילוכים לא בריא לגיר, אם אתה צריך להוריד הילוך, תוריד את הבורר למצב הרצוי, אבל זה לא גיר טיפטרוניק הוא לא בנוי ל"העברות ידניות" על בסיס קבוע.

פורסם

טיפטרוניק זו בסה"כ אופציה נוחה יותר למשחק ידני עם הילוכים אוטומטיים .

בהוזזת הידית בין אם בטיפטרוניק ובין אם באוטומט רגיל בסופו של דבר נותנים פקודה למחשב .

גם טיפטרוניק זה לא הכי בריא לגיר אני חושב .

אם אני שם את הידית על מצב 1 או L ומעלה משם הילוכים או שאני שם את התיבה על טיפטרוניק ואז מעלה מ1 ל 2 ל3 והלאה . זה אותו דבר בעצם .

מה שאני כמעט בטוח זה שמשחק ידני עם תיבה אוטומטית רגילה לא יהיה בריא ממש לבורר ההילוכים .

ים long time no

פורסם
ומה באשר לנסיעה במצב "ספורט" באופן קבוע??
באופן קבוע לא מומלץ. לא בגלל שהתיבה לא בנויה לכך - היא כן. אבל קח בחשבון שהבלאי יהיה מהיר יותר וגם צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר. מצב Sport הוא בסה"כ איחור או השהייה בהחלפה האוטומטית של ההילוך. מאפשר לך "למשוך" את ההילוך יותר זמן עד ההחלפה הבאה.
פורסם
באופן קבוע לא מומלץ. לא בגלל שהתיבה לא בנויה לכך - היא כן. אבל קח בחשבון שהבלאי יהיה מהיר יותר וגם צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר. מצב Sport הוא בסה"כ איחור או השהייה בהחלפה האוטומטית של ההילוך. מאפשר לך "למשוך" את ההילוך יותר זמן עד ההחלפה הבאה.

זו טעות נפוצה....

צריכת הדלק תלוייה רק בדבר אחד - כמה אתה לוחץ על דוושת הגז. הרכב יכול להיות במצב ספורט שנה - הוא לא ישרוף יותר דלק!

לעיתים ההפך הוא הנכון - למשל בעליות - במצב רגיל התיבה עשוייה להעלות הילוך שיאלץ אותך לתת יותר גז - לעומת זאת מצב ספורט ,מושך, את החלפת ההילוך לסל"ד גבוהה יותר ולכן יאפשר הישארות בהילוך נמוך בעלייה גם עם מעט גז.

בקיצור - עקרונית, אם תהיה על מצב ספורט הרכב ימשוך יותר את ההילוכים בתנאי שתלחץ הרבה גז - לא תלחץ - לא ישרף יותר דלק מבמצב רגיל.

אלון

פורסם

העברת ההילוכים של הרכב במצב DRIVE או במצב 1 2 3 היא אותה העברה בידיוק, אין שום הבדל מכני בין אם המחשב מעביר את ההילוך או שאתה קובע מתי להעביר את ההילוך, ההבדל היחיד הוא שהמחשב בד"כ מעביר את ההילוכים בסלד נמוך (בנסיעה רגילה ולא מאומצת) ואם אתה נוסע ב 1 או 2 המחשב לא יעביר הילוך, לא משנה באיזה סלד אתה. אתה עקרונית יכול לנסוע באופן רגיע עם 1 2 3 אבל זה ממש לא נוח (בישבילזה יש גיר ידני).

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

יש לי שאלה...

לי יצא לנהוג באוטומט רק במצב דרייב. אם אתם רוצים להעביר הילוך, נגיד כמו שהשואל שאל, 1 2 ואז 3... ביניהם צריך להוריד את הרגל מהגז כמו בגיר רגיל??

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
יש לי שאלה...

לי יצא לנהוג באוטומט רק במצב דרייב. אם אתם רוצים להעביר הילוך, נגיד כמו שהשואל שאל, 1 2 ואז 3... ביניהם צריך להוריד את הרגל מהגז כמו בגיר רגיל??

לא, אין שום צורך, ולא עושים את זה. ההחלפה מיתבצעת בדיוק כמו בדרייב רק שאתה קובע מתי להחליף.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
זו טעות נפוצה....

צריכת הדלק תלוייה רק בדבר אחד - כמה אתה לוחץ על דוושת הגז. הרכב יכול להיות במצב ספורט שנה - הוא לא ישרוף יותר דלק!

לעיתים ההפך הוא הנכון - למשל בעליות - במצב רגיל התיבה עשוייה להעלות הילוך שיאלץ אותך לתת יותר גז - לעומת זאת מצב ספורט ,מושך, את החלפת ההילוך לסל"ד גבוהה יותר ולכן יאפשר הישארות בהילוך נמוך בעלייה גם עם מעט גז.

בקיצור - עקרונית, אם תהיה על מצב ספורט הרכב ימשוך יותר את ההילוכים בתנאי שתלחץ הרבה גז - לא תלחץ - לא ישרף יותר דלק מבמצב רגיל.

אלון

והרי זה בדיוק מה שאמרתי.

עוד משהו: אם תעמוד עם הרכב ותדומם מנוע, אז האוטו ישרוף עוד פחות דלק...

פורסם

תודה לכולם על התשובות!

זה מה שאכן חשבתי רק רציתי להיות בטוח.

שאלתי את זה כי לפעמים התיבה המעצבנת של ה206 מסרבת לתת קיק-דאון גם על פול גז.

ואני יודע שפול גז מבזבז הרבה יותר מסל"ד גבוה עם רבע גז, אז מה שאני עושה זה מוריד את התיבה לשלישי כדי לקבל כוח ולהשתמש בפחות גז.

לגבי מה שירחמיאל אמר -

שמע, אני גם יכול לדומם מנוע בכביש ערד-ים המלח ואצרוך 0 דלק עבור מרחק לא קטן...

כיבוי מנוע זה רק בצמתים גדולים שההמתנה לירוק היא ארוכה..

ואם כבר בנושא הזה, העברה לניוטרל ברמזור פוגעת בממיר המומנט?

אני מעביר לניוטרל ואז עוזב את הברקס והאוטו עומד. ידוע לי שממיר המומנט צריך דווקא להתחמם, אבל האם מה שאני עושה פוגע בממיר או שאין פגיעה בו אבל זה עדיין לא מומלץ להעביר לניוטרל ברמזורים?

פורסם
תודה לכולם על התשובות!

ואני יודע שפול גז מבזבז הרבה יותר מסל"ד גבוה עם רבע גז, אז מה שאני עושה זה מוריד את התיבה לשלישי כדי לקבל כוח ולהשתמש בפחות גז.

לגבי מה שירחמיאל אמר -

שמע, אני גם יכול לדומם מנוע בכביש ערד-ים המלח ואצרוך 0 דלק עבור מרחק לא קטן...

כיבוי מנוע זה רק בצמתים גדולים שההמתנה לירוק היא ארוכה..

ואם כבר בנושא הזה, העברה לניוטרל ברמזור פוגעת בממיר המומנט?

אני מעביר לניוטרל ואז עוזב את הברקס והאוטו עומד. ידוע לי שממיר המומנט צריך דווקא להתחמם, אבל האם מה שאני עושה פוגע בממיר או שאין פגיעה בו אבל זה עדיין לא מומלץ להעביר לניוטרל ברמזורים?

מה שנאמר לך בשרשור הזה הוא עירוב של אמיתות ושגיאות.

מחשב ניהול המנוע דואג תמיד לשריפה יעילה בתאי השריפה.

זה אומר שאם המנוע נדרש להאיץ (לייצר עוד כח), הוא יקבל כמות דלק נוספת שתאפשר לו לעשות זאת, אבל מבלי להגיע למצב שבו חלק מהדלק בתא השריפה לא נשרף.

משום כך, כאשר מנוע סובב ב 4000 סל"ד, הוא בהכרח צורך יותר דלק מאשר ב 2000 סל"ד (כי הוא מבצע כפליים פעולות יניקה בזמן נתון).

אם מטרתך לחסוך דלק, סמוך על תיבת ההילוכים, ואל תכפה עליה נסיעה בהילוך נמוך ובסל"ד גבוה לצורך תאוצה.

אם היא לא מוכנה לעשות קיקדאון, תפתח את ספר הרכב ותראה איך גורמים לה לעשות זאת.

ב 206, אאל"ט, צריך ללחוץ שתי לחיצות רצופות עד הסוף (לשחרר אחרי הראשונה) ואז המחשב של התיבה מבין שאתה מעוניין בקיק דאון למרות שנהגת רגוע מאוד עד עכשיו.

אתה יכול גם לבחור לנהוג במצב SPORT (שבהחלט כן מגדיל את צריכת הדלק מהסיבה שהוזכרה קודם לכן). צפה לעליה של 5-10% בצריכה.

לגבי אורך החיים והעברה ידנית של הילוכים - פחות מהותי בתיבות מודרניות, מאוד מהותי בתיבות אוטומטיות ישנות שהיו מבוססות אך ורק על מכניקה והידראוליקה. שם התערבות ידנית שוטפת בחיי התיבה לא הועילה.

דרך אגב, כל העברת הילוכים (בין אם שלך או של המחשב) גורמת לעוד קצת שחיקה פנימית. אם תעביר חמישה הילוכים בפרק זמן שבו המחשב היה מעביר שניים, תגדיל את השחיקה. לשיקולך.

העברה לניוטראל ברמזור גורמת לשחיקה עודפת גם בהעברה ל N וגם בהחזרה ל D (ניתוק וחיבור מצמדים). זאת להבדיל מעמידה ב Drive, שרק גורמת לנוזל הגיר להתחמם קצת, אך לא שוחקת שום רכיב מכני.

כיבוי מנוע ברמזור - מיותר (אלא אם מדובר ברמזור עם מחזור של 25 דקות בין ירוק לירוק). את 2 סמ"ק הדלק שתחסוך, תשלם כפליים בהחלפת מתנע, רצועה, פולי מנוע, מצבר, חום מנוע שלא מפונה כשמערכת הקירור מפסיקה להניע את המים - להמשיך ?

פורסם
תודה לכולם על התשובות!

נסה דאבל קליק

פורסם
כיבוי מנוע ברמזור - מיותר (אלא אם מדובר ברמזור עם מחזור של 25 דקות בין ירוק לירוק). את 2 סמ"ק הדלק שתחסוך, תשלם כפליים בהחלפת מתנע, רצועה, פולי מנוע, מצבר, חום מנוע שלא מפונה כשמערכת הקירור מפסיקה להניע את המים - להמשיך ?
סתם לידע כללי,

כשהחלה העלייה החדה במחירי הדלק בארה"ב, הCR עשה כתבה מקיפה על הנושא. לטענתם, מטעמי חיסכון בדלק, עדיף לכבות את המנוע על כל המתנה של יותר מ-30 שניות. וכן, הם לקחו בחשבון את כל עניין הבלאי הנוסף. אבל הם הדגישו, שאין להתייחס להמלצה זו כהמלצה לכיבוי המנוע ברמזורים.

צבי.

פורסם
סתם לידע כללי,

כשהחלה העלייה החדה במחירי הדלק בארה"ב, הCR עשה כתבה מקיפה על הנושא. לטענתם, מטעמי חיסכון בדלק, עדיף לכבות את המנוע על כל המתנה של יותר מ-30 שניות. וכן, הם לקחו בחשבון את כל עניין הבלאי הנוסף. אבל הם הדגישו, שאין להתייחס להמלצה זו כהמלצה לכיבוי המנוע ברמזורים.

צבי.

גם אם מסקנתם נכונה, הרי שהיא מבודדת למקרה הפרטי שהם בדקו.

אם הסטרטר שלך עולה 50% יותר ממחיר הסטרטר שהם בדקו, אמין קצת פחות, אם המכונית שלך בנויה עם עוד חלקים שנשחקים, אם המוסכים אצלך יקרים יותר החישוב לא רלוונטי.

אם הם הביאו בחשבון מכונית שמכובה פעמיים בנסיעה, ואצלך יוצא לך לכבות ארבע פעמים (כי בת"א יש יותר רמזורים), החישוב שלהם ושלך שונה בתכלית.

או, בשורה התחתונה, אין הצדקה לכבות מכונית בעת העמידה ברמזור.

• תוכן חדש...