Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בכל מקרה תסכים אתי שבעלויות הכוללות (ביטוח, דלק, טיפולים, עלות), במשך 5 שנים דאצ'יה סנדרו יהיה יותר זול מוולוו 940.

לא בטוח בכלל.

סנדרו עולה 55K.

וולוו עולה 6K.

נניח שניהם עושים בשנה 20K ק"מ.

ב5 שנים סנדרו עושה 5 טיפולים, וולוו עושה 10.

3 שנים ראשונות בסנדרו מטפלים במורשה בגלל אחריות, כל טיפול עולה בערך 700 ש"ח. אחרי זה מטפלים במוסך כללי ויש עוד טיפול קטן ב350 ש"ח וטיפול עם טיימינג ב800 בערך. כמה? 3250.

וולוו מטפל רק במוסך כללי, כל טיפול עולה 350 ש"ח. טיפול גדול עם טיימינג עולה 800. כמה? 3950.

סנדרו עושה ביטוח מקיף 2750 ש"ח בשנה כי זה אוטו חדש. כמה? 13750.

וולוו זה אוטו בן 25, עושה ביטוח חובה בלבד ב1700 ש"ח. כמה? 8500.

סנדרו בנזין צורך לפי נתוני יצרן 1:18. נניח שצריכה אמיתית שלו זה 1:15 (אופטימי מאד). 100K ק"מ ב5 שנים זה 6667 ליטרים, שזה 40,002 ש"ח. (ליטר=6 ש"ח)

וולוו צורך הרבה דלק, 1:8 (צריכה אמיתית). זה 12,500 ליטרים ב5 שנים ובשקלים זה 75,000 ש"ח.

אם מחברים הכל ביחד, יוצא שסנדרו אחרי 5 שנים עולה 112K ש"ח. וולוו יוצא 93.4K ש"ח.

הפרש של 18.5K ש"ח לטובת הוולוו.

נניח תרחיש פסימי על הפנים, הוולוו עולה תוספת 1500 ש"ח בשנה על תיקונים מעבר לטיפולים הרגילים. נוריד 7500 מההפרש. כמה יצא? 11K לטובת הוולוו.

אתה מוכר את הסנדרו אחרי 5 שנים בכמה?

יוצא שאתה נוסע בסנדרו חדשה, שזה רכב פשוט לשווקים מתפתחים, ומשלם יותר ממי שנוסע בוולוו ישנה. וולוו יותר נוחה ונעימה מסנדרו חדשה בעשרת מונים. זה לא שבעל הוולוו מרוויח חיסכון מטורף, אבל הוא מקבל יותר (לדעתי) בפחות.

זו השוואה של סנדרו חדשה לוולוו משומשת. אם אתה קונה סנדרו משומשת, אז זה יוצא הרבה יותר משתלם מהוולוו בעיקר בגלל הדלק.

אם היינו משווים רכב ישן חסכוני לסנדרו חדש, ההפרש היה גדול בהרבה לרעת הסנדרו.

ואם אתה קונה רכב משומש בן 3-4, אז אתה יכול לקבל איכות חיים הרבה יותר גבוהה מסנדרו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם הייתי חושב שאפשר לקנות רכב משומש במצב טוב אז ההיגיון הזה עובד.

אבל אני לא חושב, כי אני רואה איך רוב האנשים נוהגים ומתחזקים את הרכב.

תן לי לחדש לך משהו:

אתה לא קונה רכב בהגרלה, ואז סטטיסטית אתה צודק, כי "הרוב" לא משהו.

אתה קונה מכונית אחת בלבד, מהמיעוט, שנורא קל למצוא אותו, כי הוא מסתובב בין היתר פה בפורום.

אז למה מעניין אותך איך נוהגים "הרוב"?

אני לא יכול להעיד על אף אדם שהייתי רוצה לקנות ממנו רכב משומש. לא ממשפחה, חברים ולא אף אדם אחר.

מוזר מאוד.

ממך, כן היית קונה רכב?

אז למה לא המשכת עם הקליאו הקודמת?

אפילו פה בפורום היו מקרים של אנשים שקנו רכב במצב "מושלם" ואחרי חודש הרכב מת.

אוטו בן 3? מושלם, שמת אחרי חודש?

אולי בתאונה.

בכל מקרה תסכים אתי שבעלויות הכוללות (ביטוח, דלק, טיפולים, עלות), במשך 5 שנים דאצ'יה סנדרו יהיה יותר זול מוולוו 940.

תסכים איתי שלהחזיק טנק מרכבה 2016 יהיה יותר יקר מלהחזיק אאודי 80 מודל 87.

אז מה המסקנה?

שישן יותר זול?

אתה אשכרה משווה תפוחים לSQL SERVER

ברור שזה מקרה קיצון של רכב בזבזני ויחסית ישן מול חדש וחסכוני, אבל מרכבים כאלו אני עברתי לקליאו, אז זה הוריד לי את

העלויות ברמה דרסטית.

מצוין!

אז אם היית עובר מרכבים כאלה לקליאו בת 3, זה היה מוריד לך עלויות בצורה עוד יותר דרסטית!

יש מבין?!

באדום.

אגב, אני באמת חושב שאין טעם אפילו לנסות לשכנע אותך.

זה רק להוציא מלב הטועים שיצפו בזה בעתיד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כל הזמן מדברים על כמה רכבים חדשים עולים לכביש בכל שנה , מישהו נתקל בנתון של כמה רכבים יורדים מהכביש כל שנה ?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם (נערך)

העובדה שאתם עדיין מתייחסים ברצינות לבנאדם שסותר את עצמו בצורה כ"כ פשוטה ובסיסית (הראיתי את זה בהרחבה בהודעות #56 #66, ואני לא היחיד ששם לב לבבל"תיאדה), היא בגדר אנומליה התנהגותית. האם יש אנתרופולוג בקהל שיכול להסביר לנו מדוע אנשים מנסים לשכנע בצדקת דרכם אדם דוגמתי שלא מסוגל להבחין בטעויות חשבון פשוטות? (;

(אל תגידו למען קוראי העתיד, אם הם לא הבינו מה הולך כאן עד עכשיו - מגיע להם)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה התחיל מתוך כוונה אמיתית וטהורה להסביר לאדם את טעותו.

אני ממש לא חושב שאני יותר חכם מיוסי באופן כללי. האיש הזה משכיל, ועשה דבר אחד או שנים בחיים.

החל מהקייטרינג בכרמיאל וכלה בשרשורי פרנקוס המפורסמים.

עם זאת, השכלה פיננסית היא עוד תחום, ובאמת כואב לי כשבנאדם טועה ומטעה, אז ניסיתי להוכיח באותות ובמופתים את הטעות.

אולי אתה צודק, באיזשהו שלב צריך לפרוש.

לילה טוב

יוסי, כשאתה מוכר דבר איתי

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כן אין לי מושג איך הגעתי לקייטרינג

היית אצלך כמה פעמים עם קבוצות גדולות של תלמידים שלי

לא משנה

אחלה יום לכולם

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

במכונית משומשת אמינות הוא הנעלם הגדול. רכב משומש אמין יהיה יותר זול מרכב חדש ברוב המקרים. רכב משומש לא אמין יכול לעלות כמו או כמעט כמו רכב חדש. הבעיה שבישראל קשה מאוד למצוא מכונית שמורה. מכוניות בנות 2-3 שנים נראות כמו פח אשפה על גלגלים.

לדעתי במציאות של ריבית זולה ומכוניות סופר מיני בטווח מחירים בין 60-80 אלף משתלם מאוד לרכוש רכב חדש לתקופה ארוכה. בקטגורית משפחתיות זה כבר סיפור אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נכון ומשתלם רק כשרכב כזה מתאים לצרכים שלך. אם אתה צריך משפחתית אבל מתפשר על סופר מיני בגלל פחדים מאמינות, אתה משלם יותר ומקבל פחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפחדים יש ביסוס במציאות. קשה מאוד למצוא מכונית שמורה. מספיק שיוצאים 2-3 פעמים מהעבודה בשביל לראות מכונית + בדיקות כבר עפו להם 2,000 ש"ח.

אני מכיר פדנטים שקנו רכב משומש (סתם רכב עממי, לא איזה אלפא אקזוטית) והתחילו להזמין חלקי פלסטיק וחלפים מקוריים מחו"ל. בסופו של דבר הרכב המשומש עלה להם הון תועפות.

רכב משומש מתאים לאנשים שפשוט לא אכפת להם איך הרכב נראה. הם מסוגלים להתעלם ממכות בפח, שפשופים, חלקי פלסטיק שבורים, חלפים סיניים במקום חלפים מקוריים. מבחינתם כל עוד הרכב נוסע הכל בסדר.

אני בתור יקה פוץ לא מסוגל לשבת ברכב כזה. אני מקבל התקף חרדה.

פורסם

הקצנת קשות.

רוב קוראי השירשור לא יבזבזו סכום כזה על בדיקות, ובמיחד על משפחטומטית ממוצעת. אני חושב שרובנו יודעים מתי כן לקחת את הרכב לבדיקה או להתעלם ממנו. יש את השישי-שבת שניתן לנצל (או לפחות את השישי אם המוכר שומר שבת) וניתן לחסוך את ימי החופש.

אני מכיר פדנטים שקנו רכב משומש (סתם רכב עממי, לא איזה אלפא אקזוטית) והתחילו להזמין חלקי פלסטיק וחלפים מקוריים מחו"ל. בסופו של דבר הרכב המשומש עלה להם הון תועפות.
אהםםם... אני כזה ולרכב המשפחתי (אמנם פרמיום אך עדיין משפחתי) בן ה 18 שלי אני מזמין חלפים מחו"ל. מה אתה מנסה להגיד?

מי אתה חושב היה קונה רכב משומש כמו זה שתיארת? ולמה? לא חסרים רכבים משומשים צעירים עם נסועה נמוכה שניתן למצוא. אמנם הם ימכרו במחיר גבוה יותר אבל לדעתי זה שווה את זה.

מעולם לא קניתי רכב חדש מהחברה, תמיד משומש במצב טוב, ועד עכשיו נכוותי רק פעם אחת.

פורסם
לפחדים יש ביסוס במציאות. קשה מאוד למצוא מכונית שמורה.

לפי גרסתך אני כנראה בנאדם עם המון מזל וכנראה שזכיתי לפחות 10 פעמים בלוטו. כל זה רק בגלל שהצלחתי לרכוש בשנים האחרונות 3 רכבים משומשים במצב מעולה (ועוד אחד מהם אפילו מליסינג).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

למצוא רכב יד שנייה במצב מעולה זה לא עניין קל, איזה אינטרס יש לאנשים להשקיע על רכב בטיפולים במורשה + לנהוג בו בצורה נורמלית ואחרי שנה/שנתיים למכור בידיעה שהם מפסידים ירידת ערך? אלו מקרים בודדים ולרוב בנאדם שקנה רכב חדש בעבר ומבין שהוא אוהב להתחדש, לא יתייחס לרכב כפי שהוא עשה בפעם הראשונה

פורסם
למצוא רכב יד שנייה במצב מעולה זה לא עניין קל, איזה אינטרס יש לאנשים להשקיע על רכב בטיפולים במורשה + לנהוג בו בצורה נורמלית ואחרי שנה/שנתיים למכור בידיעה שהם מפסידים ירידת ערך? אלו מקרים בודדים ולרוב בנאדם שקנה רכב חדש בעבר ומבין שהוא אוהב להתחדש, לא יתייחס לרכב כפי שהוא עשה בפעם הראשונה

יש אנשים שמטבעם לא מתייחסים לחפצים שלהם כמו לזבל, לא משנה אם התכנון למכור אותו או לא(כמו שיש בדיוק את ההפך)

וברכב בן 2,3 שלא נסע הרבה, אין יותר מדי טיפולים לעשות. כולה 2,3 טיפולי 10 אלף.

• תוכן חדש...