Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את מה שנאמר כאן.

בעליות אתה צריך לשמור על מומנט גבוה, בכדי לעשות את זה ברכב שלך, אתה צריך לשמור על סל"ד גבוה. אם אתה מעביר הילוכים מוקדם מדי (ולפי מה שאתה מתאר אתה עושה את זה), אתה עלול לגרום נזק למנוע.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

גם בספארק בעליות אני משאיר אותה על טווח המומנט המקסימלי שזה 4000 - 4500 סל"ד, גם לזמן ממושך וככה אני יכול לאפשר לעצמי להאיץ כרגיל גם בעליות ולעקוף את כל המשפחמתיות מסביב.

זה גם לא מזיק לתת למנוע לנשום אוויר מידי פעם ולקחת אותו לטווח ה5000 - 5500 סל"ד לזמן קצר בכדי לשרוף קצת פיח :) (רק כשהמנוע חם)

פורסם
בעליות אני מושך עד 3 ואם עלייה כבדה 3 וחצי ומעביר די מהר לשני שהרכב לא יאבד את הכוח.

מושך עד 3? 3,000 סל"ד זה נמוך למנוע אטמוספרי, ועוד בעליה, בכלל.

פות"ש אל תפחד למשוך הילוכים בעליות ל4,000 - 4,500 סל"ד ואפילו 5,000 בעליות קשות.

זה דבר תקין ברכב עם מנוע אטמוספרי קטן יחסית, גם משפחתית אטמוספרית אוטומטית, תגיע לכל הפחות 4,000 סל"ד כשתרצה ממנה סחיבה בעליה.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

רכב כזה מודרני לא עולה עליות בשני, המהירות עוד יורדת בהילוך שני בעלייה?

נוסע לבד? או רכב מלא+מזגן?

אצלי באיביזה, במהירות כמעט אפסית, מזנק קדימה, גם בעליות. וכל זה ללא שום טורבו, ורק 85 כ"ס.

אם זה קורה ברכב ריק, רק עם נהג ללא מזגן, משהו אינו תקין שם.

גם ייתכן "בור" ענק בהילוכים בין ראשון לשני למשל.{תכנון לקוי של ת"ה}.

פורסם
רכב כזה מודרני לא עולה עליות בשני, המהירות עוד יורדת בהילוך שני בעלייה?

נוסע לבד? או רכב מלא+מזגן?

אצלי באיביזה, במהירות כמעט אפסית, מזנק קדימה, גם בעליות. וכל זה ללא שום טורבו, ורק 85 כ"ס.

אם זה קורה ברכב ריק, רק עם נהג ללא מזגן, משהו אינו תקין שם.

גם ייתכן "בור" ענק בהילוכים בין ראשון לשני למשל.{תכנון לקוי של ת"ה}.

הכוונה שהרכב עם שני אנשים ומעלה. שהרכב יחסית ריק הוא דווקא זורם סבבה במישור. בעליות צריך טיפה יותר כוח. אבל עם אנשים נוספים צריך יותר כוח.

יש לי גם אגב 85 כ״ס.

ומנוע 1250.

פורסם
מושך עד 3? 3,000 סל"ד זה נמוך למנוע אטמוספרי, ועוד בעליה, בכלל.

פות"ש אל תפחד למשוך הילוכים בעליות ל4,000 - 4,500 סל"ד ואפילו 5,000 בעליות קשות.

זה דבר תקין ברכב עם מנוע אטמוספרי קטן יחסית, גם משפחתית אטמוספרית אוטומטית, תגיע לכל הפחות 4,000 סל"ד כשתרצה ממנה סחיבה בעליה.

מרוב שאני עולה את העליות האלה בכל יום אני יודע בדיוק איזה סלד צריך כדי שהרכב יעלה בלי בעיה

במישור שהרכב מגיע ל3 אלף מעביר הילוך, בלי בעיות סחיבה או גמגומים או צפצופים.

פורסם
מרוב שאני עולה את העליות האלה בכל יום אני יודע בדיוק איזה סלד צריך כדי שהרכב יעלה בלי בעיה

במישור שהרכב מגיע ל3 אלף מעביר הילוך, בלי בעיות סחיבה או גמגומים או צפצופים.

אבל אצלך זה אופל ,זה קצת שונה מיונדאי , אבל בדרך כלל אני עולה על 2700 גג והאוטו מתדרדר אחורה שאני מעביר לשני ...

אני אבדוק אם 3000 זה בסדר או אולי יותר

(תלוי בעליה אם זאת עליה לא כל-כך רצינית , הוא עולה בלי בעיה ובלי גמגום גם ב2500 סלד

פורסם

אם הרכב מתדרדר לך ב 2700 סל"ד, אז כנראה שגם למשוך ל 3000 לא יעזור.

תמשוך לכיוון ה 4000-4500

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם
נתקע על מהירות 30-40 ואני לוחץ על הגז עד הסוף לא קורה כלום

באיזה הילוך מדובר וכמה קשה העלייה? יש סיבובים או שאפשר לצבור מהירות?

פורסם
אבל אצלך זה אופל ,זה קצת שונה מיונדאי , אבל בדרך כלל אני עולה על 2700 גג והאוטו מתדרדר אחורה שאני מעביר לשני ...

אני אבדוק אם 3000 זה בסדר או אולי יותר

(תלוי בעליה אם זאת עליה לא כל-כך רצינית , הוא עולה בלי בעיה ובלי גמגום גם ב2500 סלד

המטרה לא להשוות בין רכבים, לי יש אופל עם מנוע x ולך יונדאי עם מנוע y

המטרה היא להגיד לך שאל תפחד למשוך הילוכים בעליות, האוטו לא סוחב? יש רעשים וגמגומים? תעלה עוד את הסלד לפני שאתה מעביר הילוך, הנזק שלנסות לעלות בהילוך לא מתאים ואוטו מגמגם עולה על הבלאי שכביכול יהיה לאוטו מהמשיכה של ההילוך.

פורסם
המטרה לא להשוות בין רכבים, לי יש אופל עם מנוע x ולך יונדאי עם מנוע y

המטרה היא להגיד לך שאל תפחד למשוך הילוכים בעליות, האוטו לא סוחב? יש רעשים וגמגומים? תעלה עוד את הסלד לפני שאתה מעביר הילוך, הנזק שלנסות לעלות בהילוך לא מתאים ואוטו מגמגם עולה על הבלאי שכביכול יהיה לאוטו מהמשיכה של ההילוך.

צודק .

פורסם
האוטו לא רועש אפילו בעליה על הילוך נמוך אלא פשוט לא זורם פשוט נתקע על מהירות 30-40 ואני לוחץ על הגז עד הסוף לא קורה כלום

אם האוטו שלך היה אוטומטי, בלחיצה על הגז עד הסוף הוא היה מוריד היולוך ואם היית ממשיך ללחוץ על הגז עד נסוף, הוא היה מושך הילוך עד 5500 או 6000 סל"ד ורק אז מעביר.

מפה אתה יכול להבין שאתה לא מתעפל את הגיר נכון.

• תוכן חדש...