Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב, שבכל יציאה מעט מהירה ממצב עמידה כגון הנעה ברמזור ירוק וכדו', הצמיגים חורקים כביכול מדובר ברכב ספורט שמגיע מ-0 ל-100 ב-5 שניות.

זה נראה לי מוזר, בדקתי את עומק החריצים והם תקינים לחלוטין! 100 % כמו שצריך להיות.

גם לחץ האוויר תקין!

בנוסף, בכל נדנוד של הרכב, נניח כשאני יושב בפנים ומנענע את הגוף (ששוקל מעט יותר מהנורמה) בחזקה, האוטו חורק.

מה זה יכול להיות? והאם יש קשר בין 2 הדברים הנ"ל?

פורסם (נערך)

חריקות בנדנוד המרכב יכולות גם לנבוע מתותבי מתלה שחוקים, שלא מבודדים את הרעש שהקפיץ עשה מאז ומעולם.

חריקות צמיגים (#אזהרת חפירה#) מתרחשות כאשר הצמיג מתקרב לקצה יכולת הביצוע ("אחיזה") שלו. כאשר הצמיג מאיץ או נבלם, הדופן שלו

וחלק מפוטנציאל ההאצה או ההאטה שלו נאבד. זה נקרא (בטעות אמנם) Slip Ratio.

בנהיגה יומיומית, הכוח שאנו מפעילים על הצמיג קטן והוא פועל בתחום שבו, למרות הפסד האנרגיה, התגובה לפקודות האצה או האטה היא כמעט ליניארית: התחום ה"אלסטי" של הצמיג.

כאשר מפעילים מעט יותר כוח על הצמיג הוא נכנס לתחום המעברי (Transitional) שבו העקומה של הכוח שהצמיג מפעיל הולכת ומשתטחת עקב החלקה (חלקית) של הצמיג.

משם הצמיג מגיע לשיא האחיזה ואחריו לאבדן אחיזה מלא - התחום החיכוכי (Frictional) של הצמיג שבו הצמיג המאיץ מפרפר.

bhvrlatforce.gif

העיוות המורגש של קוביות הגומי במדרס כאשר הוא מתחיל להחליק בתחום המעברי, יוצר רטט שמהדהד בחלל האוויר שבחריצי המדרס וזה צליל ההחלקה המוכר לכולנו. לעתים ניתן גם לחוש בו בהגה.

מאחר וה-Slip Ratio משתנה גם ביחס לעומס אנכי (העברת משקל), ההדרגתיות של ההאצה משפיעה עליו גם היא. הרבה יותר קל להגיע לאיזור הבעייתי אם מתייחסים לדוושה כ-ON/OFF.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מה גיל הצמיגים?

חריקות בנדנוד זה מהבולם או מהקפיץ,אלא אם הצמיגים ממש יבשים למרות שזה לא נשמע לי הגיוני...

האוטו בן שנה!

2 האחוריים שהגיעו עם הרכב בני שנה וחצי בערך.

2 הקדמיים נרכשו בחצי שנה האחרונה (זהים, אגב).

פורסם

על פניו לא. הבעיה שציינת קשורה לפעולת ה-EBD ברכב שלך בזמן בלימה. כעת יש לך בעיות בזמן האצה.

עם זאת, כאשר ביצועי הצמיג נפגמים או שהם ירודים מלכתחילה, הבלמים צריכים לעבוד קשה יותר בזמן האטה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...