Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטע מוזר ביותר, בלילה (לפעמים) אני משתמש בפנס חזק או בפחות חזק של הפלאפון כדי לבדוק את מצב הסווירלים ברכבי. המצב היה די טוב סווירלים עדינים ולא גדולים.. אבל אתמול על מכסה המנוע בשמש הישירה ראיתי אזור של בערך 10 ס"מ עם סווירלים הרבה יותר רציניים :((( איך זה שזה לא נקלט בפנס?! כמובן שרואים את זה רק מזווית מאוד מסויומת.. (גם של השמש)

האם אפשר לעשות פוליש ידני על אזור קטן במכסה המנוע 10 ס"מ בערך? אם כן מה הפוליש היעיל ביותר לעבודה ידנית? ושלא יהרוס לי את הלכה ויעשה יותר נזק מתועלת..

*האזור אינו שטוח, יש גבעה כזאת באזור של המכסה המנוע ובו בדיוק רואים יותר סווירלים, איך עושים פוליש על גבעה?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית מעדיף פנס לד ממוקד וטוב, הרבה פעמים התאכזבתי מהפלאש של הטלפון, וחושך זה לא מספיק, יש עניין של כיפוף אור וזווית, תמיד תנסה לכסות מכמה זוויות שונות.

אפשר לטפל באיזור ממוקד.

אפשר לעשות פוליש ידני, לא ממליץ, זה מאוד סיזיפי ומייגע, ומה זו הגבעה הזו? צבעת פעם את האיזור?

פורסם

אה אוקיי עכשיו הבנתי, אתה מתכוון לכיפוף בפח.

ובכן, אני ממליץ במקרה כזה להתאים את קוטר הפד למשטח עבודה,

אני לא יודע לומר רק מלהסתכל על התמונה איזה קוטר כדאי לך, אבל הייתי ממליץ קוטר קטן(לא מזערי) שיאפשר עבודה בצורה גמישה ונוחה על המשטח, כשאתה מגיע לאיזורי העיקולים והשוליים, לא לעבור על זה בקווים ישירים ולגלח קצוות, אלא להטות את הפולישר ולעבוד עם זווית.

הסבר מושלם של הטכניקה מפי קווין בראון

פורסם

לא ידוע לי על פד פוליש ידני קטן.. הלייק קאנטרי או hex logic הם גדולים.. איתם זה מסוכן?

ועל איזה פוליש אתה ממליץ שיהיה יעיל ביישום ידני?

פורסם

איזה רכב זה , פוליש ידני לדוגמא על רכב גרמני יהיה קשה מאוד ולא נראלי שתצליח לשפר יותר מכמה אחוזים בודדים ...

ואם איזה חומרים אתה מתכנן לעבוד?

פורסם
לא ידוע לי על פד פוליש ידני קטן.. הלייק קאנטרי או hex logic הם גדולים.. איתם זה מסוכן?

ועל איזה פוליש אתה ממליץ שיהיה יעיל ביישום ידני?

אם אתה עושה ידני אז אין לזה כזה חשיבות כי יש לך שליטה מלאה.

איזה צבע הרכב, איזה סוג, וכמה קשה הסווירלים? לפי זה נמליץ חומר.

פורסם

פוליש ידני לדעתי עבודה מיותרת, קורעת שרירים וכאבים בידיים, מנסיון.

כרגע כנראה שההרגשה לעשות פוליש ידני "מחלחלת" לך בבטן ואתה רוצה מאוד לנסות אותה כדי לראות אם יש שיפור, יהיה שיפור קטן מאוד תחת עבודה של כמה שעות טובות על פאנל בודד מה שיוביל אותך לכמה ימים של עבודה (לפחות) על הרכב.

יש כבר כמה חברי פורום שעשו זאת וראו סוג של שיפור, אישית חושב שזה מיותר.

במקרים כאלו ממליץ מאוד על פוליש עם מכונה מקצועית או אצל אדם שיודע לעשות זאת, ועל הדרך ללמוד את זה בשביל עצמך.

בכל אופן אם תחליט בכל זאת לעשות זאת באופן ידני, אז שיהיה מקום מוצל עם תאורה כמובן ולא בשמש.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מעוניין לעשות רק חלק קטן מהמכסה מנוע, לא על כל הרכב..

איך אני יודע מה רמת הסווירלים שיש לי?? איך מבדילים בין הרמות השונות?

פורסם

יצא לי לעשות פוליש ידני לפני שיישמתי את הציפוי. אכן עבודה קשה, אבל מבחינתי זה היה כמו אימון כושר.

רוב הסווירלים העדינים נעלמו כלא היו אבל וזה אבל גדול, השריטות היותר עמוקות (אלה שרואים בלי צורך בפנס/שמש) נשארו ואני בספק שפוליש ידני מסוגל להוריד אותם.

פורסם
אני מעוניין לעשות רק חלק קטן מהמכסה מנוע, לא על כל הרכב..

איך אני יודע מה רמת הסווירלים שיש לי?? איך מבדילים בין הרמות השונות?

אין אמת מידה ברורה ומוסכמת.

אם מרגיש לך שיש לא מעט סווירלים, כנראה שיש לכך סיבה.

פוליש ידני כאמור, עבודה לא פשוטה, אך אם זה רק על מכסה המנוע? חצי נחמה.

לך על זה.

אני נמצא באותה דילמה כמו שלך ממש!

אבל לצערי אני לא מכיר אנשים שיש להם מכונת פוליש ויודעים לבצע פוליש.

שוב, אם זה מקטע קטן, פוליש ידני אפשרי.

אם זה על כל הרכב?

גלייז.

"יאללה בירי".

פורסם

אני מתלבט בין meguiars ultimate compound+ ultimate polish

או

One step polish של שול/קארפרו

מה עדיף?

*יש לי סווירלים אבל לא ברמה למשל ששלומי אדרת מראה תמונות של לפני טיפול שהוא עושה לרכבים.. שם זהמקרים שלא מתקרבים למצב שיש לי..

פורסם

אולטימייט פוליש מיותר בעבודה ידנית, וותר, לא תראה תוצאות.

אולטימייט קומפאונד זה המוצר שנכון לבחירה, ניתן להגיע איתו לתוצאות נאות, והוא מומלץ זמין וזול.

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

רשמתי גם פוליש לאחר הקומפאונד כי הקומפאונד משאיר אחריו קצת סווירלים לא? אז רציתי שהם יעלמו עם הפוליש.. או שלתוצאות שאני מעוניין עדיף משהו יותר רציני?

האם הקומפאונד לא חזק מידי ויוריד יותר מדי מהלכה?

איך המוצר של כימיקל גייז החדש slick finish קלינר ווקס? זה יכול להעלים סווירלים עדינים תוך מריחת הווקס?

עריכה אחרונה על ידי CarAddict

• תוכן חדש...