Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הדנלופ רצו למכור ב 325 לצמיג. גם אני מהצפון הרחוק ומתקין או בק"ש או בחצור. או אצל הפנצ'ריה בבוקעאתא.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדאנלופ בלו רספונס צמיג נהדר. אני זוכר שחבר פורום ותיק ונהג מעולה המליץ עליהם בחום. אין כמו המלצה ממקור ראשון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

נרכשו דנלופ SPFM800, 84H. לא ניסו למכור לי אותם כדגם אחר (...) ולא דגם אחר במקומם. כבר דבר לחיוב :wink:

תוצרת טורקיה ועם ערכי תווית אירופית לא רעים (הייתי צריך לצלם, לא מוצא אותה באינטרנט משום מה. זוכר בלימה ברטוב A ורעש 69, דלק נראה לי היה C, לעומת B בבלימה, 70 ברעש ו-E בדלק בפאלקן).

בגלל שהיום יום שישי לא ניתן היה לברר מלאי ומחיר לדגם הבלו, שאותו באמת רציתי, ואני לא משלה את עצמי, ברור לי שהבלו יותר טוב ובפעם הבאה נתמקד בו (הימור שלי - כנראה יעלה "קצת" יותר מ-300 ליחידה).

על הדגם - מסתבר שזה לא צמיג שמיועד למערב אירופה ולא ממש משווק שם, אבל מה שהביא להחלטה היה שהם היו טריים (1016), במלאי, במחיר שנכנס לתקציב, 285, פחות מ-300 מהפוסט הזה.

זה בערך מחיר של צמיג סיני שנמכר היום. משהו מוזר עובר על הענף בזמן האחרון.

לא סיני שהציעו לי שם ובצמיגייה אחרת: kumho ב- 330, וגם הנקוק דגם 415 מבקשים משהו כזה.

מישלן - מפמפמים בכל מקום ואתר שיש הורדת מחיר. אולי מהאוורסט הם ירדו לאולימפוס. לא פחות מ-420 שקל לאנרג'י...

בשבוע הבא בעוד 400 ק"מ, אתן סקירה ראשונית. תודה לכולם על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

כתבתי לך קודם לחפש תגובות קודמות שלי לגביו. שתי ההודעות שלי בלינק הבא יספיקו בשלב זה (תכלס לא חושב שמצאתי עוד הרבה מעבר):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?576032-%D7%93%D7%90%D7%A0%D7%9C%D7%95%D7%A4-fm-800-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8&p=4829475&viewfull=1#post4829475

על ה-LM703 יותר קל למצוא ביקורות. הוא מגיע מהמזרח הרחוק וגם שם בעיקר משווק. באירופה לדעתי התחילו לשווק את המחליף שלו LM704. ה-FM800 כנראה ממוצב כסדרה מעל ביחס אליו, או משהו בסגנון.

נדמה לי שחלק מההוזלות שמתקיימות בשוק בחלק מהדגמים של מותגים נחשבים יותר, היא כניסה של דגמים שמיוצרים במפעלים משניים, עם עלויות ייצור והובלה נמוכות יותר.

בכל אופן, תתחדש וסע בדרכים טובות :-)

סקירה ראשונית תהיה מעניינת, אבל גם כזו לאורך זמן בעוד כמה שנים תהיה חשובה. שים תזכורת :wink:

פורסם (נערך)

אכן, ראיתי את הפוסטים (וכתבתי תודה!) והם אלו שאכן השאירו אותו על הפרק.

LM703 - הזכרת לי... באוטו של ההורים שלי היה SP490, צמיג הזבל ההזוי של דנלופ שכנראה עשו אותו מנפט גולמי. היה חדש יחסית כשקיבלו אותו עם הרכב. החלקתי איתו נתיב כשפניתי במהירות אפס בנהיגה איטית ורגועה ונעצרתי רק באבן שפה ממול. באותו יום הלכתי לצמיגאי הקבוע שלי במרכז ואמרתי לו לשים מה שיש, הצמיג הזה לא נשאר. הוא ראה את הצמיג ואמר לי שאני לא הראשון. הוחלף בדנלופ LM 703 או 702. שיפור משמעותי. (לא חוכמה גדולה, כן?) זוכר אותו לטובה.

מה שכן, מבחינת מיצוב אפשר לראות שהסוליה של LM703 ושל FM800 שונות מאוד בפרופיל היחסית "קרבי" של הראשון (אגב, LM כמו לה מאן) וה"משעמם" של השני:

LM703.jpg FM800_2.jpg

LM704 מקבל ציונים יפים באתרי ההשוואה. לא חושב שיש אותו בארץ עדיין.

אתן סקירה ראשונית, אם ארגיש צורך להוסיף או לעדכן אעשה זאת כמובן.

למשל כל מה שכתבתי לפני שנה או שנתיים על ה- Debica ברכב השני - לא השתנה. עדיין חושב שזה צמיג מצוין (ויותר טוב מהפאלקן SN807)

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

בסדר, בסדר. לא הייתי בטוח וגם לא זכרתי מה ראית ומה לא. :wink:

אכן, LM עבור לה מאן ו-FM עבור פורמולה.

לגבי ה-704, אם אתה מתייחס לביקורות באתר Tyrerevies, חוו"ד המשתמשים מאוד מצומצם ולא מספיק בעליל.

ובמבחן היחיד שמפורסם שם בו השתתף נכתב:

Auto Review found the Dunlop LM704's dangerous thanks to a shocking performance in the wet. OK for hot climates with pot holed roads that don't see rain. No where else.

(צודק, כנראה לא משווק באירופה. הגבול הוא כנראה מזה"ת וצפונה לכיוון רוסיה. שכן המבחן שהתייחסתי אליו בוצע שם ושאר התוצאות ברשת מתייחסות למזרח הרחוק ואוקיאניה).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שלום לכולם, חוזר לעדכן -

לצערי ה-NE3 לא מיובא לארץ במידה שלך, לא כרגע בכל אופן.

ה-CF2 אכן לא קיים במלאי שלנו כיבואנים וגם לא צפוי להתחדש בזמן הקרוב.

פאלקן ZE914 בקוד 84 אמור להכנס בעוד כשבועיים למלאי ויימכר בעלות של 277 ש"ח לצמיג בודד.

ברכישת זוג צמיגים אתה זכאי ל-4% הנחה לכן מחיר הפאלקן יהיה 266 ש"ח הכוללים הכל.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.

מה יש לכם במלאי ב-88H? (לרנו קליאו)

פורסם (נערך)
כרגע במלאי יש גם פאלקן ZE-914 וגם Toyo NE02.

את שניהם כולל מחירים תוכל לראות כאן.

תודה. מה שאין שם זה פירוט הביצועים של הפאלקן (כמו שמופיעים במדבקה). איך הם בהשוואה לאלה של הטויו? מה נותנים האקסטרא שקלים על הטויו פרט לייצור ביפן? בלימה טובה יותר בכביש רטוב (C זה לא קצת מעאפן)?

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
פורסם

זה לא נקרא פירוט הביצועים אלא התיוג האירופאי. זו לא הדרך לבחור צמיג אך זה כן נותן אינדיקציה מסויימת לגבי ביצועיו.

בכל מקרה, הפאלקן המדובר קיבל ציון C בחסכון בדלק וציון B באחיזה בכביש רטוב.

אני לא יכול לומר שיש יתרון מובהק ל-Toyo מלבד יצורו ביפן, הפאלקן תהיה בחירה מצויינת.

פורסם (נערך)
זה לא נקרא פירוט הביצועים אלא התיוג האירופאי. זו לא הדרך לבחור צמיג אך זה כן נותן אינדיקציה מסויימת לגבי ביצועיו.

בכל מקרה, הפאלקן המדובר קיבל ציון C בחסכון בדלק וציון B באחיזה בכביש רטוב.

אני לא יכול לומר שיש יתרון מובהק ל-Toyo מלבד יצורו ביפן, הפאלקן תהיה בחירה מצויינת.

תודה. בהנחה שאין תיוג מזרח תיכוני זה הכי טוב שיש לי.

האם אחיזת כביש טובה יותר תבוא בהכרח עם צריכת דלק גבוהה יותר או שזה רק מקרה שני הדמים עליהם אנחנו מדברים? איך/האם אפשר לתרגם את החסכון בדלק לליטרים לשנה (ובכך לכסף) בנסיעה עירונית בעיקר?

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
פורסם

ככלל, צמיג אוחז יותר = יותר התנגדות לגלגול = פחות חסכוני בדלק.

למרות שהתיוג האירופאי מתייחס לאחיזה בכביש רטוב (מרחק בלימה) ולא לאחיזה בכבישים יבשים.

לא ניתן לתרגם את עניין הציון לחסכון בליטרים מפני שיש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על הפרמטר הזה,

כגון לחץ האוויר בצמיג, אופי הנהיגה, תנאי הדרך ועוד ועוד ועוד.

מספיק שלחץ האוויר שלך נמוך ב-8-9 PSI מהלחץ האופטימלי וכבר כל הציונים האלה לא רלוונטים.

פורסם
ככלל, צמיג אוחז יותר = יותר התנגדות לגלגול = פחות חסכוני בדלק.

למרות שהתיוג האירופאי מתייחס לאחיזה בכביש רטוב (מרחק בלימה) ולא לאחיזה בכבישים יבשים.

לא ניתן לתרגם את עניין הציון לחסכון בליטרים מפני שיש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על הפרמטר הזה,

כגון לחץ האוויר בצמיג, אופי הנהיגה, תנאי הדרך ועוד ועוד ועוד.

מספיק שלחץ האוויר שלך נמוך ב-8-9 PSI מהלחץ האופטימלי וכבר כל הציונים האלה לא רלוונטים.

אין קורלציה בין יכולת בלימה טובה בכביש רטוב ובכביש יבש?

בקשר לצריכת הדלק כמובן שאני מתכוון לצמיגים מנופחים בהתאם להמלצה, וכמו שאמרתי, נהיגיה עירונית ורגועה בעיקרה. לא ניתן לתרגם את דירוג צריכת הדלק לכסף בכיס?

פורסם (נערך)

לפעמים יש קורלציה ולפעמים לא. יש כאן שני מרכיבים:

אזהרת חפירה

Void Ratio - כמה משטח הצמיג מחורץ ואיפה. ביבש החלק המחורץ לא נוגע באספלט, ההדבקה הכימית לכביש פוחתת, מקדם החיכוך יורד בשל העומס ויכולת העצירה תיפגע, במיוחד אם מדובר על מרכז הסוליה.

ברטוב, החלק המחורץ מנקז מים מן הסוליה, מקדם החיכוך וההיסטרזיס נשמרים ויכולת העצירה תשתפר, שוב בעיקר אם הניקוז הוא במרכז הסוליה.

מבחינת הפרמטר הזה, אין קורלציה כי מה שטוב ביבש הוא ההפך מן הדרוש ברטוב, אם כי ניתן לשחק עם חירוצים שונים לרוחב הצמיג, בעיקר בצמיגים א-סימטריים.

הפרמטר השני הוא Slip Ratio - כמה צמיג

תחת עוצמת בלימה חזקה. עקומת ה-Slip Ratio זהה בצורתה בשני המקרים, ומהבחינה הזו יש קורלציה בין בלימה ביבש וברטוב.

energies-08-08537-g009-1024.png

ההפרשים בין צמיגים בדירוגים שונים של צריכת דלק - לא גדולים מאוד. זה לא אפיק שתוכל לייצר בו חסכון מאוד משמעותי בדלק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תכל'ס, האקסטרא 200 ש"ח עבור הטויו כאן מתורגמים רק לכיתוב יפן במקום תאילנד?

האם בתנאי האקלים בישראל הם יתנו לי את אותה רמת בטיחות כמו צמיגים יקרים יותר (מישלן, קונטיננטל, גודייר)?

• תוכן חדש...