Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

במרפסת בביתי יש שני בתי מנורה (מצ"ב) שכל אחד מהם מכיל נורת ליבון 100W. אני מעוניין להחליף את הנורות הללו באופן יזום לנורות CFL ורכשתי לצורך העניין נורות "יונדאי" 26W, אולם הן לא נכנסות פנימה מכיוון שכיסוי המגן קטן מדי.

ניסיתי גם כיסויים רחבים יותר אך ללא הועיל - נורת ה- CFL ארוכה מדי, ומנגד איני יכול להשאיר אותה ללא כיסוי (רק היום ירד גשם כבד).

מה עשיתם אצלכם בעניין הזה? מה הפתרון?

תודה,

גיא.

13170800_10209726328343740_1893173557_o.JPG

פורסם

יש cfl קצרות

יש נורות לד בתצורה של מנורה רגילה.

ממליץ על 12w לד, הן מאוד חזקות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ה- CFL הקצרות לא מאירות טוב - הן רק 20 וואט ואני צריך 26 לפחות (שטח גדול).

הלד הוא 13W ועל האריזה כתוב שהוא שווה ערך ל- 75W של ליבון, כלומר פחות ממה שיש לי עכשיו.

אני בבעיה...

פורסם

מצטרף להמלצה על LED, בד"כ אני קונה 13-15W. אבל גם להן בסיס קצת ארוך. יש בקוטר 6 ס"מ ויש בקוטר 6.5 ס"מ. הבעיה היא שכל נורות הלד שמצאתי בארץ היו ממותגי מדבקה, לא מצאתי נורה של פיליפס או אוזרם או חברה אחרת ברמה מקבילה, ואם יש כאלה הן עולות פי 3 מהגנריות. מומלץ להמנע מנורות "תירס" - יש אתן בעיות בטיחות, סכנת התחשמלות.

לגבי CFL - יש בעלות צורות שונות: מאורכות, הליקסים צרים וארוכים והליקסים קצרים ורחבים. קח את כיסוי המנורה הגדול ביותר שיש לך לחנות ובדוק את ההתאמה לנורות השונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ממליץ על הנורות של איקאה, זה מוצר מדבקה, אבל כנראה יותר איכותי מכל מוצרי המדבקה האחרים.

יש להם מארז של זוג 13W שיחסית לא יקר, ונראה ממש איכותי ולא צקמוק סיני כזה שמחסני תאורה למשל מוכרים.

יש להם גם באותו מחיר נורה אחת. ההבדל בינהם הוא שעל הזוג זמן חיים רשום 15000שעות ועל הבודדת רשום 25000 שעות.

דרך אגב, שים לב שעוצמת התאורה של ה-CFL של יונדאי דועכת אחרי איזה שנה שימוש. החלפתי נורה 23W של יונדאי בלד 13W של איקאה והלד נראה שהוא יותר חזק.

פיתרון נוסף, תחליף את הבית מנורה לאחד שמכיל 2 נורות, ואז יהיה לך הרבה יותר אור.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

בתחום הנורות יונדאי הוא מותג מדבקה - יש סדרה שנושאת את השם הקוריאני להחריד "טבע". בהתאם לכך מדובר בנורות באיכויות שונות.

ברכישת נרות אני בודק את הדירוג האנרגטי - לא קונה פחות מ-A - כיון שהוא מסמל את אחוז האנרגיה ההופך לאור, וכמובן שככל שהדירוג גבוה יותר מופץ יותר אור.

עם זאת נורות CFL מאבדות מכוחן עם הזמן, מדוב בתופעה מוכרת.

מבחינת נורות LED - לפני כשנה קניתי ב"שז"ר" כמה נורות 13W שהיו זולות במיוחד. התברר כי איכותן ירודה ו-3 או 4 מהן התקלקלו תוך שנה. הוחלפו ללא ויכוח כאשר הוצגה חשבונית מכירה (למעשה הוספתי את ההפרש וקניתי נורות שנחשבות עדיפות, נראה עכשיו מה טיבן).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה מחפש עוצמת אור לשטח גדול אז למה פשוט לא להחליף את הגוף תאורה המצוקמק הזה בפרוגקטור לד מתקדם ;)

פורסם

הבעיה עם פרוג'קטור לד היא שבניגוד לאגדה לדים מתקלקלים והפרוג'קטורים הם "חד פעמיים", תקלה מצריכה החלפת היחידה קומפלט.

אני התקנתי בגינה כמה גופים שמיועדים לתאורת חוץ (מוגני מים) עם נורות CFL שקניתי בהום סנטר, והם עושים עבודה מצויינת. עם זאת מדובר בחודשים בודדים, עדין אין לי ניסיון ארוך טווח.

פורסם

רוב הפרוגקטורים שאני מכיר מגיעים עם 3 שנות אחריות.

במקרה הגרוע שנה אחת.

פורסם (נערך)

עזוב את האחריות. ההתעסקות בהחלפה. כיון שמדובר בעבודה חיצונית אני מעדיף להשאיר את זה לחשמלאי, לא רוצה סיכון של חדירת מים למערכת החשמל והשבתת כל הבית. וגם אם מדובר בעבודה עצמית אני מעדיף להחליף אגס ולא להתעסק עם פו"ה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

יש נורות CFL ספיראליות שנכנסות בתוך ארמטורה של מנורה (אני מניח שמה שקנית הוא לא ספיראלי). ל"מחסני תאורה" יש נורות ספיראליות קטנות פיזית, בהספק 23W ועוצמת תאורה גבוהה מה-26 הנפוצות (תקפיד לקחת DAYLIGHT ולא WARM LIGHT).

אין הגיון כלכלי היום לקנות נורות לד. המחיר גבוה משמעותית מה CFL ואורך החיים איננו גבוה יותר. החסכון בצריכה בין CFL ל- LED זניח ביחס להפרש המחיר בקנייה.

המקומות היחידים בהם אני שמתי LED הם מקומות בהם לא נכנס CFL (למשל G4/G9 במקום הלוגן) או במקומת בהם אני חייב להמנע מחימום (מאווררי תקרה בהם הכיסוי הוא פלסטי ונשרף מהחום של ה-CFL. ה- LED, פחות מחצי הספק, ולא פחות אור).

:turn-l:
פורסם

טיפה להרחיב את דברי yuvk - נורות מופיעות בגווני אור שונים. מהצהבהב ועד הכחלחל. זה מתבטא ב"טמפרטורת הצבע" המוצגת בקלווין - נורות צהבהבות ישאו מספרים פחותים מ-3000K והבהירות ביותר מעל 6000K. ערכים סביב 4500-5000K מייצגים צבע דומה לזה של מנורת ליבון מסורתית. יש נורות (בעיקר שפופרות פלואורסנט ארוכות) שבהן הביטוי הוא קצת שונה - למשל 827 מקביל ל-2700K ו-865 מקביל ל-6500K.

בנוסף מצויין על הנורות שטף האור ב-lumen (מקוצר lm). שוב, ככל שהוא גבוה יותר הנורה מפיקה יותר אור.

פורסם

אם אתה נעול על CFL חפש נורות T2 , אלו נורות שקטנות יותר בגודל הפיזי שלהן.

ובכללי אני גם אמליץ על נורות לד. יש כבר היום נורות לד 17-18 וואט שמאירות מעולה, חסכוניות ובתפוקת אור הזאת נורה CFL מקבילה תהיה גדולה יותר.

• תוכן חדש...