Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ניסן אלטימה בת שנה. הרכב הגיע עם צמיגי מישלן פרימסי, MXV4, 93V.

מידה - 215/55/17.

בנסיעה של 100/110 קמ"ש על כביש חדש (המתאפיין באספלט בגוון כהה) - הרכב שקט לחלוטין, ומרגיש נעים ואיכותי.

בנסיעה מהירה על כביש ישן (אספלט בהיר בד"כ...) - מתווסף "לחש" צמיגים חזק למדי, שמקלקל את האוירה הכללית.

התופעה מוכרת לרובנו, וכנראה אין בה חדש. מה שלא חויתי בעבר הוא הפער העצום בין שקט מוחלט ל"איוושה" המתמשכת...על הרקע המאד שקט של המנוע.

שאלתי למבינים - האם הצמיגים הם שורש הנושא, או רמת הבידוד של הרכב? האם החלפת צמיגים תשפר משמעותית? או לחליפין - האם יש מישהו באזור המרכז שיכול לייעץ ולא רק למכור?...

תודה!

שמוליק.

פורסם

יש MXV4 פרימסי ואנרג'י. האנרג'י הוא צמיג ירוק והפרימסי במידה הזו הוא גם עם "גוון" ירוק. בכל מקרה שניהם מוגדרים כצמיגי כל העונות.

מעבר לצמיג קיץ בקטגוריית פרימיום טורינג, כמו מישלין פרימסי 3, גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, קונטיננטל פרימיום קונטקט ועוד, עשוי לשפר מעט את המצב.

אבל, יהיה קשה להבטיח לך שההבדל יהיה מורגש בהכרח לטובה (אם כי סביר שכן) או לאורך זמן. בטח כשאתה מתאר הפרשי רעשים שנובעים מהמשטח עליו אתה נוסע.

בידוד נוסף למרכב הרכב יכול לעזור, אבל גם כאן לעיתים יש צורך בהשקעה גדולה כדי להשיג שינוי מוחשי. בעיקר אם יש בידוד טוב מהמפעל.

פורסם

לתום 22:

1. האם מעבר מצמיג "V" לצמיג בעל קוד מהירות "T", למשל, ישפר המצב?

2. האם הוספה או הורדה של לחץ אויר משפיעים גם על רעש הצמיגים?

תודה!

פורסם

חוקית אין באפשרותך לשנות על דעת עצמך לקוד מהירות T.

גם לא ניתן לאשר זאת מאחר והקוד המינימלי במידה זו הינו V, לפחות ע"פ הוראת הרישום.

לחץ אוויר יכול להשפיע מעט אני מאמין, אבל לדעתי בעיקר כאשר מדובר בשינויים גדולים יחסית שגורמים לשטח המגע של המדרס להיות שונה. אם כי זה יכול להיות גם קשור תאורתית לאספקטים אחרים ומורכבים יותר. בכל אופן 33psi הוא הלחץ הקר המומלץ לרכבך. אם נסעת כברת דרך עד לנקודת הניפוח, הוסף עד כ-3 PSI לנתון זה.

כמה ק"מ עברת עם הצמיגים?

בלי קשר בהכרח לענין הרעש (כלומר, לא נראה לי שישפיע או יטיב במיוחד את המצב), אולי הגיע העת לעשות גם רוטציה לגלגלים?

אני רוצה גם לחדד מעט את ההצעה לעבור לצמיגי קיץ -

מקריאה נוספת בענין, שמתי לב שהרבה אנשים (פורומים בחו"ל) טוענים שדווקא צמיגי "כל העונות" שקטים יותר בהכללה (כנראה בגלל הרכב גומי רך יותר, ולמרות דירוג שחיקה איטי יותר). אבל בהרבה מהמקרים האלו ראיתי שלא מדובר בהשוואה לצמיגי טורינג (ששמים דגש על נוחות) אלא לצמיגים ביצועיסטים יותר שמקריבים מעט את ענין הנוחות לטובת אחיזה וביצועים משופרים. בכל אופן, אני חושב שמזה"א בארץ תואם יותר לשימוש בצמיגי קיץ וכמובן שבכל מקרה הביצועים שלהם עדיפים.

פורסם

תודה על הסבלנות, תום.

הרכב עבר 11,000 ק"מ בסך הכל, ולכן יהיה לי קשה להחליף את 4 צמיגי המישלין, אלא תמורה לשיפור משמעותי...

מבקש להסביר את התופעה:

לפני מס. ימים נסענו מהמרכז לאיזור חיפה. הכביש מתאפיין באספלט חדש למדי, ורוב הזמן הרכב משייט בשקט ממש, כמו רכב יקר בהרבה. המנוע שקט מאד בשיוט, ובקושי מסתובב...ורחש הצמיגים אפסי.

היום נסענו מהמרכז לירושלים, ובקטעים שונים אפשר היה לשמוע את רחש צמיגים דומיננטי.

התחושה היא (אולי ישמע פרימיטיבי משהו) שהצמיגים נידבקים לאספלט ומתקלפים שוב במהלך הסבסוב...

באתרים בחו"ל יש השוואות של צמיגים בנושאים שונים, כולל נושא הרעש.

בעבודה יסודית של אתר Tire Rack הצמיג השקט ביותר היה Continental TrueContact.

לא מצאתי יבוא של צמיג כזה לארצנו...

לגבי לחץ האויר - חשבתי ש 33, הלחץ המומלץ ,הינו לצמיג חם...אבדוק בהוראות ואעדכן. אעלה ל 35 ואבדוק שינוי, בתקווה שלא אקשיח את הרכב יותר מידי.

שוב - תודה.

פורסם

11K זה זמן טוב לבצע רוטציה אם מעוניינים לשמור על שחיקה אחידה בין הצמיגים.

אבל שוב, אין לזה בהכרח קשר ישיר לרמת הרעש הכללית (וגם תאורטית, אפשר שיוחמר באוזניך אם נניח שהקדמיים שחוקים יותר משמעותית ופיתחו את אותה איוושה ובמעבר לסרן האחורי, תקבל הגברה מתהודה גדולה יותר של תא המטען/נוסעים האחורי. מצד שני, אולי האחוריים שפחת שחוקים בהיותם קרובים יותר לאוזן שלך יאזנו את הענין. בכל אופן, סתם מחשבה בקול רם, אל תיבהל :wink:)

כמו שכתבתי בהתחלה, ותיארת זאת גם, לדעתי באמת הענין הוא טיב האספלט עליו אתה נוסע, וצמיגים אחרים טובים ככל שיהיו, לא בהכרח יהיו שקטים יותר בעיקר אחרי שכבר אינם חדשים לגמרי. אישית, הייתי כנראה חי עם המצב עד שהצמיגים ידרשו החלפה אמיתית ואז מנסה להשיג את הצמיגים השקטים ביותר ע"פ ביקורות וכד' ומקווה לטוב. זה רחוק מהמצב שבו אני יכול להמליץ בלב שלם על החלפה ולהבטיח שיהיה יותר טוב עם צמיגים אחרים.

אכן, יש צמיגים רבים שלא מגיעים לארץ. חלקם פשוט לא נדרש, בין אם בשל ייעודם או בשל ביקוש למידה או רף ביצועים (צמיגי חורף למיניהם למשל ועוד). ובכלל, מרבית צמיגי "כל העונות" שנתקלתי בהם הם מתוצרת זולה (סינית לרוב) שמתוייגת כ-M+S בין אם יש קשר למציאות או לאו, או צמיגים עבור רכבי שטח וכד' שפשוט הפרופילים שלהם יותר תואמים להגדרה.

לא נתקלתי ביצרנים שממליצים בלעדית על לחץ חם, אבל אולי. גם מצאתי איזה ספר רכב ברשת ושם בפירוש מצוין לחץ קר.

אגב, חשוב לי להבהיר כי אינני בעל מקצוע בתחום (וגם לא משהו קרוב). הדברים והדעות שאני מביע על אף נסיוני עם צמיגים כאלו ואחרים, מבוססים רבות על קריאה נרחבת ברשת, בין אם בפורומים "חובבניים" בארץ ובחו"ל או מאמרים ומקורות מידע מקצועיים יותר.

פורסם

הבעיה של אספלט לבן מוכרת, אתה לא תשפר משמעותית את רמת הרעש בכבישים לבנים אם תחליף את הצמיגים. הצמיגים שלך לא זולים, ולא ישנים, אין ממש סיבה למה שרמת הרעש תרד משמעותית עם החלפת צמיגים.

הרכב שקט והרעש היחיד שיש זה מאיזור הגלגלים, לרוב הנהגים זה לא נשמע חריג כי הרעש של מנוע ורעשי הרוח הם גם גבוהים ומגיעים מכל הכיוונים.

בחו"ל, במיוחד במדינות עם כבישים גרועים זה די נפוץ לעשות איטום נוסף באיזור הגלגלים. השאלה אם אתה רוצה להכנס לזה.

• תוכן חדש...