Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי חיפושים ארוכים, מצאנו רכב שנראה על פניו מציאה -

יונדאי i30, שנתון 2011, קילומטראז' 53k ובמצב טוב.

העניין הוא שממה שראיתי בציוני הבטיחות, בשנתון הזה הבטיחות לילדים פחותה (4 כוכבי בטיחות ולא 5).

זה נושא שמאוד חשוב לנו, ובגרסה החדשה ציון הבטיחות לילדים עלה ל-5 כוכבים (למבוגרים הבטיחות 5 כוכבים בשתי הגרסאות).

השאלה שלי - האם יש דרך לברר מה הסיבה ל4 כוכבים? והאם הייתם קונים את הרכב הזה, כשהאלטרנטיבה היא לקנות i30 עם נתונים טובים באותה מידה מ2013, אבל ב20000 ש"ח יותר (ולספוג יותר ירידת ערך).

תודה!

מיה

פורסם

הסיבות המשפיעות על מספר הכוכבים הן רבות ומשוקללות ע"י הרבה גורמים.

אני בטוח שניתן לקרוא עליהם באתר של NCAP האחראית על מבחנים אלו.

קשה לומר כמה משמעותי ההבדל בין הציונים. במקרה של תאונה רצינית,לא עלינו, הכוכב הנוסף הוא כנראה זניח.

השאלה פה היא תקציבית וסדר עדיפויות מכיוון שבכלל היה עדיף לבחור רכב גדול הרבה יותר- שלרוב בטיחותי יותר, כמו במקרה הקיצוני ההבדל בין תאונה עם רכב מיני לבין עם רכב מנהלים או ג'יפ (יש השוואות כאלה במבחני NCAP ביו-טיוב), וכיום רכבים יקרים יותר מגיעים עם מערכות הגנה רבות המסוגלות באופן אוטונומי למנוע תאונה.

אם התקציב מאפשר,הייתי כמובן הולך על הרכב החדש יותר, אך מסיבות אחרות- שבמקרה הזה הדגם שופר בכל הפרמטרים.

חשוב שתבדקו האם ציון הבטיחות ניתן ליושבי הרכב או בכלל לפגיעה בהולכי רגל (אז ההבדל בין ילדים למבוגרים ברור הרבה יותר).

פורסם

לפי הדו"ח המפורט של ה-EuroNCAP, ניתן להסיק שייתכן והציון הנמוך יותר של ה-i30 הישנה הוא רק בגלל חוסר בסימון מספק (של הסכנה בהתקנת מושב בטיחות מקדימה בלי כיבוי כרית האויר וסימון עיגוני ה-IsoFIX), ולאו דווקא בגלל בטיחות לקוייה בפועל. לצערנו, בבדיקות EuroNCAP לפני שנת 2009 אין פירוט של תוצאות הריסוק עצמן עבור ילדים, כך שלא נוכל לדעת האם באמת זה רק בגלל סימון לקוי או שבאמת יש ביצועי ריסוק פחות טובים.

להבנתי ה-i30 החדשה מוצלחת יותר מהישנה, כך שאה לא משלמת יותר רק עבור בטיחות משופרת, אלא עבור מנוע חדש ותיבה חסכונית יותר וגם על גימור פנימי טוב יותר. רק את יכולה להגיד האם זה שווה את הפרש המחירים.

אלטרנטיבה נוספת יכולה להיות האחיות שברולט קרוז ואופל אסטרה או סיטרואן C4 - לשלושתן ציון ריסוק טוב (גם לילדים) ומחירון נמוך לשנתון. אם תפרטי את הדרישות שלך מהרכב ואת התקציב נוכל לעזור בצורה טובה יותר.

פורסם

יש לי ניסיון אישי עם הישנה והחדשה.

הישנה מציגה אמינות שמוטלת בספק עם כמה בעיות מעצבנות, יוניט בלם, גיר שמצריך שיפוץ מוקדם, חלונות חשמל ועוד.

החדשה לעומת זאת מרגישה הרבה יותר מודרנית, כפי שציינו גיר 6 הילוכים לעומת 4.

53 אלף ק"מ זה נתון מעולה, אבל אפשר להתפשר בסעיף הזה ולמצוא רכבים זולים יותר.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

אני מודה שפחות חשוב לי כרגע הפרמטרים של מנוע ותיבה משופרת (למרות שאני מבינה שזה משליך על חווית נסיעה והוצאות). מצד שני נושא האמינות כן הטריד אותי (בכל זאת הרכב בן 5).נראה שהרכב טופל היטב, ולפני כחודש הוחלפו בלמים ומצבר.

הבעיה עם החדשה היא שאני מתקשה למצוא רכב באותה רמת טיפול מיד ראשונה פרטית, וכשכן מוצאת זה לרוב גרסת פרימיום שעולה 80000 ש"ח, וקצת גדולה עלינו תקציבית.

שאלה אחרונה - הבחור של ה2011 מבקש 1000 ש"ח פחות ממחיר מחירון (אחרי שקלול הק"מ הנמוך)... כמה לדעתכם אפשר להוריד את המחיר? הטיעון היחיד שיש לי הוא שהטסט עוד 3 חודשים

פורסם

I30 מ-2011 זכאית ל-5 כוכבים במבחן ריסוק.

הרכב נבחן ב-2007 ולאחר מכן עבר מקצה שיפורים ונבחן שוב ב-2008. הציון לבטיחות ילדים הייתה 3 כוכבים במבחן הראשון ו-4 בשני.

התוצאות מאתר euro ncap.

גם אני החזקתי יונדאי כזאת בעבר וגם אצלי האמינות לא הרשימה, יוניט בלם, מנגנון פתיחת דלת נהג שכשל, מפוח מזגן שכשל פעמיים וגם חיישן קראנק שהתפגר.

באופן כללי הרכב הרגיש כאילו הוא הזדקן דיי מהר.

מצד שני נשמע שנתקלתם באקזמפלר שמור, מחירון אני לא בטוח שהוא שווה וכדאי לבדוק האם הבעלות הקודמת היא ליסינג או פרטית והאם אחת התקלות שציינתי טופלה כבר ומופיעה בהיסטוריית הטיפולים של הרכב.

מעבר לזה בדקו את מצב הצמיגים, מדובר בהוצאה של מעל 1,000 שקלים אם הם יכשילו אתכם בטסט.

• תוכן חדש...