Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו הפרק האהוב עליכם בסדרה wheeler dealers?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון שהכול מבוים,אני בכלל לא מתייחס לכל עיגולי הפינות אבל זה כיף להפליג בדמיון עם רכב אקזוטי ש״רק״ נשבר לו הפין ונפל לגיר,תודו...(למרות שלמסטרשמיט הוחלפה חופה פעמיים כי את הראשונה אד סדק)

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפרק עם האלפא סוד ממש ממש עיצבן אותי. כל מה ששמעתי היה "אתה דביל, תעשה כבר משהו עם האוטו" במבטא בריטי.

האמת - כשראיתי את הפרק נזכרתי בך ועל תהליך איסוף הפירורים שבטח עברת עד לסיום הרסטורציה של הסוד שלך,לעומת ה"מציאה" שהם "דגו"(נו באמת...) במצב של 80 % תקינות...(ועוד TI!)

תומר

פורסם
הנה מה שאני יודע עליהם במציאות:

1. אד מנהל מכון רישוי שמתמחה בהכשרת 'שרצים' למיניהם - מכוניות קיט, יבוא אפור ופרוייקטים מיוחדים כמו

שהוא בנה בזמנו. אומרים שהוא בחור נחמד שתמיד שמח לעזור לאנשים בתחום הזה.

2. my mate Paul שמופיע לפעמים בתור זוג ידיים נוסף ועוזר לפרק או להרכיב משהו הוא למעשה המכונאי של ההפקה ועושה את כל העבודה על כלי הרכב שמופיעים בסדרה. אד הוא מהנדס, הוא לא מתעסק בעבודה השחורה, רק מדגים אותה למצלמה.

3. לא מעט מהמכוניות נמכרות בכלל באיביי, ומה שמראים בטלוויזיה זה שחקנים וסיפור דמיוני.

4. מייק הוא עסקן רכב טיפוסי שבשלב מסויים ניצל הזדמנות ופיתח את הפורמט של התכנית. הוא לא התעשר מהמקצוע הזה עד המעבר לטלוויזיה ולא בלט בו בשום צורה. מאז 2012 הוא גם מחזיק סוכנות למכירת רכב מיד שניה, המקבילה המוטורית למסעדות שף ישראליות בניהולם של חיים כהן, אייל שני וכד'.

5. התכנית מתעלמת באלגנטיות מכל הנושא של עלות עבודה. זה שיש להם מוסך פרטי עם כל הציוד - עוד איכשהו מציאותי, נניח... אבל את עשרות שעות העבודה הכירורגית על המכוניות בתכנית איש לא סופר, ואילו היו סופרים אז אין סיכוי שזה היה כלכלי כשכל פעם יש רק אחת על הליפט.

יצא לי לעבוד עם עסקים בסגנון שלהם באנגליה ובספרד. במציאות מדובר ברולטה רוסית, והדרך היחידה למזער את הסיכונים והעלויות היא לעבוד בהיקף גדול של 5-10 כלי רכב בו זמנית. השיטה הנפוצה היא למצוא דגמים ישנים ופחות מבוקשים שאפשר לרכוש בזול, להעביר אותם ישור קו מכני מהיר, ומיד להעלות שוב ללוחות. המכונאים עובדים בד"כ על בסיס זמן פנוי ומעדיפים לא להתעסק עם פרוייקטים אקוזטיים כמו בסדרה.

בקיצור, מדובר בפנטזיה שמקורה אמנם במציאות, אבל עם קשר רופף ביותר. בדיוק כמו שרסלינג מבוסס על היאבקות ודורש לא מעט כושר גופני, אבל ההצלחה שלו מגיעה בעיקר מכישורי המשחק של האתלטים.

אני עדיין נהנה לצפות בה מדי פעם, אבל הייתי שמח אילו היו מרעננים קצת את התסריט ולא חוזרים על אותם משפטים בכל פרק (goes like a train וכו').

פשוט שברת לי את החלום

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

מצטרף לדריש (לא ידעתי את הדברים האלו עליהם אבל כן עורר קצת אנשים).

אני אישית בעבר מאוד הייתי מתלהב מהתוכניות האלו, כולל GAS MONKEY וכו'.

אבל מאז שהתחלתי לטפל ברכבים בצורה רצינית (ולהוסיף על זה את העבודה במוסך) אני מה זה

לא מתלהב מהם.

הכל נראה מבויים, וקל מדי וכו'. פתאום זה לא מעניין.

רועי

פורסם

אני מאוד אהבתי את הפרק עם הסיירה קוזוורת', בכלל כל תכניות הרכב בדיסקברי כולל street outlaws הן תאווה לעיניים. ביחס למדבר המוטורי שלנו.

פורסם

ת'כלס מייק "הסוחר" שיחק אותה, לקח רעיון כל כך פשטתני והפך אותו לאחלה פורמט טלויזיה.

מהר מאד ניתן להבין שיש תיקונים שלוקחים להם הרבה זמן, לא פעם הם גם אומרים את זה מפורשות.

זה לא קורה בתוך שבוה עבודה ויאלה האוטו מוכן. אחיר הכל מדובר על הפקה של תוכנית עם לוחות זמנים ועלויות מימון.

הגיוני מאד שהם מראש מביאים 12 רכבים שיככבו בעונה הבאה ומצלמים כל רכב לפי ההקדמות שלו,

בעריכה עצמה של הפרקים כבר דואגים לסדר את זה.

דווקא ל-GAS MONKEY אני מתחבר דווקא בגלל הדמויות המאד צבעוניות, דווקא הרכבים

שלהם כבר פחות מעניינים. זה נכון לגמריי שככל שאתה בקיא יותר במכונאות בסיסית וצפונה אתה מבין שזה לא פשוט.

מה שהכי הורג אותי זה שכולם חבורה של חפיפניקים שבכל הזדמנות לדלג על ביצוע SERVICE בסיסי ופשוט לרכב הם חוסכים על זה.

[CENTER] [/CENTER]

• אחראי פורום
פורסם
האמת - כשראיתי את הפרק נזכרתי בך ועל תהליך איסוף הפירורים שבטח עברת עד לסיום הרסטורציה של הסוד שלך,לעומת ה"מציאה" שהם "דגו"(נו באמת...) במצב של 80 % תקינות...(ועוד TI!)

תומר

לצערי אני רחוק מסיום רסטורציה. הרכב היה תקין ודי יפה אך הועמד לפני כמה שנים ועכשיו דורש טיפול מעמיק.

אמור להשתנות בשבועות הקרובים.

אגב TI, באירופה ובדגש על אנגליה יש המון. אמנם שם הן נאכלות לעומק יותר, אבל בזכות ההיצע והרבה שמשקיעים יש להם לא מעט אופציות.

באנגליה יש ערימות של חלקי חילוף, המון NOS, חלקי פח חדשים, פנסים (שלא מתאימים לנו).

מה שמצאו בתוכנית היה במצב טוב אבל עם מחיר בהתאם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הכי מוזר זה שדווקא שם,היכן שישנם משקעים בלי סוף ולחות מטורפת הרכב היה אמור להיות ערמת חלודה ואצלנו,היכן שכל טפטוף מוגדר ״סערה״ כמעט ושום רכב לא שרד.

פורסם

דריש גם לי ניפצת את החלום.

אבל לגביי הסרוויס הבסיסי,אי אפשר לדעת אם הם עושים או לא,יש סיכוי שחותכים את הדברים הפחות מעניינים בעריכה. אני מאמין שרכבים עם מצב מכני לא טוב הם כן מחליפים ולרכבים שמצבם המכני טוב( היו כמה כאלה) הם לא מחליפים...

Miata ND2

פורסם
הכי מוזר זה שדווקא שם,היכן שישנם משקעים בלי סוף ולחות מטורפת הרכב היה אמור להיות ערמת חלודה ואצלנו,היכן שכל טפטוף מוגדר ״סערה״ כמעט ושום רכב לא שרד.

לא מוזר, פשוט אף אחד פה לא מחזיק מכוניות כאלה בחוץ. גם לגרוטאות ו'פרוייקטים' למיניהם נותנים את הכבוד הבסיסי ומחזיקים אותם בתוך אסם או סככה מקורה.

פורסם

מה שהדליק אצלי נורה אדומה היה השחזור של פורשה בוקסטר(אני חושב 2002), ששם הם קנו רכב ב 1500 לישט שעולה 5000 לישט כי הייתה לו בעיה בהילוכים- במצב ידני ההילוכים היו עוברים חלק אבל במצב אוטומטי הם היו עוברים עם חריקה או משהו.

החלפת שמן גיר פתרה את הבעיה, זה ממש לא הגיוני ובכלל זה נשמעת כמו בעיה אלקטרונית, כמו כן המוכר אמר שהוא ניסה הכול ובגלל זה המחיר נמוך כי הוא חשב שצריך להחליף תיבה.

לטעמי החלפת שמן גיר זו הפעולה הראשונה שהמוכר עשה(או היה צריך לעשות) זה פשוט לא מסתדר.

היה עוד פרק מהישנים יותר ששם הוא קנה סמוראי והחליף מנוע ישר על ההתחלה למרות שלא ממש היה צריך.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

מה שמעורר בי קנאה בתכניות הבריטיות היא העובדה שיש שם מלאי של חלקי חילוף, חלקם factory new וחלקם תחליפים לכלי רכב ישנים. לפני שנים רבות מצאתי בקלות באנגליה חלקים לתיבת הילוכים של אופנוע הונדה 305 . יש שם גם בעלי מקצוע המתמחים ברכבים עתיקים ואהבה רבה לתחום המוטורי

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
  • אחראי פורום
פורסם

אני בעיקר אוהב לראות את ה-craftmen שעדיין פעילים שם, אנשי מתכת וריפודים, עושים רפליקות נאמנות למקור ולא משהו דומה ל...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בד"כ אחרי שאני נרגע מההתלהבות שלי מבעלי המקצוע הוותיקים אני מתלהב מהמחירים השפויים (לרוב) שהם דורשים.

(כן כן קרוב לוודאי שהעסק לא כזה זול כפי שהוא מוצג - תנו לי לפנטז,מה אכפת לכם?)

תומר

פורסם

אני הכי אוהב, שאחרי שהם מסיימים לטפל במכוניות מגיעות הבחורות עם הביקיני ושוטפות להם את האוטו, רק בשביל לראות את העבודה האיכותית עם חומרי ניקוי אני נשאר ער!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...