Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עברתי על לא מעט תקשורים פה בפורום בנוגע לנוזל קירור G13,

רכשתי נוזל קירור מקורי של צ'מפיון (מגיע כתרכיז) – רוב האנשים כתבו שיש למהול במיברז,

על האריזה רשום במפורש –

Mix with distilled water ONLY– יש למהולבמים מזוקקים בלבד (מצורף צילום של האריזה)

אז מה נכון? – הוראות היצרן או שבכל זאת מי ברז?

שאלה נוספת – בסיאט איביזה 2015 שלי הגיע מהמפעל עם נוזל אדמדם בהיר וה-G13 גם כשמהול 2:3 (לטובת המים)

הוא ורוד – סגול, על מיכל העיבוי רשום בגדול – "G13",

יכול להיות שהרכב הגיע מהמפעל עם G12?

G13.jpg

G13.jpg

עריכה אחרונה על ידי dimblaster

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

לדעתי יצרן יותר סמכותי ממוסכניקים,ולכן הייתי מוהל במים מזוקקים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

יש למהול במין מזוקקים כפי שאומרת הנחיה על האריזה.

בעבר לא הייתה הנחיה כזאת ולכן תמצא בשירשורים ישנים המלצות למהול במים רגילים.

פורסם (נערך)
עברתי על לא מעט תקשורים פה בפורום בנוגע לנוזל קירור G13,

רכשתי נוזל קירור מקורי של צ'מפיון (מגיע כתרכיז) – רוב האנשים כתבו שיש למהול במיברז,

על האריזה רשום במפורש –

Mix with distilled water ONLY– יש למהולבמים מזוקקים בלבד (מצורף צילום של האריזה)

אז מה נכון? – הוראות היצרן או שבכל זאת מי ברז?

שאלה נוספת – בסיאט איביזה 2015 שלי הגיע מהמפעל עם נוזל אדמדם בהיר וה-G13 גם כשמהול 2:3 (לטובת המים)

הוא ורוד – סגול, על מיכל העיבוי רשום בגדול – "G13",

יכול להיות שהרכב הגיע מהמפעל עם G12?

1. נוזל קירור G12 כבר מספר שנים לא בשימוש ברכבי קונצרן VAG אלא G12++ או G13. אם על המיכל רשום G13 אז בטוח שהרכב הגיע עם נוזל קירור G13.

בכול מקרה מותר לערבב בין G13 ל-G12++.

2. בשנת 2010 או 2011 ייצרן הרכב החליט להכניס סדר בעניין מהילת נוזל הקירור והינו ממליץ למהול/לדלל את נוזל הקירור במים מזוקקים המתאימים לתקן VDE 0510. אחת הסיבות לשינוי וההמלצה לעבור לשימוש במים מזוקקים היא בגלל שאיכות המים (קשיות) בכול מדינה ואפילו איזור מסויים במדינה שונה מאחת לשנייה.

** בכול מקרה עד שנת 2010 ההמלצה בספרות הטכנית של הייצרן הייתה על מהילה במי ברז.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

בעבר ניסיתי למצוא את המפרט/תקן שהייצרן מתייחס אליו ולהשוות למים מזוקקים אשר נמכרים בארץ ולא צלחתי מכיוון שרוב המידע על התקן הוא בשפה הגרמנית.

http://www.amazon.de/Demineralisiertes-Wasser-BioFair%C2%AE-nach-VERSANDKOSTENFREI/dp/B00A0K9Z74

מתוך הנחיות הייצרן:

Coolant: Mixture and use of distilled water

Demineralised / distilled water according to standard VDE 0510 meets all requirements and can be purchased

worldwide.

41DMRLS2qXL.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אני זוכר במעומעם איזה שרשור גדול שעסק במי ברז VS מזוקקים ובסופו של דבר המסקנה הייתה להשתמש במי ברז ולא במזוקקים, אאל"ט היה נימוק משכנע שנגע למוליכות החשמלית (?) של המים המזוקקים והאיכול של האלומיניום, אבל אולי אני טועה.

קצת לא מסתדר לי שחלק מהיצרנים טוענים ככה וחלק אחרת, במיוחד כאשר הרכיבים והחומרים מהם עשוייה מערכת הקירור דומים בין יצרני הרכב השונים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...