Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינת הקונה מנסים להשחיל אותו, מבחינת המוכר כל עוד אנשים מוכנים לשלם כזה מחיר, מה אכפת לו? אחרי הכל הוא מעוניין להרוויח כמה שיותר, כמו ששכיר יבחר לעבוד אצל המעסיק שמשלם הכי הרבה. הדבר היחיד שבאמת מוריד מחירים זו התחרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ניר - האם לא נתקלת בבעלי עסק שכן מחפשים 'להשחיל את הקונה'?

אני מבין שיכול להיות שיש לגיטימציה להפרש הזה, אבל מבחינת סבירות, אני מאמין שהסבירות היא לחזירות נטו. במידה וזה המצב הוא לא יהיה הראשון ובטח ובטח לא האחרון שיישם בארץ את שיטת המצליח.

בכל מקום מנסים להשחיל, כי עסק הוא עסק.

כבר כתבתי זאת בעבר - אף אחד לא עומד לך עם אקדח בראש שתקנה בארץ אם ההפרש הוא פי 3 או 4.

בשביל הפרש שהוא אפילו פי 2 אני מעדיף לקנות בארץ.

אני גם בעל עסק ואני יכול להבין לליבם של בעלי עסקים אחרים, כל עוד לא מדובר בחזירות נטו, כמו למשל מחירי המזון והדיור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חזירות אמיתית מתרחשת כשיש קרטל ואין תחרות. אחרת זה לא שונה בכלום.

זכותו של העסק למכור זבל ביוקר כל עוד יש ביקוש.

פורסם

מחירי המזון זה חזירות?? אמנם זה מוצרים שקונים הכי הרבה לכן זה הכי כואב אבל הם רחוקים מהגדרה של חזירות. נסה לראות הפרשי מחיר של דברים המוגדרים ״כתחביב״

יום טוב גם לך

פורסם
ועם כל ההסברים המלומדים על יוקר אחזקת עסק פרטי, עדיין לא התקבלה תשובה לשאלה עקרונית שנשאלה ע"י פות"ש:איך אותו מוצר בחנות א' עולה 850 ש"ח ואילו בחנות ב' 1200 ש"ח? (שתי החנויות נמצאות בארץ ישראל, כמובן).

לעניות דעתי ,כמו גם לדעתם של הרבה אזרחים בארץ, התשובה הא חזירות נטו.

ב. תסתכלו על התגובות כאן בשרשור, בנאדם שואל מדוע ההפרש במחיר כל כך גדול בין שתי חנויות עם פרמטרים דומים ומוצר זהה.

התשובה פשוטה מאוד, חנות אחת עובדת חזק מאוד עם מוצר מסויים ויש לה את כל האינטרסים בעולם למכור מוצר מסויים (ולכן היא דוחפת את המוצר שלה במחיר נמוך אבל את המתחרה מתמחרת במחירון מלא) בעוד שבחנות אחרת זה בדיוק הפוך.

דוגמא קלאסית לעניין הן רשתות מוצרי החשמל לבית, המצב הנתון כיום הוא שכל הרשתות הן בבעלות היבואנים וברור לחלוטין שהרשת שבבעלות אלקטרה (רק לדוגמא), תתמחר את מוצרי אלקטרה באגרסיביות ולעומת זאת את המתחרים (שבגלל הדרישה של הקהל למגוון, הם חייבים להחזיק בחנות) הם מתמחרים במחיר מלא גם בגלל קשרי מסחר "בעייתיים" עם המתחרים וגם בגלל חוסר רצון למכור.

זאת בדיוק הסיבה שלבן האדם יש חומר אפור בין האוזניים וצרכן חכם עושה סקר שוק לפני שרוכש.

סיבה נוספת למחירים גבוהים בחנויות שלא הוזכרה כאן הם כמובן גם עלות היבוא בארץ כמו מיסים, מכסים, מיסי קניה והכי בעיתי, מכון התקנים, במידה ורלוונטי למוצר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

ניר, ראיתי, מרשים, אבל לא חזירות. זה קרטל, זה מונופול, אבל לא אדם יחיד שהחליט להתחזר. אלא התנהגות צפויה של ״ספק יחיד״. ועדיין באחוזים ההפרשים לא קרובים אפילו (אפילו לא בסדרי גודל) למה שקורה בהרבה מאוד תחומים אחרים, בהם ישנה ״תחרות הוגנת ושוק חופשי״

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
ניר, ראיתי, מרשים, אבל באחוזים ההפרשים לא קרובים אפילו (אפילו לא בסדרי גודל) למה שקורה בהרבה מאוד תחומים אחרים

בתור אחד שאין לו יותר מדי תחביבים חוץ מילדים ומילואים, אשמח לדוגמאות למוצרי תחביב.

למה לא אמיתי ?

קודם כל מ 76 שקל תוריד 17%, כמה קיבלת ? 64 שקל.

תוריד בערך 50% מיסים (ביטוח לאומי, מס בריאות, מס הכנסה)- 32 שח.

תוריד בערך 18 אחוז פנסיה מעביד, עובד ופיצויים - 11 שח

עם כמה נשארת? 21 שקל. עלות החומר גלם 7 שקל, כמה רווח? 14 שקל.

תוריד שכירות, חשמל, ארנונה, זמן "תקורה" - התעסקות עם הספקים, הזמנות, המתנה לסחורה, חלק מהסחורה אולי תגיע פגומה, אשראי (הזמן שבין מתי ששילמת לספק לבין מתי שמכרת את הסחורה) ועוד.

עכשיו תגיד לי אתה - כמה הרוויח בעל החנות ?

אגב, הודעה מצוינת.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם (נערך)
בתור אחד שאין לו יותר מדי תחביבים חוץ מילדים ומילואים, אשמח לדוגמאות.

ציוד רכיבה (בעיקר אופנוע אבל גם אופניים), גלישה, צלילה, ציוד נלווה לבעלי חיים, ביגוד יעודי, כלי עבודה שאינם מיינסטרים וכל דבר כמעט שנכנס בקטגוריה של ״לא חובה לחיי היומיום ולא משתלם להזמין מחול בגלל גודל/משקל״.

שוב, ההודעה המצויינת של phpclub היא מצויינת לקבוצת תמיכה של בעלי עסקים. עבור הלקוח הממוצע זה לא סיבה ולא תירוץ לשלם אקסטרא. הלקוח בא לקנות מוצר x ולקבל שירות y עבור מחיר z. הוא לא בא לשלם לך שכירות או חשמל או מס הכנסה. אם הוא לא יקבל את זה אצלך הוא יקבל במקום אחר. זו המציאות המרה שבעלי העסקים כניראה עוד לא הפנימו.

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ולמה אתה חושב שזה חזירות?

אנשים ממשיכים לקנות, כנראה שהם מוכנים לשלם כאלה מחירים. אחרת כל אותם חזירים מזמן היו פושטים רגל.

אז או שכל החנויות למוצרי תחביב קונות מספק יחיד בארץ שהוא חזיר, או שכולן החליטו על השוואת מחירים, או שפשוט לא ניתן למכור יותר בזול בלי להפסיד בגלל מיסים ותקינה ושאר החשבונות שכבר הביאו כאן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
ציוד רכיבה (בעיקר אופנוע אבל גם אופניים), גלישה, צלילה, ציוד נלווה לבעלי חיים, ביגוד יעודי, כלי עבודה שאינם מיינסטרים וכל דבר כמעט שנכנס בקטגוריה של ״לא חובה לחיי היומיום ולא משתלם להזמין מחול בגלל גודל/משקל״.

הייתי רוכב "במשקל כבד" על אופנועי קצה. ההפרשים הם אכן פי 2, אבל מצד שני צריך להבין את בעלי העסקים.

אני מכיר אותם מקרוב, ואף אחד מהם לא נוסע עם פרארי בצבע אחר בכל יום. הם נלחמים בשביל לשרוד.

עלויות התקינה ועוד שאר מיסי שורה מיותרים גורמים לבעלי העסקים לא להחזיק מעמד.

לבעל העסק אין ברירה אלא להעלות את המחיר.

שים לב להודעה שציטטתי.

פורסם
אבל מצד שני צריך להבין את בעלי העסקים.

אני מכיר אותם מקרוב, ואף אחד מהם לא נוסע עם פרארי בצבע אחר בכל יום.

זו הנקודה שאני מנסה להעביר כבר 4 הודעות, אף לקוח לא נכנס לעסק במטרה ״להבין את בעל העסק״. אל תצפה לאמפטיה של לקוחות. הכלכלה בעולם הקפיטליסטי לא בנוייה כך, כל אחד עובד קשה ומנסה למקסם את הפוטנציאל של כל שקל שהורווח על ידו ביושר. קרא שוב את החלק השני של ההודעה הקודמת שלי.

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, אנחנו כבר הבנו את הפואטנה שלך.

נשאר לקונה להחליט, האם הוא רוצה לקנות בארץ או בחו"ל ולהתמודד עם החסרונות של חו"ל.

אני אומר עוד פעם, אני לא שונה, גם אני מזמין מחו"ל וגם אני מרגיש בתור צרכן כמוך,

אבל, מביאים לך כאן את תמונת המצב של בעלי העסקים כדי להסביר למה המצב הוא כמו שהוא, הודעה מתחכמת משהו של "בעלי העסקים צריכים למצוא דרך להתמודד עם המצב ועם מחירים נמוכים" היא לא הגיונית בעליל, אם אתה עדיין חושב כך, אז בוא תן לנו איזה דוגמא למה בעל עסק יכול לעשות כדי גם למכור במחיר נמוך וגם להרוויח מספיק כדי להביא לחם הביתה.

כמו שאני רואה את זה,

רוב בעלי העסקים הקטנים בקושי מחזיקים על הרגלים, חלק מוכרים יותר בזול וחלק מוכרים ביותר יקר, אני מניח שהסיבה העיקרית לזה שהם ממשיכים להיות עצמאים זה בגלל שזה סוג של ממכר.

רק מהשבועיים האחרונים יש לי דוגמא מצוינת,

עסק קטן - בחור רצה למכור עסק כי קשה לו, המחזור במשך כמה שנים רק יורד, התחרות גוברת, המחירים יורדים, קשה לסגור הצעות מחיר ועוד ועוד.

לקוח שלי באותו התחום רצה לקנות את העסק של הבחור כסניף נוסף, משא ומתן נמשך כ-4 חודשים, החליטו שבעל העסק הקטן יטמע כשכיר בעבור משכורת מאוד נדיבה יחסית לרווחיות המקום שהוא מוכר (יותר נכון, המשכורת ככה סתם לא נשמעת משהו, עלות המעסיק היא גבוהה, וזה מה שמעניין בעלי עסקים), בנוסף גם יקבל בונוס עבור כל תוספת למחזור מעל סכום מסוים.

הגיע ה 1.1, עשו זכרון דברים ובגלל שהבחור לא רצה להתחיל שנת מס חדשה אם הוא מוכר אז הסתמכו על מילתו אחד של השני בזכרון הדברים והתחילו לעבוד כאילו הרכישה כבר נעשתה, התחילו לאחד לקוחות, שינוי לוגו, שינוי שם, התחלתי עבודות חיבור הסניף לרשת המרכזית ועוד.

יום שלישי רוצים לקבוע אצל עו"ד כדי לחתום על ההסכם וזה התחיל : "אשתי רוצה לפגוש אותך", אחר כך "היום לא מסתדר לי, מחר..", כך זה נמשך עד סוף השבוע ואז התחילו הצעות הזויות אחרות עד שהלקוח שלי הבין שעם אדם שמשנה את דעתו ומתחמק הוא כבר לא רוצה להתעסק וכל העסקה נפלה.

אתמול פונה אליו הבחור שהוא לא יודע מה עבר עליו ושהוא כן רוצה את העסקה, מיותר לציין שהלקוח שלי כבר לא רוצה להתעסק עם אחד כזה ועסקה לא תהיה כאן.

עכשיו למה אני מספר את כל הסיפור הארוך הזה?

כי לטעמי אותו בעל עסק קטן פחד לאבד את הבייבי שלו, זה לא משנה שהבייבי הזה לא היה ממש רווחי ושתכלס מה שהוא מביא הבייתה זה לא משהו, אבל להיות עצמאי זה ממכר, ואם המצב שלו ימשיך להדרדר כי הוא לא מצליח להתמודד עם כוחות השוק, ימכור בהמשך בפחות העיקר לסגור את הבאסטה ויבין איזה עסקה הפסיד.

את שלל הדוגמאות כבר נתנו פה, סה"כ אם אתם רוצים לדעת את הסיבה אמיתית להפרש במחירים בין החנויות פשוט שפותח השרשור יטריח עצמו לחנות וישאל את בעל החנות איך יש הפרש כה משמעותי.

אני פעם פניתי ל 2 ספקים בעבור אותו מוצר (כנראה חברות שונות), האחד תמחר את המוצר ב 1200 שח, השני תמחר את המוצר בקרוב ל 4000 שח.

הספק עם המחיר האסטרונומי לא ידע ולא הבין כיצד קיבלתי במחיר כזה ואמר לי ללכת על זה כמובן.

אז עכשיו אני אגיד שהוא חזיר?

יש כאן מאמץ להתפרנס בכבוד, זה מה שכולם רוצים, תאמין לי שאף אחד לא נוסע על מרצדס בחצי מליון שקל מהכלוב הזה, אלא יותר סביר שהוא בחובות בלי חסכונות.

יש כמובן יוצאי דופן, אבל הם טיפה בים.

פורסם (נערך)

קליפת המוח, פספסת לחלוטין את הפואנטה של ההודעה שלי.

אנסה להסביר:

אני יכול לומר לך בוודאות שבישראל משום מה קיימת תודעת שירות השואפת לאפס וגם לישראלי הממוצע כואב מאוד הלב שמישהו מנסה להרוויח עליו גם אם זה נעשה ביושר ובשקיפות. זכותך המלאה לעשות השוואת מחירים ולקנות היכן שמתאים לך.

אני אמרתי [וגם פות"ש], שאנחנו מבינים את הקושי של עסקים קטנים ולכן נעדיף לקנות מהם במחיר יקר יותר מאשר באיזו רשת גדולה, בכדי להביע תמיכה. אבל, לא תמיד מצבנו הכלכלי מאפשר. אם פות"ש סטודנט, וכלוב עולה 900 במקום 800, סבבה. אבל, אם כלוב עולה 1250 במקום 800, עם כל האהבה והרצון לתמיכה, לא אפשרי כלכלית. אין כאן עניין של זכותי או לא זכותי; וזה שלפעמים אני קונה ברשת גדולה, זולה ומונופולית נובע מכך שאין לי ברירה אחרת.

אני לא יודע אם תאמין לי, אבל לא רק לבעלי עסקים יש חובות ולא רק להם יש קשיים כלכליים.

כל עוד לא תהיה בעל עסק שמעסיק עובדים וצריך לשלם להם משכורות, ימי חופשה, ימי הבראה וכל המתלווה לכך איך תדע מה זה להחזיק עסק? הסיבה שכל פעם בעלי עסקים עונים לך (כמו שאני עושה ברגע זה) זה לנסות ולגרום לכם להבין שהלקוח הוא לא תמיד צודק שישנם דברים שרואים מכאן ולא רואים משם.

1. לא דיברתי על עצמי. מעולם לא התעניינתי בנושא. דיברתי על זה שפות"ש שאל שאלה לגטימית, זו שoryo ציטט, וקיבל תשובה רק בעמוד 3 בערך.

2. מבינים שיש קשיים לבעל עסק! נכתב כאן אלף פעם כולל בתגובה שלה השבת. זה לא משנה שלא מבינים מה פירוט הקשיים, כל עוד מבינים שהם קיימים ושהם גדולים. מבינים גם שיש דברים שלא רואים מכאן למרות שזה לא רלוונטי לשרשור בכלל.

בגלל זה פות"ש שאל שאלה, איך זה אפשרי? תשובה כאמור, הוא קיבל אחרי הרבה זמן.

לכן אני אומר לפות"ש שלא יתרגש שהוא לא מקבל תשובה לשאלה שלו, אלא בעיקר הטפות על כמה הוא לא מבין, לא מעריך שירות טוב והוא הלקוח הישראלי המצוי.

נוצר מצב אבסורדי: הוא פתח את השרשור כדי להבין ולקבל הסבר ואמרו לו אתה לא מבין.

תסתכל על זה שוב מהצד: זה כאילו שמישהו ישאל אותך: "אני לא מבין, תסביר לי"; ואתה תגיד לו "עזוב, אתה פשוט לא מבין".

אין צורך להסביר את הקשיים שוב ושוב בכל שרשור שמדבר על בעל עסק כזה או אחר. הם ידועים.

ולמרות כל האמור לעיל, כפי שצוין בשורה התחתונה של ההודעה שלי: פות"ש [וגם אתה] לא יכולים לדעת בדיוק למה בחנות בחולון כלוב עולה 800 ובלוד 1250. ייתכן וזה בגלל עלויות אחזקה/שימוש/עסק, וייתכן שמדובר ברצון להרוויח מחיר גבוה יותר מהממוצע השוק [מה שנתפס כחזירות]. אז תן לו השערה למה זה אולי אפשרי, אבל אל תתחיל לספר לו שהוא לא מבין, כי אין בזה תועלת וזה פשוט לא מנומס.

3. אבי היה עצמאי המון שנים. תאמין לי שאני יודע כמה קשה לנהל עסק. תאמין לי שאני יודע כמה זה קשה כלכלית וכמה הוצאות יש על כל שקל שאתה מרוויח.

רק כדרך אגב, שיעור הארנונה שאני משלם למטר בבית מגורים הוא 8 שקלים למטר. שיעור הארנונה שאני משלם על עסק זה 250 שקל למטר. יוצא שעסק אחד מממן כ 30 בתים לערך. תחשב כמה ארנונה צריך לשלם בעל עסק שיש לו חנות בשטח של 100 מטר ריבועים.

האם ידעתם שיש גם מס על שלטים? כלומר אם יש לך שלט מחוץ לעסק גם על זה העיריה גובה אגרה? על שלט אומלל בגודל 2X3 העיריה גובה 5,000 ש"ח.

וזה רק על קצה המזלג. יש עוד המון עלויות שאתם לא מודעים אליהם בכלל.

לגבי רמי לוי, שאף אחד לא יעיז להזכיר אותו כדוגמה ומופת לאיך עסק צריך להתנהל ולאיך מעסיק צריך להתנהג לעובדיו כי הוא רחוק מאוד מאוד מלהיות המעסיק האידיאלי.

זה ממש לא מה שכתבתי. אדרבה אם כבר.

אתה לוקח את זה למקום של מגננה, במקום למקום של הקשבה.

פות"ש אמר שאינו מבין [כתוב בכותרת: "מנסה להבין"].

התשובות שהוא קיבל זה "אתה פשוט לא מבין", "לא טוב אל תקנה".

נכנסת לכזו מגננה ובאופן כל כך אוטומטי, שבכלל לא טרחת לקרוא את ההודעה שלו, אלא מיד הגבת, אחרת היית שם לב שהוא מדבר על חנות בחולון ובלוד ולא דרום או משהו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
הודעה מתחכמת משהו של "בעלי העסקים צריכים למצוא דרך להתמודד עם המצב ועם מחירים נמוכים" היא לא הגיונית בעליל, אם אתה עדיין חושב כך, אז בוא תן לנו איזה דוגמא למה בעל עסק יכול לעשות כדי גם למכור במחיר נמוך וגם להרוויח מספיק כדי להביא לחם הביתה.

.

הודעה זו עלולה להשמע מתחכמת למי שנמצא במגננה ומנסה להוכיח את צדקתו. ואכן אין לי ספק שבעלי העסקים צודקים, רק שזה לא מקדם אותם. אני לא אציע דרכי התיעלות כי זה לא המקצוע שלי, כמו שאני לא מבקש מיושבי הפורום לפתור לי בעיות תכן שאני נתקל בהן על בסיס יומי. אם הייתי מגיע למסקנה שאני לא יודע לפתור בעיות בתחום שלי, הייתי כניראה מזדכה על הציוד ושוקל ברצינות החלפת מקצוע.

האמירה שלי באה מתוך מקום של כאב צרכני ומבט על הבדלים בין תחומים שונים ונישות שונות.

אם בעלי העסקים רוצים להמשיך לרחם על עצמם ולצפות לאמפטיה מציבור הצרכנים אני לא אפריע להם יותר.. רק שהאמפטיה לא תגיע, המצב רק ילך ויחמיר כי גדל דור שעבורו קניות ועסקים בכפר הגלובלי זה טבע שני, הדור הישן ששומר אמונים למכולת השכונתית הולך ונעלם.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...