Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר זמן מה שאני רוצה למקם מצלמה בבית, אך לאחרונה שמעתי על נסיונות פריצה אצל שכנים והחלטתי להעלות הילוך בעניין ולעשות משהו יותר רציני.

מדובר בדירה בקומה 2 בבניין.

בתכלס, המקום היחידי שפרקטי לפרוץ דרכו זה דרך המרפסת הקדמית.

אם נכנסים עם סולם לדירת גן אפשר להשתמש בו ולהמשיך לדירה בקומה 2 יחסית בקלות, ומשם או שנכנסים דרך הדלת למרפסת או דרך החלון מטבח.

נגיד והפורץ רוצה לשמור על שקט, הוא לא יתחיל להרעיש עם התריס החשמלי, אז נשאר החלון מטבח שזו פעולה יחסית פשוטה.

אז מה שחשבתי לעשות זה למקם גלאי תנועה (או רשת לייזרים על הרצפה של המרפסת :twisted:) כך שאם תזוהה תנועה במרפסת תופעל אזעקה.

נתקלתי בכל מיני פתרונות למשתמש הלא טכני למדי, כמו Canary, Piper וכד', מוצרי 200$ שבסופו של יום יושבים בתוך הבית ורק לאחר מעשה יפעלו. אני לא רואה בזה יותר מדי תועלת.. אני יכול למקם בבית מצלמה במחיר זול בהרבה, והרי אם מישהו כבר בבית קצת מאוחר מדי, לא?

ואני עדיין לא מגובש בדעתי על פתרונות שבולטים יותר מדי, כי תמיד היתה לי ההרגשה שזה רק מושך את הגנב...

איך אתם מתמודדים עם נושא הפריצות?

פורסם

תתחיל מלהחליף את הצילינדר בדלת הראשית לאחד כזה שלא פורצים ב-10 שניות. הצילינדרים הנפוצים בישראל נפרצים בקלי קלות בפריצה שקטה. בנוסף מומלץ להוסיף מנעול כספת. אם האזור שלכם מועד לפריצות רועשות (כאלו שמעקמים את הדלת בעזרת לומים) כדאי להחליף את הדלת להרמטיקס. לגבי השאר- אזעקה + גלאים ומצלמות.

לגבי חלונות הזזה- הוספת מנעולי פין לחלונות יקשה על פריצה שקטה.

לגבי תריסים חשמליים- יש מנעול ייעודי.

פורסם

אתה צריך להיות יותר ממוגן מהשכן.

בבית אין לי בעית פריצות (קומה 3 מתוך 4. אם ירדו מהגג ילכו לקומה מעלי ואם מהחצר אז לאלה מתחתי) אבל בעבודה היתה בעיה קשה. מצלמות, שני מוקדים שונים וחומת בטון העבירה אותם לשכנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כלב בינוני עד גדול שושב בתוך הדירה, אלו יודעים לעשות רעש חזק,נבונים (לרוב) עובדים 24 שעות גם בהפסקות חשמל, ישמרו על הילדים מפני צרות אחרות. ועוברים איתך דירות בקלות (אין צורך בתשתיות מסובכות)

גם אם יש חצר עדיף שיהיה בתוך הבית בלילה כדי שלא ינטרלו אותו עם נקנקייה מורעלת.

פורסם
תתחיל מלהחליף את הצילינדר בדלת הראשית לאחד כזה שלא פורצים ב-10 שניות. הצילינדרים הנפוצים בישראל נפרצים בקלי קלות בפריצה שקטה. בנוסף מומלץ להוסיף מנעול כספת. אם האזור שלכם מועד לפריצות רועשות (כאלו שמעקמים את הדלת בעזרת לומים) כדאי להחליף את הדלת להרמטיקס. לגבי השאר- אזעקה + גלאים ומצלמות.

לגבי חלונות הזזה- הוספת מנעולי פין לחלונות יקשה על פריצה שקטה.

לגבי תריסים חשמליים- יש מנעול ייעודי.

צילינדר החלפתי לאחד של מולטילוק MT5 שלא ניתן לשכפל אותו גם אם נאבד.

אני לא חושב שמישהו יעשה פריצה רועשת דרך הדלת הקדמית, מדובר בהרבה מאוד רעש וזה בניין שיש בו מספר דיירים. ברגע שיהיה רעש אני מקווה שמישהו יצא החוצה :-)

לגבי מנעול כספת, מה הוא שונה מהפינים הרגילים שיש בפלדלת שנכנסים למשקוף?

לגבי מנעולי פין לחלון ולתריס החשמלי, לא ידעתי שיש פתרונות ספציפיים כאלו. אני אבדוק זאת. תודה!

כלב בינוני עד גדול שושב בתוך הדירה, אלו יודעים לעשות רעש חזק,נבונים (לרוב) עובדים 24 שעות גם בהפסקות חשמל, ישמרו על הילדים מפני צרות אחרות. ועוברים איתך דירות בקלות (אין צורך בתשתיות מסובכות)

גם אם יש חצר עדיף שיהיה בתוך הבית בלילה כדי שלא ינטרלו אותו עם נקנקייה מורעלת.

צודק, זה לגמרי מזכיר לי את הכלב שהיה בבית של המשפחה ושזה היה הבית היחידי ללא פריצות בשכונה..

אבל לא פרקטי מבחינתי לגדל כלב במרפסת קטנה , ובבית גם לא.. הריח והליכלוך בעייתי.

האם מישהו התנסה עם סוג כלשהו של אזעקה\פתרון התראה אלקטרוני אחר?

סבבה שיש מנעולים על החלונות וכד', אבל לא רוצה בכלל לתת להם זמן להתעסק עם זה. רוצה שברגע שמישהו בכלל נעמד לי במרפסת זה יצפצף כ"כ חזק שהוא ילך.

פורסם (נערך)
נקניקיה מורעלת עובדת גם בתוך הבית.

יותר קשה לזרוק לתוך הבית, ובטח אים זו דירה בבנין, מה גם שלפעמים רק כנכנסים לתוך הבית נתקלים בכלב בניגוד לחצר שקל מאד להציץ ולראות אותו לפני.

זו העצה שקיבלתי מסוכן ביטוח שעבדתי איתו. עדיף כלב קטן בתוך הבית מכלב גדול בחצר. וגם מניסיון אישי ממגורים בעבר במושב - כשהחליטו לעשות מבצע של פריצות עברו מחצר לחצר בליילה וזרקו מלא נקניקיות, למחרת רוב כלבי המושב כבר לא היו או שהיו אצל הוטרינר, הכלב של חברה שלי ניצל כי הוא תמיד ישן בבית,היו נביחות באמצע הלילה לא ראינו כלום וחזרנו לישון ואלינו גם לא פרצו .

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אין קשר ישיר בין האפשרות לשכפול לבין קלות הפריצה. מציע לך לחפש ברשת

mul-t-lock mt5 picking

מי שמחפש מנעול קשה יותר לפריצה ילך לפתרונות כמו Kaba, Abloy והטופ- Axira. נכון- הם יקרים וקשה למצוא משכפלים בארץ אבל הקושי לפרוץ אותם פריצה שקטה גדול ובנוסף הם מאד לא נפוצים בארץ, כך שהסבירות שימצא פורץ שמתמחה בהם נמוך יותר.

לגבי מנעול כספת- אין הבדל בפינים שנכנסים למשקוף, יש הבדל בקושי הפריצה. מנעול כספת עובד על לוחיות ולא על פינים. לכן הוא חסין לנדנוד פשוט.

בסוף כמו שאמרו- המטרה להעביר פריצה מזדמנת למקום אחר. מי שרוצה לפרוץ ספציפית לביתך שום דבר לא יעצור אותו.

פורסם

פחות מ 2 דקות לפריצת דלת פלדה רגילה תוך שימוש בלום בלבד. בחלק מהמקרים הפורצים מגיעים באמצע היום כשכולם בעבודה, פורצים את כל הדלתות בקומה מסויימת ועושים פריצה במקביל :

תחקיר כלבוטק, כדאי מאד לראות את התכנית המלאה.

פורסם

למניעת פריצה,מערכת אזעקה,עם חיבור סלולרי וסוללת גיבוי.

מצלמות זה לאחרי הפריצה .

את הפתרונות הפיזיים כבר כתבו לך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

צילינדר טוב,

סורגים על החלון הרלוונטי,

וביטוח.

זה הכל.

וכדאי גם לא להחזיק בבית מזומן או דברים גניבים במיוחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

וואו. מטורף כמה שזה פשוט.

מה שהדהים אותי במיוחד היה שגם פריצה "רועשת" כמו שהשתמשו בלום, לא כזו רועשת באמת. הרעש שהיא מייצרת הוא משהו שאם הייתי שומע לא בטוח שהייתי רץ למדרגות לראות אם קרה משהו חשוד.

אני אבדוק לגבי שיפור הצילינדר וכן מנעול לתריס ולחלון

האם מלבד זאת כדאי להשקיע באיזו אזעקה מחרישת אוזניים שרגישה לתנועה, שתנטר תנועות במרפסת וכזו שתנטר תנועות של הדלת כניסה?

למניעת פריצה,מערכת אזעקה,עם חיבור סלולרי וסוללת גיבוי.

מצלמות זה לאחרי הפריצה .

את הפתרונות הפיזיים כבר כתבו לך.

האם אתה מתכוון לפתרונות DIY כאלו שמתקינים לבד, או פתרונות שמתקינה חברת אבטחה\מיגון כזו או אחרת?

אם מדובר על האופציה הראשונה, אשמח אם תוכל להרחיב קצת

פורסם

לא חושב שלטווח ארוך אזעקה עם גלאי תנועה במרפסת / כניסה לבית באמת תהיה פתרון אופטימלי.

אם הגלאים ימוקמו בכניסה לבית (קומה עם מס' דירות) כל שכן שיגיע לקומה יפעיל את האזעקה. כנ"ל במרפסת - גם ציפור יכולה להפעיל את האזעקה וכמות אזעקות השווא יתישו אתכם או את השכנים שלכם.

לא מזמן קניתי מצלמת IP של Xiaoy שכוללת בין היתר גלאי תנועה שמתריע מיידית באמצעות SMS הכולל וידאו של התנועה לנייד.

זה אמנם לא יעביר את הפורץ לדירה הבאה אבל בהחלט שימושי במידה ובכל זאת קרה מקרה. בטח ובטח במחיר של 30$.

אני ממליץ.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

לא מזמן התקנתי סורגים ב- 6000 ש"ח ובשבוע שעבר היתה פריצה אצל השכן נטול הסורגים... העדיפו לא להתעסק וללכת אליו.

• תוכן חדש...