Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

הכותרת די מפרטת את נושא הדיון...

במידה ואני מכניס את הרכב לדיאגנוסטיקה, מקבל הצעת מחיר 'מופקעת' [שלא לדבר על חשד לאי ודאות ממצאי הבדיקה] ובוחר שלא לטפל בבעיה או לטפל בה במקום אחר, האם המוסך יכול לחייב אותי עבור הדיאגנוסטיקה, ואם כן - בכמה?

הרי בסופו של דבר, אני בסך הכל לקוח שמגיע עם תקלה ומבקש הצעת מחיר לתיקון...

פורסם

בדרך כלל מה שנהוג במוסכים זה שאם אתה מתקן אצלו אז החיוב של האיבחון לא עולה, אך אם החלטת לא לתקן באותו מוסך אתה תחוייב בעלות האיבחון. לדעתי האישית בלבד איבחון אמור להיות סוג של שירות אלא אם באמת צריך לעבוד על הרכב ולפרק לצורך האיבחון אבל זו רק דעתי בלבד.

אולי פשוט תספר מה הבעיה ובאיזה רכב מדובר ונראה אם נוכל פה בפורום לתת כיוון לבעיה..

פורסם

תלוי בסוג התקלה.

אתן שתי דוגמאות:

אחת זה חיבור סורק תקלות, שליפת קוד תקלה ומסירת הקוד ללקוח, לוחק כמה דקות.

דוגמא אחרת - איתור נתק בצמה פנימית עם 20 חוטים, לוקח כמה שעות כולל הצלבת חלקים לבדיקה.

ברור שבשני המקרים מחיר יהיה שונה.

מאור - אני מסכים איתך שאבחון פשוט אפשר לתת ללקוח ללא תשלום. אבל רק אם זה לקוח קבוע שלך שכבר עשה כמה תיקונים ויבוא גם בעתיד.

בן אדם שבא רק לאבחון בלי כל כוונה לתקון את התקלה, אין סיבה לתת לו אבחון בחינם, במיוחד אם זה דורש השקעה של יותר מכמה דקות.

ידע שלך שווה כסך, נתקלתי בהרבה מקרים של אנשים שרוצים לקבל את הידע הזה בחינם בלי לתת משהו בתמורה.

אם הידע שלך הוא גם הפרנסה שלך, מישהו צריך לשלם עליו.

פורסם
אולי פשוט תספר מה הבעיה ובאיזה רכב מדובר ונראה אם נוכל פה בפורום לתת כיוון לבעיה..

בבקשה -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?589078-פוקוס-2007-חיווי-transmission-malfunction

בינתיים הכנסתי את הרכב למורשה יבואן. אעדכן בשרשור שם בהתפתחויות.

פורסם

בוקי...אתה אכן צודק וכמו שאמרתי, אם האיבחון לוקח זמן אין ספק שיעלה כסף אבל אם זה עניין של דקות ספורות אני לא רואה הבדל בין לקוח מוכר למיזדמן כי לקוח מיזדמן יכול להפוך גם ללקוח קבוע בהמשך לפי ההיתרשמות שלו מאותו מוסך גם אם לא יתקן באותו הרגע את אותה התקלה.

לפותח השירשור - ייתכן והמיים שחדרו לידית ההילוכים חילחלו לאיזורים חשמליים ויצרו מעין קצר שיוצר לך את התופעה של התקלה בכיתוב ולא באמת שקיימת תקלה. אני פשוט הייתי פותח את ידית ההילוכים ובודק את כל האיזור ומייבש כמו שצריך ומקווה ששם תיגמר הסאגה. יכול להיות גם שהמיים יצרו מעין שיכבת קורוזיה בחיווט חשמלי כלשהו.

פורסם (נערך)

גם דקה של אבחון עולה כסף לבעלים של המוסך כי יש הוצאות קבועות על המכשור על העובדים ועל המקום. אם יש רצון טוב, סבבה אבל אי אפשר לבוא ב"דרישה" שזה לא יעלה כסף. אני יודע שמקובל לספוג את מחיר הבדיקה במחיר הטיפול או לגלם אותו במידה ועושים את העבודה במוסך הבודק. הצעת מחיר שכרוכה בבדיקה עולה כסף וזה לחלוטין נורמלי והגיוני, אבל יש מוסכים שנוהגים לתת בדיקה חינם כדי למשוך לקוחות, יש מוסכי יבואן שזה באמת חלק מהשרות כמו שפות"ש העלה וזה הגיוני ובקיצור, כל בדיקה עולה כסף, אם המוסך גובה על זה או לא זאת החלטה שלו.

עריכה אחרונה על ידי leasing driver
פורסם
לפותח השירשור - ייתכן והמיים שחדרו לידית ההילוכים חילחלו לאיזורים חשמליים ויצרו מעין קצר שיוצר לך את התופעה של התקלה בכיתוב ולא באמת שקיימת תקלה. אני פשוט הייתי פותח את ידית ההילוכים ובודק את כל האיזור ומייבש כמו שצריך ומקווה ששם תיגמר הסאגה. יכול להיות גם שהמיים יצרו מעין שיכבת קורוזיה בחיווט חשמלי כלשהו.

עדכון.

אכן מדובר בקצר בידית ההילוכים. זאת לאחר בדיקה שהמוסך ערך על דעת עצמו עם ידית הילוכים חלופית.

לאחר דין ודברים עם המוסך סוכם על החלפה לידית משומשת תקינה בעלות 800 ש"ח חלק + 200 ש"ח עבודה + מע"מ.

כיוון שהייתי במלכוד בין שתי חלופות - 450 ש"ח בדיקה+דיאגנוסטיקה או 1,170 ש"ח עבור פתרון הבעיה, העדפתי ללכת על בטוח ולוותר על הפנטזיה שהתקלה תחלוף בעצמה או באמצעות ייבוש.

הדבר היחיד שממש הפריע לי היה שהם פירקו לי את כל איזור ידית ההילוכים ללא תיאום איתי מראש. אני ביקשתי לדעת מה התקלה וכמה יעלה לתקן אותה. ציפיתי להתחברות חשמלאי רכב למחשב הרכב וסריקה, לא לפירוק לגורמים... לכל הפחות היה ראוי ליידע אותי ולתאם עמי את הצעד הבא. הם מצידם שידרו כעס ועלבון על כך שאני חושב שהם עובדים בחינם.

עוד שיעור לא זול.

בתקווה שבזה העניין יסתיים

• תוכן חדש...