Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מונדאו 2002 .. וזה כבר פעם רביעית (!) בחודשיים אחרונים שאני מוצא את כל האוטו בעשן לבן (מים מאודים),

וכמובן הצצה קטנה למחום חוג מנוע מגלה שהחום בשמיים.

באורך פלא עדיין לא קרה למנוע כלום.

בכל מקרה זה לא נגמר , יש פתרון לזה? כמה צינורות שקשורים למערכת הקירור יש?

אני חושב פשוט להחליף את כולם וזהו. מה אתם ממליצים לעשות במצב הזה?

איפה קונים צינורות במחיר שפוי? על פניו נראה שזה לא עבודה מסובכת שאפשר לעשות באיזה שבת אחת.

אני שואל כי כל ביקור במסובך על זה עולה 400 שקל ואמרתי אני ישב איזה יום יחליף את כל הצינורות וזהו.

אשמח לעזרה מכם.

פורסם

לא יודע אם זה קשור, אבל עד שלא מתפוצץ איזה צינור, לא נאבד מיליליטר של נוזל קירור.

ועוד מידע שיכול לעזור: בדקתי שמן והוא צלול לחלוטין. (לא נראה לפחות על המדיד שנכנס מים)

פורסם

רכב שנת 2002, אם אלה היה הצינורות המקוריים יש לך הרבה מזל שהחזיקו כל כך הרבה זמן.

אני גם לא מבין למה מראש לא חשבת על האפשרות לבקש להחליף את כולם כשהיית במוסך בפעם השנייה.

האם כל פעם מתפוצץ צינור אחר או שמתפוצץ צינור שכבר החלפת,?

פורסם
רכב שנת 2002, אם אלה היה הצינורות המקוריים יש לך הרבה מזל שהחזיקו כל כך הרבה זמן.

אני גם לא מבין למה מראש לא חשבת על האפשרות לבקש להחליף את כולם כשהיית במוסך בפעם השנייה.

האם כל פעם מתפוצץ צינור אחר או שמתפוצץ צינור שכבר החלפת,?

כל פעם מתפוצץ אחד חדש, על כל הנקרעים רשום Motorcraft והם נראים ממש רע אז אני מניח שהם המקוריים.

הפעם אני אחליף את כולם, פתחתי את השרשור רק כדי לשאול האם זה צעד נכון.

כמה צינורות יש להחליף בסה"כ? (כבר הוחלפו 3, עוד אחד מחר)

אלעד, אפשר הסבר מדוע אני צריך לבדוק לחץ הפוך?

אתה אומר את זה כי זה קשור להתפוצצויות, או בגלל שהמנוע מתחמם וכדי לבדוק האם נגרם מכך נזק?

פורסם

לגבי מספר הצינורות זה משתנה מרכב לרכב, בגדול יש 2 צינורות כניסה ויציאה מהרדיאטור, עוד 2 כניסה ויציאה לרדיאטור הפנימי (חימום לנוסעים), לפעמים יש עוד 2 קטנים לצ'וק.

פורסם
אלעד, אפשר הסבר מדוע אני צריך לבדוק לחץ הפוך?

אתה אומר את זה כי זה קשור להתפוצצויות, או בגלל שהמנוע מתחמם וכדי לבדוק האם נגרם מכך נזק?

על פניו אני מתרשם מהתיאור שלך שיש בעיה חוזרת ונשנית של צינורות של נוזל קירור במכוניתך שמתפוצצים בזה אחר זה. לתופעה כזאת יכולים להיות מספר גורמים:

1. צינורות ישנים - אבל כבר ציינת שהחלפת אותם, לכן האפשרות הזאת פחות מעשית.
  2. מכסה מיכל עיבוי שאינו פורק לחץ עודף - כבר הוצע לך להחליף אותו. עקרונית הכיוון הזה הוא נכון, אלא שבד בבד איתו יש לבדוק מה מלכתחילה גרם ללחץ במערכת הקירור לעלות לרמה כזאת שגורמת לצינורות להתבקע, לכן אם רק תחליף את המכסה ולא תמשיך לבדוק, לא פתרת את הבעיה.
  3. בדיקת לחץ הפוך - כדי לאתר מעבר גזים מחלל תא השריפה אל מערכת הקירור. בדיקה כזאת יחסית פשוטה לביצוע, ויכולה לתת אינדיקציה טובה לגבי מקור היווצרות הלחץ העודף שגורם לצינורות להתפוצץ. שים לב שישנם מוסכים המצויידים במכשיר שדוגם את נוזל הקירור ויכול לזהות בו עקבות CO2. האינדיקציה שמתקבלת ממכשיר זה גם טובה לצורך אבחון מקור הבעיה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יתכן והרדיאטור סתום, מה שיוצר לחץ על הצינורות, במיוחד לאלו שמובילים לרדיאטור, בדוק אותו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
על פניו אני מתרשם מהתיאור שלך שיש בעיה חוזרת ונשנית של צינורות של נוזל קירור במכוניתך שמתפוצצים בזה אחר זה. לתופעה כזאת יכולים להיות מספר גורמים:

1. צינורות ישנים - אבל כבר ציינת שהחלפת אותם, לכן האפשרות הזאת פחות מעשית.
  2. מכסה מיכל עיבוי שאינו פורק לחץ עודף - כבר הוצע לך להחליף אותו. עקרונית הכיוון הזה הוא נכון, אלא שבד בבד איתו יש לבדוק מה מלכתחילה גרם ללחץ במערכת הקירור לעלות לרמה כזאת שגורמת לצינורות להתבקע, לכן אם רק תחליף את המכסה ולא תמשיך לבדוק, לא פתרת את הבעיה.
  3. בדיקת לחץ הפוך - כדי לאתר מעבר גזים מחלל תא השריפה אל מערכת הקירור. בדיקה כזאת יחסית פשוטה לביצוע, ויכולה לתת אינדיקציה טובה לגבי מקור היווצרות הלחץ העודף שגורם לצינורות להתפוצץ. שים לב שישנם מוסכים המצויידים במכשיר שדוגם את נוזל הקירור ויכול לזהות בו עקבות CO2. האינדיקציה שמתקבלת ממכשיר זה גם טובה לצורך אבחון מקור הבעיה.

תודה על התגובה, מצטער אם לא הייתי ברור, אך הצינורות שהוחלפו בינתיים לא התפוצצו,

רק הישנים (וככל הנראה המקוריים - על כולם היה סמל של מוטורקאפט).

יש עוד פרט קטן שיכול לעזור,

כל ארבעת התפוצצויות קרו מיד אחרי (או במהלך, קשה לי להגיד בדיוק מתי) עליה יחסית קשה, ודיי ארוכה,

שאני עולה אותה במעל 3K סל"ד.

קשור?

חן - הרדיאטור בן שנה וחצי, עדיין רלוונטי ההצעה?

פורסם

במהלך נסיעה בעליה טבעי והגיוני שטמפ' נוזל הקירור תעלה בכמה מעלות, ובהתאם לכך גם הלחץ השורר במערכת הקירור. אם הצינורות עייפים, בהחלט יתכן מצב שבו הם יתבקעו עוד בטרם הלחץ יגיע לערך שבו מכסה מיכל העיבוי אמור לפרוק אותו.

דווקא טיפוס בסל"ד גבוה מיטיב עם המנוע, משום שהוא גם מאפשר לו לעבוד בתחום רצועת הכוח שלו מחד, וגם מאפשר סחרור מהיר של נוזל הקירור לטובת פינוי חום יעיל יותר מאידך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני ממליץ כמו שהומלץ פה פשוט מאוד לגשת ולבצע בדיקת לחץ הפוך לשלול בעיה של חדירת קומפרסיה למערכת הקירור. אם אתה מהאיזור חדרה אין לי בעיה שתקפוץ אליי אבצע לך את הבדיקה.

• תוכן חדש...