Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שזוכר לפני כיומים פתחתי שרשור על יעוץ בין דו גלגלי לרכב בגלל הרכב שלי שרנו טוענים שהוא "גמור" אספר על המקרה כי אני מאוד מאוכזב מרנו, ואחשוב הרבה לפני שאקנה רנו שוב רק בגלל המכונאים שלהם.

אז ניגש לסיפור שלי:

יום רביעי שעבר ב18 לחודש (הזמנתי תור) אני עובד גם נורא קרוב לשם כך שיצא לי טוב מבחינת זמנים (קבלת קהל ב7:30) נכנסתי עם הרנו שלי עם תלונה על רכב שנכבה ללא הודעה לפעמים בנסיעה ולפעמים במצב סרק יש לציין שאת רכבי לא הכנסתי למורשה כבר בערך מאז שהיה באחריות הרכב שנת 2007, את הטיפולים אני עושה במוסך ליד הבית (לפי הספר) פשוט לא במורשה בגלל מקרה שהיה לי איתם בעבר שהרכב היה באחריות טענו שהחליפו חלקים וגילינו בוודאות שלא החליפו, וגם כי אני אוהב לראות שעובדים לי על הרכב ולדעת מה שמיים לי ברכב בלי שישלחו אותי לחדר ההמתנה, יש לציין שהם לא חייבו אותי בשקל על עלות הבדיקה אבל גם לא אמרו הרבה חוץ מגמגום מוזר שיש בעיה וזה עולה יותר מרכב אמשיך בסיפור

אז לאחר שנכנסתי לרכב והודעתי על התלונה שהרכב נכבה ונדלק לי מנורה של כשל במזרקים מה שלדעתי לא הגיוני הרכב מניע בשניה לאחר שנכבה ואין קושי בבוקר להניע, הנציג אמר לי שזה יעלה הרבה וציינתי שכסף זו לא הבעיה לא שאני עשיר אבל הרכב הזה חשוב לי ואין לי בעיה לשלם כמה שצריך ,(בתנאי שרכב מתוקן) אז לאחר כמה דקות בעודי יוצא יתקשרו לחזור, בשביל לעדכן אותי שרוצים לעשות בדיקה מעמיקה ברכב, וזה יעלה לי כ650 שקלים ברור שאני מסכים הרי כבר אמרתי שכסף לא מהווה פה בעיה, לאחר שעתיים קבלתי טלפון שבהחלט השאיר אותי עם פה פעור, בשיחה נשמע המכונאי אומר לי במילים האלה שצרובים בזכורני "בוא קח תרכב שלך אל תשלם כלום רק תבוא" פיני קצת זמן בין המשימות שלי בעבודה והגעתי לאסוף את הרכב ולדעת מה ולמה לא מוכנים לטפל לי ברכב, הגעתי וראיתי את הרכב שלי בחוץ מחוץ לתחום המוסך אפשר לומר בעצם ברחוב, נכנסתי למשרד ונציג אמר לי שמע אין לך מה לטפל ברכב הזה התיקון יעלה יותר מרכב עצמו ואני צריך להתחיל בישור קו ויזה יגיע למעל עשיריה ואז כבר אמרתי אוקי עד כמה שאני מוכן להשקיע סכום כזה מעל 10 אפשר להביא רכב אחרת או אולי לחשוב על אלטרנטיבה אחרת אז כמובן פתחתי כאן שרשור על דו גלגלי או רכב ישן וזול, כי הבנתי שאין מה לעשות עם הרכב שלי כי רנו טוענים שהוא "גמור" ובירור עם גבע הבנתי אין לו מחשב יעודי לרנו רק לפג"ו וסיטרואן, הבנתי שאולי לקחת אותו למכונאי זה הדבר האחרון בכל זאת רכב שאני מאוד אוהב אחרי כמה ימים גילו שמדובר רק בבריחת אוויר סך הכל והמזרקים נבדקו וכך גם חיישן שצמוד לקרנק שחשבו במוסך (שליד הבית) והבינו שזה גם לא בקיצור מה שאני רוצה לעביר לכם שלא תמיד מורשה זה המילה האחרונה ככה אני גיליתי, ומה אתם אומרים על השירות של רנו? צודק או לא?

פורסם

מצד אחד יפה שהם לא מנסים לעשות קופה ומפעילים היגיון בטח במחיר מעל 10 אלף שזה המון לכזה רכב,מצד שני אם הלקוח רוצה אז הלקוח קובע בסופו של דבר.

בתכלס אני לא הייתי משלם על הרנו הזאת תיקונים מעל 10 אלף שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תכל'ס מאד קשה לקרוא מה שכתבת, לא רציף, לא מסודר, אין ניקוד.

כמו להיות אורח בראש שאל אדם מבולבל.

תנשום, תסדר את המסר, תכתוב מחדש מה היה.

מה הקשר גבע? הוא בדק לך בסוף את הרכב או שזה עוד שלב בסיפור? האם זהו שלב חשוב בסיפור או שניתן היה לוותר על הנתון הזה?

לאיזה מוסך לקחת את הרכב בסוף? מאיפה הייתה בריחת אוויר? האם פתרו את הבעיה והרכב תקין? אני חושב שמגיע קרדיט למוסך שעשה זאת, לא?

לפחות ברנו ניתן להתנחם בכך שעם כל זה שכנראה אבחנו לא נכון את התקלה (לפי ההסבר שהבנתי ממך), נהגו די בהגינות כשלא גבו כסף ולא ניסו לעשות כן, זה יאמר לזכותם, ישנם סיפורים שגם מרוששים וגם מגלגלים החוצה.

שמח בשבילך שבסופו של דבר הבעיה היתה מינורית, והרכב שב לתפקוד מלא.

פורסם

מצטרף לאוג'טה, סימני פיסוק יעזרו להבין יותר טוב מה רצית להגיד. כדאי גם להתמקד בעיקר ולא בטפל - למשל, זה שהרכב שלך הוצא מהמוסך לא מוסיף כלום לסיפור.

מוסך מורשה לא תמיד יכול לעזור במקרים כאלה. הם יותר מוכוונים להחליף חלקים במקוריים ורצוי ברכבים חדשים יחסית. כנראה יש להם מספיק עבודה מזה כך שלא משתלם להם להכנס להרפתקה כזאת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מוסך מורשה עובד לפי הוראות יצרן - זאת אומרת שאם לפי ה"ספר" צריך להחליף לא מעט חלקים בשביל לטפל בתקלה הוא יחליף את כולם ולכן העלויות גבוהות מאוד.

מוסך "רגיל" יחליף רק את מה שהכרחי.

A3

A4

פורסם

הסיפור שלך דווקא מפתיע ביותר לטובה.

גורם לי לחשוב שקרסו לא ככ גרועים כמו שאני זוכר, אולי השתפרו רחמנא לצילן.

קודם כל הכל בסדר, הכתיבה בסדר, אפשר להבין יפה את הסיפור.

דבר שני לא מפתיע בכלל שהחצופים רוצים 650 שקל על "בדיקה" של 2 דקות חיבור למחשב (לא ננבל את הפה)

דבר שלישי, מאד מפתיע, שהם וויתרו על הכסף ובסוף לא גבו ממך כלום, סחטין עליהם (אני רק מקווה שזה לא מצפון בגלל שהם הרסו/שברו לך משהו בטעות ולא סיפרו לך)

על איזה מוסך מדובר אולי גם לי כדאי לגשת לשם... (סתם :)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מודל 2007 עדיין רואה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מנסה יודע שלא רשמתי נכון, אחרי הרבה שעות בעבודה אני עייף, ולהבא נלמד, ואין ספק נוחות בטיחות ואבזור מפצה על הכל ואני מאוד מרוצה מרכב, עד כדאי כך מרוצה שאבא שלי קנה עכשיו מגאן אסטייט 1.5 dci למרות שלדעתי פחות טובה משלי, מתלים שמעבירים הכל לנהג, לא מפנקת כמו שלי אין הרבה מקומות איחסון שבמגאן שלי היה, לנוסעים מאחור כבר אין שולחן לשתייה חמה, אין ווילון נגד השמש, לדעתי נפילה נקווה שהאמינות תפצה על זה כי כוח יש בה הרבה יותר משלי הדגם שלי 85כ״ס והחדשה 110כ״ס גם הנדסת אנוש על הפנים ברנו החליטו לא למקם את לחצני המוזיקה והטלפון על הגה ומצאו מקום מאחורי ההגה שמעצבן בעבודה עם הגה, ומערכת ממקומת במקום שלא ניתן לתפעל בנוחות שרכב בהילוך פארקינג, בקיצור אני יתאכזבתי.

פורסם
סיפור לא אמין בעליל. רנו לא רואה מוסך :-)

זה בדיוק מה שאמרו לו: לך מפה, כשרנו מתקלקל ישר לפח, רנו לא רואה מוסך :-)

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

לא מסכים בנוגע למגאן אסטייט, מתרגלים בקלות ללחצנים מאחורי ההגה, והנוחות ממש לא כמו שתיארת, המגאן לטעמי אחת המכוניות הכי נוחות בקטגוריה, ביחד עם הפלואנס.

השתמשת אי פעם בשולחן הזה? ב307 שהייתה לי במשפחה לא מצאנו לזה שימוש. הווילון מגיע עם האוטו או שזו התקנה מקומית כי אם השני אז זה לא נחשב.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

תתפלא שימוש יש לשולחן הזה בנסיעות ארוכות מאפשר לאכול ברכב או לשיים שם לפטופ, משענת בתנאי שאף אחד לא יושב, לגבי הלחצנים אני נוהג על הרבה מכוניות ביום יום (נהג בחברת השכרה) ובאף רכב לא מפריע לי כמו במגאן אסטייט, ווילונות ברכב זה מגיע עם הרכב ממפעל ברנו מגאן ii ומאוד שימושי

פורסם

נהגתי על פלואנס דיזל במהלך כ4 חודשים,בעלת פנים זהה אך רחב יותר מהמגאן. לקח לי כמה ימים להתרגל ואח"כ זה פשוט השליטה מאחורי ההגה (שקיימת גם בסיאט ד"א) נהיית טבעית.

פורסם

הנוחות לדעתי במגאן III טובה (יש להורים שלי את האסטייט), מה שכן מבחינת התנהגות - פחות. הרכב לא זורם בסיבובים.

כוח וסחיבה - יש ולא חסר אף פעם. מושך טוב גם בעליות וגם כשהאוטו עמוס ב5 מבוגרים עם מזגן.

לגביי תאי האחסון - יש תא כפפות סביר ויש בגאז' ענק, זה מפצה על מה שאין לך בגרסת הסדאן. אנחנו מצליחים להכניס ברכב הזה מאחור 4 מזוודות, תיקי יד וקניות מהדיוטי פרי. לא ראיתי אף פעם יותר מדי צורך בתאי אחסון.

הלחצנים מאחורי ההגה דווקא יותר נוחים שכן ניתן להשתמש בהם במהלך סיבוב ההגה, זה דווקא יתרון עצום בעייני. מצד שני קל לי לדבר כי בקליאו שלי גם היה מנגנון דומה לזה שיש במגאן אסטייט.

משענת בין המושבים מאחור עד כמה שזכור לי יש גם במגאן III, מקדימה בוודאות יש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...