Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חריקות מהרצועת אביזרים במזדה 3 2.0 מודל 2009 דור שני עם 100,000 ק"מ. הרעשים נשמעים רק בהתנעה קרה כגון בבוקר במזג האויר שהתחיל בימים האחרונים ורק למשך ה 3-4 דקות הראשונות. לאחר נסיעה קצרה הרעש פוסק. הייתה לי תופעה כזו לפני שנה וחצי ו 20,000 ק"מ ואז אותר פולי מותחן תקול והוא הוחלף בחליפי מתוצרת Gates Drive Belt Idler Pulley 36326 שקניתי באיביי. במקורי הגלגל היה עשוי פלסטיק, בחליפי מתכת שנראה הרבה יותר איכותי מהמקורי. כעת יש תופעת רעש זהה, ואני לא מאמין שזה הפולי של המותחן. יש מצב שזו הרצועה?

פורסם
המון תודה רועי.

יש הנחיות מיוחדות לגבי סוג הרצועה שעלי לרכוש? משנה התוצרת? חשוב לי שתהיה שקטה.

בכיף,

אין הנחייה לחברה מסויימת, לפחות לא ידוע לי.

תשמור על מספר ה- PK, בעצם מספר השיניים.

אם אתה מוציא נניח (לא זוכר איך זה במאזדה) 4PK 815, תרכוש 4PK אבל לא חוובה לקנות 815, אפשר לקחת 817,813 נניח,

ואז תמתח פחות או יותר לפי הרצועה.

אם המותחן אוטומטי הוא כבר יעשה את העבודה.

ומסכים עם הבחור שמעלי.

רועי

פורסם

המון תודה גם לאייל צבי ולאסף.

המותחן כאמור הוא אוטומטי, הרצועה היא 6PK, ככל הנראה אורך 1305 (זה במילימטרים?). איפה קונים? משנה הפירמה?

אסף - תודה על ההנחיות, אני קצת חושש להחליף לבד שלא תיתפס לי איזו אצבע.. יש מה לחשוש? אני מבין שצריך למשוך את המותחן כך שירפה את הרצועה ואז להסיר את הישנה ולשים את החדשה. יש עוד רצועה תחתונה שמניעה את המדחס מזגן, יש צורך להסיר אותה קודם לכן?

פורסם

אין לך מה לחשוש, תעבוד בזהירות ולא יקרה שום דבר. מותחן אוטומטי זה תענוג.

מה שמוזר זה מה שאתה אומר עם רצועת המזגן. תראה בסוף הקובץ שהעליתי, נראה שהכל מונע ע"י רצועה אחת.

אתה בטוח שלמזגן יש רצועה נפרדת? אם כן, זה בעייתי כי צריך לחתוך אותה ולשים חדשה עם כלי מיוחד, כי אין מותחן למדחס.

[video=youtube;0egSG-o6DDA]

Stay Dirty

פורסם (נערך)

אני כמעט בטוח לגבי הרצועת מזגן, הנה לינק מאתר חלפים ג'ים אליס - בהנחה שזה המנוע שיש אצלי (2.0):

http://www.jimellismazdaparts.com/showAssembly.aspx?ukey_assembly=299917&ukey_make=995&ukey_model=14356&modelYear=2010&ukey_category=20244

עריכה - עכשיו אני רואה את השרטוט מהאוטודטה. מחר אסתכל במנוע ונדע מיד.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

בוקר טוב חברים

בדקתי את הרצועה - היא מתוחה, הסימונים על המותחן מראים שהוא באמצע כלומר החגורה מתוחה, במבט ראשון לא נראים על הרצועה סימני בלאי, אבל אם הייתי מפרק אותה אולי הייתי רואה מבפנים. התזתי מים על הרצועה והרעש פסק אבל חזר תוך דקה. אני מבין שצריך להחליף את הרצועה. הבעיה היא שיש רצועת מדחס מזגן שקצת סיפור בשבילי להחליף. אלך למוסך. השאלה אם מחליפים את רצועת ההנעה (של האביזרים) חובה להחליף את רצועת המדחס? צריך לגזור אותה?

• תוכן חדש...