Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני שוקל לשדרג את המחשב קצת כדי ליהנות טיפה יותר מגיימינג. כרגע אני משחק אולי פעם בשבוע, אז השדרוג ממש לא בוער וממש לא צריך להיות מיידי. אני עדיין בשלבי גישוש ובעיקר מעוניין לדעת מה כדאי לשפר ובאיזה סדר. כאמור, לא חייב הכל בבת אחת: מצידי לשדרג רכיב אחד כעת, ובעוד כמה חודשים לשדרג משהו נוסף. השאיפה היא להגיע למצב שיש לי מחשב שיוכל להריץ דברים על 60 FPS ב-1080 למשך כמה שנים טובות. לא צריך מעבר לזה.

מעבד:

i5 4590 3.30Ghz

לוח אם:

Gigabyte H97-HD3

זכרון:

סטיק 1 של 8GB DDR3

כרטיס מסך:

Radeon HD 7950 3GB OC with boost

לא זוכר איזה ספק כוח ואיזה קירור.

יש גם SSD ו-HDD מן הסתם. זה פחות בעיה.

די ברור שהחוליה החלשה כאן היא כרטיס המסך. השאלה היא האם כדאי לשדרג אותו ראשון, או שקודם לבנות לו בית טוב עם מעבד חזק יותר, לוח אם טוב יותר עם עוד סטיק זכרון, קצת ספק כוח קצת קירור ורק אז לשים בוכטה על כרטיס טוב. מה הסדר המומלץ פה?

אני לא יודע להגדיר תקציב כולל, אלא יותר מעוניין בלשמוע איך אתם הייתם מתחילים לשפר מחשב כזה.

אני לא רוצה אובר-קיל מטורף, אבל מצד שני כן כרטיס שייתן קצת מרווח בטחון. בסוף המטרה כאמור רק 60 FPS ב-1080 לכמה שנים טובות [3 נגיד].

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני גם בעד שדרוג של כרטיס מסך, זו הבעיה העיקרית אצלך.

כמו שנשאל כבר - איזה ספק כוח יש לך?

אני מניח שאם יש לך מפרט כזה אז יש ספק איכותי של מותג ידוע, 450-500W לפחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מעבר לכ.מסך הייתי קונה עוד סטיק זכרון של 8GB, המחירים היום לא בשמיים וזה יתן לך בוסט טוב.

לפי הלוח אם שלך יש לך PCI Express 3.0 משמע הרבה כרטיסים יעבדו אצלך.

דבר ראשון שאני בודק בכ. מסך זה הMemory Interface רצוי מעל 256bit, היה לי מחשב ישן מ2009 עם כרטיס מסך radeon 4850 שהריץ משחקים של 2014-2015(ב1080 אך לא על אולטרה כמובן).

סיננתי בזאפ את האפשרויות לך נשאר להגדיר תקציב מקסימלי לבדוק מה נכנס לך לתקציב ולעשות השוואה בין הכרטיסים,

אני משווה באתר .gpuboss

404

פורסם (נערך)

כאחד שברשותו הכרטיס מסך הזה, יתכן שאתה לא מנצל את ביצועיו של הכרטיס לגמרי. למה אני מתכוון?

אם תוריד את התוכנה MSI AFTERBURNER (תוכנה שמראה FPS, ניצול של כוח כרטיס המסך באחוזים, מעבד, טמפרטורות ועוד) ותפעיל אותה בזמן משחק, תשים לב למשהו מוזר: במקום שהתוכנה תציג ניצול מקסימילי של הכרטיס במהלך המשחק (סביב ה-99% במשחקים כבדים), אתה תשים לב לנפילה שיטתית של הניצול לסירוגן - 99% - 63% - 99% - 63% וכך הלאה.

לאחר בדיקה, מסתבר שהנפילה בניצול הכרטיס קורה כתוצאה מירידה במהירות הכרטיס באותם הרגעים.

לאחר בדיקה באינטרנט, מסתבר ש-Ati רצתה להתגאות שברשותה כרטיס חזק מאד אך גם חסכוני בחשמל. היא למעשה הגדירה צריכת חשמל לכרטיס שהיא נמוכה מזו שהכרטיס דורש, לכן ישנן הנפילות בניצול.

קודם כל, כדי לבדוק האם גם לך זה קורה וסביר שזה קורה, תוריד את התוכנה MSI Kombustor 3. התוכנה מאפשרת לבדוק את הכרטיס מסך בתנאים קיצוניים. היא תנצל את כל כוחו של הכרטיס (מדמה משחק כבד). במקביל, היא גם תציג את אחוז הניצול של הכרטיס, הן במספרים והן בגרף.

תוכל גם להפעיל את ה-MSI AFTERBURNER בזמן הבדיקה כדי לראות האם אכן ישנה נפילה במהירות הכרטיס בזמן שזה קורה.

הפתרון לבעיה הוא לעלות תקרת ה-"Power Limit" ב-MSI AFTERBURNER ל-15%-20% מהצריכה הרגילה. הפעולה הנ"ל תבטיח כי צריכת החשמל לא תגביל את ביצועי הכרטיס במהלך משחק.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

אם תקרא את הטופיק שלי מלפני שבוע אתה תראה שאני מרוצה מאוד מה-gtx970 שקניתי. שיפור דרמטי בביצועים.

אגב, אני לא יודע אם אפשר להבטיח ביצועים של 60 fps ב-1080p לאורך זמן, יש לי מחשב דומה לשלך וגם עם כרטיס המסך החדש Vermintide יורד לעתים לקצב פריימים של 45-50 בקרבות עמוסים.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

מסכים עם זה שאין לך מה לגעת ביותר מאשר כרטיס המסך.

תקנה 970 כמו Mystopp ותזרוק עוד סטיק של ראם, סתם כי הם זולים פחד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

ראשית, תודה לכולם על העצות והעזרה. בהחלט מודה לכם.

סטיק נוסף של 8 בהחלט יתווסף על הדרך. להזיק זה לא יזיק, והמחירים אכן זולים.

האמת שהרעיון עלה לי בזכות [או בגלל] השרשור של MYSTOPP. גם אני חשבתי שה-970 זה השיפור המתבקש.

היות והשדרוג לא דחוף אני מתלבט אם לחכות קצת ולהגדיל תקציב לכיוון ה-3K ואז גם ה-980 וה-760Ti נכנסים. האם כרטיסים אלו יצריכו שינוי מהותי נוסף? האם הם צריכים קירור מיוחד? איזה ספק אמור להספיק להם? 700? 800?

שאלות ספציפיות:

דור, אני באמת לא זוכר איזה ספק כוח. זרקתי את כל הקופסאות. יש דרך לראות באמצעות תכנה כמו cpu-z?

iluxxa התחלתי להרגיש טיפה פאקים ב-farcry 4. יש גם בASSASSINS CREED UNITY, אבל במקרה שלהם קשה לדעת אם זה באגים של יוביסופט או בכלל הכרטיס :lol:

clutch, לפני שאני רץ לקנות כרטיסי מסך אבדוק את מה שאמרת. זה באמת מעניין. השאלה אם משחק בהגדרות הכרטיס עלולות לפגוע בו?

MYSTOPP, עם ה-970 אתה משחק בWARHAMMER החדש על אולטרא או פחות? באיזו רזוולוציה אם אפשר לשאול?

שוב תודה רבה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ניקו, ההגדרה אינה מסוכנת. אתה בסה"כ מאפשר לכרטיס לצרוך יותר חשמל מאשר הכמות שהוקצבה לו בברירת מחדל, את הכמות שהוא למעשה צריך.

MSI תמונה.jpg

פורסם

בואנה שיחקת אותה.

הפסיקה האיטיות בפאר קריי.

תודה רבה.

זה יספק אותי לחודשים הקרובים.

בינתיים אחסוך טיפה ובעוד כמה חודשים אחליט כמה להקדיש לכ.מסך חדש לשדרוג. זה משהו שבא לי בכל מקרה. אולי תהיה חנות/אדם שיסכימו לקנות את המשומש.

פורסם

אהלן, נתחיל:

1. לגבי הכרטיס מסך, תבדוק קודם כל מדריכים באתרים גדולים כגון GURU3D וכגון TOMSHARDWARE וכו' לגבי איך להאיץ את הכרטיס שלך ולחפש את התופעה של הכרטיס באתרים הגדולים אשר שם תמצא מדריכים כיצד לבצע מה בצורה הטובה ביותר.

2. כרטיס מסך - אין כאן שום ספק. אם אתה מחפש כרטיס למספר שנים טובות, זה אכן יעלה כמה אלפי שקלים. ברשותי 780TI שנרכש לפניי יותר משנתיים ואפילו יותר כבר לא זוכר, עלה כמובן 3.3 אלף בערך אבל עושה את העבודה כמו שצריך.

מניח שאם תנסה לרכוש 980 או 980TI זאת תהיה השקעה טובה לעתיד. או לבדוק מתי יוצא הדור הבא והאם יהיו גרסאות HIGH-END בתור התחלה.

3. סטיק של 8GB מספק בהחלט לכל סוגי המשחקים כיום, אבל... ישנם משחקים "כבדים" כגון GTA V ודומים לו, שבמקביל אם גולשים במספר אתרים, מוזיקה + המשחק ותוכנות ברקע וכו', הצריכה עולה לאיזור ה 8 GB בקלות ולכן, סטיק נוסף לא יזיק בכלל.

לגבי ביצועים במשחק, לא משפיע, אלה אם כן יש דרישה מפורשת מיוצרי המשחק.

4. פתח את מארז המחשב שלך, תצלם את הצד או המדבקה של הספק כוח שלך, הקטע הוא לא בכמה וואטים יש לך אלה כמה אמפר הספק שלך מסוגל לספק במסילת ה 12V לכרטיס המסך. ישנם ספקים של 500 וואט אבל אין להם מספיק אמפראז' לכרטיסי מסך כמו 780TI למשל שדורש כמות אמפרים מכובדת מאוד וזה עוד ללא OC.

5. איזה ספק צריך? בהתאם לצריכה של הכרטיס מסך ובהתאם לביקורת באתרים הגדולים כגון: GURU3D או TOMSHARDWARE וכו', יש עוד כמה וכמה.

כל האתרים האלו בצעו סקירות מקיפות מאוד על כל כרטיסי המסך, פשוט תכנס לאתרים האלו, כנס למדור כרטיסי המסך ותקרא, פשוט יותר מזה? לא צריך זאפ ולא צריך שום דבר.

קודם כל, באתרים האלו בודקים צריכה כלל המערכת מבחינת הספק, חום ורעש. כמה הכרטסי צורך לבד, כמה כלל המערכת וכו', ולפיכך, יודעים להמליץ על ספק בהתאם.

נא לזכור, הספק אמור להיות מחברה איכותית וטובה, כגון: ENERMAX, SEASONIC,HEC,CURSAIR וכו' וכו', יש כמה וכמה. בעיקרון, חברה גדולה ומוכרת ואיכותית.

מבחינת מקדם היעילות 80 פלוס ברונזה ומעלה זה בסדר, הקטע הוא שאם תקנה ספק של 650-750 וואט ברונזדה ב 500 שקלים או ספק של 80% פלטיניום ב 850 שקלים, ביום שתחזיר את ההפרש הזה מבחינת החשמל, יהיו לך נכדים במקרה הטוב. עשה בשכל.

אכן לכרטיסי מסך חזקים כגון 980TI וכו', לכלל המערכת + OC מומלצים ספקים של 650 ומעלה איכותיים, ולמה? לא רק בגלל הוואטים אלה בגלל עניין החום, ספקים אשר מגיעים למאמץ וצורכים מוך 600 וואט לדוגמא, 500 וואט, המאוורר שלהם מתחיל להרעיש בצורה חריגה... זה העניין. אל תשכח את זה.

זאת המערכת שלי, והספק ואני סובל כיום מרעש חריג של המאוורר כי הספק חוצה את גבול היעילות והמערכת צורכך כמעט 500 וואט בשעת מאמץ ואפילו יותר, איך?

I7 4790K עם OC קל זה כמעט 120-140 וואט תלוי + כרטיס מסך של 780TI עם OC זה בין 300-350 וואט תלוי (יש לי 2 חיבורי 8 פינים המספקים ביחד 300 וואט לכרטיס + 75 וואט מהלוח אם עבור OC , זאת גרסא מיוחדת ).

ושאר המערכת וכוננים, אני חוצה את ה 500 וואט ומתקרב ל 550 בשעות עומס מלא, המאוורר עושה לי את המוות, שוקל להחליף וזה ספק של ENERMAX 650 וואט מודולרי איכותי עם 80% גולד.

פורסם

MYSTOPP, עם ה-970 אתה משחק בWARHAMMER החדש על אולטרא או פחות? באיזו רזוולוציה אם אפשר לשאול?

אולטרא ברזולוציה של 1080

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...