Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מברר עבור חבר

הנ"ל בהיותו תייר רכש לפני 4 שנים סובארו פורסטר [סוף 2011]. כמובן שהיה פטור ממסים [אני חושב שהיה שם שילוב של סטודנט או משהו כזה].

לאחרונה הוא החליט לקבל אזרחות ולהשתקע בישראל.

האם הוא יצטרך לשלם היום מיסים כלשהם על רכבו?

האם הוא יכול למכור את הרכב?

מה שיעור המס?

לפי המחירון בעת הרכישה או לפי מחירון לוי יצחק היום?

בקיצור, כרגיל. כל מה שאתם יודעים.

בברכה ובתודה מראש

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שיעור המס שיצטרך לשלם (אם יצטרך*) הוא לא לפי מחיר הרכישה כחדש ולא לפי לוי יצחק.

הוא נקבע לפי חישוב מסוים של רשות המיסים.

כשרכשתי חדש, הוסבר לי שאם אשלם את המיסים בעתיד (מכל סיבה שהיא), הם יהוו אותו יחס שהיו ברכישה. נניח שהם היוו 50,000 ש"ח מרכב של 100,000, הווי אומר שהם 50%.

בעת תשלום המיסים, אם הרכב יהיה שווה 70,000, הם יהיו 35,000.

בתכל'ס, מכרתי את הרכב כששוויו היה 20% פחות משוויו המקורי, אולם המיסים שנדרשתי לשלם היו כמעט 50% פחות מחלק המיסים בתחילה.

התייגעתי רבות להבין כיצד זה, ולא הגעתי למסקנה ברורה.

*עולה חדש מקבל בעצמו פטור מסוים ממיסים, ובכל מקרה, אני משער שהמיסים שעליו לשלם הם מעט מאוד אם בכלל, מכיון שעברו 4 שנים מהרכישה.

בכל מקרה, אתה צריך לשלוח במייל או בפקס רישיון רכב לרשות המיסים, ותקבל תשובה תוך יום בערך (לפעמים אפילו תוך מס' שעות).

אם זה מטופל במחוז המרכז (רשות המיסים ראשל"צ), אשלח לך בפרטי כתובת מייל של האחראית.

פורסם

תודה על התשובה המושקעת.

השאלה אם כדאי לפנות לראשות המיסים או שלא מומלץ להעיר דובים משנתם.

הם לא אמורים מעצמם לשלוח לו בקשה לתשלום?

המיסים זה רק אם הוא מוכר או גם אם הוא ממשיך להחזיק ברכב?

ואודה לך אם תשלח לי את המייל שלה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא יודע לומר לך מה בדיוק הכללים לגבי תייר שהפך לעולה חדש, אבל אסביר לך כיצד זה אצל תייר שמעונין למכור:

ברישיון הרכב רשומה הגבלה לרשות המיסים. דהיינו, לא ניתן לבצע העברת בעלות ללא תשלום המיסים קודם לכן.

לא שייך 'בקשת תשלום' כיון שזה לא שאתה מוכר ואז מקבל בקשת תשלום, אלא להיפך וכנ"ל.

אין פחד מ'לעורר דובים' (בגלל שאם ממשיך להחזיק ברכב, לא ישלם מיסים), ולמען הסר ספק, תתקשר קודם (אנונימית) ותברר הכל.

אגב, אצל תייר העברת בעלות צריכה להתקיים במשרד הרישוי (עם נוכחות - לא יפוי כח!) ולא אפשרית בדואר, ותברר גם את הנקודה הזאת.

פורסם

רגע שאני אבין.

אם הוא נשאר עם הרכב עוד x שנים, אף אחד לא ידרוש ממנו תשלום מיסים [אפילו שהוא כבר לא תייר]?

רק במקרה של מכירה משלמים מיסים?

כי אם זה נכון, אני מאמין שהוא לא ימכור ב10 שנים הבאות לפחות, וכשירצה להתחדש ישאיר את זה כרכב שני.

הבנתי נכון?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
רגע שאני אבין.

אם הוא נשאר עם הרכב עוד x שנים, אף אחד לא ידרוש ממנו תשלום מיסים [אפילו שהוא כבר לא תייר]?

רק במקרה של מכירה משלמים מיסים?

כי אם זה נכון, אני מאמין שהוא לא ימכור ב10 שנים הבאות לפחות, וכשירצה להתחדש ישאיר את זה כרכב שני.

הבנתי נכון?

כדי להישאר עם הפטור של מכס, צריכים להיות כל הזמן עם הנתונים של הפטור, שזה סטודנט (ויזה A2) ורשיון בתוקף וערבות בנקאית. ברגע שהויזה שלו ופג תוקף הוא לא יקבל חדש כי הוא כבר אזרח, וכנראה שהמכס ישים לב שאין ויזה בתוקף, ואז יתחיל הבעיה.

הוא כן יכול לשלם המיסים בלי למכור את הרכב, וממליץ לשלם אותו כמה שבועות לפני שויזה שלו פג תוקף, והמיסים כנראה לא יהיה מדי הרבה. (ד"א המיסים גם תלוי לפי המט"ח של המדינה שיצרו הרכב, ומומלץ לעקוב אחרי המט"ח כדי לתפוס כשזה נמוך ולשלם אז ככה תרוויח איזה סכום)

בהצלחה

• תוכן חדש...