Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

היום נסעתי לסידורים והפתיע אותי הגשם בדרך,התקרבתי לכיכר שאליה נכנס רכב במהירות ,מה שגרם לי

ללחוץ על דוושת הבלם יחסית חזק ,אבל לא ברמה שלא קרתה בעבר. בעת הבלימה דוושת הבלם החלה לרעוד

מה שהפחית משמעותית את עוצמת הבלימה! למזלי לא שיחררתי את הדוושה למרות הרעידות ולבסוף הרכב עצר.

הייתי שמח לדעת למה זה קרה? הייתי במוסך לבדיקה כללית של הרכב לפני כחודשיים ,ובדקו לי את הדיסקיות ,

והרפידות ושניהם במצב טוב.

אשמח לדעת ממה זה נגרם ומה עליי לעשות כדי למנוע מזה לקרות שוב.

סוג הרכב:מאזדה 3

שנה:2007

אשמח לכל מענה!

פורסם

תודה רבה על התגובה.

אני חייב לציין שיש לי את הרכב הזה שנתיים ונסעתי איתו בתנאי מזג אוויר

הרבה יותר קשים מהמעט גשם שירד היום,ובחיים זה לא קרה לי.

הייתי יחסית במהירות נמוכה כשבלמתי ועדיין הדוושה רעדה ככה,אין לי ממה לחשוש?

יש צורך לקחת את הרכב לבדיקת בלמים?אני פשוט מפחד שזה יקרה

שוב.

תודה.

פורסם

אל תפחד שזה יקרה שוב, תהיה שמח שזה קרה.

מערכת הABS מונעת מהגלגלים להינעל בבלימה חזקה ופשוט להחליק לעבר העצם שמולך במקרה הרע.

פורסם

היום בבוקר הכבישים היו חלקים במיוחד, גשם ראשון אחרי קיץ ארוך מלא בסופות אבק וחול. לכן לא מפתיע שמערכת הABS נאלצה להכנס לפעולה.

על מנת שלא תהיה מופתע בעתיד, קח את הרכב למגרש מבודד בו לא תפריע לאיש ולא תפגע בשום דבר, רצוי אחד עם קצת חול או חצץ, ותן כמה בלימות בשביל להתרגל לפעולת המערכת. אין נורא יותר מנהג שנבהל מפעולת ABS.

יום טוב גם לך

פורסם

אם אתה ממשיך לחוש רעידות כאלה בבלימה גם כאשר הכביש יבש או בבלימה עדינה אז יכול להיות שהתעוותו לך צלחות הבלם.

עם זאת ולאור מזג האוויר שפקד אותנו היום אני מצטרף להימור שחשת את מערכת ה ABS בפעולה בשל תנאי האחיזה הנמוכים לאחר גשם ראשון.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רעד של צלחת מעוותת מופיע בקצב סיבוב הגלגל. במהירות נמוכה הוא בקצב די איטי. בנוסף הוא יכול להית מורגש גם בהגה.

רעד של פעולת ABS מהיר מאוד ומורגש רק בדוושת הבלם.

פורסם
על מנת שלא תהיה מופתע בעתיד, קח את הרכב למגרש מבודד בו לא תפריע לאיש ולא תפגע בשום דבר, רצוי אחד עם קצת חול או חצץ, ותן כמה בלימות בשביל להתרגל לפעולת המערכת. אין נורא יותר מנהג שנבהל מפעולת ABS.

חס וחלילה!!!

כן תיקח את האוטו למגרש שבו לא תפריע לאף אחד. אל תיקח אותו לאחד בו יש חול או חצץ. כשנוסעים על חצץ, עף חצץ, וכשלוחצים על הברקס, יכול להיתקע החצץ בין הדיסק לרפידה ולגרום לנזק. לא צריך.

כשנוסעים על חצץ רצוי לא ללחוץ על הבלמים אלא להאט עם עזיבת הגז או להוריד הילוכים. בולמים רק במהירות נמוכה יחסית.

איתמר, מה שבוקי אמר.

כשמתעוותות הצלחות יש רעידות במהירות גבוהה שהופכות למין הרגשת "יש בלימה/אין בלימה" במהירות נמוכה. זה די שונה מ-ABS.

כיכר, גשם ראשון, מהירות נמוכה, בלימה חזקה, קשה לי להאמין שזה משהו חוץ מ-ABS.

מה שכן, אם פותש השרשור אומר שהוא נסע בתנאים גרועים יותר ולא חווה את המקרה, אולי צריך לבדוק את הצמיגים. כשהם נשחקים ומתחילים לאבד אחיזה לבלמים קל הרבה יותר לנעול את הגלגלים ואז ה-ABS נכנס לפעולה הרבה יותר מוקדם.

יוני, אילו צמיגים מותקנים על הרכב ומתי הם הוחלפו בפעם האחרונה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קשה להבין מהתיאור של פותח השרשור (כי קשה להעביר תחושות דרך מסך ומקלדת) מה בדיוק המצב אצלו ולכן העלתי גם את התעוותות הצלחות כהשערה. אני מסכים שכנראה הוא הרגיש את מערכת ה ABS בפעולה ולא רעידות כתוצאה של צלחות מעוותות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה לכולכם על המענה !

מדובר ברבעייה של צמיגים חדשים ,קונטיננטל אקו קונטקט 5 הורכבו בינואר האחרון.

• תוכן חדש...