Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם,

ברשותי רכב מאזדה 3, מודל 2009, ספיריט (2000 סמ"ק) הצורה הישנה עם 50,000 ק"מ. הרכב היה מטופל רק במוסך מרכזי ואין לי רישום של החלפת מצבר ונראה לי שלא החליפו לי מעולם את המצבר והמצבר הוא מצבר מקורי כנראה בן כ-6 שנים. מעולם לא מילאתי מים מזוקקים במצבר ואני לא יודע אם היה צריך בכלל למלא מים מינרלי במצבר מקורי.

אתמול בערב הייתה לי בעיה להתניע: היה סטרטר כמה שניות ולא התניע, התנעתי שוב ואז התניע. ואני מניח שצריך לטעון מחדש את המצבר או להחליפו בחדש.

שאלותי הן כאלו:

1. האם כדאי להטעין בכלל את המצבר הזה (כבן 6 כנראה) ? האם כדאי לבדוק את מפלס המים המזוקקים ואם חסר להוסיף (אם ניתן בכלל להוסיף מים מזוקקים במצבר שלי) ?

2. אם אני צריך להחליף למצבר חדש, הבעיה שלי היא קשה והיא כזו:

הדגם שלי הוא ספיריט 200 סמ"ק, כנראה שמנוע, LF, ובספר הרכב שלי (שאני מצרך העתק ממנו) כתוב שאני צריך לשים מצבר 12v-52ha/5hr, כלומר 52 אמפר; הבעיה היא שבארץ כמעט ואין מצברים של 52 אמפר וגם באתר של חברת שנפ טוענים שלרכב שלי מתאים מצבר עם אמפר גבוה יותר בכלל של 66 אמפר (בלי שהם מבחינים בכלל בין הדגם שלי שהוא עם 2000 סמ"ק לבין הדגם האחר עם 1600 סמ"ק)- כל אתר טוען משהו אחר.

איזה מצבר וכמה אמפר של מצבר לשים ברכב שלי ? האם יכול להיגרם נזק אם אשים אמפר גבוה יותר מזה המומלץ בספר הרכב ?

מפרט מצבר.jpg

פורסם

1. המצבר שלך מת בשיבה סופר טובה, לכן חבל על הניסיונות או על המחשבה להחיות אותו.

2. לא ייקרה לרכב שום נזק אם תתקין בו מצבר שקיבולו החשמלי גבוה במשהו מזה שקבע היצרן, חשוב שלא להתקין מצבר בקיבול נמוך מזה שנקבע.

3. חשוב לשים לב שהמצבר החדש מתאים במידותיו החיצוניות אל התושבת שברכב.

תתחדש.

פורסם

לא הייתי הולך על שנפ. הייתי לוקח מצבר ורטה או סטארט אפ של 55 אמפר. אני חושב שהם מתאימים בצורה לכל הרכבים שמגיעים מהמזרח.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

טוב חדשות מעניינו - במוסך מורשה של מזדה ממליצים על מצבר 65 אמפר.... - נהדר !!! מה אני עושה עכשיו ? בספר הרכב כתוב 52 אמפר (שלא ניתן כמעט להשגה) לא ? באתר של חברת שנפ ממליצים על 66 אמפר....

פורסם (נערך)

שנפ 60 אמפר עולה 440 שקלים כולל התקנה שלא יאכילו אותך סיפורי אלף לילה ולילה.

ורטא עולה 550 מצבר של 60 אמפר כולל התקנה כמובן.

אני אישית לא ממליץ לך לשים 55 אמפר מהסיבה הפשוטה שה 55 הוא "לא באמת" 55 ...מקווה שאתה מבין.

כעיקרון עדיף כמה שיותר גדול בתלות במה שנכנס שם פיזית כמובן בתלות בתקציב שלך.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

המצבר שיש לי ברכב הוא מקורי - הכיתוב עליו ביפנית והוא תוצרת yuasa - לא להאמין 6 שנים כמעט ....

הבעיה שלא מוכרים מצבר כזה בארץ באמפרים גבוהים !

השאלה עכשיו רק לאיזה מצבר להחליף עכשיו ועם כמה אמפר ו-cca?

פורסם

מה שבטוח לא יהיה הבדל בין 65 ל 66 אמפר שעה . ממש זניח , כך שמבחינתך זה ממש לא משנה . סחטיין על המצבר שהחזיק 6 שנים. ממש נדיר. מעניין לראות תמונת תקריב שלו

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

טוב אז ככה:

1) לבקשת הקהל מצורף תמונה של המצבר שהיה קיים לי ברכב 6 שנים בערך (מצבר yuasa תוצרת יפן) בלי שום תקלות ושום בעיות - איזה מצבר ! למה אין מצבר כזה בארץ !

2) החלפתי היום במצבר 60 אמפר של varta-start-up בצבע שחור; אין לי עדיין רשמים כי עוד לא הנעתי איתו אבל יש לי חשש מההנעה הראשונה שעשיתי שהולך להיות לי איתו בעיות והמצבר חלש מידי - ההתנעה הראשונה הייתה קצת קשה.... :( אמתין כמה ימים ונקווה לטוב !!!

פורסם

את התמונה שכחת לצרף. כמה עלה המצבר?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תוכן חדש...