Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי לנטרה 1998 1800 289 אלף ק"מ גיר אחרי שיפוץ.

לטעמי בהרבה מקרים הגיר מעלה הילוך מוקדם מידי.

אני אוהב להשתמש בבורר הילוכים לאפשר למנוע להגיע ל3-4 אלף סלד ואז מאפשר העלאת הילוך.

(במישור אין בעיה לרוב זה בעליות)

בעת העברת ההילוך זה מרגיש כאילו אני עושה את אותה הפעולה ברכב ידני בלי לעזוב את הגז ומשחרר את המצמד באופן מהיר וחלק.

האם יש איזו דסקת\ דיסקות חיכוך שאני שוחק באופן מוגזם?

לא מדובר בקיק דאון והרגל לא כבדה על הגז (בכל זאת 1800 והרכב לא שוקל הרבה), לכן הגיר מעביר מוקדם.

אם הרגל כבדה על הגז, מעבר הילוך יתבצע בסלד גבוהה כמצופה.

פורסם

גם שאתה משתמש בבורר ההילוכים ולא משאיר אותו על דרייב גורם לבלאי מואץ לגיר.

אם אתה רוצה למשוך שים רגל כבדה יותר על הגז, הגיר לבדו ימשוך את ההילוכים.

Miata ND2

פורסם
גם שאתה משתמש בבורר ההילוכים ולא משאיר אותו על דרייב גורם לבלאי מואץ לגיר.

אם אתה רוצה למשוך שים רגל כבדה יותר על הגז, הגיר לבדו ימשוך את ההילוכים.

כיצד?

מה רע להשתמש בבורר ההילוכים?

פורסם
כיצד?

מה רע להשתמש בבורר ההילוכים?

זה לא רע, אך הבורר ברכבים הישנים הותאם לירידות חדות שבהן אתה רוצה להשתמש בבלימת המנוע או לעליות חדות בהן אתה רוצה כח ושהגיר לא יעבור להילוך גבוה מדי.

אפשר גם ללחוץ על כפתור הod מדי פעם כדי לרדת בהילוך לצורך עקיפה לדוגמא.

אבל אתה מתאר את השימוש שלך בבורר כיום יומי וזה דבר שיוצר בלאי קצת גדול.

Miata ND2

פורסם

אכן אני משתמש בו יום יום.

אני גר על גבעה ואני רוצה לעלות אותה ב2 בכ3500 סלד = כ70 קמש על השעון.

זה קורה כל חזרה הביתה.

ולגבי הOD OFF גם כל נסיעה.

ברכבים מודרנים שיצא לי לנהוג בהם, הגיר בוחר את ההילוך הנכון.

אצלי אני יכול להיות בעליה קיצונית ב60 קמש בהילוך 4 1300 סלד ופרט לקיק דאון הגיר לא יוריד הילוך.

הרכב רק מעלה הילוכים כשורה אבל לא יורד פרט לבלימה, קיק דאון ושהמהירות לא מאפשרת.(כלומר שיוצא כ1000 סלד).

הבעיה היא שהרכב מעלה הילוך בזמן הלא נכון ולא יורד חזרה.

פורסם

הגיר שלך עבר שיפוץ בשווי לפחות כמה אלפי שקלים.

מדוע להרוס ,במידה רוצה לחסוך ברקסים פשוט תבחר את הילוך הנכון לפני הכניסה שלך לעלייה או ירידה.

70קמ"ש זה הילוך שלישי לא שני.

בנהיגה במישור החלפת ההילוכים היא טובה?

פורסם

1)אני לא מבין איך נסיעה בסלד3500 בעליה מכובדת שאתה אני עובר באופן קבוע בשני הורס.

אני משלב 2 במהירות של כ30 קמש כי יש בכיכר לפני העליה ומאיץ ל70 ומשייט, ולקראת האטה משלב 3 ועוזב את הגז בו זמנית.

2) במישור העלאת ההילוכים טובה, אין ירידה בהילוך פרט לקיק דאון ומהירות שלא מאפשרת להישאר בהילוך מסוים.

זה היה ככה לפני השיפוץ, ואין שום שינוי אחרי.

כנראה לא הייתי ברור אני לא מוריד הילוכם לסלד גבוהה פשוט מעקב את שילוב ההילןך הבא.

פורסם

אין בלאי (משמעותי) במשיכת הילוך, רוב הבלאי לגיר נגרם בהעברת הילוך, וככל שההעברה מתבצעת בעומס גבוהה יותר כך הבלאי גדל.

לעלות עליה בהילוך נמוך ובסל"ד שבו המנוע מרגיש בנוח זה בסדר. אם אתה רוצה לשמור על הגיר, תתאים מהירות והילוך לפני תחילת העליה. אם נדרשת העברת הילוך באמצע העליה, שחרר קצת מהגז לרגע ההעברה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...