Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה לאנטיס 1999, 1840CC מנוע FP.

החלפתי היום שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אויר, על הדרך כבר חיפשתי את המקור לאיבוד נוזל הקרור.

מקיר האש יוצאים 2 צינורות. אחד מהם דולף בקטע החיבור לפיה שיוצאת מקיר האש.

הבעיה היא שמאד לא ברור לאן הצינור מתחבר בצידו השני מאחר וזה צמוד למנוע עצמו.

האם ייתכן ומדובר באיזה אטם בחיבור שפשוט נפרץ במקום כל התינור עצמו שנראה תקין למדי?

ביציאה מקיר האש -

2015-09-19 09.04.52.jpg

בהגדלה -

2015-09-19 09.04.43.jpg

הצינור הדולף עולה ומתעקל למעלה וימינה בצמוד לסעפת פליטה -

2015-09-19 09.05.04.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

הרדיאטור חימום נמצא בתוך תא הנוסעים - לא משם הנזילה.

השאלה היא לאיפה הוא מתחבר מהצד של המנוע מחוץ לתא הנוסעים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

הנזילה רואים בירור מכוון חיבור הצינור חימום ליחידה חימום הפנימית.

יש שם איזה מין מקשר והוא כנראה נוזל.

יהיה צורך לפרק את הצינור ולראות האם המקשר ניתו לפירוק והחלפה

פורסם

בהמשך לדני, נראה שהמקשר הזה דומה מאוד לפטנט המעצבן של צינורות הדלק במאזדה:

2006maz3fuel-filter04_zps01b43d1b.jpg

אם זה ככה אז אפשר לנתק אותו (עם הרבה קללות בדרך) , בעזרת 2 דוקרנים פותחים את הקליפסים. נראה גם שהמקשר הזה הוא זוויתי לעומת השני שלידו. תוכל לצלם תמונות גם מלמעלה ?

בנוסף, מאיפה אתה בארץ ?

Stay Dirty

פורסם

בינתיים הצלחתי לאתר את התרשים הזה -

Untitled Extract Pages.jpg

באמת לא ברור מספיק אם זה הקליפס או הצינור עצמו.

אצלם מחר תמונה עליונה, הקטע שמלמעלה הכל נראה יבש לחלוטין.

אני מהרצליה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

צריך לנסות לפרק את הצינור מקיר האש (החיבור אל הרדיאטור עצמו) וליראות מה מצבו. לדעתי לא יהיה מנוס מלהחליף את הצינור הזה. היה לי בדיוק את אותו הרכב כמו שלך. במידה ומדובר בצינור המקורי. 16 שנים לצינור גומי זה נהדר.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בקרתי היום אצל דלל.

"קבלתי צינור" ומפרק זויתי עם "חיבור מהיר".

נראה לי שזה נקרא מהיר רק בגלל המהירות שבה בעצבים יגיעו בזמן הפרוק.

סה"כ נזק סביר של 370 ש"ח כולל האלמנט.

3 שאלות:

- איזה נוזל קרור צריך לשים? כרגע יש פרסטון ירוק.

- כמה נוזל קרור צריך לשים?

- כיצד מנקזים אויר ממערכת הקרור בעת מילוי מחדש.

אני מבין שאין פיטמות ניקוז כפי שהיה לי ב-306.

A.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)

אכן החיבור מהיר, אבל הפירוק פחות :(

פרסטון ירוק מספיק טוב, אני מניח שאתה יכול להשתמש גם ב VALEO ירוק.

אין פיטמות ניקוז אוויר. פשוט ממלאים לאט לתוך הרדיאטור עצמו, תוך כדי לחיצה על צינורות המים הראשיים כדי להוציא בועות אוויר לכודות, להניע את הרכב כשהפקק של הרדיאטור פתוח למשך דקה או שתיים, להעלות קצת טורים ואז לסגור ולהמתין לפעולת המאוורר.

לגבי כמות נוזל, אתה פשוט ממלא עד שהרדיאטור מפסיק "לשתות" והמפלס הגיע עד הקצה.

במקביל למלא גם את מיכל העודפים עד המקסימום.

אם אתה צריך עוד יד רק תגיד.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

לפי מה שמצאתי המילוי זה בערך 6L.

מה שאומר לקנות עוד מיכל של פרסטון על זה שכבר קניתי.

כרגע נסתדר עם הירוק, אני מתכנן כבר על טיפול טיימינג והחלפת משאבת מים DIY עתידי ואז נשקול מחדש את עניין הנוזל.

תודה על הצעת העזרה אבל מאחר וגנזו לי את החניה הפרטית לשנה הקרובה אני לא ממש יודע היכן ומתי ההחלפה תקרה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)

בכל המערכת כולל בבלוק המנוע יש 6 ליטר.

כשאתה מרוקן דרך הצינור התחתון כמעט בכל רכב יוצא רק 4 ליטר בערך.

לכן יספיק לך גלון אחד.

אשמח לעזור גם בטיימינג. לגבי מקום לעבוד, רק צריך למצוא חניון שקט ומוצל וזה הכל. בינתים קח את ההוראות לטיימינג.

323 FP Timing belt _ Autodata.pdf

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

הייתי ממליץ על נוזל קירור של חב' ENEOS. הוא מקורי ברוב הרכבים היפנים. לאחר ההחלפה או המילוי לאחר פירוק והחלפה של הצינור הדולף בצע בדיקה מחודשת של מפלס הנוזל לאחר התקררות הרכב. מלא לפי הצורך. בהצלחה!!!!!!!!!!!!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לא ממליץ לך בכלל על נוזל קירור פרסטון מניסיון מר עם מספר רכבים, ביניהם מאזדה 626 שהייתה לאחות, הרכב נסע עם הנוזל קירור הזה כ3 שנים כל החיבורים היו עם קורזיה, הנוזל קירור הזה תוקף יופי את השגשוגת, לאחר יישור קו גדול שעשיתי שם למערכת קירור ואחריי שויתרתי על הפרסטון היה לי רק שקט, דרך אגב במוסכים המורשים משתמשים בנוזל קירור של דלקור ירוק הגלון עצמו בצבע אפור והוא עולה משהו כמו 60-80 שקלים ואיתו היה לי רק שקט, או אם בא לך להשקיע אני הייתי ממליץ לך על הנוזל המקורי של מאזדה fl22 קצת יקר אבל שווה אני אישית משתמש בו במאזדה3.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
לא ממליץ לך בכלל על נוזל קירור פרסטון מניסיון מר עם מספר רכבים, ביניהם מאזדה 626 שהייתה לאחות, הרכב נסע עם הנוזל קירור הזה כ3 שנים כל החיבורים היו עם קורזיה, הנוזל קירור הזה תוקף יופי את השגשוגת, לאחר יישור קו גדול שעשיתי שם למערכת קירור ואחריי שויתרתי על הפרסטון היה לי רק שקט, דרך אגב במוסכים המורשים משתמשים בנוזל קירור של דלקור ירוק הגלון עצמו בצבע אפור והוא עולה משהו כמו 60-80 שקלים ואיתו היה לי רק שקט, או אם בא לך להשקיע אני הייתי ממליץ לך על הנוזל המקורי של מאזדה fl22 קצת יקר אבל שווה אני אישית משתמש בו במאזדה3.

איזה נוזל קירור היה שם לפני הפרסטון?

• תוכן חדש...