Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שמתי לב ברכב של אישתי לתופעה מעצבנת.

מדובר בפוקוס שנת 2005 דור ראשון, מנוע 1600.

כאשר הרכב עומד בסרק עם מגן דלוק, אם לוחצים על הגז ועוזבים הטורים צונחים למצב שהרכב רועד ומרגיש שהוא כמעט נכבה מתחת ל-500 סלד ובאותו רגע גם שומעים את המדחס מתנתק ותוך שניה עולה חזרה והמדחס חוזר לעבוד.

זה לא קורה כאשר המזגן כבוי

(בנוסף שמתי לב שדיש המהום בתאורה האותו רגע)

יש לכם רעיון מה לבדוק?

תודה מראש.

פורסם
היי

שמתי לב ברכב של אישתי לתופעה מעצבנת.

מדובר בפוקוס שנת 2005 דור ראשון, מנוע 1600.

כאשר הרכב עומד בסרק עם מגן דלוק, אם לוחצים על הגז ועוזבים הטורים צונחים למצב שהרכב רועד ומרגיש שהוא כמעט נכבה מתחת ל-500 סלד ובאותו רגע גם שומעים את המדחס מתנתק ותוך שניה עולה חזרה והמדחס חוזר לעבוד.

זה לא קורה כאשר המזגן כבוי

(בנוסף שמתי לב שדיש המהום בתאורה האותו רגע)

יש לכם רעיון מה לבדוק?

תודה מראש.

שלום,

איני בעל מקצוע בתחום הרכבים אבל יש לי נסין מועט בלחימה מול פוקוס דור1.

לדעתי ניתוק של מדחס עם נפילת טורים זאת תגובה של מחשב בקרת מנווע, לדעתע זה לא מקור הבעיה.

השאלה שצריכה להישאל היא למה טורים של סרק לא יציבים.

לו היתי במקומך היתי בודק את הצנרת של מערכת EGR במיוחד באיזור של סעפת יניקה, בפוקוס שלי היתה בעית של טורים סרק לא יציבים ומצאתי את הצנור EGR פשוט מתפורר בידיים.

בהצלחה

פורסם

כמו שנאמר כאן בדוק מערכת EGR שהכל מחובר ו"נקי" אך טרם זאת בדוק אלטרנטור וחיישן בית מצערת.

האלטרנטור בפורד מעוד מושפע ממערכת החשמל ברכב וברגע שיש בעיה באלטרנטור עצמו הוא עלול להפסיק טעינה או לגרום לצניחה בטורים במיוחד כשהמדחס ניכנס לפעולה ומעמיס על המערכת.

ניקוי מצערת יכול לעזור כל עוד בדקת את צינורות ה EGR שהם לא סטומים או מתפוררים.

פורסם

יש לי בעיה כזאת באסקורט דור 6

קורה בדרך כלל אחרי ניתוק מצבר לאורך זמן

עדיין לא מצאתי הסבר לתופעה אבל כשהיא קוראת המדחס נדלק נופלים הטורים הוא נכבה וכשהטורים עולים הוא שוב נדלק וככה עד שלא נותנים גז

קרה לי כך אחרי שבוע שהרכב ביקר במוסך והייתי בטוח שזה המוסך אחראי לכך אבל הבעייה עברה מעצמה אחרי כמה הנעות

אחרי חודש החלפתי נעלי כבלים על הסטארטר ושוב ניתקתי את המצבר אחרי שהחזרתי שוב פעם זה חזר ועבר אחרי כמה הנעות

אותו הסיפור קרה לי בחמישי שעברה אחרי נסיעה ארוכה עצרתי לריענון והרכב לא הניע אחרי ניתוק מצבר וחיבור שלו אחרי 10 דק הוא הניע והמזגן שוב התחיל לעשות את הבעייה הזאת לצערי אותו החמישי עשיתי תאונה עם הרכב הזה ונאלצתי לפני כמה ימים שוב לנתק את המצבר לטובת פירוקים והרכבות שעדיין לא סיימתי

פורסם

אז ככה:

1) עברתי על כל הצינורות,לא גיליתי חורים או צינורות מתפוררים, בנוסף ריססתי בכל חיבור אפשרי ספריי קרבורטור ולא גיליתי יניקה.

2) EGR? על איזה רכיב מדובר, לא ניראה לי שיש EGR אצלי במנוע.

החשודים ששמתי עליהם עין הם:

הO-רינגים של המזרקים, כאשר ריססתי בחיבורים של המזרקים ספריי קרבורטור , היו בועות וניראה שהספריי נשאב פנימה

או שמדובר במנוע צעדים שיושב מתחת לסעפת יניקה.

מה דעתכם?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בדקתי לגביי וואקומים, לא ראיתי משהו מיוחד, ביצעתי גם ריסוס ספריי בכל מקום הגיוני לראות אם יש יניקה ולא ראיתי משהו.

ביצעתי ניקוי מצערת ולא עזר

ביצעתי בדיקה עם מנוע צעדים אחר וגם לא עזר

יש לכם רעיון מה אני מפספס?

• תוכן חדש...