Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בחול אין למיאטה תחרות, ועדיין היא נמכרת במחיר נאה, והיא נמכרת. אני מקווה שאין פה לאף אחד ספק בנושא.

הבעיה היא כפי שציינתי בשירשור הקודם היא שכנראה שדלק לא רוצים למכור, כמו שלא רוצים למכור פוקוס או פיאסטה st, כמו קרסו והמגאן.

מעניין אותי אלעד, אם המחיר של המיאטה היה חצי מיליון (כי הם יכולים וכי בטוח יהיו בודדים שיקנו) אתה עדיין תגיד שהמחיר לא חזירי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא זכותו של היבואן למכור באיזה מחיר שהוא רוצה

אתה יכול בבקשה לצרף תקנה שחוקית מונעת את הזכות מיבואן כלשהו לתמחר את מוצריו בצורה שהוא רואה לנכונה?

עדיף שלא ייבא בכלל? הרי זכותו של היבואן לבחור תוכנית עיסקית ולוותר על יבוא של חלק מהדגמים, זה בהחלט "יתרום" למגוון ותחרות בשוק הרכב הישראלי.

אין ברשותי מניות של דלק מוטורס וגם אני הייתי שמחה לראות את המיאטה החדשה מתומחרת בין ה3 ל6, עוד יותר את הפיאט 124 באותה גזרת המחירים, אבל אני לא רוצה לבנות ביניינים על סמך מספרים שהם 100% פרי דימיוני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
1. זה נראה יותר טוב צורנית (הכתיבה).

2. זה מתנגן יותר טוב על הלשון.

3. זה יותר מדוייק מבחינת המשמעות.

זו דעתך, לדעתי אתה טועה בכל אחד מהסעיפים. אך חשוב מכך, למיטב ידיעתי, לא "המשכשוק" ולא "אחרשוק" הן מילים קיימות. תקן אותי אם אני טועה.

זווית גלגול גדולה יותר איננה רפיסות. המתלים עדיין יכולים להיות פרוגרסיבים, ויש מכוניות קשיחות שמתנהגות גרוע. בכבישים משובשים יחסית, הרכות יכולה גם להיות יתרון.

הטובות שמכוניות ה-GTI של פיז'ו בשנות ה-90' היו רכות למדי.

מסכים איתך שמתלים רכים אינם בהכרח חסרון. ברכב בעל מרכז כובד נמוך (כמו הטויוטה/סובארו) אפשר להשתמש במתלים רכים יותר ועדיין לזכות בכיול ספורטיבי. נראה כי המיאטה זקוקה להקשחה מסויימת (ביחס לייעוד).

בעצם, כמו המשפט המסכם שלך, רב הנסתר על הגלוי.

אני חושב שהמשפט הנ"ל מסכם את כל הדיון סביב התמחור של המיאטה - אנחנו באמת לא יודעים מה קורה מאחורי הקלעים.

למעשה, כל זעקות השבר: "חזירים", "גנבים" וכו' אינן במקומן. אנחנו בשוק חופשי (או לפחות משתדלים) ואם מוצר מסויים נמכר טוב (מבחינת המוכר) במחיר מסויים, אין סיבה להוריד את המחיר. אם המחיר גבוה מידי, נתון המכירות כבר יסביר למוכר בצורה הטובה ביותר שהמחיר גבוה מידי - בינתיים, למיטב הבנתי, כל המלאי של המיאטה נמכר.

מעבר לכך, כפי שכבר צוין, כרגע מדובר על משלוח ראשון ועל כמות קטנה של יחידות, זה כנראה אומר שהמחיר שדלק משלמת למאזדה גבוה יחסית. זו אינה מאזדה 3 אשר נמכרת כאן בשקים וערימות.

דלק הניחו כי יצליחו למכור את כל המלאי הראשון במחיר של 235,000 ש"ח והם הצליחו. היכן הבעיה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

נ.ב. תראה כמה אנשים לא קונים את המגאן RS, כי היא לא אוטומטית, לא פרקטית וכו', למרות שמדובר במכונת נהיגה משובחת ביותר, אז כמה כבר ייקנו מיאטה?

כמה קנו BRZ/GT 86?

מישהו חושב שב-190 יימכרו יותר מאשר ב-220?

כן, אני. והמחיר ההזוי זו גם הסיבה היחידה שבגלל עד היום לא טרחתי אפילו לבקש לעשות נסיעת מבחן בברז.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

falou משהו לא מסתדר לי עם נתוני המס שכתבת. איך בדיוק הגעת ל160%?

אני שוב אחזור על משהו שרשמתי קודם, ומשום מה לא קיבלתי עליו תשובה.

אני זוכר שבערך בשנת 2010 החליטו על הורדה של מסי הרכב. אני זוכר שמאזדה 3 חדשה עלתה 114K שקלים לאחר ההורדה הזו(ירד אז ל72% אם אינני טועה).

אני גם זוכר שמאז היין הוא בשפל היסטרי, וגם הדולר בשער נמוך יותר אם זה משנה.

איך מחיר מאזדה 3 טיפס חזרה ל128K?

עכשיו אני לא מאשים רק את מאזדה זה קרה באופן מדהים אצל כל היבואנים במקביל.

עברתי על הדו"ח של רשות המיסים פה תוכל לראות שם שעל רכבים מדרגת זיהום 3 יש מס של 49%. מאזדה 3 ורוב המשפחתיות שנמכרות ב130K נכנסות בקבוצה 3. ב2010 לפני הרפורמה היה עליהן מס של 83%.

אז איך המחיר נשאר אותו דבר? גם האינפלציה(שמתקזזת לדעתי עם הירידה בשער היין) לא תסביר את זה.

עוד תהיה מעניינת היא שחברות הליסינג קונות רכבים מהיבואן ומצליחות למכור אותם ברווח באזור ה105-113K שקלים די דומה למחיר שהיה לאחר הורדת המיסים, ולפני שכל היבואנים במקרה ובמקביל העלו את המחיר חזרה ל130K. באמת תמוה כל העסק... ממש אין כאן קרטל, ממש התחרות בין היצרנים עוזרת..., גם המיסים הם האשם, ברור... והרווח על מאזדה 3 ללקוח הפרטי פתאום נראה כ"קצת" יותר מ10-15%.

מה אני לא מבין נכון?

עכשיו לא מצאתי נתוני זיהום אוויר למיאטה. בדקתי את הנתונים של מאזדה 6, הרי מדובר סך הכל באותו מנוע 2.0 אני מניח שעבר קצת שינויים.

מאזדה 6 היא עם דרגת זיהום אוויר 5. גם אם נניח שהמיאטה היא עם דרגת זיהום 7 אז המס האפקטיבי עליה הוא 67%, על זה צריך להוסיף מע"מ. בכל מקרה זה יוצא פחות מ100% מהמחיר המקורי והרבה פחות מה160% שאתה כתבת. מה אני לא מבין נכון?

הנימוק שלכם של "כל המשלוח נמכר" לא מעניין. כפי שרשמתי קודם המיאטה מציעה מרווח גדול בין תמורה למחיר והיבואן פשוט גזר את המרווח לכיס שלו. בנוסף השוק שלנו הוא לא שוק פתוח בשום פרמטר.

אתם חושבים שבארה"ב או אירופה מאדה לא יכולים למכור את המיאטה ב1000 יורו/1000$ יותר? הם יכולים וכנראה שימכרו באותן כמויות, אבל זה חוטא את הרעיון של המיאטה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מורזילקה - אין תקנה ספציפית, ואת יודעת את זה. יש כל מיני גופים קיקיוניים שעסוקים בלא לפקח. קוראים להם הממונה על ההגבלים, בתי המשפט, כנסת וכו'. ותאמיני לי - אני מכיר אותם היטב. שוק הרכב הוא שוק של הדפסת כסף. מזכיר לי את שוק הפורקס. אי אפשר באמת להיכנס אליו, אף אחד לא חולם לצאת ממנו. ומי שכבר נאלץ בגלל הסתבכויות כאלה או אחרות - GUESS WHAT הרוכש של הזיכיון הוא מישהו אחר בתחום הרכב. תיאום מחירים כפי שיש בשוק הזה, באמת שלא ראיתי בשום שוק אחר. האור היחיד שיש פה בקצה המנהרה, הוא באמת למוצרי ה"לחם והחמאה", כלומר לרכבים ההמוניים, שנמכרים דרך ליסינג כיד2. עכשיו רק צריך לקבוע בחקיקה (כי לוי יצחק לא יקבע זאת בחיים) שירידת הערך על זה היא 2% ולא 10% - והופ אנחנו בדרך למקום קצת יותר טוב. לא לנו, לחובבי הרכב, אבל כן לעם ישראל :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

על מה אתה מדבר בר? יש כאן שוק חופשי עם תחרות שמאזן את עצמו רק שהקומוניסטים האלה לא ירימו את הראש ויפריעו.

פורסם (נערך)
מסכים איתך שמתלים רכים אינם בהכרח חסרון. ברכב בעל מרכז כובד נמוך (כמו הטויוטה/סובארו) אפשר להשתמש במתלים רכים יותר ועדיין לזכות בכיול ספורטיבי. נראה כי המיאטה זקוקה להקשחה מסויימת (ביחס לייעוד).

אני חושב שהמשפט הנ"ל מסכם את כל הדיון סביב התמחור של המיאטה - אנחנו באמת לא יודעים מה קורה מאחורי הקלעים.

למעשה, כל זעקות השבר: "חזירים", "גנבים" וכו' אינן במקומן. אנחנו בשוק חופשי (או לפחות משתדלים) ואם מוצר מסויים נמכר טוב (מבחינת המוכר) במחיר מסויים, אין סיבה להוריד את המחיר. אם המחיר גבוה מידי, נתון המכירות כבר יסביר למוכר בצורה הטובה ביותר שהמחיר גבוה מידי - בינתיים, למיטב הבנתי, כל המלאי של המיאטה נמכר.

מעבר לכך, כפי שכבר צוין, כרגע מדובר על משלוח ראשון ועל כמות קטנה של יחידות, זה כנראה אומר שהמחיר שדלק משלמת למאזדה גבוה יחסית. זו אינה מאזדה 3 אשר נמכרת כאן בשקים וערימות.

דלק הניחו כי יצליחו למכור את כל המלאי הראשון במחיר של 235,000 ש"ח והם הצליחו. היכן הבעיה?

1. ובזה הענין בדיוק, אין פה שוק חופשי, לא בתחום הזה עכ"פ. שוק חופשי אינו רק החופש של מישהו לקבוע את המחיר של המוצר שהוא מוכר, גם לא החופש של הצרכן הממורמר לעבור את הכביש ולקנות אצל מישהו אחר אוטו אחר במחיר נגיש יותר, החופש הוא חופש התחרות בין מוכרים שונים של אותם מוצרים על ליבו וכיסו של הצרכן. ברגע שלצרכן אין באמת יכולת לעבור את הכביש ולקנות בחנות ממול מיאטה במחיר זול יותר, אין שוק חופשי. כנראה שגם היבואן יודע זאת ובדיוק בשל כך הוא "תוקע" מחיר. אפשר לקרוא לזה חזירות, אפשר לקרוא לזה מיקסום רווחים, אפשר לבקר את ההיגיון הכלכלי, אפשר הכל, שוק חופשי זה לא.

2. כבר ציינתי קודם וכדאי אולי לחזור על כך, כל שנכתב כאן הוא בהנחה שהמחירים ליבואן המקומי דומים לאלו שהיצרן קובע ליבואנים בארצות אחרות. כמובן שתאורטית קיימת האפשרות שהיצרן אנטישמי מסריח ואין לו ענין שיהודים באלפיהם יסתובבו במיאטות ויהנו ולכן הוא משלש את המחיר, יכול גם להיות שהשוק מצומצם עבורו ואין סיבה כלכלית סבירה להעניק הנחות שמקבל נניח היבואן בגרמניה או הולנד, יכול כמובן גם להיות שהוצאות היבואן על המכונית הספציפית מרקיעות שחקים ובעצם הוא מפסיד על שיווק מכוניות נישה כאלו. כל האפשרויות הללו מייתרות את הדיון הארוך הזה כמובן, אלא שההנחה הסבירה יותר היא שהמחירים והעלויות בכל זאת דומים והסיבה למחיר בחנות של דלק היא זו שצוינה בסעיף הקודם.

3. המדינה שלנו סובלת מעודף מונופולים וקרטלים בתחומים רבים, זו בין השאר הסיבה למחירים הפסיכיים שנוהגים כאן, בנוסף לתאוות הבצע הממשלתית שמתבטאת במיסוי גבוה בתחום הזה, לא ענין חדש הסיפור הזה, גם חוסר התוחלת המתסכל שבנסיון להלחם בתופעות האלו כבר הופנם כנראה. הצרה היא שיש בינינו לא מעטים שרואים בענין הזה תופעה רגילה ומקובלת, בעצם תוצאת לוואי בלתי נמנעת של שוק חופשי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

גם לדעתי המחיר גבוה, היה טוב אם המיאטה הייתה נמכרת בפחות מ-200K כי מעבר לרווח יש גם עניין תדמיתי (וזה כבר דובר כאן על 'מכונית ספורט העממית' או 'שער הכניסה לעולם הספורט המוטורי' וכו').

קודם כל, טוב שהיא באה. בגלל שהשוק אצלנו קטן והביקוש העולמי הוא אדיר, מזל שהיבואן הצליח להשחיל כמה מכוניות לשוק הישראלי. הוא גם בקלות יכל לוותר על העניין בדיוק כמו שהוא עשה עם ה-NB שרק אחרי 4 שנים היא עלתה ארצה.

אני מאמין שבעתיד שהמחיר שלה ירד. אני מאמין שגם נזכה לראות את הדגם עם הגג קשיח שימכר בסכומים הנוכחיים והוא יוריד באופן טבעי את המחיר של הדגם עם הגג הרך.

ברוך הבא מיאטה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
falou משהו לא מסתדר לי עם נתוני המס שכתבת. איך בדיוק הגעת ל160%?

אני שוב אחזור על משהו שרשמתי קודם, ומשום מה לא קיבלתי עליו תשובה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4033461,00.html

falou

הנימוק שלכם של "כל המשלוח נמכר" לא מעניין. כפי שרשמתי קודם המיאטה מציעה מרווח גדול בין תמורה למחיר והיבואן

העובדה שכל המשלוח נמכר מוכיחה שיש תמורה הולמת למחיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם קרסו ירצו הם יכולים גם לשלש ואף יותר את כמות המכירות של המגאן. הם לא רוצים, בדקתי.

ואז יימכרו כמה, 30?!

8)

הם אומרים שהם לא רוצים, אבל הם לא יכולים.

שיישתו את מנהל מותג אבארט והוא ילמד אותם איך מוכרים מכוניות ספורט להמונים (טוב, נו, לנישה...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אלעד, מה שאתה מפספס (ביודעין, יאמר לזכותך - או לחובתך) הוא שהמיאטה היא מוצר עממי במובהק; מכונית קלה מאוד, פשוטה מאוד, עם מכלולים צנועים שנותנת צוהר לעולם הכיף המוטורי במחיר של משפחתית בכל יתר העולם. בישראל, התמחור שלה שם אותה הרבה מעל כל דגם אחר של מאזדה, עמוק בקטיגוריית הפרימיום. רוצה להאשים את המיסוי או את הכמויות הקטנות שרוכש היבואן? בבקשה, אבל שים לב לזה - מאזדה בשוודיה ומאזדה בנורווגיה (כי את המחיר בבריטניה אנחנו כבר יודעים):

Yfwae2A.png

IEiSmTf.png

והנה מאמר אוסטרלי שמספר איך הMX5 ND היא המיאטה הזולה מעולם (במונחים אבסולוטיים). במיוחד שימו לב לקטע המטורף הבא:

במילים אחרות, היא הייתה צריכה לעלות הרבה פחות מהNC. במקום זה, בישראל, היא עולה 30% יותר.

בקיצור, קיבלנו עוד תמחור של "מכונית ספורט" בשביל יבואן שרוצה לקשט את האולם עם אחת-שתיים. אותו דבר עם הGT86 והBRZ והפוקוס ST, ופעם גם עם מיני ועם המגאן RS. לוקחים מכוניות עממיות ונגישות, שאמורות להיות יקרות במעט ממכוניות רגילות אבל לספק ערך מוסף למעמד הביניים שנהנה מגז ביניים, והופכים אותן למוצר יוקרה בשביל מי שמשכיר חמש דירות ויש לו משבר גיל ארבעים, או זה שאבא שלו קונה לו.

איך באמת צריך לעשות את זה? צ'מפיון, עם הפולו GTI החדשה והליאון קופרה (ובמידת מה גם הגולף GTI הידנית). הם עושים את זה נכון. אז יש להם נפילות כמו הגולף R והמחיר המטופש שלה (תמיד תדעו שכשיבואן מתמחר במספר עגול, זה מספר שהם המציאו בחדר ישיבות. כששאלתי עליה איש מכירות, הוא עוד טרח להזכיר לי, בגאוות מה, שבעצם המחיר הוא 325K בגלל האופציות, כאילו שהוא זה שתכנן את האוטו), אבל יש מכוניות מהנות במחירים נגישים, בדיוק כמו שהתכוונו היצרנים.

דוגמא מצויינת הבאת והדיון מתנהל בפורום המקביל שלנו בשבדיה

מע"מ

בשוודיה ובנורווגיה זהה 25%

שערי המטבע של הכתר השבדי והנורבגי כמעט זהים.

אבל המחירים בשבדיה גבוהים בהרבה מאשר בנורווגיה.

המשך יבוא

האם המכסים שונים? האם היבואן השבדי חמדן? חזיר מדושן?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4033461,00.html

העובדה שכל המשלוח נמכר מוכיחה שיש תמורה הולמת למחיר.

מה הקשר? המיסים על הרכב הם הרבה פחות מ160%! המחיר לצרכן הוא כ160% יותר מהמחיר שהיבואן משלם, חלק מזה זה מיסים, וחלק רווח.

הבאתי לך טבלאות של רשות המיסים שבהם מצויין כמה מס משולם על כל רכב.

תיזכר שלפני הורדות המיסים ב2010 המס עמד על 83% לפני מע"מ.

מאז המס על מאזדה 3 ירד ל49% לפי הטבלאות של רשות המיסים לפני מע"מ. מה קרה למחיר? לא זז. הייתה ירידה ממש זמנית ל114K, מי שהזיכרון שלו עוד עובד זוכר את זה, וביום בהיר אחד הפלא ופלא כל היבואנים העלו את המחירים חזרה לרמתם טרם הרפורמה במס(שמאז הורידה עוד את המיסים).

הורדת המיסים לא הובילה להוזלה חד וחלק. הקרטל עשה מה שצריך ולקח את הרווח לעצמו.

כתבת אם אני זוכר נכון שהרווח של יבואן מאזדה הוא 10-15%. איך זה בדיוק מסתדר עם העובדה שהוא מוכר רכבים חדשים לליסינג שמוכרים את זה לנו ב113K? אז מי לא מרוויח הליסינג או יבואן מאזדה?

מהכתבה שלך

"

ראוי לציין כי מהפער העצום בין מחיר הרכב ליבואנית ומחירו לצרכן הפרטי, נהנות גם חברות הליסינג, אשר זוכות להנחות שמגיעות לעתים ל-20% ויותר.במשרד האוצר טוענים מזה שנים כי בשוק הרכב מתקיים "סבסוד צולב": מחירי המכוניות המיועדות לצרכנים פרטיים "מנופחים", על-מנת לאפשר ליבואניות להעניק הנחות מפליגות לחברות הליסינג."

מהחישוב שאני עשיתי ע"פ הנתונים בכתבה מאזדה 3 עולה ליבואן דלק פחות מ90K אחרי מיסים.

העובדה שכל המשלוח נמכר מוכיחה שהמיאטה מציעה מרווח גדול בין תמורה למחיר, מרווח שהיבואן גזר לעצמו. היא גם מוכיחה שאין תחרות והשוק הוא לא שוק חופשי.

כפי שאמרתי גם בארה"ב ואירופה יכולים להעלות את המחיר ב1000-2000 יורו/דולר והיא עדיין תימכר באותן כמויות. אז למה לא עושים את זה?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• תוכן חדש...