Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממליץ לך לבדוק את הטרמוסטט יש סיכוי שהוא נפתח חלקית והספיקה נמוכה.

כמו כן הייתי בודק שהמשאבה תקינה,שהמאוורר פועל בכיוון הנכון (יונק) ואת העוצמה שלו,המצאות כונס לרדיאטור ואם כל זה תקין אז הייתי מחליף רדיאטור חדש ושם נוזל קירור יעודי

ומקווה לטוב.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם (נערך)

שלום רב !

ממליץ להתייחס להמלצתו של אייל, ושל יניב רז, ולפעול בהתאם!

יש להתמקד תחילה בחשד בתרמוסטט תפוס חלקית, ולסרקולציית מי קירור לקויה בשיוט.

האם האם בירידה בדרך בגין, הרכב מתקרר?

נסה לרוקן את מי הקרור מהרדיאטור, על ידי פירק צינור עליןותון,החדר י ברז בצינור גינה בלחץ הכב בחזרה את הצנרת,והוסף מי קירור יעודיים ואכותיים (פארפלו)!

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לפי מה שאתה אומר המד חום מגיע לאמצע או עובר עד 3/4 אבל לא רותח. אם נכון אז המצב די נורמאלי בהתחשב בחום המטורף שהיה לנו. כל עוד לא רותח ונמצא בתחום ה"ירוק" אין סיבה לדאגה.

כשאני מביט שנית בתמונות שלך, גם אני לא ממש מבין על מה ההיסטריה... הרכב נמצא בידיך זמן מועט, יחסית, ואתה עוד לא מכיר "אישית" את ההתנהגות בימים חמים אלה...

אם ב- 40 מעלות המחוג מגיע ל- 3/4 סקלה, זאת לא נראית בעיה בכלל. להיפך - דווקא העובדה שהמנוע מתקרר בירידות יכולה להצביע על כך שהטרמוסטט נשאר פתוח.

כמו שהמליצו לפני, הייתי מתחיל ב"קטנה" - מחליף תרמוסטט. זה זול ופשוט.

והעיקר שהמראה לא עושה בעיות :x

בהצלחה

עודד

פורסם

אוקיי.

נעשו הבדיקות הבאות:

תזמון הצתה וכיוון קרבורטור - על ידי אלי כהן המהולל ממוסך טל מנחם ברחוב התעשייה 5 {בן 74 שהשם יזכה אותו להגיע לגיל 119}

מצב רצועות - על ידי אדוארד ממוסך ליטל

מצב טרמוסטט -אין טרמוסטט.

מצב ראדיאטור - סתום

טוב, הומלץ לי על ידי מוטי אגזוזים ללכת לבחור בשם אדמונד.

אותו אני לא מכיר, למה אני לא מכיר? כי אין פרסומת או שלט על המוסך שלו בחרשי הברזל 28.

איתרתי אותו.

בחור נחמד מאוד. מפעם, מבוגר.

באתי אליו ואני צועק: תראה לי תידיים שלך!

הוא עונה: מי אתה?!

ואני בשלי: תראה לי תידייים שלך!!!

הוא מראה לי ואז אני אומר לו טוב, יש לך ידיים של איש עובד, אתה יכול לטפל לי ברכב.

הוא בחן את מצב הראדיאטור ,שאלתי אותו מה הוא אומר, והוא אמר:

אני 40 שנה בעסקי תיקון הראדיאטורים.

אפילו בקבר אני יכול להלחים ולסדר כל ראדיאטור.

רכב אספנות, אופנוע וסירה. אני לא מרים ידיים.

רק מה, תשאיר לי אותו 48 שעות.

ואכן.

היום אספתי אותו

שילמתי לבחור 150 שקל.

קניתי פרפלו והופ הרכב לא עובר את הרבע.

מחר נבדוק אותו תחת לחץ - מהירות ועלייה וחום ונראה מה קורה.

הבחור מדהים ואני ממש ממליץ להגיע אליו.

פרסום על הדלת אין.

חיוך יש

מחשב אין לו

עובד עם חשבוניה.

איש עניו שאני מאחל לו בפרוס השנה החדשה שפע פרנסה בריאות אושר ועושר.

IMG_1386.jpg

IMG_1388.jpg

IMG_1389.jpg

IMG_1390.jpg

IMG_1392.jpg

IMG_1393.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

נראה כמו מקום מצוין, שמתרחשת בו עבודה אמיתית, במחיר שעת עבודה נמוך ביותר.

דבר אחד אני לא מבין - מה דרשת לראות את הידיים שלו? ממבט אחד על הבחור ברור שהוא זה שמבצע את העבודה.

מילא היית מבקש, אבל לדרוש.

מזל שלך שלא שלח אותך לדרכך.

העיקר שסיימת להפעיל את המנוע כקומקום

אין לך מה לדאוג מבדיקה בלחץ, אני בודק כל רדיאטור שאני מלחים (הסבות למזגן וכו) בלחץ העבודה שלו למשך 12 שעות. אני בטוח שגם אדמונד עשה בדיקה דומה.

אני רואה שאתה שמח שהמנוע עובד 'קר'.

אני מציע לך להחזיר את הטרמוסטט למקומו הטבעי. ייתכן שאתה מפסיד בגלל שהמעבר (ביי-פאס) לא נסגר בהעדר הטרמוסטט. בכל מקרה מנוע שעובד מתחת לטמפ העבודה שלו 'סובל' מבחינה מכנית.

פורסם

קודם כל, אני שמח שהבעייה שלך נפתרה, ויש עדיין בארץ בעלי מקצוע, שעובדים עם הידיים והרגש!

אותי ריגשת מכיוון שאני נהגתי באוטו כזה בין 1982 ל-1984 ובסופו של דבר מכרתי אותו בגלל התחממות המנוע ........

יום טוב

שי

פורסם

טוב, הבעיה נפתרה.

תודה רבה לכולכם.

אשמח לעזרה לגבי התקנת טרמוסטט, מי מה איפה וכמה.

שיח יועצים ברחוב התעשייה 5 עם כל בעלי המוסכים, קבעו פה אחד שאין מה לשים טרמוסטט בימנו אנו וחלק גם הציעו לחבר הוונטה שתעבוד קבוע עם הדלקת הרכב.

תגובתכם?

IMG_1483.jpg

IMG_1484.jpg

IMG_1485.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אין לי מושג מי היועצים שלך, אבל הם טועים, ופעמיים.

כל מכונית חייבת טרמוסטט; קיומו גורם למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה מהר ככל שניתן, וזה בריא למנוע, מונע בלאי מיותר ומאפשר הגעה לתצרוכת דלק אופטימלית.

אין שום סיבה שמניפה החשמלית תעבוד שאין בה צורך, עליה לפעול רק שטמפרטורת נוזל הקירור עוברת את הסף.

פעולה רצופה שלה לא תועיל במאום.

בקורב יחלו ימים קרירים יותר בירושלים, ואם לא יהיה לך תרמוסטט המנוע ישאר קר לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שמח בשמחתך.

נסה להרכיב טרמוסטט. אם המתכנן אמר שצריך - אז צריך וכבוד הרב גם הסביר מדוע.

(1. רק לבחור ההוא קוראים ארמונד !

2. תוריד מהדאשבורד את שעון היד המצחיק הזה :lol:)

alfa 156 2.5.

פורסם
אין לי מושג מי היועצים שלך, אבל הם טועים, ופעמיים.

כל מכונית חייבת טרמוסטט; קיומו גורם למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה מהר ככל שניתן, וזה בריא למנוע, מונע בלאי מיותר ומאפשר הגעה לתצרוכת דלק אופטימלית.

אין שום סיבה שמניפה החשמלית תעבוד שאין בה צורך, עליה לפעול רק שטמפרטורת נוזל הקירור עוברת את הסף.

פעולה רצופה שלה לא תועיל במאום.

בקורב יחלו ימים קרירים יותר בירושלים, ואם לא יהיה לך תרמוסטט המנוע ישאר קר לחלוטין.

הכי נכון,

הכי מדויק,

הכי תמציתי.

פורסם (נערך)

שלום אלעד

גם אני מצטרף לחברי המלומדים....

זה שאתה שמח לראות את מד החום "נמוך", לא אומר שגם המנוע שמח.

מד החום צריך להיות בין אמצע הסקלה ל- 2/3 עד 3/4 שלה, במשך כל זמן פעולת המנוע.

זה ש-8 דקות אחרי ההתנעה, בימים חמים אלה, המנוע ממש קר (לפי התמונה שצירפת) אינו מצב רצוי.

עובדה זאת מוכיחה, אמנם, כי הרדיאטור נוקה היטב, אך גם כי מערכת בקרת הטמפרטורה אינה תקינה.

"מערכת הבקרה" היא בדיוק הטרמוסטט, מניפת הרדיאטור (הקרויה "וונטה") ומפסק הטמפרטורה שלה ("יוניט מאוורר") - אותם אתה רוצה לבטל.

המנוע תוכנן לעבוד בתחום טמפרטורה מסוים (בין 80 ל-100 מעלות, בד"כ). טמפרטורה גבוהה יותר מזיקה, כמובן (זה אתה כבר יודע :x), אבל גם טמפרטורה נמוכה כלל איננה "בריאה" - צריכת הדלק גבוהה יותר, וכן בלאי המנוע.

החלפת תרמוסטט מהווה "סיפור" פשוט מאד - מחירו עשרות שקלים בודדים, והתקנתו פשוטה. ממליץ בכל לב...

עריכה אחרונה על ידי ofurst

עודד

פורסם (נערך)
בחור נחמד מאוד. מפעם, מבוגר.

באתי אליו ואני צועק: תראה לי תידיים שלך!

הוא עונה: מי אתה?!

ואני בשלי: תראה לי תידייים שלך!!!

הוא מראה לי ואז אני אומר לו טוב, יש לך ידיים של איש עובד, אתה יכול לטפל לי ברכב.

מצד אחד שמח שנפתרה לך הבעיה, מצד שני - לו אני במקומו של אדמונד, הייתי מראה לך רק את האצבע המשולשת ומעיף אותך על טיל מהמוסך. ככה לא מדברים לאדם, על אחת כמה וכמה מבוגר. בוודאי שהוא לא צריך לסבול את זה בשביל 150 ש"ח. טוב ששיבחת אותו בדיעבד ולפחות לפי התגובה שלך מגיעים לו כל השבחים שבעולם, אבל ככה לא מתנהגים.

לגבי הטרמוסטט - כל מילה של חן בסלע. רק אוסיף שבזמנו כששבק לי טרמוסטט ב-146 לפני יותר מעשור, בכוונה נסעתי טנק דלק שלם בלי, למען הניסוי. ההפרש בצריכת הדלק היה 10%, שזה המון. תכניס בפנים בלאי נוסף ותבין שזה לא באמת רעיון טוב לנסוע בלי טרמוסטט.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...